kesädaalia

voiko kasvattaa

Ostin viimekesänä kesädaalian nimellä daalioita ja kukkivat ruukussa ulkona koko kesän. Talveksi vein kellariin. Onkohan kesädaalia seuraavan kesän kasvi vai vain yksivuotinen? Kiinnostas jo tietää et kannattaako kasvattaa...

14

4411

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minullakin ovat jo viisi senttisellä taimella!

    • Humpuukirallaa

      Ei tietääkseni ole olemassa mitään "talvidaalioita" ainakaan tällä pallonpuoliskolla ! Luottakaa terveeseen järkeenne, älkää antako hämätä itseänne.

    • Järki nyt käteen !

      Tiedätkö jonkun Suomessa puutarhassa elävän talvikukan tai talvidaalian . . .? Markkinointi ja mainostus on harhaanjohtavaa niin monilla alueilla, myös kukkien markkinoinnissa, luottakaa järkeenne !

      • Voi teitä tärkeilijöitä

        siemenpussin kyljessä lukee kesädaalia niin ei kai se ole hämäystä. Kukka jokatapauksessa voi talvehtia ja keväällä taas laitetaan kasvamaan.


    • daaliasta yksi

      kuollakupsahti ja kun otin sen mullasta pois niin huomasin, että siinä ei ollut lainkaan mukuloita vain juuria. Talvetin ne multineen päivineen purkeissa. Kaksi on oikein hyvässä mallissa nuppuja tekevät. Ostin sen mukulattoman daalian viimekesänä torilta ja oli iso ja kukki kovasti. En tiedä mikä laji oli.

      • Ostin kuukausi

        takaperin viisi daalian juurakkoa K-raudasta pistin ne heti purkkeihin mustaanmultaan, nyt on 15cm alut, mutta (vaikuttaa, että hän Marja-Liisa on daalia-asiantuntija)nyt haluaisin tietää, mikä lannoite olisi daalialle parasta, että kukkisi komeasti?


      • ilman juurakkoa
        Ostin kuukausi kirjoitti:

        takaperin viisi daalian juurakkoa K-raudasta pistin ne heti purkkeihin mustaanmultaan, nyt on 15cm alut, mutta (vaikuttaa, että hän Marja-Liisa on daalia-asiantuntija)nyt haluaisin tietää, mikä lannoite olisi daalialle parasta, että kukkisi komeasti?

        Kesädaaliaksi sanotaan sitä,joka kasvatetaan siemenestä tai pistokkasta, siinä ei ole juurakkoa,ainostaan juuret. En ole Marja-liisa, mutta itse olen lannoittanut sillä punaisella lannoitteella.


      • vararavintoa

        Daalioita voi kasvattaa siemenestäkin. Mukula kehittyy, kun kasvilla on vara panna ravintoa talteen. Jos istutat mukulan ja annat sen kukkia lannoittamatta, ravintopakkaus häipyy ja seuraavana keväänä ei ole koko mukulaa. Sama juttu siemenestä kasvaneella laihalla muonalla.


    • T. Dahlia

      Mikä olis talvidaalia ?

      • O-mukulakiurunkannus

        No voi hyvänen aika teitä saivartelijoita! Kesäkukiksi kutsutaan kukkia, joita yleensä kasvatetaan yksivuotisina. Kesädaaliaksi kutsutaan daaliaa, joka on tarkoitettu kasvatettavaksi vain yhden kesän ja sen jälkeen lähetettäväksi daalioitten taivaaseen.

        Monista kesäkukista saa melko helposti monivuotisen ilon, jos vaan on talvetukseen sopivat tilat. Kesädaalian "vastakohta" ei siis ole talvidaalia, vaan monivuotinen daalia. Kesäkukan "vastakohta" ei ole talvikukka, vaan monivuotinen kukka, joista osaa myös perennoiksi kutsutaan.

        Yritin joskus talvettaa valkoisen kesädaalian juurakkoa jääkaapin vihanneslokerossa löyhästi vähäsen kostutettuun talouspaperiin kääräistynä avoimessa muovipussissa. En onnistunut, vaikka joskus keskitalvella juurakko mielestäni vielä vaikutti elävältä.


    • Letja

      Kiitos tiedosta ! Oli ihan uus asia 40 vuoteen. En ole kuullutkaan kokeneilta kukkaihmisiltä koskaan.
      Olen tiedostanut, että on yksivuotisia ja monivuotisia.
      En ole kuullut koskaan kesävuotisista kukista.

    • 1000+1

      Kivoja kesäkukkia: särkynyt sydän, leimut/floxiat, jaloritarinkannukset, pionit, akileijat, ruusut, kärhöt ja 1000 muuta.

      • Hevonka**aa 16

        Ikävää, että tällekin palstalle on jo tunkeutumassa ihmisiä, joiden tarkoitus näyttää olevan vain ilkeillä toisille. He paljastavat vain oman typeryytensä.

        Melkein kaikki puutarhaihmiset ovat onneksi kuitenkin avuliaita ja toisia kohtaan ystävällisiä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mikko Leppilampea epäillään seksuaalisesta ahdistelusta

      Tämä on ilon päivä 😁
      Kotimaiset julkkisjuorut
      155
      4557
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      117
      4165
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2750
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1901
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1764
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1669
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1660
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      93
      1596
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1573
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1521
    Aihe