Alfa-keskustelun kulku...

Cyko

Alfoista käytävien keskustelujen peruskulku:
- ketjun ensimmäinen viesti: asiallinen kysymys, apupyyntö tai vastaava (liittyy alfaan)
- pari asiallista vastausta
- tämän jälkeen ivallinen kommentti tai pari jonkin toisen automerkin fanilta
- vastineet edellisiin
- keskustelu joko päättyy tai siirtyy täysin eri aiheeseen (joskus harvoin joku voi yrittää vielä palata aiheeseen).

MIKSI NÄIN? No koska Alfa Romeo herättää tunteita!
Itse pidin Alfaa paskana autona, jota se varmaan Toyota-mittarilla mitattuna ennen olikin (luotettavuus, ja... niin no, luotettavuus) ja sen omistajia ihmisinä jotka halusivat ferrarin, muttei niillä ollut siihen vara.

Mielipide hieman muuttui kun kävin itseasiassa AJAMASSA 156 ja 159 alfat. Tämän kokemuksen jälkeen voin sanoa, että a) suosittelen muillekin b) pitää miettiä MIHIN ja MIKSI eri autoja haluaa verrata ja c) alfa on kuljettajan auto, josta nauttii. Samanlaista fiilistä on aika vaikea löytää muista vastaavan hintaluokan autoista!

Esimerkiksi Toyota on ihan hyvä auto, jos ei varsinaisesti halua autoltaan mitään, hajuton/mauton/väritön. Audi on hyvä auto, jos haluaa "saksalaista urheilullisuutta". Mersu on hyvä jos ikä alkaa jo painaa, tyylitaju on hieman rajallinen ja kaipaa "turvallista saksalaista laatua". BMW on hyvä jollekin nuoruutta kaipaavalle tai muuten sporttista saksalaista autoa haluavalle. Jeep on paras jos viettää aikansa tien ulkopuolella (tosin on niitä tielle tehtyjä jeeppejäkin nykyisin). Nissan on nykyisin ihan eri auto kuin kymmenen vuotta sitten (tervetuloa sähkövikojen ihmeelliseen maailmaan). Moni jenkkiauto, varsinkin vanhempi, yleisesti ottaen pesee mukavuudessa eurooppalaiset keksinnöt maantiellä, maantienopeuksissa. Mutta kysymyshän on autoilijan omasta halusta, ei välttämättä edes tarpeesta, vaan nimenomaan halusta.

Ja halu, jos jokin, saisi minut hankkimaan alfan, jos vaan olisi sitä riihikuivaa. =)

Joten parahimmat Volvo-, Toyota-, Audi-, VW- ja Mersumiehet: olkaa onnellisia omasta autovalinnastanne, se palvelee teitä varmasti parhaalla mahdollisella tavalla. Mutta käykää koeajamassa alfa, niin ymmärrätte ehkä pienen osan siitä, mistä näissä keskusteluissa on kyse ja miksi joku haluaa alfan. Ei koeajo teistä alfamiehiä tee, mutta uskallan väittää että vannoutuneinkin toyota-mies saattaa löytää alfasta ominaisuuksia, joita ei toyossa ole koskaan nähty. Ja se taas ei tee toyotasta sen huonompaa, vain erilaisen. Ei toyotaa tarvitse tyrkyttää sellaiselle, joka ei osaa toyotan ominaisuuksia arvostaa. Tai Ladaa sellaiselle joka ei löydä siitä mitään hyvää.

Aika hieno juttu, että on valinnanvaraa! Ajellaanhan niillä millä halutaan (tai mihin on vara, niinkuin allekirjoittaneen tapauksessa)!

28

2478

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hihna

      poikki vai mistä kenkä nyt puristaa. kyllä kaikki alffalla ajavatkin ostaisivat audin, volvon tai Mersun jos peli merkit riittäisivät. Ovat ne kuitenkin AUTOja Fiattiin verrattuna!

      • Cyko

        Juuri näin... =)
        MOT.


      • dga

        varmaan lähtisin ihan heti saksaan hakureissulle ostamaan jotain AUTOA.... mutta kun ei ole sitä rahaa, neähn maksaa ihan älytömästi .)


      • Sitä rahaa
        dga kirjoitti:

        varmaan lähtisin ihan heti saksaan hakureissulle ostamaan jotain AUTOA.... mutta kun ei ole sitä rahaa, neähn maksaa ihan älytömästi .)

        Pankista.Kyllä Alfan hinnalla saa jo hyvän premium-auton.Eikö hakemamaan...


      • gsagad
        Sitä rahaa kirjoitti:

        Pankista.Kyllä Alfan hinnalla saa jo hyvän premium-auton.Eikö hakemamaan...

        preemium auton sillä sitten saisi? saksasta ei ainakaan sellaisia oikein löydy eikä varsinkaan parempaa samaan rahaan..


      • Paskapylväänvartija

        OLKAA HINTIT HILJAA JA NAUTTIKAA TOISTENNE SULOISESTA SUOLESTA.


      • gsag
        Paskapylväänvartija kirjoitti:

        OLKAA HINTIT HILJAA JA NAUTTIKAA TOISTENNE SULOISESTA SUOLESTA.

        joku suklaamies nahkahousuissaan kommentoi järkeviä


      • Antti Anal
        gsag kirjoitti:

        joku suklaamies nahkahousuissaan kommentoi järkeviä

        Hei Hei ajan mustalla Audi A6.


      • se siellä

      • Villeå

        Hyvä hihna. Olet malliesimerkki. Muistit sanan Fiat!


      • Stude2

      • Big Fiat

        Minua ei kyllä Audit, mersut sun muut tusinatuotteet kiinnosta pätkääkään. Unelmoin aina italialaisista autoista. Olen ajanut kyllä melko hienoilla 2000-luvun mersulla ja bemarilla, mutta ne ei vaan sytytä. Liekö syynä se kun vastaan tulee päivittäin useita samanlaisia. Omistin aikoinaan vanhan Croman ja oli muuten paaljon parempi ajaa kuin 124-korinen mersu (voitti joskus Mersu 190:n ja Audin TM:n vertailussa). Lähitulevaisuudessa olisikin aikomus ostaa tää uudempi Croma wagon, on niin laadukas ja hieno peli etenkin hintaansa nähden. Lisäksi vähän erikoisempi kuin audit ja volkkarit. Tiesitkö muuten että aikoinaan Fiat teki todella kalliita ja laadukkaita autoja, vielä huomattavasti suhteessa kalliimpia kuin tää nykyinen Croma. Esimerkkinä 1960-luvun 2300 sedan, farmari ja coupe tai 1970-luvun Dino 2.4 coupe ja cabriolet ja 130 3.2 sedan ja coupe. Satakolmekymppisen aikaan ei tainnut olla Alfalla ja Lanciallakaan mitään vastaavan tasoista autoa tuotannossa. Fiat 130-malli oli muuten ensimmäinen eurooppalainen auto johon sai halutessaan vakiovarusteeksi automaattivaihteiston.


    • Cyko

      Eikun vaan jatketaan tasokasta keskustelua. Toistaiseksi viestit jopa ylittävät odotukseni. =)

      Tosin oma viestini ei tainnut mennä perille. Ei se mitään. Audiko se nyt on se "äijien" auto sitten? Jos joku käsitti alkuperäisen viestin haukkuna jotain automerkkiä kohtaan niin nyyh, Audi on loistava auto, kovin persoonaton siinä mielessä vaan jos Alfaan halutaan sitä tyyliä verrata. Mutta eihän kaikki autoltaan Alfan luonnetta haluakaan.

      Tuo oli tuo "GayCars"-lista aika hauska, ihmettelin vain ruotsalaisautojen huonoa sijoitusta... Tosin eipä tuota hinttien tyylitajua ole tainnut kukaan koskaan haukkuakaan.

      Kaikenlaisia listauksia sitä maailmasta löytyy.

      • Essi

        Kiitos asiallisesta keskustelusta Cyko!
        Ihailen kykyäsi kommentoida ystävällismielisesti viestiesi välistä idiottimaista keskustelua. Kertoi aika lailla keskustelijoiden tasosta! Lue: suomalaisten miesautoilijoiden pään tyhjyydestä ja asennevammoista. Ihan kaikkea paskaa ei kannata tännekään kirjoittaa, kyllä hävetti lukea.


    • A3SB

      Neljä edellistä autoani on ollut Alfoja ja nyt olen ajanut about puoli vuotta Audilla. Kokemukseni perusteella voin todeta seuraavaa; Jos tyyli ja ulkonäkö seikoista ei puhuta, Audi on joka suhteessa parempi auto, niin kauan kun sillä ei tarvitse ajaa.

      • jokumuu

        "Jos tyyli ja ulkonäkö seikoista ei puhuta, Audi on joka suhteessa parempi auto, niin kauan kun sillä ei tarvitse ajaa."

        Sinäpä sen sanoit.


      • Undetaker

        Erittäin hyvin sanottu... :)


      • AR156.....

        Pitäisiköhän täällä(kin) siirtyä tuollaiseen pikkusen hankalampaan tekstitykseen.
        Negaatiota positroneja summia loogisia päätelmiä arhimentoa norjaa

        Silloin nuo peräkammarin runkkaajat vois edes vähän vaientua!


    • niinpäniin...

      Kirjoituksesi oli pitkä mutta silti asiaa.En omista Alfaa koska olen liian arka sitä hankkimaan,sen tunnustan.Mutta olen koeajanut 156:sen ja sanoisin että on jumalaisen upea ajettava.

      • Se on vain

        auto! Itselläni oli ennen Alfa 156, eikä sen ostaminen vaatinut rohkeutta sen enemäpää kuin minkään muunkaan ostaminen.


    • Cyko

      Jep, aika voimakkaita on ne tunteet joita Alfa herättää. Itse ajattelisin asian niin, että se on yksi parhaista syistä hommata Alfa. Voin olla väärässä, mutta niinpä on moni muukin (eikä siis pelkästään autokeskusteluissa). Ajetaan edelleen millä huvittaa, ihmiset! Mutta joskus sitä vaan haluaisi vähän fiilistä ajamiseen... siitäpä tämä keskustelu alunperin lähtikin. Ajetaan silti varovasti, eikös joo? Oli alla sitten oikea tai väärä auto... =) PS. Kiitos Essi positiivisesta palautteesta. "Tää nyt on tämmöstä."

      • Petu K.

        Jos tunteella lähdetään autoa ostamaan niin jopa voi olla katuminen kirvelevää. Kyllä auton ostaminen lähtee siitä, että tsekkaat netistä puolueettomat testit, tyyppivikaluettelot jne ja kierrät kaukaa Suomi24 tasoset foorumit. Totta on että Alfalla on ihan erilainen fiilis kuin jollain toitskilla tai skodalla. Jos minulta kysytään, että kannattaako ostaa käytettyä Alfa 156:sta esimerkiksi, niin pakko sanoa, että katsele ensin jotain muuta merkkiä. Autoliikkeissä on paljon käytettyjä Alfoja ja halvalla. Mutta ne on usein meikattu siistiksi. Kannattaa tsekata huolella huoltokirja ja rymistellä kuoppasella tiellä koeajot. Silti.... en suosittele Alfaa.


    • alfa alfempi alfin

      Alfa nyt vaan ei pysy koossa ja sähkövikoja piisaa. Aika hauska ajaa oikealla tyylillä kun vaan kestäisi heh heh.

      • Knööli

        Itsellä ollut 4 Alfaa joista yhteen tosiaan tuli sähkövika.Kärähti bensapumppu jonka kyljessä luki "Bosch Made in Germany".


      • Cyko
        Knööli kirjoitti:

        Itsellä ollut 4 Alfaa joista yhteen tosiaan tuli sähkövika.Kärähti bensapumppu jonka kyljessä luki "Bosch Made in Germany".

        Satuinpa vahingossa piiitkästä aikaa katselemaan aikoinaan aloittamaani keskustelua, jännä että oli taas saanut kommentteja... Tuo on huippu tuo bensapumpun kärähtäminen! Kun ne Alfan sähköosat tosiaan on boschilta niinkuin niissä saksalaisissa laatumerkeissäkin =)
        Mutta en minäkään kirjoittelisi mihinkään 50 000 €:n arvoisen Audin omistajana sen vioista, koska sen jälleenmyyntiarvo laskisi yhtä nopeasti kuin Alfassa... Alfan nopea arvonlasku on autonsa käytettynä ostavan voitto, ehdottomasti.

        Tänään taas pääsi Alfan puikkoihin ja pisti miettimään jos tuon Ooppelin sitten laittais vaihtoon... 159 alkaa jo olla aika jees noin niinkuin ulkonäönkin puolesta...


      • jepppppp
        Cyko kirjoitti:

        Satuinpa vahingossa piiitkästä aikaa katselemaan aikoinaan aloittamaani keskustelua, jännä että oli taas saanut kommentteja... Tuo on huippu tuo bensapumpun kärähtäminen! Kun ne Alfan sähköosat tosiaan on boschilta niinkuin niissä saksalaisissa laatumerkeissäkin =)
        Mutta en minäkään kirjoittelisi mihinkään 50 000 €:n arvoisen Audin omistajana sen vioista, koska sen jälleenmyyntiarvo laskisi yhtä nopeasti kuin Alfassa... Alfan nopea arvonlasku on autonsa käytettynä ostavan voitto, ehdottomasti.

        Tänään taas pääsi Alfan puikkoihin ja pisti miettimään jos tuon Ooppelin sitten laittais vaihtoon... 159 alkaa jo olla aika jees noin niinkuin ulkonäönkin puolesta...

        No eipä löydy paremman näköistä! Espoonlahden ABC:llä lökäpöksyt meinaa aina niskansa niksauttaa ja kerran yritti kaksi "lippavääräänsuuntaansubbarijytisee" poitsua lähteä kisaamaan bemullaan. Jäi kuin tikku .....n!


      • mitoisti
        jepppppp kirjoitti:

        No eipä löydy paremman näköistä! Espoonlahden ABC:llä lökäpöksyt meinaa aina niskansa niksauttaa ja kerran yritti kaksi "lippavääräänsuuntaansubbarijytisee" poitsua lähteä kisaamaan bemullaan. Jäi kuin tikku .....n!

        Siinä on kyllä muotoilu onnistunut täydellisesti. Ihan sama miltä kulmalta katsoo, niin kaikki on sopusuhtaista ja nättää hyvälle. Ei tule kyllä mieleen, mitään toista tämän päivän autoa, joka ois noin onnistunu.
        Haaveilin tollasta seuraavaks autoksi Superbin tilalle, mutta perheen lisäyksen johdosta joudun katteleen tila-autoa. :P


      • BaronAlfa
        mitoisti kirjoitti:

        Siinä on kyllä muotoilu onnistunut täydellisesti. Ihan sama miltä kulmalta katsoo, niin kaikki on sopusuhtaista ja nättää hyvälle. Ei tule kyllä mieleen, mitään toista tämän päivän autoa, joka ois noin onnistunu.
        Haaveilin tollasta seuraavaks autoksi Superbin tilalle, mutta perheen lisäyksen johdosta joudun katteleen tila-autoa. :P

        Hankimme kakkosautoksi loppupään 156 Sportwagonin 2-litraisella koneella. Tonen auto on uudehko japanilainen maasturi, joka on 60 tkm ollut pomminvarma. Edellinen kauppakassi oli Bemari, ihan hyvä auto sekin oli. Kaipaisimme kuitenkin vaihtelua, Alfa on nätti auto, ja poikkeaa tyyliltään oleellisesti muista. Hinta on käytettynä kohdallaan ja kakkosautona sellaista uskaltaa paremmin kokeilla. Muutaman tuhannen kilometrin jälkeen voin sanoa, että rahalle on vastinetta, hyvää ajaa ja tehotokin riittävät. Kuten tämän keskustelun aloittaja totesi, jokaisen autovalinta lähtee omista haluista ja tarpeista. Meidän tarpeisiin Alfa on sopiva laite ja ajofiiliksen vuoksi siihen saattaa jopa kiintyä. Mikäli jatkossakaan ei mitään järkkyttäviä vikoja ilmaannu, seuraava kauppakassi on luultavasti 159 farmari.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1485
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      156
      1179
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1050
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      927
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      82
      860
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      66
      783
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      757
    8. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      733
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      728
    10. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      57
      706
    Aihe