Miks ei

prossit

kiinosta? Kaikki puhuu kahden väsyneen joukkueen pakkopullasta. Kysykääpä asiaa Kalpan joukkeelta. Ei varmasti tuntunut yhtään pakkopullalta. Ja kyllä bluesin porukka oli silmin nähden pettynyt kun ei mitaleita tullut. Kalpan kannattajalta jos kysyy oliko peli merkityksetön niin vastausta tarvitsee tuskin arvailla. Jostain syystä Espoolaiset tai ylipäätään nämä isojen kaupunkien rahakkaat joukkueet ja niiden kannattajat eivät osaa arvostaa joukkuettaan jos ei kultaa tule. Eilenkin peliä seurasi vain 4000 katsojaa, joista n.500 oli Kalpa faneja. Jos peli olisi pelattu Kuopiossa olisi halli myyty loppuun muutamassa tunnissa. Kalpalaisena pronssi maistuu todella hyvältä.

Mutta kun suomen media (ikivä kyllä) pyörii lähes pelkästään pääkaupunkiseudun ympärillä niin ei ole vaikeaa arvata mistä nämä kommentit eri lehdistä ja uutisista on pääosin peräisin.

Hyvä Kalpa. Ja kiitos pronssita.

1

378

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Wanha kiekkomies Stadista

      Ensinnäkin, kyllä pronssia arvostetaan kaikissa joukkueissa. Mitali on aina mitali ja se jää historiaan siitä kaudesta ja vuosien mittaan nousee arvossaan.

      Olin eilen katsomassa peliä iloisten kuopiolaisten keskellä 401-katsomossa ja fiilis oli juuri sellainen kuin sen pitääkin olla tällaisessa pelissä. Ja ottelun jälkeen jatkuivat pelaajien ja yleisön väliset kiitokset pitkään jäälläkin ja laulu raikui vielä parkkipaikalla.

      Meitä oli paljon muitakin kuin kuopiolaisia kannustamassa KalPaa, joka on iloisella pelillään saanut paljon ystäviä pääkaupunkiseudultakin. Onnittelut pronssista meiltä muiltakin!

      Isojen kaupunkien kannattajaryhmiä ei pidä kuitenkaan vetää yhteen nippuun. Blues ja Espoo ovat oma lukunsa täällä etelärannikolla. Espoolaiset eivät (vieläkään) seiso oman joukkueensa takana. Perinteet puuttuvat. Iso osa espoolaisista kannattaa yhä HIFK:ta, varmaan isompi osa kuin Bluesia. Ja jotkut Jokereitakin. Edelleenkin. Blues on uusi ilmiö ja kestää yhden sukupolven ainakin vielä, ennenkuin ollaan samalla viivalla HIFK:n ja Jokereiden kanssa. Ei ole olemassa mitään kolmannen polven bluesilaisia vielä.

      Jos joku isojen kaupunkien "vanhoista" joukkueista olisi ollut pelaamassa pronssista, olisi kannustus kotijoukkueelle ollut aivan toista luokkaa. Ja katsojia monta tuhatta enemmän.

      Se kenen ympärillä jutut mediassa pyörivät on sitten eri juttu. Mielestäni tällä kaudella yksikään joukkue ei ole saanut osakseen niin paljon (puolueetonta!!) positiivista nostetta julkisen sanan puolelta kuin KalPa. Ja sen myötä esim. Helsingin kiekkopiireissä teillä on tuhansia uusia ystäviä. Osa heistä oli eilen hallilla KalPaa kannustamassa. Kuinka moni muu joukkue voi sanoa samaa? Kysy heiltä, jotka olivat eilen pelissä. Oliko yleisö KalPan puolella, siis muutkin kuin kuopiolaiset?

      Kyllä KalPa on tällä hetkellä Helsingissä, ainakin vanhojen pelaajien keskuudessa, suosituin joukkue heti omiemme jälkeen. Odotan mielenkiinnolla ensi kauden kohtaamisia täällä Helsingissä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2936
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      106
      2500
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      92
      2256
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      22
      2082
    5. 177
      1896
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      44
      1883
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      46
      1825
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1756
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1558
    10. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1323
    Aihe