aloittelija

kyselee??

Pidän yrteistä paljon ja haluaisinkin kokeilla nyt itse kasvattaa ainakin jotakin. Asun kerrostalossa, mutta kaipa parvekkeella jotakin voi sitten kasvattaa? Basilica, persilja, sitruunamelissa ja ruohosipulia haluiaisin kokeilla. Kuinka laitan ne kasvamaan? Olisiko kananmunan kennot hyviä mihin aloittaa? Kuinka monta siementä yhteen kennoon laitetaan ja missä vaiheessa ne siirretään isompaan ruukkuun ja monta alkua yhteen normaalikokoiseen kukkaruukkuun voi laittaa? Kiitos jos jolu viitsii neuvoa :)

5

2199

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • ja ruohosipulin

   voit jo hyvinkin kylvää, itävät nimittäin hitaasti. Laita vaikka kananmunakennoon 5-10 siementä per lokonen, peitä mullalla.Sitruunamelissankin voit kylvää vaikka pääsiäisen jälkeen, 2-5 siementä per kennon lokonen, peitä mullalla. Basilican voit kylvää tuossa huhtikuun lopulla, niitä voit laittaa vaikka 5 siementä per lokonen, peitä mullalla, varo ettet kastele liikaa ovat alttiita harmaahomeelle. Siirrä tupsukat isompiin astioihin kun ovat kasvaneet noin 4-5 viikkoa riippuen tietysti miten hyvin ovat taimettuneet. Jos sinusta tuntuu että basilika ja sitruunamelissan voit jakaa puoliksi tupsukoiksi, voit sen tehdä, ruohosipulin ja persiljan voit laittaa täysinä tupsuina vaikka 12-15 sentin ruukkuihin. Voit karaistaa taimia parvekkeella päivisin lämpöisillä ilmoilla kun ovat tehneet jo muutamia lehtiä, eli ovat silmillä nähtävissä mitä kasveja ne ovat.

   • väärin,

    älä peitä basilikan siemeniä mullalla kun kylvät ne, itävät valossa.


   • ap.
    väärin, kirjoitti:

    älä peitä basilikan siemeniä mullalla kun kylvät ne, itävät valossa.

    Kiitos neuvoista. Aurinkoista kevättä kaikille:)


   • viherpeukku
    väärin, kirjoitti:

    älä peitä basilikan siemeniä mullalla kun kylvät ne, itävät valossa.

    Niin olen itsekin lukenut jostakin. Omasta kokemuksesta voin sanoa että itävyys on lähes 100% pimeässä. Minulla oli aikoinaan basilikan itämisessä hieman parantamisen varaa mutta sitten huomasin että pintaan kylvettynä pimeässä itävät hetkessä ja erittäin hyvällä prosentilla. Voi olla tyhmän tuuria, mutta hyvin on toiminut... Jos kiinostaa niin voi kokeilla vaikka yhdellä purkilla alkuun ja katsoo sitten kummalla saa paremman tuloksen.

    Olen siis peittänyt ruukut aluslautasella. Luultavasti enemmän vaikuttaa kosteus, mutta selvää on ettei se valoa tarvitse itääkseen vaan lämpöä ja sopivasti kosteutta. Kerrostalossa idätin niitä kylppärin kaapissa.

    Jälleen kerran mielestäni osoitus siitä ettei kasvien kanssa ole välttämätöntä viilata ohjeellista pilkkua, vaan hyvään lopputulokseen voi päästä lukemattomalla eri keinolla. Ja tokihan jokaisella on erilaiset olosuhteet kasvattelussa.


  • susibasilika

   Itse laitoin basilikaa kasvamaan kolmisen viikkoa sitten, ja itämiseen meni pari viikkoa. Laitoin nimittäin siementen päälle multaa.
   Viikko sitten tein toisen viljelmän, tällä kertaa ripottelin siemenet mullan pinnalle ja vain vähän "haravoin" niitä peittoon. Itivät kolmessa päivässä. Pimeään en kyllä tajunnut laittaa.
   Mutta olisikohan tämä mullan pinnalle kylväminen auttanut nopeammassa itämisessä, mene ja tiedä. Kosteus- ja valo-olosuhteet muuten aikalailla samat.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Milloin ajattelit

   Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
   Ikävä
   138
   1638
  2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

   ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
   Ikävä
   102
   1208
  3. Ihastuin sun kaksoisolentoon

   Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
   Ikävä
   169
   1182
  4. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

   Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
   Maailman menoa
   85
   1083
  5. Minä vaan masennun yksinäni

   Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
   Ikävä
   188
   892
  6. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

   ulkonäöllisesti?
   Ikävä
   39
   819
  7. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

   tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
   Ikävä
   82
   812
  8. Hyvää yötä naiselle.

   Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
   Ikävä
   89
   788
  9. Nainen voi rakastaa

   Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
   Ikävä
   73
   724
  10. Naantalissa kohahtaa

   Yli 4 vuotta puhelimeen, tietokoneelle murtautumista sekä Whatsapp urkintaa Naantalissa hakkeritiimin jäseniä
   Naantali
   137
   682
  Aihe