Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Sylikummi tärkein?

ylpeä sylikummi

Olen tulossa kummiksi ensimmäistä kertaa. Sylikummiksi. Olen aina ajatellut, että sylikummi on tärkein kummi kaikista. En tiedä mistä tämä ajatus tulee, ei ainakaan omista kummeistani, jotka ovat pariskunta ja näin ovat aina tuntuneet tasa-arvoisilta. Tunteeni on kuitenkin ollut hyvin vahva.

En tiedä miten tulevan kummityttöni vanhemmat ajattelevat sylikummin tärkäydestä. Koen tämän ongelmaksi, sillä itse ajattelen että olen tärkeämmässä roolissa (koko lapsen elämässä) kuin muut kummit.

Haluaisinkin kuulla mielipiteitä siitä, että oletteko pyytäneet sylikummiksi esim. läheisimmän ihmisen, pidättekö sylikummia tärkeämpänä, odotatteko sylikummilta enemmän kuin toisilta kummeilta.

13

1654

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tarja22

      onhan hän sen tärkeän hetken kaikkein tärkeimmässä tehtävässä,mutta ei kai muuten lisää mitään velvollisuuksia tai oikeuksiakaan sen enempää.
      Meillä lasta on pitänyt aina isä,yksi syy siihen on ettei kukaan kummeista tuntisi olevansa eriarvoisessa asemassa tai päinvastoin joutuisi tahtomattaan olemaan liikaa ristiäishetkellä esillä,myös yksi painava syy on ollut että lapsemme kaikki ovat olleet melkoisen painavia ja isän on "helpoin" pitää lasta näinkin ollen.

      • sanotaan sitä

        kummia joka kastetilaisuudessa pitää lasta sylissä, ei se ole sen kummempi kummi kuin kukaan muukaan! Näin on, uskokaa vaikka huviksenne...


    • minku_82

      kummeja on neljä, sylikummiksi valittiin miehen veli. Ei sen takia, että hän olisi läheisin/haluaisimme hänen olevan lapselle tärkein kummi, vaan siksi, että hänellä itsellään on vuoden ikäinen lapsi ja hän on tottunut pitämään vauvaa sylissään. Mielestäni kaikki lapsemme kummit ovat yhtä tärkeitä ja läheisiä.

      Omalla kummipojallani kummeja on 6. En ole sylikummi, vaan itseasiassa nimeni lukee kummitodistuksessa viimeisenä. Silti olen kummipojan (ja pojan vanhempien) mielestä paras ja tärkein kummi.

      Ei sillä ole väliä, onko sylikummi vai "tavallinen" kummi. Se ratkaisee, kuinka suhtautuu kummiuteen ja lapseen. Voit siis olla tärkeimmässä roolissa, mutta se rooli on ansaittava jollain muulla tavalla, kuin pitämällä lasta sylissä sen muutaman minuutin seremonian ajan.

      • minku_82

        Eikös se perinteiden mukaan mene niin, että sylikummi hankkii kummilusikan? Se on siis se ainoa ero sylikummilla ja "tavallisella" kummilla


    • on ihan

      tavallinen kummi, ei yhtään tärkeämpi kuin muutkaan kummit. Jollekin nyt vain osuu tuo lapsen pitäminen ja hänestä tulee sitten sylikummi. Sylikummiksi valikoituu usein ihminen, jolla on kokemusta pienistä lapsista tai ehkä hän on ollut sylittelemässä tuota lasta aiemminkin. Sylikummi ei siis ole mikään "ykköskummi". Kummitodistuksiin, kirkonkirjoihin tai kastetodistukseen ei tule myöskään merkintää siitä, kuka kummesita on ollut sylikummi, vaan niissä kaikki kummit ovat tasa-arvoisia.

    • Kummix

      Juttele kummilapsen vanhempien kanssa ja kysy pitävätkö he sinua tärkeämpänä kuin muita lapsen kummeja ja ovatko he siksi antaneet kastetoimituksen ajaksi lapsen sinun syliin. Asia selviää vain kysymällä.
      Sillä tosiasia on etä kastetoimituksessa lapsi pitää olla jollakin ja siihen nyt vaan tarvitaan joku. Se joku ei välttämättä ole yhtään sen tärkeämpi kuin muutkaan. Jotkut voi virheellisesti niin ajatella ja siksi voi olla että vanhempi pitää itse lasta sylissä.
      Mutta mahdolliset väärinkäsitykset kannattaa oikaista ennen kuin asia saa omassa päässä liian suuret mittasuhteet.

      (Mutta voi olla että vanhémmat ei löytänyt lapselle sopivia kummeja vaan he joutuivat ottamaan ne joilla ei vielä ole monta kummilasta tsm ja yksi kummi voi olla silloin tärkein. Mutta kuten aiemmin jo kirjoitin, puhukaa hyvät ihmiset. Voit kysyä esim että miksi he halauvat että sinä pidät kastetoimituksessa lasta sylissäsi.)

      Onnea kummille!

    • yhtä tärkeitä

      vain yksi voi pitää lasta kasteella, siksi nimitys sylikummi. Mutta ei tämä mielestäni mitenkään arvota kummeja toistansa tärkeämmäksi.

      • tärkeämmässä roolissa

        Viestissäsi kiinnitin muutamaan kohtaan huomiota. Pidät itseäsi tärkeimpänä kummina ja ajattelet, että olet jotenkin ykkösasemassa muihin nähden lapsen elämässä. Ja toiseksi ajattelet, että lapsen vanhemmat arvostavat sinua kaikista kummeista eniten ja kokevat sinut kaikkein läheisimmäksi. Mitä sinä näillä ajatuksilla haet? Pönkkäätkö omaa huonoa itsetuntoa kokemalla, että olet jotenkin muita merkittävämmässä asemassa? Eikö elämässäsi ole vielä muita merkittävämpiä saavutuksia kuin "olla sylikummi ja olla ylpeä siitä"?

        Vaikka nuo ajatukset (olet ykköskummi ja vanhemmille läheisin) olisivat totta, niin eiköhän se lapsi kasvaessaan ole se, joka kokee jonkun kummin läheisemmäksi kuin jonkun toisen. Sylikummius ei siihen vaikuta mitenkään vaan se, miten lapsen kanssa on tullut aikaa vietettyä ja oltua vuorovaikutuksessa.


    • rooli

      on aikaisemmin ollut nykyistä merkittävämpi. Ennen kummeja otettiin vain kaksi, jolloin sylikummin rooli korostui. Nykyisin, kun kummien määrä on kasvanut merkittävästi, on sylikummin tärkeys hiipunut. Mielestäni ei kuitenkaan ole väärin ajatella, että sylikummi olisi tärkeä, sillä ennen näin oli. Kannattaakin keskustella lapsen vanhempien kanssa, miten he asian ajattelevat.

    • tasa-arvo-kummi

      Ole vain ylpeä kummi, äläkä nolaa itseäsi kysymällä asiasta vanhemmilta. Saattaa tulla hieman itseriittoinen kuva sinusta... Niin monissa ristiäisissä olen käynyt, että uskon sylikummiksi valittavan yleisesti se, jolle lapsi on jo tuttu tai jonka vanhemmat uskovat parhaiten pystyvän rauhoitella lasta.

    • eroavat

      Jotenka sylikummi harhaluulosi haihtuvat kuin truhka tuuleen Voi vitun vahvat tunteesi kun pariskunta eroo heti kun vähänkin tulee erimielisyyksiä. Yksi kakara tehdään heti kunhan mahdollista!

      • etttttttä

        sylikummi on tavallaan se läheisin kummi. perinteet mitä vie risiäisiin voi vaihdella. meillä tapana viedä valokuva kehys. T. 15v kohta sylikummi :))


      • sari.j
        etttttttä kirjoitti:

        sylikummi on tavallaan se läheisin kummi. perinteet mitä vie risiäisiin voi vaihdella. meillä tapana viedä valokuva kehys. T. 15v kohta sylikummi :))

        hei. pitäkää huolta kummilapsistanne,vaikka vai soitatte silloin tällöin. kerron että oma kummipoikani, eli siskonipoika menehtyi huhtikuun alussa moottoripyörä-onnettomuudessa.syyitä ei tarvi kertoa, koska sen me omaiset tiedetään ja tiedän että asianomainen joka oli osallisena tapahtumaan tietää sen myös,joten se siitä.tällä yritän suuren surun keskellä kertoa että elämään yritetään päästä kiinni, vaikka siskoni ei varmaan koskaan siihen pystykään,vaikka kuinka yrittääkin ja vaikka hänellä on kaikki meidän muiden sukulaisten tuki ja kummipoikani tyttöystävälle annan myös tukeni aina kun hänet näen.tsemmpiä jenni


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2207
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2043
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1642
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1480
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1456
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1357
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1334
    8. 52
      1238
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe