olen maksuvälinepetoksen uhri

osaatko auttaa ?

minulta varastettiin suljetusta laukusta tungoksessa lompakko juuri tekemäni ostotapahtuman ja
pin-koodin näppäilyn jälkeen. suojasin toisella kädellä näpyttäessäni, mutta joku oli nokkela.

puoli tuntia myöhemmin huomasin lompakon katoamisen. menetin pankkikortin, visan, kelakortin, ajokortin, lukuisia muita etukortteja. heti soitin kortin sulkuilmoituksen. varas oli ehtinyt kuitenkin nostamaan tililtäni huomattavan summan rahaa. tein asiaan kuuluvan rikosilmoituksen ym. toimenpiteet.

nyt kysynkin, osaako joku neuvoa, mitä muuta pitäisi tehdä ? tuskin edes vakuutus korvaa mitään ?
älä vaan sano, että oma syy ym. jälkiviisautta. tapahtunutta ei saa peruttua. nyt olen viisaampi, mutta kalliit on oppirahat. ihan asiallista ja konkreettista neuvoa olen vailla.

14

2319

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Chumbawamba

      Tässä vaiheessa et voi tehdä muuta, kun odottaa. Poliisi tekee esitutkinnan, ja sen yhteydessä kuulee sinut asiaan. Eli jos et vielä ole saanut kutsua kuulusteluun, se tulee, tai sitten voi olla, että kuulustelevat puhelimitse. Voit jo tässä vaiheessa ilmoittaa tulevan vahingonkorvausvaatimuksesi määrän, jos sen tiedät.

      Esitutkinnan suorittaminen ja prosessi muutenkin kestää, joten kärsivällisyyttä tarvitaan. Jos saavat kaverin kiinni, ja "kannet kiinni" eli esitutkinnnan loppuun, lähettävät jutun syyttäjälle syyteharkintaan. Syyttäjä harkitsee, ja mahdollisesti nostaa syytteen. Sitten juttu menee käräjäoikeuden käsiteltäväksi.

      Rikosprosessin etenemisestä on lisätietoa mm. oikeusministeriön sivustoilla, tässä linkki
      http://www.oikeus.fi/5830.htm
      ja tuolla linkitetyllä sivulla on linkki eteenpäin tarkempaan esitteeseen.

      Vinkki: Laita ihan paperille muistiin kaikki kulut, mitä asian hoitamisesta on aiheutunut. Helpompi sitten, kun kuukausien kuluttua laadit vahingonkorvausvaatimustasi.

      Toivottavasti tyyppi saadaan kiinni. Ongelmaksi vain voi muodostua se, että rahat on tuhlattu ajat sitten ja joudut niitä ulosoton kautta häneltä perimään.

      • Varattimat varkaat

        Usein rikosuhri jää nuolemaan näppejään, sillä kolttosia tekevät varattomat. Ei edes ulosottomies saa perityksi, kun tulot ovat niin pienet.


    • turvakamerat

      olitko varastettaessa sisällä liikkeessä? poliisin kanssa asioidessa tälläinen kannattaa mainita, niin kauan kuin turvakameran kuvaa on säästössä.
      näinhän tämä kyllä menee että kortin haltija on vastuussa sulkuilmoitukseen asti...
      vastaisuudessa olisiko sinulla mahdollisuutta laskea automaatin nostorajaa/korttimaksun rajaa? kun päiväraja on mahdollisimman pieni, ei varas ainakaan huimia summia ehdi saada ennenkuin korttia alkaa kaivata. täytyy myöntää että itsellänikin tämä raja on ihan tarpeettoman suuri

    • bez-

      ...on piilokamera, joka nauhoittaa jokaisen asiakkaan naamat. Mikäli tämä henkilö nosti jostakin automaatista rahaa, voi pankkiyhtiö tarkistaa, mitä automaattia käytettiin rahan nostoon, ja sitä kautta voidaan tarkistaa ajan mukaan myös varkaan henkilöllisyys, ellei tämä peittänyt kameraa nostaessaan rahaa.

      Jos oltaisiin amerikassa, tietokoneet kävisivät läpi suurimman osan kauppojen valvontakameroista ja kasvontunnistuksella löytäisivät varkaan reitit.

      Mutta toivotaan että varas saadaan kiinni, HYVÄÄ KEVÄTTÄ! =)

    • vähättelevät

      Laitoin aikaisemmin palstalle yhden aloituksen siitä että PIN-koodi kassalla on turvallisuusriski ja että pankit siirtävät omat riskinsä asiakkaille. http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=500000000000003&conference=4500000000002006&posting=22000000042639084 Sain valtavan vyöryn vastalauseita, jotka osin vaikuttivat pankkien masinoimilta. Vastalauseet loppuivat kun pistin linkin siitä, että poliisi etsii ulkomaista liigaa joka kierteli Suomessa ja teki juuri tällaista PIN-koodin varastelua. Vielä ei tiedossani ole että kauppojen kassatietokoneisiin olisi ujutettu viruksia tai matoja jotka kalastelevat PIN-koodeja. Olet nyt tämän riskinsiirron uhri. Otan osaa, mutten osaa sanoa mitä tehdä.

      • AutoComment

        "Laitoin aikaisemmin palstalle yhden aloituksen siitä että PIN-koodi kassalla on turvallisuusriski ja että pankit siirtävät omat riskinsä asiakkaille. http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=500000000000003&conference=4500000000002006&posting=22000000042639084 Sain valtavan vyöryn vastalauseita, jotka osin vaikuttivat pankkien masinoimilta. Vastalauseet loppuivat kun pistin linkin siitä, että poliisi etsii ulkomaista liigaa joka kierteli Suomessa ja teki juuri tällaista PIN-koodin varastelua. Vielä ei tiedossani ole että kauppojen kassatietokoneisiin olisi ujutettu viruksia tai matoja jotka kalastelevat PIN-koodeja. " Muuten hyvä mutta EMV:n tapauksesta PINPAD ainoastaan juttelee kortille sekä välittää sille PIN challengen hyväksyttäväksi. PINPAD juttelee omilla rajapinnoilla kassaohjelmalle, mitään tunnuslukuja ei kassaohjelma näe, ainoastaan vastaukset mitä maksupäätemoduli näyttää. Kassa pyytää Korttitapahtumaa summalle: 5.45EUR Syötä kortti


    • 52v

      Mulla oli samanlainen tapahtuma,lähikaupan kassalta napattiin lompakko ja meni pk-kortti Mastercard,S-tilikortti ja bonuskortteja.Nostoja tehtiin niin paljon kun nostoraja salli.Pankki vastaa vasta sen jälkeen kun on kortit kuolletettu.Pankin kameran kuvakin oli saatu muutettua.ettei saanut mitään selvää! Neuvoja ei ole.Varovaisuutta!Kauhulla ajattelen kesää minne piilottaa lompakon,kun kerran vietiin reppu väkivalloin,ja siinä meni lompakot ja passi.Saitko mitään apua tohon tilanteeseen!Haba52

      • Tämä sama rosvo ei enää vie keneltäkään mitään, joku oli käynyt hänen kotonaan jo2009 ja päästänyt hänet maallisista vaivoista kuulemma! Kyllä hän niitä vanhusten käsilaukku ja ehti viedä ja monien lompakot.


    • Rosvo seuraa "uhrejaan"Kauppojenkassoilla,torilla,Pankitiskiltä lähteviä.Ja tilaisuuden tullessa hyökkää.vie Käsilaukun tai lompakon!Itsekkin tämän "kauhukokemuksen" uhri Haba52

    • PaziPa

      Oletkos koskaan kuullut semmoisesta kuin turvarajojen asettaminen maksukortille? Kaikki pankit tarjoavat kyseistä mahdollisuutta tänä päivänä. Että siinä mielessä, sinulla on ollut/on mahdollisuus ihan itse vaikuttaa siihen, kuinka suurta tai sitten vähäistä vahinkoa sinulle aiheutuu kyseisen kaltaisesta tilanteesta.

      Tämä ei ole syytös, vaan toteamus.

      • Olen asettanut turvarajat korteilleni.Kiitos


      • PaziPa

        Hyvä. Harvat ovat vaivautuneet omasta tuttavapiiristäkään....


    • opsopdfu

      Turvarajat kannattaa laittaa mahdollisimman pieneksi. Mulla on esimerkiksi automaattinostorajana 40 euroa per päivä. Verkkokauppaostoksia varten raja voi olla 0 euroa, jos ostat jotain verkosta, voit nostaa rajan itse ja palauttaa sen kun kauppa on tehty. Samoin varmennettuja korttimaksuja ei normaalisti tee sadoilla euroilla joka päivä.

      • PaziPa

        Juuri näin!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5066
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3327
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1472
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1307
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1000
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      908
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe