Tuli hankittua vistallinen kone

Ruma mies

Tuli hankittua vistallinen kone. Oikeitakin töitä olisi, mutta en ehdi tehdä niitä, kun yritän saada työpöydän ja kansiot näyttämään samanlaisilta kuin ennen. Miten resurssienhallinnasta saa poistettua inhottavan "suosikkilinkit"-alueen? Se on hakemistopuun yläpuolella ja vie aivan tarpeettomasti tilaa hakemistopuulta. Windowsin help ei tunnu tietävän. Entä miten ohjauspaneelista saa poistettua ruudun vasemmassa reunassa olevan palkin, jossa lukee "tehtävät - tarkastele tietokoneita ja laitteita ... jne" ?

9

2759

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sinä kuule

      se resurssienhallinnan suosikkijuttu hiirellä piiloon sillain jännästi siitä yhdestä jutusta.

    • täysi paska järjestelmä

      Taisitpa turhaan vistaan päivittää koneesi. Nimittäin windows vista on aika turha käyttöjärjestelmä ensinnäkin vista vie normi työpyödällä/lepotilassa muistia noin 720mb-990mb ja windows XP vie vain 300-350mb ja toisekseen windows vista koneissa olen pistänyt sen merkille että melkein kokoajan kovalevy raksuttaa niissä hakee jotakin turhaa vaikka mitään ei pitäisi työpöydällä turhia raksuttaa kiintolevyn. Eli voi olla että windows vista koneissa myös kovalevyt herkimmin rikkoutuvat.

      • Pege81

        Itse ainaki huomasin joku aika sit, kun Vistaa asentelin tuon samaisen levyn raksutus ilmiön. Tuon jatkuvan levytoiminnan saa rauhoittumaan, kun ottaa pois käytöstä tämän uudistetun Windows Search toiminnon, ja Desktop Windows Manager(dwm.exe). dwm.exe vei muistia jopa yli 50 Mt:vua, ilman että koneella tehtiin mitään. Ratkaisu tuohon dwm.exe:n muistinvientiin oli ottaa käyttöön Windowssin perinteinen työpöytänäkymä, tai jossain kerrottu ohjelman prioriteetin muutos high -> normal. Muitakin keinoja tuohon on olemassa.


    • H Moilanen

      Minä olen ihmetellyt samaa asiaa eikä ratkaisua ole löytynyt. Microsoftilla mahtaa olla iso joukko työntekijöitä, joiden tehtävänä on keksiä ärsyttäviä ja tarpeettomia "uudistuksia". Suosikkilinkit saa poistettua yksi kerrallaan oikea-klikkaamalla niitä ja valitsemalla poiston. Tämä ei kuitenkaan poista aluetta. Vaikka suosikkilinkit olisi kaikki poistettu, alue ja otsikko säilyvät kuitenkin hakemistopuun yläpuolella tilaa viemässä. Sitä ei pysty edes pienentämään eikä siirtämään muualle.

      • Jos ei osata, onko se Vista...

        Voi pyhä yksinkertaisuus. Siirrä hiirtä kansionäkymän ja suosikkilinkkien rajalla, kunnes hiiren osoitin muuttuu ylös-alas oleviin nuoliin. Nyt vedät kansionäkymän hiirellä ylös, ja kas, nyt se gauhea suosikkilinkit on piilossa.


      • Ruma mies
        Jos ei osata, onko se Vista... kirjoitti:

        Voi pyhä yksinkertaisuus. Siirrä hiirtä kansionäkymän ja suosikkilinkkien rajalla, kunnes hiiren osoitin muuttuu ylös-alas oleviin nuoliin. Nyt vedät kansionäkymän hiirellä ylös, ja kas, nyt se gauhea suosikkilinkit on piilossa.

        Sitä minä tietysti yritin ensimmäiseksi. Näköjään vistassa kursori muuttuu nuoliksi eri kohdassa kuin siinä, mikä näyttää osoiden väliseltä rajalta. Etkö neuvoisi vielä kohteliaalla ja ystävällisellä tavallasi miten ohjauspaneelin inhottavasta sinisestä palkista pääsee eroon?


      • Vista ei ole XP
        Ruma mies kirjoitti:

        Sitä minä tietysti yritin ensimmäiseksi. Näköjään vistassa kursori muuttuu nuoliksi eri kohdassa kuin siinä, mikä näyttää osoiden väliseltä rajalta. Etkö neuvoisi vielä kohteliaalla ja ystävällisellä tavallasi miten ohjauspaneelin inhottavasta sinisestä palkista pääsee eroon?

        Eipä taida onnistua Vistassa tehtäväruudun piilottaminen. Toisaalta Vistassa on niin paljon asiaa liitetty nimenomaan tehtäväruutuun, että kenties siksi tällainen lopputulos.


    • Vistanen

      Joko olet keksinyt, miten Worksin Tehtäväruudun saa piiloon ? Se vie turhaan tilaa.

    • vista ollut paras

      Ihmettelen koneensa kanssa sählääjiä.W Vista basic on ollut minulla hyvin toimiva,sopiva ja huoleton kannettava vuosia.Ohjeita lukemalla,arviointikyvylläni olen osannut muokata koneen mieleisekseni mm.selain asetukset.Ostettu paras tietoturva toiminut hyvin.Kone kestää kun ei pelaa ja asettele turhia ohjelmia eikä käy hämärillä sivuilla eikä keräile eväste paketteja netistä.Uutta päivitettyä w8 käyttöjärj. konetta odotan vastenmielisesti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      108
      2142
    2. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      118
      1640
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      124
      1530
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1347
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      75
      1256
    6. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      68
      1175
    7. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      489
      1167
    8. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      88
      963
    9. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      942
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      886
    Aihe