Lohikeitto koskenlaskijasta

Jenni T

Löytyisikö keneltäkään syyskuun 2007 Glorian Stefan Wallinin reseptiä koskenlaskijajuustoisesta lohikeitosta?

19

5056

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Enkä sen enempää

      Glorioista, mutta tee kalakeitto kuten tavallisesti, ei maitoa, vaan maidon sijaan koskenlaskijajuustoa murusina sulamaan keittoon, Älä laita juustoa liikaa, maistele välillä.
      Ei siihen mitään Stefaneita tarvita. Ole hyvä!

    • Kokki 2,95

      Hyvä Jenni älä pilaa hyvää lohikeiton makua
      juustolla.
      -ota sipuli ja paloittele
      -kattilanpohjalle voita,kullota siinä
      -lisää kalaliemi,maustepippuri,suola,laakerilehti ja
      anna kiehua maku liemeen
      -lisää peruna (keitä melkein kypsäksi)
      -lisää lohipalat

      -kun peruna ja lohet ovet kypsiä lisää
      kuohukerma ja tilli (itse laitan reilusti
      voita) kiehauta
      ruisleipä ja keitto
      mahottoman hyvvee!!!!!!!!

      • Maustettu kalasoppa

        On myös hyvää, kalasoppaa ei oikeastaan voi pilata kuin porkkanalla. Porkkana on äklöä kalakeitossa.
        Kokki 2,95 ohjekin on ihan ok paitsi laakerinlehti?


      • mutta sipuli

        Totta kai tiedän, että sipulin voi jättää myös pois, minä jätän aina. Mutta ei mene jakeluun, miksi sitä tungetaan joka paikkaan. Itse en koskaan laita sipulia pilaamaan kalan hyvää makua. En pidä juustoakaan mahdottomana. Vähän kevyempää kermaa ja tilkka jotain tuorejuustoa tuntuisi hyvältä. Kuohukerma voi on aikamoinen kalori kolesterolipommi.


      • kokki2.95
        mutta sipuli kirjoitti:

        Totta kai tiedän, että sipulin voi jättää myös pois, minä jätän aina. Mutta ei mene jakeluun, miksi sitä tungetaan joka paikkaan. Itse en koskaan laita sipulia pilaamaan kalan hyvää makua. En pidä juustoakaan mahdottomana. Vähän kevyempää kermaa ja tilkka jotain tuorejuustoa tuntuisi hyvältä. Kuohukerma voi on aikamoinen kalori kolesterolipommi.

        Ei ole liikaa kaloreita.
        Laita tossut jalkaan nyt on kevät
        10 km kevyttä hölkkää ja mieli on virkeä.
        Teille jotka ette pysty lenkkeilemään
        (esim.sairaus) voitte keventää keittoaa
        hivenen.


      • "mutta sipuli"
        kokki2.95 kirjoitti:

        Ei ole liikaa kaloreita.
        Laita tossut jalkaan nyt on kevät
        10 km kevyttä hölkkää ja mieli on virkeä.
        Teille jotka ette pysty lenkkeilemään
        (esim.sairaus) voitte keventää keittoaa
        hivenen.

        Nämä ovat aika persoonakohtaisia asioita, jokainen tyylillään. Katselin juuri tukka pystyssä äsken, kun isäntä pisteli mämmiä ja kuohukermaa ihan pokkana...

        Kiitos, tossut on aamulenkin jälkeen vielä puhdistusta odottamassa. Kun paljon kuluttaa, voi tietysti myös herkutella. Kaikille ei vaan maistu kuohukerma, vaikka se hyvää onkin. Noissa kevyttuotteissa on ihan kelvollinen valikoima ja jokainen tietysti valitsee makumieltymystensä mukaan parhaan mahdollisen tuotteen.

        Olen justiinsa lähdössä Espanjaan, jossa aion nauttia kalasta ja meren antimista kaikissa mahdollisissa muodoissa.


      • Kalakukkoa
        "mutta sipuli" kirjoitti:

        Nämä ovat aika persoonakohtaisia asioita, jokainen tyylillään. Katselin juuri tukka pystyssä äsken, kun isäntä pisteli mämmiä ja kuohukermaa ihan pokkana...

        Kiitos, tossut on aamulenkin jälkeen vielä puhdistusta odottamassa. Kun paljon kuluttaa, voi tietysti myös herkutella. Kaikille ei vaan maistu kuohukerma, vaikka se hyvää onkin. Noissa kevyttuotteissa on ihan kelvollinen valikoima ja jokainen tietysti valitsee makumieltymystensä mukaan parhaan mahdollisen tuotteen.

        Olen justiinsa lähdössä Espanjaan, jossa aion nauttia kalasta ja meren antimista kaikissa mahdollisissa muodoissa.

        Josko olisivat oppineet spanjuurit senkin taidon, hapansilakkaahan sieltä jo saakin!


      • "mutta sipuli"
        Kalakukkoa kirjoitti:

        Josko olisivat oppineet spanjuurit senkin taidon, hapansilakkaahan sieltä jo saakin!

        Hauska pääsiäisläppä. Kyllä se taitaa nyt jäädä äyriäisiin ja tuoreeseen kalaan herkuttelu tällä kertaa. Silakkaa syödään sitten taas kotona, mutta vain paistettuna. Säästän sen hajuversion ilot mielelläni sveduille. Mutta hyvä kun muistutit, yksi uudenvuoden lupauksistani oli opetella kalakukon teko. Velivainaa niitä minulle väänsi aina syntymäpäivälahjoiksi, joten vielä kun henki pihisee, aion ainakin yrittää.


      • Saa taatusti
        "mutta sipuli" kirjoitti:

        Hauska pääsiäisläppä. Kyllä se taitaa nyt jäädä äyriäisiin ja tuoreeseen kalaan herkuttelu tällä kertaa. Silakkaa syödään sitten taas kotona, mutta vain paistettuna. Säästän sen hajuversion ilot mielelläni sveduille. Mutta hyvä kun muistutit, yksi uudenvuoden lupauksistani oli opetella kalakukon teko. Velivainaa niitä minulle väänsi aina syntymäpäivälahjoiksi, joten vielä kun henki pihisee, aion ainakin yrittää.

        Kalaa joka ei ole ollut tuoretta muutamaan päivään.
        Kalastajat ovat usein useita päiviä reisussa, eikä jäähilettä ole aina läheskään tarpeeksi.
        Kokeile ja osta kala torilta tai supermercadosta ja vaikkapa erityisestä pescaderiasta niin huomaat mitä tarkoitan.
        Ruodot lähtevät itsestään ei tarvitse nyppiä kuten tuoreesta kalasta.
        On nimittäin vuosien kokemus asuttuani aurinkorannikolla. Tuore kala on siellä todellinen harvinaisuus, joitain pikkukaloja lukuunottamatta.
        Äyriäiset ovat yleensä tuoreita, ja monethan niistä myydäänkin vain elävinä. Lyca till!


      • Espanjassa
        Saa taatusti kirjoitti:

        Kalaa joka ei ole ollut tuoretta muutamaan päivään.
        Kalastajat ovat usein useita päiviä reisussa, eikä jäähilettä ole aina läheskään tarpeeksi.
        Kokeile ja osta kala torilta tai supermercadosta ja vaikkapa erityisestä pescaderiasta niin huomaat mitä tarkoitan.
        Ruodot lähtevät itsestään ei tarvitse nyppiä kuten tuoreesta kalasta.
        On nimittäin vuosien kokemus asuttuani aurinkorannikolla. Tuore kala on siellä todellinen harvinaisuus, joitain pikkukaloja lukuunottamatta.
        Äyriäiset ovat yleensä tuoreita, ja monethan niistä myydäänkin vain elävinä. Lyca till!

        toista vuotta, enkä yhdy kirjoittajan näkemykseen.
        Ei kaloista lähde ruodot helposti, jo niitä ei itse ole vanhaksi päästänyt. Olemme tottuneet täällä suhteellisen tuoreeseen kalaan.Ei kalan tarvitse hyppiä, kun sitä alkaa valmistamaan. Pihtien kanssa pitää lohestakin mahdolliset ruodot poistaa. Ei pidä pelotella heti alkuunsa.


      • Aurinkorannikolla
        Espanjassa kirjoitti:

        toista vuotta, enkä yhdy kirjoittajan näkemykseen.
        Ei kaloista lähde ruodot helposti, jo niitä ei itse ole vanhaksi päästänyt. Olemme tottuneet täällä suhteellisen tuoreeseen kalaan.Ei kalan tarvitse hyppiä, kun sitä alkaa valmistamaan. Pihtien kanssa pitää lohestakin mahdolliset ruodot poistaa. Ei pidä pelotella heti alkuunsa.

        Espanjassa. Tämä jäi äsken sanomatta niin, että tämä tulee lisäyksenä äskeiseen kirjoitukseen. Täällä vain ei ole oikein lämmin tällä hetkellä. Tuulee aika kylmästi, jostain lännen ja luoteen puolesta.


      • "mutta sipuli"
        Aurinkorannikolla kirjoitti:

        Espanjassa. Tämä jäi äsken sanomatta niin, että tämä tulee lisäyksenä äskeiseen kirjoitukseen. Täällä vain ei ole oikein lämmin tällä hetkellä. Tuulee aika kylmästi, jostain lännen ja luoteen puolesta.

        Tuolla aiemmin olleessa viestissä viitattiin kalan ikään ennen valmistusta. Lähihistoriassa on yksi ravintolakokemus, jota muistelen kauhulla. Kala oli oikeasti vanhaa ja lisäksi raakaa. Ja tämä nimenomaan Espanjassa, paikkaa en halua täsmentää. Siinä lähti 2 kpl kala-annoksia kiivaasti takaisin keittiöön motkotukseni saattelemana.

        Muilta osin sekä mantereella, Baleaareilla että Kanarian saarilla on kalasta varsin hyviä kokemuksia.

        Vai että tuulee, iik. Pitkähihaista ollaan kyllä pakkaamassa mukaan. Eiköhän se siitä.


    • lehden toimituksesta ?

      No tuskimpa sitä kellään ihan pöytälaatikossa on, kysy sieltä lehdestä

    • lohisoppaa

      Justiin sen kyseessä olevan ohjeen vai
      ihan yleisesti lohikeiton ohjeen johon tulee
      koskenlaskijaa ?

      Minä teen tälleen nykyisin:

      Raikas savulohikeitto

      200 g kylmäsauvulohta
      tuore kurkku
      sipuli
      purjo
      2 dl kuohukermaa
      kalaliemikuutio
      tilliä
      mustapippuria
      (suolaa)
      -tähän voi halutessa lisätä koskenlaskijaa nokareina

      Sipuli kuullotetaan oliiviöljyssä.
      Kurkku kuutioidaan ja keitetään kalaliemessä
      purjonrenkaiden kanssa kunnes ne ovat pehmeitä.
      Seos soseutetaan sauvavatkaimella tai yliskoneessa, soppaan saa jäädä "sattumia".
      Jos haluaa koskenlaskijaa ; se lisätään tässä vaiheessa sulamaan.

      Kerma vatkataan vaahdoksi, kylmäsavulohi pienitään suikaleiksi ja ne käännellään keiton
      joukkoon.

      Keitto saa kuumentua, mutta sitä ei enää keitetä, pinnalle tillisilppua, nautitaan
      tuoreen ruisleivän kanssa.

      Helppo, nopea, halpa.. !

      • Lainkaan kalaa

        Sen voi korvata makkaralla!
        Kts. Makkarakeitto toisaalta!


      • On luusoppa
        Lainkaan kalaa kirjoitti:

        Sen voi korvata makkaralla!
        Kts. Makkarakeitto toisaalta!

        Ja melko nopeakin, jos kylmäsavulohen hinta hirvittää, saat savustettuja luita yli 7 kiloa yhden kylmäsavukalakilon hinnalla.
        Joten ehkäpä valmistatkin savuluusoppaa joka on myös terveellistä.
        Keitä kilo (2 euroa) savustettuja luita.
        Nosta luut jäähtymään.
        Lisää keittoon pari rkl. ohraryynejä, perunanlohkoja, kuten lihakeittoon. Puolikas sipuli silppuna. maustepippuria ja lihaliemikuutioita tarpeen mukaan. Jatka keittämistä ja irroittele savuluista niissä olevat lihat ja laita keittoon mukaan.
        Nauti ruisleivän kera jonka päälle levität koskenlaskija juustoa! Bon Appetit!


    • Bouillabaisse

      Miksi Stefan Wallin? Eikö kuhmolaisen Erkki Tampion (jo edesmenneen) kalakeitto kelpaisi?

      Erkki oli metsurismies. Savottakämpällä hän esitti keittiöstä vastaaville naisille:

      "Keitteä työ tytöt joskus kalakeittoahi!"

      Kun keittäjänaiset vastasivat, ettei heillä ole kaloja mistä keittoa tehdä, vastasi Erkki:

      "No soattahan tuota lihakeitonnii iliman lihhoa, niin tulloohan se kalakeittohi iliman kaloja."

    • Koskeen laskija

      Älä käytä koskesta otettua vettä – ainakaan minusta alavirtaan päin.

      • teki mies

        Lohi-katkarapukeitto:
        23.09.2007 - 20:01
        keitossa myös koskenlaskijaa...tämän ruoan valmisti mies :)
        5 keskikokoista perunaa paloiteltuna
        2 pss suikalejuureksia
        1 1/2 l kalalientä
        1 pkt koskenlaskija sulatejuustoa(voimakas)
        400 g lohta paloina
        100g katkarapuja
        tilliä,persiljaa

        (kalaliemi keitettiin lohen ruodosta,jossa oli n.1 1/2 l vettä ja kasvisliemikuutio/tai kalaliemikuutio,ripsaus suolaa)

        Laita perunalohkot ja kasvikset kalaliemeen kiehumaan.Lisää puolikypsiin juureksiin,koskenlaskija sulatejuusto paloina ja lohipalat.Anna kiehua hiljalleen kunnes juusto on sulanut ja kala kypsynyt.Lisää lopuksi katkaravut ,tilli ja persilja,kuumenna.Tarjoa hyvän tuoreen ruisleivän kera.
        Kategoria: KEITOT 6 kommenttia Kommentoi


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      238
      5411
    2. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      124
      4363
    3. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      330
      2122
    4. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      95
      1563
    5. Salakamera! Kirsikka Simberg julkaisi Farmilla otetut salakuvat: "Paha tapa" paljastuu! Katso kuvat!

      Oho, no nyt on kyllä rikottu sääntöjä… Farmi Suomi -kuvauksista paljastuu yllättävää materiaalia. Lue lisää: https://w
      Tv-sarjat
      8
      1452
    6. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      186
      1205
    7. Keski-ikäinen nainen raiskasi miehen

      https://www.hs.fi/helsinki/art-2000010451173.html Ei olisi varmasti kymmenen vuotta nuorempana tarvinnut pakottaa.
      Sinkut
      179
      1080
    8. Olen ollut ikävä, tiedän

      ja myönnän sitten ettei johdu mistään vahvuudesta, vaan siitä, että olen ollut aika loukkaantunut. Voit kerätä siitä pi
      Ikävä
      77
      929
    9. Olet seksikäs nainen

      Olet seksikäs nainen
      Ikävä
      46
      837
    10. 46
      813
    Aihe