Mitä räkätit pelkää??

ei pommituksia

Miten saisi räkättejä hätyteltyä pois pihapiiristä..Asumme metsän reunalla joten tehtävä voi olla mahdoton mutta onko mitään peloketta niille?? Ne paskoo talon seinät,terassit ja nurmikolla on kamalia pommeja ettei viitti varpasillaan kävellä!! Olisiko joku teko lintu puun oksalle kököttämään hyvä..

76

20670

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • toimii meillä

      Räklät eivät meillä pelkää mitään, mutta olen huomannut niiden valtaavan alueittain eri kesinä eri kokoonpanolla eli joskus niitä on todella paljon ja joskus vain vähän. Ainoat tiukat vastustajat ovat harakat ja varikset, koska nekin ovat melkoisia reviirin puolustajia. Yksi hyvä karkotin ovat kurkku suorana kiljuvat lapset aamusta iltaan. Lintukanta on sen myötä hävinnyt meillä muutamaan talitinttiin ja mustarastaaseen, joten oisko sulla käytössä mitään vastaavaa häirikkösakkia? Viritä trampoliini pihalle ja anna lähitienoon kersojan käydä siellä vapaasti, niin johan räklät lähteen :DDDD

      • vielä yksi vinkki

        Linnuthan pitävät puskista ja pensaista, joten uudet naapurimme em kiljuvine kersoineen myös sliippasivat pihan niin puhtaaksi ettei siellä ole enää linnuille mitään. Siis vain pelkkä nurmikko, joka saa jonkun linnun nokkimaan aamukasteen aikaan matoja mutta siinä onkin sitten meidän luontonähtävyydet olleet nyt muutaman kesän.


      • Yksi terminaattori
        vielä yksi vinkki kirjoitti:

        Linnuthan pitävät puskista ja pensaista, joten uudet naapurimme em kiljuvine kersoineen myös sliippasivat pihan niin puhtaaksi ettei siellä ole enää linnuille mitään. Siis vain pelkkä nurmikko, joka saa jonkun linnun nokkimaan aamukasteen aikaan matoja mutta siinä onkin sitten meidän luontonähtävyydet olleet nyt muutaman kesän.

        Kyllä löytyy yks terminaattori mistä lähtee ääntä enemmän kun 10 lapsesta yhteensä. Dinosauruksien äänien matkiminen on meidän pojan pravuuri! Taidampa laittaa sen kesäksi telttaileen!! ;)


    • piippuinen haulikko

      on aika hyvä ratkaisu.

      • rjy

        Nyt on rastaitten pesimisaika, rastaat ovat rauhoitettuja lintuja.


      • mitä iskä...

        teki?? Luonnonsuojelurikoksen, josta kuuluu ilmoittaa virkavallalle!! Jos isisi ei ole vielä kasvanut aikuiseksi, niin kerro sinä fiksuna tytsynä tai poitsuna, että NIIN EI SAA TEHDÄ!!! Ps. lokkien ampumisesta tuli keski-suomessa 800 eken sakot pikkujätkille. Että se siitä.


    • kierrätäjäx syntyny

      Ripusta puihin ja pensaisiin jotain kiiltävää ja tuulessa liikkuvaa esim. cd-levyjä siimalla!

      • Ironlady

        tehoo tuokaan. Meillä on ollu pihalla jo parina vuonna CD-levyt roikkumassa siimassa, mutta eipä ole tehonnu yhteenkään räksään, harakkaan tai varikseen. Tänä vuonna ei viitsitä edes nähdä vaivaa niiden ripustamiseksi. Suurin haitta niistä räkättäjistä on niiden meteli,paskonta ja syösylentoharjoitukset. Saa varoa ettei jää niiden tielle tai on räksä tai harakka nokastaan otsikossa kiinni;).


      • voi...
        Ironlady kirjoitti:

        tehoo tuokaan. Meillä on ollu pihalla jo parina vuonna CD-levyt roikkumassa siimassa, mutta eipä ole tehonnu yhteenkään räksään, harakkaan tai varikseen. Tänä vuonna ei viitsitä edes nähdä vaivaa niiden ripustamiseksi. Suurin haitta niistä räkättäjistä on niiden meteli,paskonta ja syösylentoharjoitukset. Saa varoa ettei jää niiden tielle tai on räksä tai harakka nokastaan otsikossa kiinni;).

        kokea lintujen äänet meteliksi? Räksät räksyttävät niin ihanasti samoin Harakat, että mä ainakin tulen iloiseksi ja nauran. Se jos joku rentouttaa. Meteliä syntyy vain musiikista, autoista, moottoripyöristä ja -veneistä. Samoin vasaran pauke raksalla vie hermot!! Roska-autot metelöi, lentokoneet pitää rumaa ääntä, mutta viaton lintu on syyllinen pikkusieluisten ääliöitten elämässä. En tiedä, itkiskö lintujen vai teidän ääliöitten takia?


    • linnun

      postimyynnistä patterilla toimivan huutavan pöllöhahmon, lähtee karmea ääni, siinä on liiketunnistin. laitoin pihalle ei ole linnut käyneet.

      • Toimii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

        Ota KISSA! Meidän katti oikein odottaa puskien suojassa räkättejä tulevaksi.


      • K-kovanokka
        Toimii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kirjoitti:

        Ota KISSA! Meidän katti oikein odottaa puskien suojassa räkättejä tulevaksi.

        Meillä on kissa sen verran valveutunut että kiertää linnut kaukaa,näiden flussauutisten vuoksi.


      • patterilintuja saa?

        Meillä suositaan variksia ja harakoita, mutta viimekesänä räksyt ei pelänneet niitäkään. Koirat ja kissat vapaana pihassa, ei auttanut. Yhden hallayön (marjat tulivat makeiksi) ei yhtäkään tyrniä, pihlajanmarjaa, aroniaa muita ollut puskissa. Sama juttu naapurissa. Että ketutti.... Räksythän on kuulemma suojeltuja, ei saa ampua kuin luvan kanssa, 200€, ja vain ammattimarjatarhurit. Verkkoja ei ole, tarttis olla niin monta.


    • minä-

      Sitten kun yks rääkyy viimesillä voimillaan varoituksia, niin ei näy enää ihan hetkeen muitakaan räksiä. Jos nimittäin kestää luonto niitä ampua :|

    • Haukka tai Kotka

      Tee paperista joka ikkunaan suurehko, väh A3 kokoinen kotka. Laita vaikka teipillä kiinni ikkunaan. Pysyvät poissa mutta pysyvät kyllä kaikki muutkin linnut... Minä olen tehnyt niitä ja kukaan ei tule enää talon lähelle. Saksasta saa kyllä ihan sellaisia tarrojakin ikkunoihin ja niitä käytetään sekä firmoissa ja asuintaloissa. p.S. Ei tarvitse olla ihan kotkan tai haukan näköinen. Musta väri ja iso koko riittää ja minun petolinnut ovat muutenkin ihan keskiaikaisten seka- papukaijojen näköisiä mutta toimivat kympillä! Suuret siivet jotka ovat avonaiset ja pää keskellä niin johan pienemmät pelästyy...

    • Jetska

      Viritä pihan poikki kulkemaan pari siimaa, joissa määrävälein CD-levyjä (esim. polttomokaisia). Levyt välkehtivät ihanassa kesäauringossa ja räksyttimet pysyvät sen myötä poissa :)

    • Tessus

      Baygon pure niihinkin :)

      • kuvaaa

        Mie piäsin räksistä sillviisii erroon, tulostin akan kuvan ja pistin sen kepinpiähän törrööttämään. Nuapurki kysy viikkoo myöhemmin, mihinkähä on linnut hävinneet, ku ei lauluu kuulu uamuisin. Jos joku tarttee akkain kuvvoo, sitä voip pyytee, suatan antaakki. ps. nuama on ku pohoseen päen kahtovan petolinnun eteiläinen puol.


    • ÄIDIN NIKSI TIETOA

      KOKEILEPPA HÄÄTÄÄ TERASSILTA RÄKÄTIT SIVELEMÄLLÄ SITRUUNAA PARVEKEEN KAITEESEEN JA LAITA LISÄKSI TEEVADILLE MUUTAMA SIIVU. MINULTA LÄHTI PULUT PARVEKEELTA KUN SIVELIN KAIDETTA SIRUUNALLA JA LAITOIN TEEVADILLE TILKAAN VETTÄ SITRUUNAA. PARI KERTAA RIITTAA

    • koteja

      Mä tykkään linnuista eniten juuri rastaista. Se IHANA räksätys on niin rauhoittavaa ja rentouttavaa, että sitä kuunnellessa nukahtaa. Mä myös valokuvaan rastaita. Räksät on ykkössuosikki. Opettele pitämään linnuista? Ne häviävät pihaltasi viimeistään juhannukseen mennessä ja kakka lähtee saippuavedellä huuhtomalla. Kyllä sitä tylsää hiljaisuutta tai musiikin melua sitten riittää seuraavaan kevääseen! Mieti linnun kannalta: se lentää Suomeen tuhansia kilometrejä rakentaakseen "lapsilleen" kodin (siis pesimään). Matkalla se uupuu niin että joku yksilö kuolee tai pelastuu laivan kannella levättyään. Se kantaa jokaisen korren nokassaan pesän rakennusaineeksi. Se nykii omasta kehostaan untuvia poikasilleen pehmusteeksi, kun ne kuoriutuvat munista. Se kantaa hautovalle emolle ruuan ja myöhemmin poikasilleen. Kun aika on valmis, se tökkää poikasen ulos pesästä, MUTTA EI JÄTÄ SITÄ HEITTEILLE!! Se ruokkii poikasen maastoon niin kauan, että saa tämän itsenäiseksi. Se puolustaa poikastaan pedoilta vaarantamalla oman henkensä! Se kerää ruokaa ja voimia uutta muuttomatkaa varten. Oletko koskaan tavannut ihmisäitiä, joka tekisi saman omalle lapselleen?? Minä en, vaikka olen äiti!

    • ihmettelen.....

      kun linnut ovat niin viisaita etteivät yleensä tule vaarallisten ihmisten pihoille pesimään. Ne oppivat hyvin äkkiä kuka niistä pitää ja siihen ympäristöön se pesä yleensä laitetaan. Kun tsunami lähestyi niin elefantit kiipesivät vuorille ja "tyhmät" ihmiset jäivät rannalle ruikuttamaan. Samoin lintujen viisaus on poikkeuksellinen ihmiseen verrattuna. Räkättirastaat kuuluvat luontoon ja ellei niistä pidä, voi karkoittimia laittaa esim. vanhoista cd-levyistä. Haukkaprofiilia kannattaa myös käyttää. Laki kieltää kaikenlaisten aseiden käytön ja mikäli sellaista käytetään väärin, on sangtiot tilanteen mukaiset. Nykyään saa suuriakin sakkoja ja se on hyvä asia. Luonnonsuojelijat tekevät hyvää työtä ja jokaisen perusvelvollisuuksiin kuuluu kunnioittaa luontoa. Se ei koske vain metsiä tai rauhoitettuja kasveja vaan lintuja, muita eläimiä mitä nyt pihoilla ja metsissä tapaa. Metsästysaika on laissa määritelty ja ajoittuu eri vuodenaikoihin riippuen lajista. Jos on epäselvyyksiä, aina voi tarkentaa lähimmältä poliisiasemalta. Kuljen paljon metsissä ja nämä keskenkasvuiseksi jääneet pyssysankarit palautan "maan tasalle". Jos ei oikealla niin sitten vähän järeämmillä keinoilla. Iloista lintukevättä kaikille. Iloitaan nyt, syksyn ankeutta kyllä taas riittää.

    • työnan..

      työppäristä 8€ päivä somali pihalles puu kalikalla peltipönttöö paukuttammaan ei tuu räkätit eikä...

    • hmmmm.... :)

      Jos laittais folio suikaleita, ja se tuulessa rapisisi :) Itse joskus virittänyt marjapensaaseen :)

    • moni on jo

      sanonut niin tollanen 20 joulen ilmakivääri kiikaritähtäimellä, maksaa n 200€ on sekä hyvä että hauska ratkaisu. saa samalla uuden harrastuksenkin. rätkät ei suomesta ampumalla lopu. parikin pudotusta riittää jo, niin ne ei enää paljon uskalla tontilla pyöriä.

      • koska...

        linnut ovat ihmistä paljon viisaampia. Ne eivät viihdy sairaitten ja vinksahtaneitten pihoilla, vaan hakeutuvat pesää laittamaan sinne missä ne ovat TURVASSA! Minun pihallani pesii paljon lintuja ja joskus poikasia tuodaan ihan "näytille". Niin viisas on lintu ettei siihen yllä parhain mensalainenkaan.


      • olet...
        koska... kirjoitti:

        linnut ovat ihmistä paljon viisaampia. Ne eivät viihdy sairaitten ja vinksahtaneitten pihoilla, vaan hakeutuvat pesää laittamaan sinne missä ne ovat TURVASSA! Minun pihallani pesii paljon lintuja ja joskus poikasia tuodaan ihan "näytille". Niin viisas on lintu ettei siihen yllä parhain mensalainenkaan.

        linnun tasolla mitä älykkyyteen tulee. tosin minäkään en varmasti viihtyisi sinun naapurissasi, sen verran vinksahtaneelta vaikutat.


      • linnun...
        olet... kirjoitti:

        linnun tasolla mitä älykkyyteen tulee. tosin minäkään en varmasti viihtyisi sinun naapurissasi, sen verran vinksahtaneelta vaikutat.

        tasolle älykkyydessä. Ne päihittävät kaikki mensalaisetkin (tutkittu asia). En minäkään sinua naapuriini ottaisi. En hyväksy aseita enkä itseään täynnä olevaa väkivaltaista linnaan kuuluvaa törkyturpaa!


    • Mulla toimi

      Kokeileppas joulukoristeita, nauhaa ym.

    • pitää...

      edes miettiä moista asiaa? "millä saisi hätisteltyä linnut". Linnut kuuluvat Suomen kevääseen, niitä on aina ollut ja onneksi tulee aina olemaan! Linnut (myös räkättirastaat) aloittelevat juuri pesintää ja ovat aktiivisimmillaan pihoilla. Ne keskittyvät poikasten tuottoon eivätkä haittaa marjapuskianne millään tavoin. Vai onko jonkun marjapuskissa tähän aikaan marjoja? Pienet jätökset huuhtoutuvat sateiden mukana eikä niistä ole ihmiselle haittaa. Surkeaa, synkkää syksyä kyllä riittää. Antakaa lintujen pesiä ja nauttikaa niiden kauniista laulusta! Taitaa tuo räkättirastas-jupakka olla enemmän niillä mielessä, joilla on vaikeaa, paha olla ja johonkin viattomaan se paha olo purkautuu? Jos lintujen pesiminen ja oleskelu haittaa yhden kk ajan vuodesta niin kehotan hoitoon hakeutumista. Mummolassani on paljon rastaita ja kävelen siellä paljain jaloin. En ole nähnyt yhtään "pommia" nurmikolla. Mummo ei suojaa marjapensaitaan mitenkään ja aina jää ylikin marjoja. Eiköhän niistä riitä keväisille ilon tuojille myös syötävää. LINNUT TUOVAT KEVÄÄN!!

      • joskuskus

        viherpipertäjä jos joskus olet kävellyt mummolan pihalla paljain jaloin,siis ennenkuin marjasato kypsyy et tiedä tai et voi tietää mitä ne pikku rätkät tekevät sit kun marjat on kypsiä.kerron nyt ne syövät kaikki mummolan marjat jos et tai mummo ole niitä keränny.siis piste.


      • taitaa..
        joskuskus kirjoitti:

        viherpipertäjä jos joskus olet kävellyt mummolan pihalla paljain jaloin,siis ennenkuin marjasato kypsyy et tiedä tai et voi tietää mitä ne pikku rätkät tekevät sit kun marjat on kypsiä.kerron nyt ne syövät kaikki mummolan marjat jos et tai mummo ole niitä keränny.siis piste.

        olla joku raakki puska joka vaivoin vääntää ällöttäviä marjoja niin vähän ettei niistä riitä linnuille? Mummolassani on myös linnuille evästä eikä viinimarjoja saa oksentamatta alas. Niin pahoja ne ovat. Mummo kyllä myy niitä sinä kurjimpana vuodenaikana.


      • näin onpi
        taitaa.. kirjoitti:

        olla joku raakki puska joka vaivoin vääntää ällöttäviä marjoja niin vähän ettei niistä riitä linnuille? Mummolassani on myös linnuille evästä eikä viinimarjoja saa oksentamatta alas. Niin pahoja ne ovat. Mummo kyllä myy niitä sinä kurjimpana vuodenaikana.

        mun marjat ei ole linnunruokaa.mee sinne mummolaas ja pure vaikka käpyjä.p.s.marjat on muuten hyviä eikä pelkästään niiden vitamiinien takia,sulla on varmaankin syötetty väkisin niitä kun olit tai olet pikkuinen.yritä edes.


      • Ilman marjoja jäänyt

        Lopeta jo tuollainen lorujen laskettelu ja tule alas sieltä luonnonsuojelijan roolistasi. Minä tiedän satavarmasti luonnosta kokonaisuudessaan enemmän kuin sinä nuorena ja innokkaana ja täysin elämää kokemattomana siitä tiedät.

        Olen luonnonsuojelija minäkin, ollut koko ikäni (ja se on enemmän kuin sinun mummosi ikä) ja voisin kyllä kertoa sinulle ainakin tuhat tapausta, kuinka huonosti luontoa oikeasti suojellaan. Se on vain siitä kiinni, että mistä lajista on kysymys. Sinä vouhotat lintujen puolesta, koska lintubongarit ovat olleet aina edellä kaikkea muuta luonnonsuojelua.

        Yhtälailla on muukin luonto arvokasta. Touhottaisit yhtä paljon kasvien ja sienten puolesta, niin oppisitkin jotain ja tekisit hyödyllisempää työtä kuin touhottaa näissä nettikeskusteluissa haukkumassa muita ihmisä vaikka miksi ja uhkaamassa sakoilla ja pelottelemassa valvonnan laajuudella. Ja missähän olet ollut silloin, kun arvokkaita rantoja on rakennettu asuntoalueiksi välittämättä, mitä eläimiä, kasveja ja sienilajeja siellä on ollut? Kyllä raha voittaa toistaiseksi luonnonsuojelunkin.

        Ottaisit niistä asioista selvää, niin ehkä ymmärtäisit niitäkin ihmisiä, jotka yrittävät suojella vähäisiä marjapuskiaan ja hedelmäpuitaan tuholaisilta, olkoon ne sitten kirvoja tai muita hyöteisiä, sienitauteja tai lintuja. Muut eläimethän ei juuri puihin koske, ainakaan isommassa määrin. Vain kaikki lentävät tulevat parvina niitä tuhoamaan.

        Sinun pitäisi asettua myös sellaisen maanviljelijän asemaan, joka yrittää saada osan leivästään mansikoita viljelemällä. Jos heillä ei ole muita konsteja tiedossa kuin ampuminen, niin olisi hyödyllisempää sinun ottaa selvää, mikä konsti olisi parempi ja tiedottaa siitä näille viljelijöille.

        Tulla haukkumaan tänne, on hedelmätöntä työtä eikä edistä luonnonsuojelua pätkääkään, vaan saa muut suuttumaan kaikkeen luonnonsuojeluun ja pitämään kaikkia luonnosta välittäviä ihmisiä höyrypäinä. Sitäkö sinäkin haluat? Niin voisi luulla näistä kaikista kannanotoista päättelemällä.

        Kyllä ainaskin minä tulen vastedes häätämään kaikki räkätit tontiltani, vaikka en väkivaltaa käyttäisikään. Siksi tulin tänne keskusteluunkin, jotta löytäisin oikean tavan pitää linnut loitolla meidän marjoistamme. Olemme nyt jääneet ilman makeita kirsikoita (iso hieno puu, jossa aina kamalan paljon marjoja) kaikkina vuosina, mutta happamat olemme aina saaneet pitää. Niitä eivät nämä marjarosvot syö.

        Räkätit myös nokkivat omenasatomme suurelta osin pilalle. Tosin siinä hommassa on myös tikka auttanut niitä. Päärynät olemme sentään saaneet pitää, kun niissä on niin kova kuori. Karhunvatukatkin tuntuvat olevan räkättien suosiossa, kun syövät ne ennenkuin ovat edes kypsyneet. Se niiden pensaiden kasvatuksesta.

        Kokeilu mansikkamaan pitämisestä loppui juuri näiden räkättien takia. Raakileita näimme vaikka kuinka paljon, mutta emme kypsiä yhtään, paitsi jonkun, joka oli nokittu jo pilalle. Taisi olla poikanen asialla, joka ei osannut ottaa marjaa mukaansa, kuten emo tekee.

        Ennen teimme marjaretkemme pohjoisen lakkasoille, puolukka- ja mustikkamaille, vaikka se maksaakin paljon, kun matkaa on n. 1000 km. Nyt olemme molemmat jo niin vanhoja, ettemme jaksa enää mennä näille rankoille marjaretkille. Siksi ostimme talon, jossa on iso tontti valmiine hedelmäpuineen ja kuvittelimme saavamme niistä satoa niin paljon, että meillä olisi näitä kesän muistoja koko talveksi.

        Nyt olemme asuneet täällä jo 5 vuotta, emmekä ole kertaakaan saaneet edes maistaa noita makoisia marjoja. Paitsi tänä vuonna. Olemme aina ennen luottaneet, etteivät linnut kaikkea syö, mutta ilman on sillä kurin jääty. Tänä vuonna olen hätistellyt sitä isoa räkättilaumaa puusta koko niiden kypsymisen ajan. Siksi onnistuin poimimaan niitä ämpärillisen.

        Vielä on puu pullollaan raakileita ja puolikypsiä. Siellä räkätit nyt napsivat niistä kypsimpiä. Ottaisivat edes mukaansa, eivät napsisi sieltä täältä, vaan ei. Jokaista marjaa pitää koittaa, olisko se kypsempi. Luultavasti emme saa tämän enempää kunnon marjoka siitä puusta, ellemme keksi jotain kunnon hätistintä. Ampumaan en ala, vaikka olisikin hyvä keinä, mutta en pidä siitä, että räkätit tulevat viemään kaikki marjat, vaikka eivät ole edes auttaneet hyönteisten syömisestä kevään ja alkukesän aikaan. Sen sijaan ne ovat syöneet nurmikoltamme matoja, jotka ovat hyödyllisiä maan muhevana pitäjinä.

        Madot vetävät nurmikon leikkuujätteet maan sisään ja tekevät ne mehukkaaksi maan parantajaksi. Sellainen räkättilauna, joka täällä nyt on ollut syö matojakin jo niin paljon, että tämä maa menettää paljon hyödyllisiä eläimiä.

        Asioita voi katsoa niin monelta kannalta. Mitään yhtä ja oikeaa ei ole. Meidän perheen tapauksessa se on löytää tehoava konsti häätää isot linnut puistamme vahingoittamatta ketään. Kirsikat ovat liian kalliita ostaa kaupasta ja ovat tuontitavaraa.

        Kaikkia muita täällä mainittuja on kokeiltu, paitsi se pöllöjuttu. Siihen taidamme nyt sitten päätyä. Kiitos siitä tiedosta sen esittäjälle.


    • terhilo

      Sininen väri. Siniset roskapussit roikkumaan oksille ym. Toimii,olen kokeillut. Ei ollut oma oivallus,sain vinkin toiselta "kokemusta omaavalta".

      • lähtee

        kyllä,kun muutaman tiputtaa malliksi muille,eivät enää ole tonkimassa marjapensaissa.


    • nauhoita

      haukan huutoja ja soita nauhaa pihalla paripäivää nii voi olla, että tehoo.

      • g+fd+d+343

        Honkkarin ilmakivöörillä kun tujauttaa... niihän ne kuulemma tuolla pohjoosessa tekevät.


    • kaisamuori

      Ne jos saa hävitettyä sitä mukaa kun rakentavat, ennen kun ehtivät munia.Meillä on mökillä kuusi- aita, joka täytyy käydä läpi pari kertaa viikossa. aina löytyy n.80 metrin matkalta 2-3 valmista pesää.Jossain vaiheessa räkätit yksinkertaisesti vain siirtyvät metsään,huomaavat homman turhaksi. Ei ole roiskeita pitkin rappusia ja kaiteita.Muu- tenkin saa liikkua rauhassa tontilla,eivät ole hyökkäilemässä päälle poikasten ilmaantuessa piha- piiriin.Kissankin oli suojauduttava ,kun linnut yrittivät iskeä,ei ollut pelokkeeksi siitäkään.

      • kyllä ovat

        nuo räkätit. Minä taistelin toista viikkoa sinnikkään pesänrakentajan kanssa. Rakentajaräkätti oli sitä mieltä että pesä pitää olla markiisin mekanismin päällä, ja minä sitä mieltä että EI! Joka aamu sain haravalla tökkiä rakennelman alas, kunnes antoi periksi.


    • MOIXXCC

      Jos haluat pitää mansikat rauhassa, niin maalaa kiviä punaisiksi ja laita mansikkapurkkiin ennen oikeiden mansikoiden kypsymistä. Räkätit yrittää syödä punaista kiveä, mutta se on kova ja paha niin ei ne enää takaisin tule syömään oikeita mansikoita. CD- levyjä voit myös laittaa roikkumaan terassille.

    • usein toistettuna

      Kun parvi lehahtaa pensaisiisi, mene lyömään räikeästi isoja kattilan kansia, tynnyrin puhjia, lautoja vastakkain. Pelkäävät kunnon terävää räiskettä. Muutamaan kertaan toistettuna parvi häipyy lopullisesti. Parvia kyllä on monia.

    • jussitaas

      Ihmiset häätää räkätit, varikset, harakat... pihapiiristä ja sitten ihmetellään esim. lehtokotiloiden yms. etanoiden valtaavan puutarhan ja syövän kaikki kasvit.

      Me elellään sulassa sovussa lintujen kanssa ja ruokitaan niitä talvella. Suojataan marjat, omenat, kirsikat verkoilla jos jaksetaan... tai sitten annetaan lintujen syödä osa. Linnut syövät tuholaisia.

      Esim. keväällä pihapiirissämme pyörii noin 35---40 lintulajia.

    • Slaavia

      BSA, DIANA, HATSAN tai GAMO hyviä räksämyrkkyjä kaikki.

    • hirvensarvisuola
      • puupeukalo

        Meillä oli aikoinaan mansikkamaa, ja sen ympärillä kanaverkko sekä päällä muovinen lintuverkko. Jostain ne rontit pääsivät sisään ja osasivat sitten livahtaa uloskin. Kerran yllätin yhden verkkojen sisällä jolloin se hätääntyi ja alkoi juosta kananverkkoaidan vierustaa ja kiljua. Kiersin sen perässä jonkin aikaa, kaveri seurasi touhua sähkölangalla, päästin raukan vapaaksi, ja jonkin aikaa puutarha sai olla rauhassa.


      • Hermot menee
        puupeukalo kirjoitti:

        Meillä oli aikoinaan mansikkamaa, ja sen ympärillä kanaverkko sekä päällä muovinen lintuverkko. Jostain ne rontit pääsivät sisään ja osasivat sitten livahtaa uloskin. Kerran yllätin yhden verkkojen sisällä jolloin se hätääntyi ja alkoi juosta kananverkkoaidan vierustaa ja kiljua. Kiersin sen perässä jonkin aikaa, kaveri seurasi touhua sähkölangalla, päästin raukan vapaaksi, ja jonkin aikaa puutarha sai olla rauhassa.

        Eläimet on kivoja ja silleen, mutta henki pois elukoilta jotka tulevat MINUN pihalleni syömään MINUN marjat! Ensin putsasivat 7 punaviinimarjapensasta tyhjäksi (oma vika osittain koska en suojannut niitä, ajatellen että koska viime vuonnakin saivat olla rauhassa niin...), ja kun se ei riittänyt niin parhaillaan syövät omenapuita tyhjäksi omenoista, siis syövät omenat suoraan puista.

        Jos arvon eläinsuojelija-aktivistit osaavat kertoa TOIMIVAN keinon millä nuo räkätit saa pysymään poissa pihalta niin otan mielelläni vastaan!


      • puupeukalo
        Hermot menee kirjoitti:

        Eläimet on kivoja ja silleen, mutta henki pois elukoilta jotka tulevat MINUN pihalleni syömään MINUN marjat! Ensin putsasivat 7 punaviinimarjapensasta tyhjäksi (oma vika osittain koska en suojannut niitä, ajatellen että koska viime vuonnakin saivat olla rauhassa niin...), ja kun se ei riittänyt niin parhaillaan syövät omenapuita tyhjäksi omenoista, siis syövät omenat suoraan puista.

        Jos arvon eläinsuojelija-aktivistit osaavat kertoa TOIMIVAN keinon millä nuo räkätit saa pysymään poissa pihalta niin otan mielelläni vastaan!

        puskiin ja puihin, jotka liipasee 100 W vahvarista täydellä teholla kiväärinlaukauksen.


      • #¤%#¤%#¤%"!
        puupeukalo kirjoitti:

        puskiin ja puihin, jotka liipasee 100 W vahvarista täydellä teholla kiväärinlaukauksen.

        nehän vois tehota omenavarkaisiinkin....


    • Köpä Käppänä

      Vanha konsti on ripotella valkopippuria pesiin (siis ennen munintaa) tai sitten niille oksille tai paikoille, joihin ei halua pesiä muodostuvan. Uskovat kerrasta, ilmeisesti pippuri lehahtaa mukavasti siipien heilutuksista silmiin...

    • Anonyymi

      millä saa häädettyä kun yalonpäätyyn tekevät pesää räkätit, ei ole hyväksi

    Ketjusta on poistettu 31 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1555
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1331
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1267
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1265
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1243
    6. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1238
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1224
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe