Tuleeko simasta mielestänne parempi sitruunalla vai appelsiinillä vai niiden sekoituksella? Antaako appelsiini makeamman tuloksen vai miten eroavat? Entä tekeekö suurempi määrä hiivaa alkoholipitoisempaa simaa, kitkerämpää vai minkälaista? Kotikokki.netistä löytää muuten erilaisia simaohjeita.
Sima, sitruuna vai appelsiini?
32
13363
Vastaukset
- kerran sain
nyt lukea, että simaan joku laittaisi appelsiinia. Sitruuna siihen kuuluu. Jos appelsiinista teet, se on joku muu juoma kuin sima.
- vssvvs
Tiedoksesi, vaikket tätä näin monen vuoden jälkeen lue, mutta kuka lukee... Entisaikaan simassa käytettiin jopa hunajaa, veikkaanpa, että kovin moni tuskin laittaa hunajaa simaan. Vaikkei hunajaa simassa ole, niin on se siitä huolimatta sima. Kyllä simaan voi vallan hyvin laittaa appelsiinin ja simaa se silti on.
- Heeji
Ihan ehdottomasti niiden sekoituksella. Itse käytin 2 sitruunaa ja 1 appelsiinin. Tietysti myös kuoret mukaan.
- ***
Eräältä tutulta opin tekemään simaa raparperistä, kun hänen lapsensa oli sitrusallerginen. Tulee hyvää janojuomaa tai mehun korviketta kesällä...
- meikä vaa
Saiskos sen raparperisiman reseptin? sais tenavallekin juotavaa ku sitruuna ei sovi.
- nrhssoct
xoh3VG nrdckmcpvvet, [url=http://mzmqsmjzqaby.com/]mzmqsmjzqaby[/url], [link=http://vciwgpsmydon.com/]vciwgpsmydon[/link], http://adrqvsdjsvgx.com/
- melindaana
sitruunaa tietenki
- sitruunasta
Sitruunasta kannattaa ottaa ne valkoset kuoriosat pois, ne saattaa vähän tehä siitä kitkerää.
- Vappusitruuna
Kyllä se sitruuna on, enpä ole kyl ennen kuullutkaan, että siihen appelsiiniä laitettais, saattaa olla kyllä hyvää appelsiininkin kera :-)
- kiva maku
Vappusitruuna kirjoitti:
Kyllä se sitruuna on, enpä ole kyl ennen kuullutkaan, että siihen appelsiiniä laitettais, saattaa olla kyllä hyvää appelsiininkin kera :-)
Kaksi sitruunaa ja yksi appelsiini on hyvä makuyhdistelmä yhteen satsiin.Sitruunaa ehdottomasti,se antaa perinteisen maun ja hiukkasen kirpeyttä ja appelsiini antaa mukavan pehmeän säväyksen. Kuorimapuukolla varovasti hyvin pesty kuori simaan ja sitten valkoinen osa pois ja viipaleiksi,voi tietysti myös puristaa mehuna siman sekaan,sekään ei ole huono idea. Liika hiiva tekee simasta aivan kamalan,eikä juoma säily kovinkaan pitkään hyvänä.
- työnnä appelsiinis hanuriis
mistä kaaliaivo saatki nuin tyhmiä ajatuksia liota persettäs simapänikässä ni saat sopivaa juotavaa
- Haukotus...
taliaivo - pitää olla kommentoimassa idioottimaisuuksillaan...
- Anonyymi
Nuija👎🏿
- Äippä
Mie oon laittanu yhen sitruunan ja yhen appelsiinin. Sitruunasta valkoinen osa pois, kuoret ja sitruuna viipaloituna kattilaan ja appelsiinin kuorin ja viipaloin sekaan. Hiivaa vain hippusellinen, sen verran että lähtee käymään. Liika hiiva on tosi kamalaa simassa.
- sima...
Noin 5 litraa vettä,litran verran mustaherukan tuoreita lehtiä,parit sitruunat,viitisen desilitraa sokeria ja 1/4 teelusikallista hiivaa. Ja tästä ei enään sima paremmaksi tule. Nämä perinteiset simat ovat kuin K***sta verrattuna tähän jaloon juomaan.
- tulee ohjeella
Keitä 10 litraa vettä. Fariinisokeria 500g.,sokeria 500g,3-4 sitruunan kuoret,(valkoinen osa poistetaan),sitruunat ja 1-2appelsiinia samoin laitetaan astian pohjalle ja kiehuva vesi kaadetaan päälle.Sekoita ja anna jäähtyä,kun neste on n.40asteista,lisää hiivaa hyppysellinen ja jätä käymään huoneen lämpöön n.vuorokaudeksi.Laita pulloihin mutama rusina ja hippu sokeria ja pullota simaa.Jos säilytät jääkaapissa,valmista juotavaksi muutamassa päivässa,kun rusinat ovat nousseet pinnalle.
- Ei vappua ilman simaa!
Itse käytän ehdottomasti siman teossa sitruunaa - sekä mehu että kuoret antavat hyvää makua kokonaisuuteen. Lisäksi käytän pelkkää fariinisokeria ja pienenä lisänä (äidiltä opittua) vähän I-olutta joukkoon. Siitä muodostuu minulle tuttu "täyteläisen" makuinen, ei liian makea ja mukavasti poreileva kotisima. Mutta eiköhän sitä simaakin voi "maustaa" muillakin aineksilla, kuten esim. erimakuisia siidereitäkin on ollut jo iät ja ajat olemassa. Loppujenlopuksi se on pelkkä makuasia - kuka tykkää makeammasta, kuka "kirpeämmästä" ja kuka kaupan valmiista simasta. Itse en laittaisi lisää hivaa sekaan...en viitsisi riskeerata, että maku olisi "käynyt" ja hiivainen ja maha pian pahimillaan "kuralla"...! :) Alkoholipitoisempia juomia ostan tarvittaessa kaupasta/Alkosta! Itse ryhdyn pian valmistelemaan tän vuoden simasatsia, jotta sitä pääsee n. vkon kuluttua maistelemaan! NAM! "Klara Wappen!"...iloista, simantäyteistä, vappua kaikille! :)
- Enigma_x
No, jos huomenna laittaa käymään, niin ehkä nipin napin ehtii perjantaiksi valmistua :D Mutta muutoin voi tehdä juomaksi kyllä.. Itse tein 5 litraa: - 500 grammaa fariinisokeria - 1 dl tavallista sokeria - 3 sitruunaa - 1 appelsiini - kuivan herneen kokoinen pala tuorehiivaa Puhdas ämpäri. Lisää sokeri ämpäriin, purista yksi sitruuna mehuistaan sokerin ämpäriin. Samoin appelsiini. Pese kaksi muuta sitruunaa huolellisesti. Viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi (poista siemenet) ja laita viipaleet ämpäriiin. Keitä 3 litraa vettä, kaada sokerin ja sitruunaviipaleiden päälle, lisää kylmää vettä (se noin loppu 2 litraa), kun sokeri on liuennut kuumaa veteen. Kun seos on jäähtynyt huoneenlämpöön, lisää tuorehiivaa pala (noin kuivaherneen kokoinen pala). Tärkeää, ettei neste ole kuumaa tai hiiva kuolee! Peitä ämpäri elmukelmulla/isolla lautasella ja anna käydä 2-3 päivää (3 päivää nopeuttaa siman valmistumista). Aseta ämpäri paikkaan, jossa sitä ei tarvitse siirrellä pullotusvaiheessakaan. Puhdista hyvin ja anna kuivua elintarvikekelpoiset pullot (esim. mehu- tai limsapullot, viinipullot..). Kolmen päivän päästä lisää jokaiseen pulloon noin ruokalusikallinen sokeria ja 5-10 rusinaa (antaa hiukan makua simaan). Varovasti siirrä sima pulloihin (esim. kauhalla) sekoittamatta nestettä. Voit nostaa esim. toiseen astiaan ja kaataa ratin kautta siman pulloihin. Kun ämpäri pohja alkaa häämöttä, ole erittäin varovainen, jottei ämpärin pohjalla oleva hiiva sekoitu liiaksi nesteeseen. Jos käytätä esim. läpinäkyvää litramittaa, viimeisiä tilkkoja nostettaessa voit hyvin antaa viimeisen satsin vielä olla litramitassa pari tuntia, jotta hiiva laskeutuu pohjalle ennen siman pullottamista. Älä ahnehdi ja ota kaikkea simaa talteen. Jätä hiivalieme ämpäriin ja kaada pois. Kun sima on pullotettu (jätä ilmatilaa pulloon vähän enemmän kuin limsapullot on yleensä täytetty kaupassa) sulje korkit hellästi ja aseta sima kylmään (esim. jääkaappi). Kiristä korkit illalla - seuraavana päivänä. Muovipulloissa voit hyvin seurata paineen lisääntymistä, jottei pullot räjähdä. Jos et hiivaa kauhonut pahasti pulloihin, ongelmia ei pitäisi olla paineen kanssa. Pidä jääkaapissa viikon verran. Rusinat ovat nousseet pinnalle ja sima on valmista nautettivaksi. Itse teen siman aina 2 viikkoa ennen H-hetkeä, jotta simaan tulee kiva kirpakkuus. Se ei välttämättä vielä viikossa ole kuplivan kirpakkaa. Yhden pullon maistelin eilen/tänään. Ihan juotavaa. Muut pullot odottavat vielä viikon kylmässä :)
- Enigma_x
Enigma_x kirjoitti:
No, jos huomenna laittaa käymään, niin ehkä nipin napin ehtii perjantaiksi valmistua :D Mutta muutoin voi tehdä juomaksi kyllä.. Itse tein 5 litraa: - 500 grammaa fariinisokeria - 1 dl tavallista sokeria - 3 sitruunaa - 1 appelsiini - kuivan herneen kokoinen pala tuorehiivaa Puhdas ämpäri. Lisää sokeri ämpäriin, purista yksi sitruuna mehuistaan sokerin ämpäriin. Samoin appelsiini. Pese kaksi muuta sitruunaa huolellisesti. Viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi (poista siemenet) ja laita viipaleet ämpäriiin. Keitä 3 litraa vettä, kaada sokerin ja sitruunaviipaleiden päälle, lisää kylmää vettä (se noin loppu 2 litraa), kun sokeri on liuennut kuumaa veteen. Kun seos on jäähtynyt huoneenlämpöön, lisää tuorehiivaa pala (noin kuivaherneen kokoinen pala). Tärkeää, ettei neste ole kuumaa tai hiiva kuolee! Peitä ämpäri elmukelmulla/isolla lautasella ja anna käydä 2-3 päivää (3 päivää nopeuttaa siman valmistumista). Aseta ämpäri paikkaan, jossa sitä ei tarvitse siirrellä pullotusvaiheessakaan. Puhdista hyvin ja anna kuivua elintarvikekelpoiset pullot (esim. mehu- tai limsapullot, viinipullot..). Kolmen päivän päästä lisää jokaiseen pulloon noin ruokalusikallinen sokeria ja 5-10 rusinaa (antaa hiukan makua simaan). Varovasti siirrä sima pulloihin (esim. kauhalla) sekoittamatta nestettä. Voit nostaa esim. toiseen astiaan ja kaataa ratin kautta siman pulloihin. Kun ämpäri pohja alkaa häämöttä, ole erittäin varovainen, jottei ämpärin pohjalla oleva hiiva sekoitu liiaksi nesteeseen. Jos käytätä esim. läpinäkyvää litramittaa, viimeisiä tilkkoja nostettaessa voit hyvin antaa viimeisen satsin vielä olla litramitassa pari tuntia, jotta hiiva laskeutuu pohjalle ennen siman pullottamista. Älä ahnehdi ja ota kaikkea simaa talteen. Jätä hiivalieme ämpäriin ja kaada pois. Kun sima on pullotettu (jätä ilmatilaa pulloon vähän enemmän kuin limsapullot on yleensä täytetty kaupassa) sulje korkit hellästi ja aseta sima kylmään (esim. jääkaappi). Kiristä korkit illalla - seuraavana päivänä. Muovipulloissa voit hyvin seurata paineen lisääntymistä, jottei pullot räjähdä. Jos et hiivaa kauhonut pahasti pulloihin, ongelmia ei pitäisi olla paineen kanssa. Pidä jääkaapissa viikon verran. Rusinat ovat nousseet pinnalle ja sima on valmista nautettivaksi. Itse teen siman aina 2 viikkoa ennen H-hetkeä, jotta simaan tulee kiva kirpakkuus. Se ei välttämättä vielä viikossa ole kuplivan kirpakkaa. Yhden pullon maistelin eilen/tänään. Ihan juotavaa. Muut pullot odottavat vielä viikon kylmässä :)
"Yhden pullon maistelin eilen/tänään. Ihan juotavaa." Kuulostaa sen verran pliisulta, että kaipaa tarkennusta: Todella hyvää ja kupliikin jo, muttei vielä niin kivasti poreile, kun haluan sen poreilevan. Mutta eiköhän ensi viikolla :) Rusinat ovat jo pinnallakin, 8-9 päivässä valmistui.
- GT tonic
Ota Ginia, sweppes tonic ja sitriinamehua, sekoita ja se on siinä. Ei tarvi odottaa käymistä ja voi juoda heti.....
- gt taas
tossa piti lukea että sitruunamehua... liian monta gt:tä otettu......?
- appelsiini kiljuun
Eläköön se pieni ero!
- Simasuu munkilla
Sitruuna tietenkin.
- ehdottomasti
ilman rusinoita
- arycybn
Ht2Wr0 hsnfpckwnumk, [url=http://nmceikntfvxa.com/]nmceikntfvxa[/url], [link=http://wynmnvzfckov.com/]wynmnvzfckov[/link], http://mjhkjwcrjeie.com/
- Juhani A.
Perinteinen Suomalainen sima tehdään hunajasta. Tietenkin, kun ei tässä maassa sitruunat kasva eikä ennen tänne rahdattu hedelmiä ulkomailta.
Jos juomassa on sitruunaa tai appelsiinia niin se ei ole mitään simaa vaan mietoa likööriä. Vaikka kaupan 'simoissakin' nykyään on sitruunaa.
Kannattaa kokeilla perinteisellä reseptillä, tulee paljon paremman makuista. Raparperia voi perinteiseen simaan käyttää, mikäli haluaa lisämakua.- Hyvää on
Hunajaa, humalaa, sitruunaa ja fariini tai vastaavaa sokeria lähinnä värin ja maun takia. Hiivaa vain nokare, ei ole tarkoitus tehdä kiljua. Esim Puolassa tehdään hieman vastaavaa hunajajuomaa jolla on pitkät perinteet.
- vanhat hyvät ajat
Teekkareiden pikasima vanhoilta hyviltä ajoilta:
Pullo pöytäviinaa (kossukin käy) ja siihen pari rusinaa. Korkki kiinni ja hölskäytys - sen jälkeen sima on juotavissa. - tuula-neiti
Ihan parasta simaa tulee kaffirlimetin lehdistä, voivat olla joko kuivattuja tai tuoreita. 5 lehteä 4 litraan simaa riittää. Tulee raikkaan sitruunainen sima eksoottisella vivahteella.
- humalaa simaan
http://isoaidinreseptilla.blogspot.com/2011/04/sima.html
Mainio juoma myös kesähelteellä. - Rita8
Hei! Maku asia tuokin Sima. Äiti teki siman appelsiinista, minä jatkan perinnettä.
- Simahinkki
Appelsiinilla se on kiljua. Keskenkäynyttä kiljua.
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Mies, miksi et vaikuta halukkaalta?
Ihmeellistä käytöstä mieheltä. Toki et ole mikään teinipoika enää.1232648- 1642081
Terveystalon lääkärit ylilaskuttaneet
Tämän pörriäiset osaavat, laskuttamisen. Terveystalo myöntää asian. https://www.hs.fi/suomi/art-2000011134269.html "K1161341Ikävä on häntä
Josta on tullut niin tärkeä ja rakas. Olisinko onnellinen hänen kanssaan. Ne rakastavat silmät jotka mua katsoo aina jos631306- 971256
HESARI: Kahden Pasin pankki OmaSp
Toinen entinen työntekijä sanoi, että Turtio oli organisaatiossa “Jumalasta seuraava, ylöspäin” https://www.hs.fi/visio291194En kai koskaan saa sinua
Koska et usko että riitäisit minulle. Olet aina pitänyt itseäsi liian risana ja heikkona. Katkot korkeutesi, ja poraat k771161Minkä kultakimpaleen
Menetän jos en saa häntä. Joku muu saisi nauttia siitä hellyydestä, huumorista ja intohimosta. Ehkä hän ymmärtää nyt mik351142Tykkäsit nainen
Aina eniten lähetyssaarnaajassa, muistan miten nautit!😎😚 meidän pitää päästä vielä kokemaan se.451119Kerroppas nyt
M mies, että kenestä sinä oikein tykkäät, niin saadaan tämä asia muillekin selväksi 😉841078