Frettiturvallinen asunto

etopal

Mitä kaikkea pitäisi huomioida fretin muuttaessa taloon?
Pureskelevatko esim. sähköjohtoja yhtälailla kuin jyrsijät?

7

825

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oiejh

      pennut saattavat kokeilla hampaitaan niihin mutta eivät jyrsi johtoja. Minun frettini eivät ole koskaan olleet kiinnostuneita johdoista. Hyvä ne silti on vetää pois seinästä ja fretin ulottuvilta jos mahdollista. Itse vedän johdot aina pois seinästä varmuuden varalta.

      • oiejh

        ennen kuin edes harkitset ostoa kannattaa niihin tutustua paremmin esim suomen fretti yhdistyksen sivuilla tässä on linkki http://personal.inet.fi/yhdistys/sfyry/
        ja kannattaa myös käydä katsomassa frettiä jossain ja kokeilla miltä syliin ottaminen esim tuntuu. muista että fretti tarvitsee paljon seuraa eikä todellakaan ole häkkieläin. älä osta frettiä ellet ole täysin varma että pystyt huolehtimaan siitä/ niistä seuraavat 10 vuotta. Fretti saattaa aluksi olla melko villi ja saattaa purra mutta kärsivällisyydellä fretti oppii ettei ihmistä saa purra.


    • Rasseliini

      Meillä ollaan johdot jätetty ihan omiin oloihinsa eivätkä jyrsi mitään, raapivat kyllä sitkeästi esim. ovenpieliä jos sinne haluaisivat.Täysin vapaata elämää viettävät koko kämpässä eikä johtoja oteta seinistä pois vaikka kotoa jonnekkin lähdetään.Yhden fretin tosin ainankin tiedän kenellä oli paha tapa nyppäistä johto pois seinästä(silloin jos omistaja katsoi telkkaria tai oli koneella)jos ei saanut mielestään tarpeeksi huomiota:).

      Mutta pienet kolot pitää tukkia ja kaapin oviin hankkia lukkoja tms. etteivät pääse rellestämään vaarallisiin paikkoihin.

      Kannattaa käydä noihin Vs-frettien sivuihin ja foorumiin tutustumassa ja kysymässä, siellä pyörii asiantuntijoita jotka osaavat parhaiten kysymysiin vastata:)

      foorumi: http://www.vs-fretit.com/bb/index.php
      sivut: http://www.vs-fretit.com/

    • Kissus

      - Kasvit pois lattioilta tms. paikoista jonne fretti pääsee (vaikkapa kiipeämällä/hyppäämällä).
      - Tarkasta kaapistot yms, varsinki sokkelit jottei niissä ole koloja jonne fretti mahtuu (jos on, ne tukitaan).
      - Vessan/saunan/kylppärin lattiakaivo kiinni niin ettei se lähdi raapimalla auki.
      - Keittiön yms. kaapit salpalukolla tms. kiinni, varsinkin paikat joissa säilytetään kemikaaleja (astianpesuaineet, pyykkipulverit, puhdistusaineet yms.).
      -Sohvien, sänkyjen, nojatuolien yms. alustat tarkastetaan = Onko jousitusta, sokkelia tms. jonne fretti pääsee kaivautumaan ja saattaa jäädä vahingossa jumiin tai istutaan päälle. tarvittaessa pohjan voi levyttää ohuella vanerilla.
      - Jos pääsee parvekkeelle, tarkastetaan ettei ole koloja joista pääsee putoamaan (ja jos on, tukitaan ne).
      -Tarkasta, ettei fretti pääse kaivautumaan pesukoneen, jääkaapin, pakastearkun tms. sisälle niiden tuuletusaikoista.
      -ÄLÄ koskaan pidä sivusta täytettävää pesukonetta auki = todennäköisesti siellä majaillaan ja voit vain arvata mitä voi sattua...

      • Fretti ei ole jyrsijä, ei siis pureskele esim. johtoja. Jos olisi olemassa kaivajien suku, fretti kuuluisi porukkaan! Se on innokas puutarhuri, joten kaivaa kaikki viherkasvit ruukuistaan ja riepottelee raadot multineen ympäri kämppää. Meillä oviportilla estettiin fretin pääsy huoneeseen, jossa oli viherkasveja.


    • VHK

      Kaikki sähköjohdot pitää EHDOTTOMASTI piilottaa sillä fretit pureskelevat ne ja siitä syntyy vain harmia. Fretin häkin ovi pitää olla koko päivän auki ja yöllä laittaa kaikki fretit sinne nukkumaan ja häkin ovi kiinni. Jos sen jättää auki saa kokea monet herätykset kesken yöunien. Myös ne voivat tulla puremaan tai tehdä jonkun kepposen. Kannattaa opetta niille heti pienestä pitäen ettei saa purra koska mun äidin työkaverilla on frettejä ja sillä on todella usein kädet verillä. Se sano et kannattaa laitta käsiin jotain ainetta ettei puris niin helposti. Myös kannattaa huomioidae, että frettejä pitäisi ottaa kaksi koska ne ovat LAUMAeläimiä.

      • ^ edellinen viesti

        VHK:n kirjoituksessa oli kyllä paljon ihan höpöhöpö-juttua. Mutta hänellä ei taida ollakaan itsellään frettiä, vaan äidin työkaverilla; joten älkää uskoko ihan kaikkea mitä tämmöinen ihminen sanoo.

        En tiedä yhtään frettiä joka olisi pureskellut sähköjohtoja (ja voin kertoa, että tiedän PALJON frettejä); pentuna yksi freteistäni maistoi johtoa kerran ja totesi sen tylsäksi eikä koskenut siihen enää.

        Frettiä ei tulisi pitää yötä häkissä, sillä fretti on aktiivinen myös öisin! Vilkas eläin turhaantuu nopeasti pienessä tilassa ja monet fretit ovatkin hajottaneet hampaansa häkin kaltereita kolistellessaan. Häkki ei edes välttämättä pidättele frettiä eikä ole loppupeleissä sille turvallinen paikka. Meillä kaikki kolme frettiä nukkuvat sängyssä kanssani eikä yksikään pure varpaita; pentuna toki jokainen kävi maistamassa mutta opettaminen vaatii kärsivällisyyttä!

        Mitähän tämä puremisen estävä aine oikein mahtaa olla...? En ole kuullutkaan moisesta.

        Frettejä voi toki ottaa esim. kaksi kerralla, mutta fretti pärjää myös yksinään ihmisen kanssa jos sen kanssa vietetään paljon aikaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      96
      1872
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      176
      1387
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1238
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1157
    5. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      65
      1138
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      81
      984
    7. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      976
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      72
      969
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      793
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      768
    Aihe