intiaanikanootti

Apuva!!! Mistä löytyy kunnon intiaanikanootin piirustukset. Ei mitään muovisia eikä lasikuituisia vaan kunnon puumateriaalista tehtävä
intiaanikanootti.
Ilmianna
Jaa

6 VastaustaEdesmenneestä VeneMaailmasta sai muutama vuosi sitten
Ilmianna
Jaa
Puukkanoottien rakentamisesta ns. stripperi eli rimamenetelmällä ( epoksi lasikuitukangas) kertoopi kirja canoecraft (muistaakseni ted moore) ja vastaavanlaisen kajakin taasen kayakcraft. Niitä löytyy em. hakusanoillanetistä. Kirjat ovat selkeitä, mutta amerikkaa eli selkeätä englantia. Em. kirjoissa on muutamiin vimpaimiin mittataulukot. Muita hyviä vimpaimia saat selvittämällä em. tekniikan itsellesi ja lainaamalla joltakin hyvän rungon, niin jo rupeaa yhden autotallissa vietetyn yön jälkeen olemaan kaaripiirustuksiakin omaa projektia silmälläpitäen.
Ilmianna
Jaa
Sitkeyttä tarvittiin, mutta palkkiokin tuli.
Päijännekanootin ja intiaanikanootin piirustukset löytyi. Huomautan vielä, että (puusta ja faneerista)tehdyt vesikulkuneuvot.
Kaikki melojathan tietävät, että kanootin ehkä tärkein ominaisuus on keveys. Mutta tässä tapauksessa onkin kysymys haastellisesta käsityöstä ja tietysti sen käyttö.
Hyvät piirustukset mittoineen löytyy TAITOKIRJA nimisestä teoksesta jonka on koonnut Vilho Setälä. Tämä löytyy varmaankin useista kirjastoista kautta maan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Moi!
Mainitsit kanootin / kajakin painon tärkeimpänä tekijänä. Tätä se liki onkin (ehkei kuitenkaan ihan vaikka todella olennainen). Vaikkuttaa esim. kannaksien ylityksissä ja auton katolle nostamiseen jne. Miksi kuitenkin jälleen kirjoittelen tänne, niin on juuri tuo paino. Eli rima/ ristiinlaminoimismenetelmillä (puusta)saadaan erityisen kevyt rakenne. Puun tilavuuspaino lajikkeesta riippuen n. 90- 150kg/M (balsa)=> 750 kg/M (koivu)(n. 550 mahonki) epoksi. Hiililuitu epoksi/ aramidikuidut (Esim. kevlar) epoksi, niin paino tuppaa nousemaan 1400- 1500 kg/M korville. Lasikuidulla ep muistaakseni 1700-1800 korville. Lujuusominaisuudet ovat kuitenkin eri luokkaa, mutta eivä pääse oikein oikeuksiinsa kyseisissä rakenteissa. Eli puu kunniaan (kun se tehdään hyvin). Toivottavasti joku oikaisee mikäli meni pahasti pieleen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
http://www.kanoottiveljet.fi/?cat=3

tuolta löytyy ohojeita
ja toi canoe KIRJA KÄRKKÄISELTÄ
Ilmianna
Jaa
Aiheeseen liittyvää materiaalia!
Sivun linnkilistasta löytyy piirrustuksiin valmis ohje kirja.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

intiaanikanootti

Apuva!!! Mistä löytyy kunnon intiaanikanootin piirustukset. Ei mitään muovisia eikä lasikuituisia vaan kunnon puumateriaalista tehtävä
intiaanikanootti.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta