Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Minkälaisia ovat päivät armeijassa?

Tuntematon sotilas

Minkälaisia päiviä siellä armeijassa oikeasti normaalisti on?
Voisiko joku jo vähän aikaa armeijassa ollut varusmies laittaa alle normaalin koko pvän ohjelman aamuherätyksestä nukkumaanmenoon. Olisin tosi kiitollinen. Ja kuinka paljon on vapaa-aikaa jne..

7

13537

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mutta...

      Herätys jotain klo 5 tai 6. Jonossa pesulle. Kuteet päälle. Punkat kuntoon. Riviin järjesty. Mars ruokalaan. Aamiaista. Mars kasarmille.

      Sitten riippuu mitä ohjelmassa on; teoriatunteja, harjoituksia, mitä millonkin. Välissä on taukoja. Joskus tauot on vapaita, eli saat johonkin kellonlyömään asti olla kassulla kuinka tykkäät (käydä tupakalla, katella TV:tä), tietysti valmistautuneena seuraava tuntia/harjoitusta varten, että punkkaan et mee, mut lattialla saat nukkua vaatteet päällä. Kukaan ei haluiskaan mennä punkkaan koska se pitäs pedata taas uudestaan... Joskus tauot on määrätty, eli istutte kaikki tuvassa oppikirjat ja lakki kädessä selkä suorana (5-45 min) niin kauan kun joku käskee teidän tehdä jotain.

      Ihanku koulussa; liikkaa ja muita tylsiä tunteja peräjälkeen, sä vaan et välttämättä tiä lukujärjestystä ja kellonajat voi olla mennä vähän niin ja näin. Paitti että kun komppanialle on määrätty ruokailuajat niin se jaksottaa päivän aika hyvin.

      Siinä 4-5 korvilla kun palkatut kapiaiset lähtee himaan niin varsinainen koulutus loppuu. Jonneki viiteen tai kuuteen asti siivotaan kasarmia ja sit vapaata. Ellei nakki iske. Vapaalla voit hengailla kasarmilla vaikka verkkareis (smurffit tai komppanian omat, ei siviilivaatteita), kattella TV-huonees töllöö tai videoita muitten kans, tapella, kinastella, nukkua, mennä sotkuun syömään kaffetta ja pullaa, käydä kasarmin kirjastos, tai salilla jumppamas tai pelaamas jotai, lenkkeillä, jos kassulla tai sotkus on pelejä niin niitä (biljardia, pöytätennistä, jne.), mennä ruokalaan iltapalalle (vapaaehtoista, sapuskana yleensä päivän tähteet), lähteä iltavapaalle (siihen kai tartti luvan tai se on varattu vain jollekin komppanialle tiettyinä iltoina, kasarmi ei siis voi tyhjentyä kokonaan ja kaikki olla seuraavana aamuna krapulas) vetään viinaa tai muuten vaan kaupungille (tietty sotilasasussa ja sotilaallisesti käyttäytyen).

      Jos örvellät iltavapaalla epäsopivasti niin joku sotapoliisit voi noukkis sut putkaan kassulle ja saat YP:tä (ylimääräistä palvelusta, eli kun muut kotiutuu palveluksesta niin sä jäät sinne kuuraan vessoja).

      Jos nakki napsahtaa niin sulla ei oo vapaa-ajan ongelmia. Tarkoittaa käytännössä sitä että joudut/pääset päivystämään tai tekeen jotain muuta kivaa, esim. kasamaan halkokuormaa.

      Peseytymäs sai illan aikana käydä omaan tahtiin. Klo 10 pistetään valot pois ja pää tyynyyn. Ilta-vapaalta muistaakseni sai tulla vasta 12 aikaan ja sillon täytyy olla kondikses eikä rapakunnos.

      Itse vedin yleensä verkkarit päälle. Kävin iltapalalla ruokalas tankkaamas. Sit sotkuun, ehkä käytin päivärahojani johonkin. Sotkun alakerrasta hain kirjastosta luettavaa. Otin vapaaehtoisesti myöhäisillan ja yön päivystyksiä, sillon sai valvoa ja lukea rauhassa, ilman yleistä älämölöä.

      Alokasaikana tietty on enempi rajoituksia ja sillon tehdään niinku käsketään vaikka toiset olis IV:llä.

      Joskus vituttaa maata sateessa ja purkaa kivääriä sormet kohmeessa. Joskus meinaa nukahtaa tunnille. Joskus on ihan rentoa. Jos tykkää retkeilystä ja leirielämästä ja urheilusta tai on kokemusta partiosta niin homma voi olla ihan hauskaa. Jos on laiska paska joka haluis vain maata ja piereskellä niin voi ketuttaa.

      Tavallaan rankinta on sosiaalisessa mielessä. Siviilissä saman henkiset ihmiset hakeutuu yhteen; toiset lukioon, toiset amikseen, toisset vankilaan. Armeijassa kaikki on yhdessä läjässä ja samassa tuvassa on sekaisin nörtit, ääliöt, pikkukriminaalit, egoistit, agressiiviset jässikät, piilohomot, uskikset, ym. Eli joudut tulemaan toimeen/sietämään myös sellaisia ihmisiä jotka kierrät siviilissä kaukaa.

      Tapaat siis lääkintämiehiä jotka halusi panna sua perseeseen ja amputoida sun jalat. Pervoja jotka kiskoo sulta housut nilkkoihin. Karjuja joille on parempi olla sanomatta "ei". Nörttejä joilla ns. luututaan lattiaa. Sekopäitä jotka kikattelee itsekseen kakkapissavitseille. Isoja miehiä joille pitää tilata saappaatkin erikseen kun ei löydy tarpeeksi isoa kokoa. Pieniä miehiä jotka saavat aina liian isoja vaatteita. Mammanpoikia jotka valittaa sisäänkasvavista varpaankynsistä ja hakevat jatkuvasti polilta vemppaa. Sotahulluja jotka räpläävät rynkkyjään (rynnäkkökivääri) aina kun tilaisuus tulee. Valehtelijota jotka keksivät päästään mitä ihmeellisimpiä juttuja jotka kaikki tietävät valeiksi mutta nyökyttelevät että hullu olisi tyytyväinen. Useimmat ovat kyllä ihan taviksia ja fiksua porukkaa.

      Ota kaikki ilo irti, koet intin vain kerran elämässä ;)

      • .tyttö.

        Just ton mä halusin kuullakki. Siis oikeesti!


    • Minä vaan

      Eli tyyliin:

      5.15 Herätys: kuselle ja ulos juoksemaan
      6.00 aamutoimet: Vaihdat normikuteet päälle ja kiroat hetken ku ei oo viikonloppu
      6.30 Ruokailemaan mars, ulos järjestäydytään lukuisia kertoja riippuen siitä kuinka iso kyrpä kasvaa alikersantin otsassa, eli millä tuulella heräsi
      7.30 takas safkaamasta ja valmistautuminen seuraavaan ohjelmaan.
      8.15-8.30-11.30 teoriaa tai jotain metässä ryömimistä.
      11.30 Lounas
      12.00 seuraavalle oppitunnille valmistautuminen
      12.30 seuraava "oppitunti" lisää turhaa ryömimistä tai puuduttavia luentoja suoraan 70-luvulta.
      16.30 lounas
      17.00 - 18.00 siivousta ja yleistä varusteiden kunnostamista
      18-21 iltavapaa kasarmialueella
      21. iltavahvuuslaskenta ja iltatoimet
      22.00 valot sammuu, turvat kiinni, tupakaverit runkkaa punkissaan ja luet kirjaa lukuvalon kanssa joka toimii pattereilla



      Ja kaikki nuo ajat vaihtelevat, mitään mitä seinällä lukee ei pidä minuutilleen paikkaansa, saattaa olla että olet juuri mennyt paskalle kun alunperin oli 30 min aikaa, sit huudetaan et 5 min aikaa kaikki tupiin ja sit sataa paskaa niskaan ku olit vessassa. Muutenkin aikataulu noudattaa aika pitkälle sitä että millä päällä upseerit on, yleensä ne on rautakanki persiissä ku on elämänsä hukannu turhaan mestaan ku ei paremmille paikoille päässeet...

      Et sellast :P

      • teille maksetaan

        4 euroo päivässä. Hulluja olette.


    • varmasti...........

      Paskaa ja tulee vituttaan :D

    • ........

      05:45 Herätys 06:30 Ruokailu 07:30 (tai aiemmin) - 10:30 Taistelukoulutus (lähes aina ulkona) 11:00 Lounas 12:15 (tai aiemmin) - 16:15 Taistelukoulutus 16:30 Päivällinen, jonka jälkeen yksikön siivous 18:00-21:00 Vapaa-aikaa (Hyvää aikaa käydä suihkussa, maata punkalla ja käydä ruokalassa täysin ilmaisella iltapalalla) 21:15 Iltavahvuuslaskenta 22:00-23:00 Hiljaisuus (Mahdollista viettää myös TV-tuvassa 01:00 asti mikäli se on auki. Hiljaisuuden aikana ei kuitenkaan saa liikkua yksikössä) Koska aikatauluja ei koulutuksen osalta noudateta minuutin tarkkuudella, saattaa keskelle päivää jäädä hyvällä tuurilla hieman taukoja. Usein lounas ja päivällinen nautitaan maastossa (=yksikön takapihalla), jolloin niidenkin kanssa aikataulu menee vähän niin ja näin eli syödään silloin kun koulutuksen lomassa ehditään.

    • tee työtä jolla on arvoitus

      Upinniemen komento- ja huoltojoukolla oli jopa liiankin lepii. Kun komppaniassa oltiin niin silloin oikeastaan vaan nukuttiin... aamulla käytiin lenkillä ja lounaan jälkeen katottiin joku elokuva. Aikamoista rötväyspalvelua se oli. Kerran yrittävät järjestää joukkueelle sulkeiset, mutta vaan viisi lääkintämiesta ja kaksi esikuntamiestä pääsi paikalle. Kinkkuviikonloppuina pelattiin veksis xboxii ja rötvättiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2227
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2053
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1658
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1476
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1377
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1344
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe