Entäpäs tälleen?

Mauhkaaja

Entäpä tällainen skenaario; Ässät tippuu mestikseen, OK. Suhonen ja liian kalliit liigapelaajat myyntiin, omista A-junnuista ok hintaisista liigapelaajista joukkue ja Karri Kivi valmentamaan. n1.7miljoonaa tulee liigalisenssistä ja muistakaa että 300tuhannen pelaajabudjetilla voitettiin mestiksen runkosarja.. Uutta nousua kehiin modernin valmentajan avulla!

1

226

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kiekko-fan

      Hyviä ajatuksia, mutta miten sitten sen Mestis-kauden jälkeen, kun liigalisenssistä saadut rahat on syöty? Nousu takaisin liigaan ei olisi sittenkään varmaa. Mutta jos se pelillisesti onnistuisikin, niin sitten ei ehkä olisikaan rahaa lunastaa liiga-lisenssiä takaisin, joka saattaa ensi keväänä maksaa vaikkapa 1,9 miljoonaa.

      Jos katsotaan vähän tulopuolta, niin tällä kaudella Ässien keskimääräinen katsojamäärä oli varmaankin lähellä 4000 henkeä/ottelu, keskimääräinen lipun hinta ehkä 15 euroa ja kauden aikana oli lähes 30 kotiottelua, joka tarkoittaa lipputuloissa arviolta 1,8 miljoonaa. Jos Ässät tippuu Mestikseen porilaisia tuskin kiinnostaa Mestis-kiekko. Kun on liiga-kiekkoon tottunut, niin vaikka Ässät olisi mutasarjan paras, niin mitä sitten? Katsojaluvut tippuvat arviolta 500-1000 katsojaan/ottelu ja lipun hintoja on laskettava puoleen, että saataisiin edes tuo katsojamäärä paikalle, jolloin lipputuloista saatava rahamäärä putoaisi arviolta 150.000 - 300.000 euroon. Tällä summalla ei maksa edes yhtä kunnon pelaajaa. Myös sponsorit katoavat joukkueen näkyvyyden kadotessa ja nykyinen lama vain vahvistaa sitä ilmiötä. Joten voidaan nähdä, että Mestiksessä Ässien tulopuoli romahtaisi murto-osaan nykyisestä.

      Käytettävissä olevalla rahamäärällä (10.000 - 20.000 euroa/pelaaja/vuosi) ei ehkä saataisi kasaan sellaista joukkuetta, jolla nousua voisi edes toivoa. Nyt ei ole mitään Arto Javanaisia tulossa takaisin paluumuuttajina, joten on olemassa iso riski, että jos Ässät torstaina tai lauantaina tippuu, pelaa perinteikäs Ässät viimeisiä kausiaan ja katoaa jääkiekon likaviemäriin ja historiaan. Kiitos SM-liigan pelisysteemin ja sääntöjen.

      Todella harmi jos Ässät putoaa, koska Ässät on perinteikäs seura, yksi alkuperäisestä seitsikosta, ja Ässien kotihallikin on katsojamäärältään liigan suurimmasta päästä (yli 6000 katsojaa), joten menettäjänä on myös sm-liiga ja sitä kautta myös muut seurat.

      Sportin nousu olisi kyllä eittämättä piriste sm-liigalle, vaikka ehkä se kannatus sielläkin hiipuu kun jatkuvasti tulee takkiin Kärpiltä, Jypiltä, Bluesilta ja muilta joukkueilta ja koko kauden ollaan sarjan viimeisinä. Perusedellytyksenä Sportin nousulle olisi tietysti syytä olla voitetun sarjan ja liiga-lisenssin oston lisäksi vähintään 5000 henkeä vetävä riittävän uudenaikainen halli. Mutta sen varmaan Vaasa rakentaa?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2635
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2233
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1957
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1685
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1671
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1636
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1616
    8. 91
      1563
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      125
      1432
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1274
    Aihe