Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Vinkkini närästykseen

Vapaaksi Nexiumista

Voinpa sanoa, että vuosien varrella kehityin oikein asiantuntijaksi närästyksen suhteen.

Alunperin muuten närästykseni diagnosoitiin sattumalta. Osallistuin isoon lääketehtaan sponssaamaan kansantervystutkimukseen, jossa tähystettiin x tuhatta ihmistä populasta (oli oireita tahi ei), ja sain kuulla, että mulla on närästyksen aiheuttamia vaurioita ruokatorvessa... Siihen sain sitten happosalpaajat (ei Nexiumia vaan toista laatua, parempaa sorttia), jotka yllättäen veivät pois pitkään jatkuneen poskiontelotulehdus kierteen!

No asiaan, tässä vinkkini närästyksestä kärsiville. Kokemusta nimittäin on kaikesta muusta paitsi leikkauksesta. Ja leikkaukseen minä ainakaan en mene. Sen verta järjissäni olen.

- Närästys on aina merkki siitä, että jossain tökkii - vatsassa on liikaa painetta tms. esim. raskauden vuoksi tai muuttuneen rasituksen vuoksi

- Esim. laulajia närästyttää paljon koska laulaminen lykkää happoja ylös - tosin laulamisen aiheuttama happokuorma on helppo neutraloida vaikkapa ruokasoodalla tai Renniellä

- Oletko lihonut? Lihavuus lisää painetta mahassa ja siten närästystä. Moni päässyt vaivoista tai ainakin onnistunut vähentämään lääkitystä laihduttamalla. Laihduttamiseen kannattaa kokeilla hiilaritietoisten tietämystä aiheesta, jos laihduttaminen tuntuu vaikeata. Siinä samalla voi kokeilla ruokavalion vaikutusta asiaan.

- Syötkö salmiakkia? Ei kannattaisi. Ammoniumkloridi muuntuu elimistössä suoraan suolahapoksi ja sitähän sinulla oli jo muutenkin liikaa

- Kahvi pois, alkoholi pois. Kyllä. On mielestäni järjetöntä vetää naamaan Nexium nappeja jos samalla käyttää aineita, jotka pahentavat närästystä. Kahvi on erittäin vahva närästyksen stimuloija. Samoin alkoholi, varsinkin väkevinä viinoina. Myös suklaa on kieletty! Suklaa ei tietääkseni saa vatsaa innostumaan mahahappojen tuotannosta, mutta se tiettävästi löysyttää ruokatorven sulkijalihasta jonkin relaksoivan mekanismin kautta. Tästä minulla on ihan omaakin kokemusta, näin se tosiaan näyttää toimivan. Suklaassa, varsinkin tummassa, on paljon kaakaopuun hedelmää ja kymmeniä ainesosia. Paljon terveellisäkin, mutta refluksipotilaan kannattaa ainakin pahoina aikoina vältellä tuota muuten ihanaa herkkua. (Rasvan sokerin kombinaatiosta voidaan sitten olla montaa mieltä...no ei tuomita kaikkia).

- Olet varmasti jo toteuttanut vanhan konstin sängyn päädyn korottamisesta? Valveilla ja pystyssä ollessa närästys harvoin on mikään iso terveydellinen ongelma. Jos närästää, niin hapot voi aina neutraloida turvallisesti antasidillä (=ruokasooda, kalsiumkarbonaatti jne). 10 cm korotus sängyn pääpuoleen helpottaa yöaikasta nukkumista kummasti ja pitää hapot paremmin mahan puolella. Ellei halua käyttää happosalpaajia, niin usein riittää illalla puolikas Rennietä. Mahahappojen eritys nimittäin vähenee luonnolisesti levossa, kunhan pääsee unen alkuun.

- lasillinen magnesiumsitraattia auttaa osaltaan myös vatsan alueen jännityksiin ja siten vähentää närästystä - magnesimilla on muitakin hyviä vaikutuksia. Käytännössä ainoa kunnolla toimiva magnesiumvalmiste Suomessa on Diasporal (saa luontaistuotekaupoista)

- ruuan happo-emästasapainoon kannattaa kiinnittää huomiota - elimistö nimittäin pyrkii pääsemään liiasta haposta eroon, koska se on hengenvaarallista. Elimistöllä ei ole kovin montaa tapaa päästä liikahapoistta eroon. Yksi niistä on hengitys - mutta sen kapasiteetti on rajallinen varsinkin jos sinulla on jotain häikkää hengitysaparaatissa tai et urheile edustusurheilijan raivolla. Tällöin elimistö kehittää sitten vaikka mahahappoja liikaa. Käytännössä lähinnä kasvikset ja hedelmät ovat ainoita EMÄSTÄ tuottavia ruoka-aineita. Siksi niitä kannattaa suosia ruokavaliossaan. Vaikutus tuntuu vasta viikkojen viiveellä, mutta se on olemassa. Jos vatsa kestää, niin alussa voi happojen neutralointia prosessia varovasti edistää mm. Valmarin nimisellä luontaistuotteella. (Eikä Valmarin ole humpuukia vaikka joku höyrykallo netissä haluaa niin viisastellakkin, Yhdysvalloissa vastaavia ainesosia käytetään virtsan emäksisyyden nostamiseen eräässä lääkkeessä)

- ruokavaliossa kannattaa kokeilla viljatuotteiden vähentämistä tai jopa täydellistä bannia. Myös runsaasti tärkkelystä sisältäviä ruoka-aineita kannattaa kokeilla vähentää tai jopa pitää täysin bännissä. Täysjyvällisyys ei ole aina tae siitä, että ruoka-ainetta siedetään. Esim. riisissä ilmeisesti hieman kuorittua riisiä siedetään paremmin kuin aivan täysjyväriisiä!

- Piilosokereita ja valkoisia kuorittuja jauhoja kannattaa myös yrittää vältellä kuin ruttoa

- Elintarvikkeissa kannattaa opetella lukemaan tuoteselosteet - jos ruuan tekemiseen on tarvittu paljon kummalisen kuuloisia mömmöjä, kannattaa se jättää kaupan hyllyyn kauppiaan kiusaksi

- käsikauppalääkkeistä paras antasidi taitaa olla Rennie. Se ei sisällä alumiinia, monet muut happoneutraloija sisältävät. Alumiinin syöminen ei ilmeisesti ole kovin terveellistä tai ainakaan siitä ei vallitse konsensus. Koska alumiinittomiakin vaihtoehtoja on, valitaan silloin sellainen. Rennie on sitäpaitsi kohtuullisen ok-makuinen antasidi. Monet muut ovat paljon pahempia. Esim. Orionin tuottama Alsucral on aivan hirveän makuinen, täynnä mannitolia oleva öklötys. Mannitoli on ikävä makeutusaine. Se on monimutkainen sokeri, joka kulkeutuu pitkälle suolistoon toimien mm. paksussa suolessa bakteereiden herkkuna ja aiheuttaa sitä kautta herkästi oireita. Mieluiten tabletissa ei saisi olla mitään makeutusaineita. Mutta jos on, niin silloin simppeli, tavallinen sokeri on paras ja turvallisin vaihtoehto vatsan kannalta! (Rennie on juuri sellainen vaihtoehto)

- Jos haluaa sukralfaattia käyttää, niin Alsucralin sijasta parempi vaihtoehto on Antepsin, joka on saman tehtaan tuote mutta ilman ällöttävää ja vatsaepäystävällistä mannitol-saastutusta. Sitä tablettia ei imeskellä, mutta jos haluaa siihen saman pikaneutralointi vaikutuksen, voi tabun liuottaa lasilliseen vettä. Hajoaa "pilveksi" hetkessä sinne lasiin ja lusikalla sekaisin. Ja nautitaan nopeasti. Kaikkein kivuttomin tapa nauttia tuon tyypin happoneutraloijat.

- Mikäli nämäkään neuvot eivät auta, niin silloin on kokeiltava kovempia myrkkyjä. Aivan tarkoituksella säästin ne viimeiseksi,koska mielestäni noita myrkkyjä kannattaa välttää. Ne tulevat kalliiksi ja harvoin tarjoavat pysyvän avun. Ne hoitavat vain oireitta ja elimistö yleensä tottuu niihin ajanoloon. Mutta niilläkin on paikkansa ja tietyissä tilanteissa niitä PITÄÄ käyttää (esim. vatsahaavan hoito, pahan ruokatorvitulehduksen hoito jne). Tarjolla on useita eri vaihtoehtoja, mutta suomalaisten lääkäreiden suosikkivaihtoehto tuntuu olevan Astrazenecan markkinoima Nexium. En tiedä miksi, muttapahat kielet väittävät, että Astra tarjoaa parhaimmat korruptiobileet lekureille...siksi :-)

Potilaana on kuitenkin hyvä tietää, että Nexiumille on paljon vaihtoehtoja. Niitä kannattaa kokeilla, koska Nexiumista tuntuu tulevan varsin paljon sivuvaikutuksia monille. Eräs ikävä sivuvaikutus on erilaisten lihasjännitysten lisääntyminen. Nexium voi pahentaa mm. niska-hartianseudun jännityksiä, sappitiehyiden sileiden lihasten jännityksiä, ylipäänsä vatsanalueen lihasten jännitys ja spasmitiloja. Ja vatsan alueen jännityshän ei ollut hyvä asia närästyksen kannalta. Mitä tiukempaa siellä masussa on, sitä herkemmin myös hissi pukkaa happoja ylös! Nexiumin sijasta kannatta harkita muitakin vaihtoehtoja.

26

11010

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mutta osa on

      täysin keksittyä skeidaa!!!!!!!

      • kommenttii ku

        ei tartte sanoo muuta kuin et sä sanoit skeidaa.

        Mielipiteensä perusteleminen edellyttäisi jo jotain. Alkuperäinen kirjoittaja osasi sentään perustella, sinä pentu et.


    • seurata tätä

      palstaa ollenkaan???????? ei herrajeesus jos täällä kirjottelee näin vastuuntunnottomat
      kakarat! ottais edes asiasta kunolla tietoo. tää on se sama joka tuo höpötti näitä heikilä juttuja.

    • noi on

      suurin osa. ruokavaliojutut tietnekii yksilöllisii. meilläpäin ei suosita nexiumia - ei olla tarjottu vielä kertaakaan viimesen 12v aikana! joten vähän erilaista tarinaa kun sulla.
      ja noista myrkkyjutuista en o samaa mieltä.

      Refluksista kärsiville hybviä vinkkejä;
      - muista kohottaasänkyä n15-20cm
      - älä käytä ruokasoodaa kuin harvoin -lääkäri varoitti nimenomaan suoloista. sama juttu samarin ym!
      -kokeile erilaisii lääkkeitä, rennie ei sovi kaikille
      - refluksia tulee päivällä aika plajon ja se on just se ongelma! - yönärästys helppo hoitaa asennolla ja kun eisyö ennenku menee nukkuun.


      Muita vinkkejä uusilta kirjoittajilta.??

      • ruokatorvi vaivainen

        Pitää saada elää ja nauttia pienin siemauksin myös kielletyistä aineista jotka eivät sovi refluksiosta kärsivlle.
        Miten ihanaa nauttia kahvi kupponen ja punaviini lasillinen silloin tällöin.
        En koskaan tule näistä luopumaan.
        En myöskään tule koskaan Antti Heikkilän oppien mukaan elämään minulla kokonais kolestroli alle 5 pysynyt ainostaan kasvisrasva margariinin ansiosta.Jättänyt olen rasvaisen ja punaisen lihan kokonaan.

        Minulla ja lähisuvulla erityisen riskialtis taipumus kuolla sydän-ja verisuoni sairauksiin.
        Sisareni" meni retkuun"ja on käyttänyt voita sun muita tuotteita.
        Kolestrolit nyt olleet yli 8.

        Se siittä sanoisin kohteliaasti.

        Minä käytän rypsiöljyä ym kaiken aikaa,
        sisarella ja minulla silti tämä refluksio joka myös suku rasitteena.
        Maalaisjärkeä kehiin.Hauduttalla ja wokissa hyvää tulee.

        Nexium on ollut hyvä lääkkeenä ja pelastus minulle.
        Ei tarvitse vielä ajatella leikkaus hoitoa.


      • muka on kuin Rennie?

        Muissa on sitä alumiinia tai sitten jotain muuta paskaa?


      • Uffe Ravnskog
        ruokatorvi vaivainen kirjoitti:

        Pitää saada elää ja nauttia pienin siemauksin myös kielletyistä aineista jotka eivät sovi refluksiosta kärsivlle.
        Miten ihanaa nauttia kahvi kupponen ja punaviini lasillinen silloin tällöin.
        En koskaan tule näistä luopumaan.
        En myöskään tule koskaan Antti Heikkilän oppien mukaan elämään minulla kokonais kolestroli alle 5 pysynyt ainostaan kasvisrasva margariinin ansiosta.Jättänyt olen rasvaisen ja punaisen lihan kokonaan.

        Minulla ja lähisuvulla erityisen riskialtis taipumus kuolla sydän-ja verisuoni sairauksiin.
        Sisareni" meni retkuun"ja on käyttänyt voita sun muita tuotteita.
        Kolestrolit nyt olleet yli 8.

        Se siittä sanoisin kohteliaasti.

        Minä käytän rypsiöljyä ym kaiken aikaa,
        sisarella ja minulla silti tämä refluksio joka myös suku rasitteena.
        Maalaisjärkeä kehiin.Hauduttalla ja wokissa hyvää tulee.

        Nexium on ollut hyvä lääkkeenä ja pelastus minulle.
        Ei tarvitse vielä ajatella leikkaus hoitoa.

        Eihän kolestroliarvolla ole mitään merkitystä odotettavissa olevaan ELINIKÄÄN tyttö hyvä!

        Olet pahasti harhaanjohdettu - kuten useimmat meistä ml. koululääkärit!

        Luepas nyt tästä jos pakkoruotsi on hallussa mitä professorit ja dosentit sanoo asiasta:

        http://www.dagensmedicin.se/asikter/debatt/2009/04/08/livsmedelsverket-bor-omede/index.xml

        PS. Sama juttu se meilläkin on: Meidän RAVITSEMUSsuositukset on laatineet "kauppaopiston naiset" ja muut tollot, eivät lääketieteelliset tutkijat! Esim. Diabetesliiton ravitsemussuositukset on laadittu opistotason koulutuksen saaneiden ravitsemusneuvojatytsät, ei kovan tason tutkijat! Oliko yllätys?

        Diabetesliitto on lääketeollisuuden sponssaama kellokas. Viimeksi 2 vuotta sitten he huusivat kovaan ääneen että yhteiskunnan pitää ruveta tukemaan kolestrolilääkkeiden syöntiä verorahoilla. Kolestrolilääkkeet ovat maailman eniten myyty lääkeryhmä ja ISO BISNES. Jos Diabetesliittoa ja lääketehtaita uskoon, niin kukaan ei ole terve. Jopa pikkuvauvat ovat lähtökohtaisesti epäterveitä ja joutuvat helvetin kiroihin....elleivät sitten vedä napaansa naama sinisenä "pelastavia" kolestrolilääkkeitä.

        Voi teitä onnettomia typeryksiä kun ette osaa omilla aivoillanne ottaa mistään selvää!

        Sinullakin on todennäköisesti vain *onnekkaat* geenit. Siitä ne sun kollearvot johtuu. Mulla on kollet alle 4 ja syön rasvaista makkaraa. Kiitos geenien. Siskollani on kollet yli 8 ja hän puputtaa salaatteja....

        Jos perehdyt vähän alan tutkimukseen, niin tajuat pian, ettei ruuassa saadulla kollella OLE MITÄÄN MERKITYSTÄ veren kolestrolitasoihin!

        Eikä kollella ole mitään merkitystä kokonaiskuolleisuuteen. Kyseessä on Viime Vuosisadan suurin lääketieteellien kusetus!


      • ruokatorvi vaivainen
        Uffe Ravnskog kirjoitti:

        Eihän kolestroliarvolla ole mitään merkitystä odotettavissa olevaan ELINIKÄÄN tyttö hyvä!

        Olet pahasti harhaanjohdettu - kuten useimmat meistä ml. koululääkärit!

        Luepas nyt tästä jos pakkoruotsi on hallussa mitä professorit ja dosentit sanoo asiasta:

        http://www.dagensmedicin.se/asikter/debatt/2009/04/08/livsmedelsverket-bor-omede/index.xml

        PS. Sama juttu se meilläkin on: Meidän RAVITSEMUSsuositukset on laatineet "kauppaopiston naiset" ja muut tollot, eivät lääketieteelliset tutkijat! Esim. Diabetesliiton ravitsemussuositukset on laadittu opistotason koulutuksen saaneiden ravitsemusneuvojatytsät, ei kovan tason tutkijat! Oliko yllätys?

        Diabetesliitto on lääketeollisuuden sponssaama kellokas. Viimeksi 2 vuotta sitten he huusivat kovaan ääneen että yhteiskunnan pitää ruveta tukemaan kolestrolilääkkeiden syöntiä verorahoilla. Kolestrolilääkkeet ovat maailman eniten myyty lääkeryhmä ja ISO BISNES. Jos Diabetesliittoa ja lääketehtaita uskoon, niin kukaan ei ole terve. Jopa pikkuvauvat ovat lähtökohtaisesti epäterveitä ja joutuvat helvetin kiroihin....elleivät sitten vedä napaansa naama sinisenä "pelastavia" kolestrolilääkkeitä.

        Voi teitä onnettomia typeryksiä kun ette osaa omilla aivoillanne ottaa mistään selvää!

        Sinullakin on todennäköisesti vain *onnekkaat* geenit. Siitä ne sun kollearvot johtuu. Mulla on kollet alle 4 ja syön rasvaista makkaraa. Kiitos geenien. Siskollani on kollet yli 8 ja hän puputtaa salaatteja....

        Jos perehdyt vähän alan tutkimukseen, niin tajuat pian, ettei ruuassa saadulla kollella OLE MITÄÄN MERKITYSTÄ veren kolestrolitasoihin!

        Eikä kollella ole mitään merkitystä kokonaiskuolleisuuteen. Kyseessä on Viime Vuosisadan suurin lääketieteellien kusetus!

        En ole kertonut syöväni kolestroli lääkkeitä,ei ei .
        Itselläni oli tässä tannoin n,kolme vuotta sitten kokonaiskolestroli 6 pinnassa ja vielä laskenut sitä ruokavaliolla vielä alas päin.
        Kalkkunaa/broleria ja kalaa,kasviksia.
        Ruisleipää unohtamatta.
        Refluksio vaivaani syön Nexiumia.
        Kaikkea hyvää ei voi saada samassa paketissa.

        Tyttärelleni nämä pahat geenit on tosiaankin siiryneet.Nuori tyttönen jolla niin koholla kolestroliarvot etten voi siitä edes mainita,urheilija vieläpä.

        Lopuksi totean tiedänhän minä paljon paljon näistä asioista.


      • ooooooooooooooooooooooooooo...
        muka on kuin Rennie? kirjoitti:

        Muissa on sitä alumiinia tai sitten jotain muuta paskaa?

        pitkäaikaiskäyttöä varten, ei samalla periaatteella (hapon neutralointi vähentävä)toimivat käsikauppalääkkeet.
        Gavisconia peliin.


      • Sami S.
        Uffe Ravnskog kirjoitti:

        Eihän kolestroliarvolla ole mitään merkitystä odotettavissa olevaan ELINIKÄÄN tyttö hyvä!

        Olet pahasti harhaanjohdettu - kuten useimmat meistä ml. koululääkärit!

        Luepas nyt tästä jos pakkoruotsi on hallussa mitä professorit ja dosentit sanoo asiasta:

        http://www.dagensmedicin.se/asikter/debatt/2009/04/08/livsmedelsverket-bor-omede/index.xml

        PS. Sama juttu se meilläkin on: Meidän RAVITSEMUSsuositukset on laatineet "kauppaopiston naiset" ja muut tollot, eivät lääketieteelliset tutkijat! Esim. Diabetesliiton ravitsemussuositukset on laadittu opistotason koulutuksen saaneiden ravitsemusneuvojatytsät, ei kovan tason tutkijat! Oliko yllätys?

        Diabetesliitto on lääketeollisuuden sponssaama kellokas. Viimeksi 2 vuotta sitten he huusivat kovaan ääneen että yhteiskunnan pitää ruveta tukemaan kolestrolilääkkeiden syöntiä verorahoilla. Kolestrolilääkkeet ovat maailman eniten myyty lääkeryhmä ja ISO BISNES. Jos Diabetesliittoa ja lääketehtaita uskoon, niin kukaan ei ole terve. Jopa pikkuvauvat ovat lähtökohtaisesti epäterveitä ja joutuvat helvetin kiroihin....elleivät sitten vedä napaansa naama sinisenä "pelastavia" kolestrolilääkkeitä.

        Voi teitä onnettomia typeryksiä kun ette osaa omilla aivoillanne ottaa mistään selvää!

        Sinullakin on todennäköisesti vain *onnekkaat* geenit. Siitä ne sun kollearvot johtuu. Mulla on kollet alle 4 ja syön rasvaista makkaraa. Kiitos geenien. Siskollani on kollet yli 8 ja hän puputtaa salaatteja....

        Jos perehdyt vähän alan tutkimukseen, niin tajuat pian, ettei ruuassa saadulla kollella OLE MITÄÄN MERKITYSTÄ veren kolestrolitasoihin!

        Eikä kollella ole mitään merkitystä kokonaiskuolleisuuteen. Kyseessä on Viime Vuosisadan suurin lääketieteellien kusetus!

        Kuten tästä voi todeta niin pakkoruotsia ei ole olemassa, ainoastaan hyötyruotsia!


      • Lääketieteen dosentti
        ruokatorvi vaivainen kirjoitti:

        En ole kertonut syöväni kolestroli lääkkeitä,ei ei .
        Itselläni oli tässä tannoin n,kolme vuotta sitten kokonaiskolestroli 6 pinnassa ja vielä laskenut sitä ruokavaliolla vielä alas päin.
        Kalkkunaa/broleria ja kalaa,kasviksia.
        Ruisleipää unohtamatta.
        Refluksio vaivaani syön Nexiumia.
        Kaikkea hyvää ei voi saada samassa paketissa.

        Tyttärelleni nämä pahat geenit on tosiaankin siiryneet.Nuori tyttönen jolla niin koholla kolestroliarvot etten voi siitä edes mainita,urheilija vieläpä.

        Lopuksi totean tiedänhän minä paljon paljon näistä asioista.

        Kannattaisi tyhmienkin jo valaistua ja tajuta, että kolestroli ei ole mikään TAUTI vaan elimistössä esiintyvä luonnollinen ja jopa elintärkeä aine!

        Korkea kolestroliarvo ei ole mikään tauti itsessään vaan elimistön yritys suojautua bakteereiden toksiineilta. Jos kolestrolit ovat korkealla, niin se voi olla joko a) perinnöllistä tai b) merkki matalan intensiteetin tulehduksesta jossain päin elimistöä, esim. verisuonten epiteelissä.

        Kolestrolia ei pidä pyrkiä alentamaan koska se on haitallista (=haittaa elimistön pyrkimyksiä suojautua bakteereiden myrkyiltä).

        Tulehduksen syy pitää pyrkiä selvittämään ja vaikuttaa siihen. Eräs tavanomainen (muttei ainoa) syy voi olla väärä Omega-3/Omega-6 rasvahappojen suhde ravinnossa. Esimerkiksi kasvismargariinit ovat huonoja, koska niissä on paljon tulehdusta aiheuttaa Omega-6:sta. Joillekin niistä voi tulla lisää ongelmia, ellei sattumalta Omega-3:n saanti ole kunnossa.

        Muitakin syitä on. Niistä kerron tarkemmin vastaanotollani pientä korvausta vastaan.

        Lopuksi vielä muistutus: vain ääliöt jankkaavat kolestroliarvoista ja yrittävät alentaa niitä. Kolestrolin alentaminen ei pidennä elinikääsi. Ruualla ei voi vaikuttaa kolestroliarvoon (ja miksi pitäisikään, koska korkea kolestroli ei ole sairaus vaan merkki tulehduksesta jossain päin kroppaasi).

        Nykyinen lääketeollisuuden (Pfizer et co) masinoima maailmanlaajuinen kampanja kolestrolia vastaan on vuosisadan suurin lääketieteellinen huijaus. Pelkästään Yhdysvalloissa Pfizer tienasi yli 10 miljardia dollaria vuodessa myymällä kolestrolin alentajia, joilla ei ole mitään positiivisia terveysvaikutuksia. Vain ikäviä sivuvaikutuksia ja syöpää aiheuttavia vaikutuksia.

        Infektiotautien diagnostiikassa käytetään sellaista markkeria verestä kuin C-reaktiivinen proteiini (CRP). Nykyistä kolestrolivillitystä voisi verrata siihen. Ajatelkaapa, jos lääkärit rupeasivatkin hoitamaan infektiotautiasi yrittämällä alentaa CRP:tä sen sijaan että he kävisivät infektion aiheuttaneen organismin kimppuun antibiootein? Olisi aika järjetöntä, mutta tätä järjettömyyttä nyt harrastetaan kolestrolihysterian kanssa.

        Viisaaimmat professorit ovat kääntäneet kelkkansa jo, mutta kestää vielä 20 vuotta ennenkuin tyhminkin terveyssisar on saatu ohjelmoitua uusiksi kauimmaisessa neuvolassa maan äärikolkissa.


      • samoilla linjoilla
        Lääketieteen dosentti kirjoitti:

        Kannattaisi tyhmienkin jo valaistua ja tajuta, että kolestroli ei ole mikään TAUTI vaan elimistössä esiintyvä luonnollinen ja jopa elintärkeä aine!

        Korkea kolestroliarvo ei ole mikään tauti itsessään vaan elimistön yritys suojautua bakteereiden toksiineilta. Jos kolestrolit ovat korkealla, niin se voi olla joko a) perinnöllistä tai b) merkki matalan intensiteetin tulehduksesta jossain päin elimistöä, esim. verisuonten epiteelissä.

        Kolestrolia ei pidä pyrkiä alentamaan koska se on haitallista (=haittaa elimistön pyrkimyksiä suojautua bakteereiden myrkyiltä).

        Tulehduksen syy pitää pyrkiä selvittämään ja vaikuttaa siihen. Eräs tavanomainen (muttei ainoa) syy voi olla väärä Omega-3/Omega-6 rasvahappojen suhde ravinnossa. Esimerkiksi kasvismargariinit ovat huonoja, koska niissä on paljon tulehdusta aiheuttaa Omega-6:sta. Joillekin niistä voi tulla lisää ongelmia, ellei sattumalta Omega-3:n saanti ole kunnossa.

        Muitakin syitä on. Niistä kerron tarkemmin vastaanotollani pientä korvausta vastaan.

        Lopuksi vielä muistutus: vain ääliöt jankkaavat kolestroliarvoista ja yrittävät alentaa niitä. Kolestrolin alentaminen ei pidennä elinikääsi. Ruualla ei voi vaikuttaa kolestroliarvoon (ja miksi pitäisikään, koska korkea kolestroli ei ole sairaus vaan merkki tulehduksesta jossain päin kroppaasi).

        Nykyinen lääketeollisuuden (Pfizer et co) masinoima maailmanlaajuinen kampanja kolestrolia vastaan on vuosisadan suurin lääketieteellinen huijaus. Pelkästään Yhdysvalloissa Pfizer tienasi yli 10 miljardia dollaria vuodessa myymällä kolestrolin alentajia, joilla ei ole mitään positiivisia terveysvaikutuksia. Vain ikäviä sivuvaikutuksia ja syöpää aiheuttavia vaikutuksia.

        Infektiotautien diagnostiikassa käytetään sellaista markkeria verestä kuin C-reaktiivinen proteiini (CRP). Nykyistä kolestrolivillitystä voisi verrata siihen. Ajatelkaapa, jos lääkärit rupeasivatkin hoitamaan infektiotautiasi yrittämällä alentaa CRP:tä sen sijaan että he kävisivät infektion aiheuttaneen organismin kimppuun antibiootein? Olisi aika järjetöntä, mutta tätä järjettömyyttä nyt harrastetaan kolestrolihysterian kanssa.

        Viisaaimmat professorit ovat kääntäneet kelkkansa jo, mutta kestää vielä 20 vuotta ennenkuin tyhminkin terveyssisar on saatu ohjelmoitua uusiksi kauimmaisessa neuvolassa maan äärikolkissa.

        tuon kolestroolilääkiyksen suhteen. Söin 5 vuotta Simvastatiinia 40mg (Lipcut40mg), joka määrättiin hyvän kolestroolin nostoon. Mulla miehenä (yli 50v) se on luokkaa 0,6 eikä mihinkään ole noussut edes lääkkeellä. Normaali kolestroolini on viiden paikkeilla. Sen olen huomannut, että pahat sivuvaikutukset kyllä tulevat , lihaskramppeja,hengenahdistusta ja vatsavaivoja. Enää en ole muutamaan viikkoon käyttänytkään, kun syön muuten terveellisesti. Kerroit noista tulehdusjutuista, mutta mikä on suhtautumiskantasi lisäaineeseen E621? Olen huomannut, että kaikki tulehdukset vähenivät ja loppuivat pikkuhiljaa, kun aineen käytöstä luovuin. Jopa jännetupentulehdukset, hammassärky, angiinat ja räkätaudit. Aineella on todella haitallinen vaikutus ihmisen puolustuskykyyn.


      • Do diiin
        samoilla linjoilla kirjoitti:

        tuon kolestroolilääkiyksen suhteen. Söin 5 vuotta Simvastatiinia 40mg (Lipcut40mg), joka määrättiin hyvän kolestroolin nostoon. Mulla miehenä (yli 50v) se on luokkaa 0,6 eikä mihinkään ole noussut edes lääkkeellä. Normaali kolestroolini on viiden paikkeilla. Sen olen huomannut, että pahat sivuvaikutukset kyllä tulevat , lihaskramppeja,hengenahdistusta ja vatsavaivoja. Enää en ole muutamaan viikkoon käyttänytkään, kun syön muuten terveellisesti. Kerroit noista tulehdusjutuista, mutta mikä on suhtautumiskantasi lisäaineeseen E621? Olen huomannut, että kaikki tulehdukset vähenivät ja loppuivat pikkuhiljaa, kun aineen käytöstä luovuin. Jopa jännetupentulehdukset, hammassärky, angiinat ja räkätaudit. Aineella on todella haitallinen vaikutus ihmisen puolustuskykyyn.

        E621 eli natriumglutamaatti aiheuttaa joillekin ihmisille oireita ja jotkut ovat sille yliherkistyneet.

        Wikipediakin jopa tietää:

        "Natriumglutamaatilla todettiin kuitenkin lyhytaikaisia vaikutuksia kahdessa eri ihmisryhmässä. Ensimmäinen ryhmä saattaa saada reaktion syötyään suuria määriä natriumglutamaattia tyhjään vatsaan. Toinen ryhmä on ihmiset, joilla on puutteellisesti lääkitty astma. He voivat saada vaihtelevia lyhytkestoisia oireita, joita ovat esimerkiksi tunnottomuus, polttelu, kihelmöinti, rintakipu, päänsärky, kuvotus, sykkeen nousu, uneliaisuus ja yleinen heikkous. Natriumglutamaatin määrä on näissä tutkimuksissa ollut 0,5–2,5 g.[1]"


    • maitohappobakteerit!!

      niitä kannattaa syödä niin pysyy suoli kunnossa eikä tule ongelmia. Gastronel on aika hyvä!

      • Epäilevä Tuomas

        Gastrenellissa on ITIÖITÄ muodostavaa Lactobasillista, jota ei tavata normaalisti suolen floorasta.

        Kyseinen bakteeri ei kuulemma ole edes virallisesti lactobasillicus ryhmään kuuluva bakteeri vaan kuulu samaan ryhmään kuin esim. pernaruttobakteeri!

        Pernaruttobakteeri on eräs vaikeimmin hävitettävissä oleva bakteeri. Kiitos sen muodostamien erittäin kestävien itiöemien. Jos osoittautuukin lähivuosina, että Gastronel on vähemmän hyvä mömmö suolistollesi, niin miten aiot päästä eroon basillista, joka osaa muodostaa itiöemiä jotka kestävät -40 C pakkasta tai kuumennusta kiehuvassa vedessäkin????

        Kannattaa ehkä hetki harkita mitä sinne suuhun työntää.


      • luontaistuote
        Epäilevä Tuomas kirjoitti:

        Gastrenellissa on ITIÖITÄ muodostavaa Lactobasillista, jota ei tavata normaalisti suolen floorasta.

        Kyseinen bakteeri ei kuulemma ole edes virallisesti lactobasillicus ryhmään kuuluva bakteeri vaan kuulu samaan ryhmään kuin esim. pernaruttobakteeri!

        Pernaruttobakteeri on eräs vaikeimmin hävitettävissä oleva bakteeri. Kiitos sen muodostamien erittäin kestävien itiöemien. Jos osoittautuukin lähivuosina, että Gastronel on vähemmän hyvä mömmö suolistollesi, niin miten aiot päästä eroon basillista, joka osaa muodostaa itiöemiä jotka kestävät -40 C pakkasta tai kuumennusta kiehuvassa vedessäkin????

        Kannattaa ehkä hetki harkita mitä sinne suuhun työntää.

        ainakaan vaarallisia ole. Korkeintaan heittää
        rahat kaivoon. Mutta positiivista psykologista vaikutusta ei parane unohtaa.


      • testaamattomia
        luontaistuote kirjoitti:

        ainakaan vaarallisia ole. Korkeintaan heittää
        rahat kaivoon. Mutta positiivista psykologista vaikutusta ei parane unohtaa.

        Eihän niitä ole testattu mitenkään. Niillä voi olla vaikka mitä vaikutuksia.

        Käsittämätöntä, että luontaistuotteita, joita saatetaan tehdä mistä tahansa mömmöistä, täysin konrolloimattomissa olosuhteissa, pidetään muka vaarattomina.

        Suurin osa niistä on luultavasti suht vaarattomia, mutta mikään ei takaa etteikö joukossa voi olla joku kotikemistin keittelemä vahingollinenkin cocktail....


      • kyse kuitenkin
        testaamattomia kirjoitti:

        Eihän niitä ole testattu mitenkään. Niillä voi olla vaikka mitä vaikutuksia.

        Käsittämätöntä, että luontaistuotteita, joita saatetaan tehdä mistä tahansa mömmöistä, täysin konrolloimattomissa olosuhteissa, pidetään muka vaarattomina.

        Suurin osa niistä on luultavasti suht vaarattomia, mutta mikään ei takaa etteikö joukossa voi olla joku kotikemistin keittelemä vahingollinenkin cocktail....

        liiketoiminnasta, miksi luontaistuotepuoli ei rahoita tuotteistaan kunnon tutkimuksia? Kunnon tuloksilla saataisiin enemmän asiakkaita - kuten nyt perinteisenkin lääkäteollisuudenkin parissa.
        Myös lääkärit voisivat hyvien tutkimustuloksien
        perusteella suositella erilaisia tuotteita.

        Suomessa myytäviä maitohapobakteereiden en usko ketään vahingoittavan.


    • Minun kokemukseni Nexiumista

      tässä.

      Nexiumia käytin 40Mg:sta vuosia ja kärsin refluksista, sitten yks lääkäri kehoitti ottamaan 20Mg:sta ja lopulta luopumaan koko Nexiumista, koko ajan refluksivaivat väheni ja nyt ne on poissa. Ehkä suurin osa teistäkin syö Nexiumia uskon että se auttaa mutta todennäköisesti se saattaa olla syy koko refluksitautiin tai ainakin se pahentaa sitä.

    • Laryngo

      pitkällä tähtäimellä refluksia provosoimaton niin satunnaiset nautiskelutkaan ei haittaa.

      Toiset tietenkin motivoituneempia noudattaan tiukempaakin linjaa. Onneksi on mistä valita ...

    • Ei ole totta

      Siis tämä Heikilä jantteri tietää.

      Vaikka puhut paljon asiaa, niin löytyy tuolta myös täysin omia näkemyksiäsi.
      "Happosalpaajat kannattaa säästää viimeiseksi vaihtoehdoksi"
      Tehkääpä näin ja nauttikaa pitkittyneestä ruokatorventulehduksesta joka ei parane edes puolessa vuodessa tiukallakaan ruokavaliolla.

      Sanoisin että näitä alkuperäisen kirjoittajan ohjeita kannattaa seurata tarkasti heti sen jälkeen kun on helvetinmoista kyytiä juostu sinne lääkäriin ja otettu se Nexium, Zolt, Somac, Lanzo kuuri lapaseen.

      • Laryngo

        Muutama asia tuossa alkuperäisessä kirjoituksessa on mielenkiintoinen kun taas muutama todellakin kehitelty ihan omasta päästä ..... ihan tutkittu perustietous refluksista ei kuitenkaan ole ilmeisesti tuttua.

        Laulamisesta ....

        "tosin laulamisen aiheuttama happokuorma on helppo neutraloida vaikkapa ruokasoodalla tai Renniellä "

        Jos googlaa "refluksi ja laulaminen", näkee suoraan tämän alkulauseen - Muusikkonetistä (jos muistan nimen oikein), jossa refluksista tietenkin keskustellaan. Kannattaa tutustua asiaan vähän paremmin niin on pohjaa mistä puhua
        (aiheesta löytyy kyllä materiaalia). Laulaminen (tehokas palleatyöskentely) muuttaa painetta alueella ja aiheuttaa alasulkijan relaksaaatiota tätä kautta.

        " tosin laulamisen aiheuttama happokuorma on helppo neutraloida" - refluksin neutralointi ei liity siihen mistä se aiheutuu. Laulamisesta aiheutuva refluksoinnin määrä ei myöskään ole mikään vakio. Keinot ja määrät ovat aivan samat kaikissa tapauksissa.

        "vaikkapa Renniellä ja ruokasoodalla" - tämä keino voi ehkä sopia satunnaista refluksia sairastavalle, joka laulelee silloin tällöin suihkussa. Jos kyse on toimeentulosta ja työkyvyn ylläpitämisestä, keinot ovat todellakin toisella tasolla - ei missään nimessä tällaisten aineiden varassa. Ruokasoodan "aina turvallista käyttää" suosittelu on myös kyseenalaista.

        "Syötkö salmiakkia? Ei kannattaisi. Ammoniumkloridi muuntuu elimistössä suoraan suolahapoksi ja sitähän sinulla oli jo muutenkin liikaa"

        Refluksissa ei ole kyse liikahaposta - vaan nimenomaan ruokatorven alasulkijan tahattomasta relaksaatiosta (miten kirjottaja on voinut olla lukematta tällaisesta perusseikasta??). Useimmilla on happoa ihan normaali määrä, joka pääsee vain väärään paikkaan siinä määrin että aiheuttaa vaivoja (ruokatorvi, kurkku, nielu, suu, ontelot). Jos liikahappoisuutta esiintyy, se ei tarkoita refluksia vaan luultavammin kudos/limakalvovaurioita ja vaivoja vatsan/suoliston alueella. Yleensähän happosalpaajavastustajat mainitsevat tässä yhteydessä myöskin vatsan vähähappoisuuden.


        "Valveilla ja pystyssä ollessa närästys harvoin on mikään iso terveydellinen ongelma."

        Tässä kohtaa alkaa todella olla kysymysmerkkinä - onko tämä kirjoittaja tutustunut asiallisiin refluksiteksteihin ollenkaan ???
        Pystyrefluksointihan nimenomaan on se "isompi" ongelma taudin hoidossa!

        Itse osallistun lähes aina oman alan "propagandajuhliin" mutta ratkaisevaa suosittelussa ja käytössä on tuote ja sen ominaisuudet - ei se saanko Lapin lasketteluviikon ilmaiseksi vai en. Saan kutsun (ja lahjan)vaikka en olisi suositellut yrityksen tuotetta ollenkaan koko vuonna. Epäilisin, että suurimmalla osalla lääkäreistä pätee ihan sama kuvio ....

        Refluksettomia hetkiä kaikille!


      • Huvo
        Laryngo kirjoitti:

        Muutama asia tuossa alkuperäisessä kirjoituksessa on mielenkiintoinen kun taas muutama todellakin kehitelty ihan omasta päästä ..... ihan tutkittu perustietous refluksista ei kuitenkaan ole ilmeisesti tuttua.

        Laulamisesta ....

        "tosin laulamisen aiheuttama happokuorma on helppo neutraloida vaikkapa ruokasoodalla tai Renniellä "

        Jos googlaa "refluksi ja laulaminen", näkee suoraan tämän alkulauseen - Muusikkonetistä (jos muistan nimen oikein), jossa refluksista tietenkin keskustellaan. Kannattaa tutustua asiaan vähän paremmin niin on pohjaa mistä puhua
        (aiheesta löytyy kyllä materiaalia). Laulaminen (tehokas palleatyöskentely) muuttaa painetta alueella ja aiheuttaa alasulkijan relaksaaatiota tätä kautta.

        " tosin laulamisen aiheuttama happokuorma on helppo neutraloida" - refluksin neutralointi ei liity siihen mistä se aiheutuu. Laulamisesta aiheutuva refluksoinnin määrä ei myöskään ole mikään vakio. Keinot ja määrät ovat aivan samat kaikissa tapauksissa.

        "vaikkapa Renniellä ja ruokasoodalla" - tämä keino voi ehkä sopia satunnaista refluksia sairastavalle, joka laulelee silloin tällöin suihkussa. Jos kyse on toimeentulosta ja työkyvyn ylläpitämisestä, keinot ovat todellakin toisella tasolla - ei missään nimessä tällaisten aineiden varassa. Ruokasoodan "aina turvallista käyttää" suosittelu on myös kyseenalaista.

        "Syötkö salmiakkia? Ei kannattaisi. Ammoniumkloridi muuntuu elimistössä suoraan suolahapoksi ja sitähän sinulla oli jo muutenkin liikaa"

        Refluksissa ei ole kyse liikahaposta - vaan nimenomaan ruokatorven alasulkijan tahattomasta relaksaatiosta (miten kirjottaja on voinut olla lukematta tällaisesta perusseikasta??). Useimmilla on happoa ihan normaali määrä, joka pääsee vain väärään paikkaan siinä määrin että aiheuttaa vaivoja (ruokatorvi, kurkku, nielu, suu, ontelot). Jos liikahappoisuutta esiintyy, se ei tarkoita refluksia vaan luultavammin kudos/limakalvovaurioita ja vaivoja vatsan/suoliston alueella. Yleensähän happosalpaajavastustajat mainitsevat tässä yhteydessä myöskin vatsan vähähappoisuuden.


        "Valveilla ja pystyssä ollessa närästys harvoin on mikään iso terveydellinen ongelma."

        Tässä kohtaa alkaa todella olla kysymysmerkkinä - onko tämä kirjoittaja tutustunut asiallisiin refluksiteksteihin ollenkaan ???
        Pystyrefluksointihan nimenomaan on se "isompi" ongelma taudin hoidossa!

        Itse osallistun lähes aina oman alan "propagandajuhliin" mutta ratkaisevaa suosittelussa ja käytössä on tuote ja sen ominaisuudet - ei se saanko Lapin lasketteluviikon ilmaiseksi vai en. Saan kutsun (ja lahjan)vaikka en olisi suositellut yrityksen tuotetta ollenkaan koko vuonna. Epäilisin, että suurimmalla osalla lääkäreistä pätee ihan sama kuvio ....

        Refluksettomia hetkiä kaikille!

        Olen Laryngon kanssa kyllä samaa mieltä tuosta että onkohan tämän aiheen aloittaja edes tietoinen mitä refluksi "sairautena" merkitsee?

        Ja mielessäni myös kävi että jos näitä kaikkia ohjeita noudattaa 100%.

        mm. Noudattaa tuota hiilihydraatti / liivate bannia, niin onko se sitten elämisen arvoista elämää?
        Itselläni on jo niin kovat tuskat, että ei fyysinen eikä henkinen terveys riitä tutkimaan mitkä tuotteet sisältää liivatetta, piilosokeria jne.


      • Leivätön & Tuskaton
        Huvo kirjoitti:

        Olen Laryngon kanssa kyllä samaa mieltä tuosta että onkohan tämän aiheen aloittaja edes tietoinen mitä refluksi "sairautena" merkitsee?

        Ja mielessäni myös kävi että jos näitä kaikkia ohjeita noudattaa 100%.

        mm. Noudattaa tuota hiilihydraatti / liivate bannia, niin onko se sitten elämisen arvoista elämää?
        Itselläni on jo niin kovat tuskat, että ei fyysinen eikä henkinen terveys riitä tutkimaan mitkä tuotteet sisältää liivatetta, piilosokeria jne.

        "Noudattaa tuota hiilihydraatti / liivate bannia, niin onko se sitten elämisen arvoista elämää?
        Itselläni on jo niin kovat tuskat, että ei fyysinen eikä henkinen terveys riitä tutkimaan mitkä tuotteet sisältää liivatetta, piilosokeria jne. "

        Liivate bannia en harrasta (miksi harrastaisin? Missä sitä liivatetta on? syötkö sinä gelatiinia joka päivä ? :-)

        Mutta leivän olen jättänyt pois enkä koe, että se elämääni mitenkään suuresti haittaa. Edut ovat olleet huomattavat! Dyspepsia vaivat liki kokonaan poissa ja ennenkaikkea kivut poissa!

        Jos elimistölleni ei sovi viljat, niin miksi söisin niitä? Vastaappa siihen neropatti.

        Jos sinulla on niin kovat tuskat, kuin väität, niin luulisi motivaatiosi olevan kova etsiä ratkaisu siihen kokeilemalla eri vaihtoehtoja. Kokeilemalla minäkin löysin ratkaisun omiini.

        Minun tapauksessani se oli viljatuotteiden poisjättö. Sinun tapauksessasi se on ehkä joku muu ratkaisu, mutta kokeilematta et sinäkään tiedä, auttaisiko esim. 100% viljattomuus.


    • reflux on hiiiiiirve

      happolääkkeitä 20v syöny aina kun tarvii ennen koko aika aika hyvin pysyy kurissa kun mikron ja paistelut jättää väliin keitetty ruoka on paras vaik ei aina herkullisin mikron ionit tuhoo paljon aineita ja vitamiinejä mitä masu tarvii tutkimus tulokset on nii lyhyeltä ajalta noista salpaajista et ainakin minä taukoilen niiden kanssa välillä ettei satu mitää mitä ei tiedetä

    • Anonyymi

      Aivan samaa mieltä siitä että lääkkeet ja nykyään myös lääkärit ovat bisnes ja ensin aina sitä ja vasta sitten sitä itse asiaa jos edes sitä.

      Jos aikoo elää paheiden kanssa niin onko suositella jotain komboa millä hillitä pahinta refluksia ja yön ongelmia yms ?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2267
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2083
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1698
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1516
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1510
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1407
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1374
    8. 52
      1268
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1200
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1196
    Aihe