Silmarillion valkokankaalle

Näive

Kun täällä tunnutaan kovasti spekuloitavan Hobitin filmaamisesta, niin heitänpä vähän lisää vettä piimään: toivottavasti joku tekee Silmarillionista elokuvan. Niin, toivottavasti ei. Toisaalta kyllä kirjan tapahtumat voisi typistää jopa parin tunnin elokuvaksi karsimalla noin 95% tapahtumista. Silmarillion on kuitenkin niin valtavan visuaalinen teos jättäen TSH:n armotta kakkoseksi, että olisihan se hauskaa nähdä vanhempia tapahtumia myös kuvallisessa muodossa. Ehkä "historian kallein tv-sarja" Taisteluveljien tyyliin pystyisi kuvittamaan edes osan Silmarillionin tapahtumista. Mistähän hankkeelle saisi rahoituksen?

13

1790

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hei

      Oikeasti jos vielä Silmärilliöneitä aletaan filmaamaan yhdeksi-kolmeksi elokuvaksi ja jos vielä vääristellään sitäkin samalla tavalla kuin TSH:aa niin sitten ollaan menossa jo pahasti väärään suuntaan. Ainoa hyväksyttävä filmatisointi olisi kyllä joku noin 10-osainen tv minisarja jossa jokainen osa olisi oikeasti tarpeeksi pitkä ts. 2-3 tuntia.

    • Garlhaz

      on selvä mahdottomuus laittaa Silmarillion elokuvaksi :>

    • Jehhi

      TSH:n kuvaaminen näin jälkeenpäin = hyvä idea, pidän toteutuksesta. Hobitin filmaaminen onnistuisi varmaankin. Silmarillion? No ihan turha edes puhua... Vähän turhan hankala toteutus, kun Silmarillion ei ole niin "tarinanomaisessa muodossa", kuin vaikkapas LOTR ja Hobitti. This is how I see it....

      • Saphire

        No olisihan se ihan kiva nähdä silmarillion valkokankaalla, mutta se mitä elokuvatuotannon tasosta tiedän, niin kirjassa täydelliseksi kuvatut valar näyttäisivät ojasta vedetyiltä urpoilta meikkaus päällä. Määrärahat luultavasti loppuisivat jo ensimmäiseen kymmeneen minuuttiin ja siihen turhautumisesta johtuisi elokuvan leikkeleminen ja muokkaaminen tunnistamattomaksi.

        Tiivistettynä: Silmarillionin valkokangas versio olisi sama, kuin joku yrittäisi raamattua valkokankaalle. Yhtä monta tuhatta tapaa tulkita kirjasta ja elkuvassa se vaihtoehto on se huonoin.


    • nohh..

      Minusta silmarilista ei saa elokuvaa tehtyä.
      parempi idea voisi olla vaikka lyhyt sarja sillä koko kirja eiole niin sanotussaa tarinan muodossa. voisihan se sillain onnistua että kaikesta siitä tehdään tarina :)

    • Christopher Tolkien ei edes varmaan sallisi elokuvantekijöiden koskea Silmarillioniin.

    • uhh

      mikäli sellainen olisi tulossa, näkisin sen kyllä mielelläni. kelpaisi semmoinen. siinä on vaan kyllä se ongelma, että kuinkahan kukaan sais kirjasta järkevästi elokuvan, koska valtava sisältö ja epä-tarina-muotomaisuus.

    • Nightingale.

      "Täällä ei ole taidettu vielä mainita, että Silmarillionin elokuvaoikeudet ovat edelleen Tolkienin perikunnan hallussa, toisin kuin hobittien ja sormustenherrojentarujen. Koska Christopher Tolkien ei ole tiettävästi juurikaan innostunut näistä viimeaikaisista elokuvatulkinnoista, Silmarillionia ei luultavasti ole ihan heti valkokankaalle tulossa. Olisikohan Roverandom kaupan? Eiköhän Jackson siitäkin yhden trilogian saisi."/Harri Perälä

      Viesti lainattu Kontuwikistä keskustelupalstalta samanlaisesta aiheesta.

      Eli eipäs mennä asioiden edelle ;)

    • Jos joku, joka oikeasti on perehtynyt kirjaan ja ei muuta suunnilleen jokaista kohtaa huonompaan päin saisi oikeudet elokuvan tekemiseen, niin sitten se olisi hyvä, mutta en kyllä luottaisi hommaa ainakaan Jacksonin käsiin.

    • Elsa-Pekka

      Yritin lukea teosta 1990-luvulla, mutta keskeytin lukuyritykseni. Teoksessa ei ollut muistaakseni varsinaista juonta. Kenties kuitenkin sellaisen elokuvan saisi aikaiseksi, jonka lopussa sormus otetaan pois Sauronin irtileikkautuneesta sormesta, minkä jälkeen sormus päätyy jokeen.

    • "Yritin lukea teosta 1990-luvulla, mutta keskeytin lukuyritykseni. Teoksessa ei ollut muistaakseni varsinaista juonta. Kenties kuitenkin sellaisen elokuvan saisi aikaiseksi, jonka lopussa sormus otetaan pois Sauronin irtileikkautuneesta sormesta, minkä jälkeen sormus päätyy jokeen. "

      Muistaakseni Silmarillionissa ei käyty läpi ihmisten ja haltioiden viimeistä liittoa ainakaan niin tarkasti, että oltaisiin kerrottu siitä eeppisestä taistelusta Sauronia vastaan. Kirjassa on juoni. Kirjan juoni poikkeaa useasti pitkiksikin ajoiksi sivuraiteille kertoakseen enemmän tarustoa, mutta juoni on selkeä. Aluksi luodaan maailma, jonka jälkeen Melkor kääntyy pahaksi. Melkor varastaa haltioiden pyhät kivet Silmarilit ja hänet nimetään Morgothiksi. Oikeastaan koko kirja kertoo haltioiden taistelusta Morgothia vastaan. Toki siinä kerrottiin siitäkin, kuinka Sauron käännyttää Numenorilaiset (en jaks kirjoittaa oikein) Valaria vastaan, josta aiheutuu se, että maailma muokkaantuu niin, että vain haltioiden laivat pääsevät enää Valarin luokse ja Sauron hukkuu ja menettää kykynsä ottaa kaunis muoto.

    • Elsa-Pekka

      Joka tapauksessa Hesari on käsitellyt aihetta taas. Silmarillion-elokuvia ei tehdä niin kauan, kun Tolkienin suvun nykyinen päämies elää.

      • a s d f

        Christopher Tolkienilla alkaa jo olemaan ikää ja tossa DoSin EE:ssä pappa-Tolkien lapsenlapsenlapsi oli cameo-roolissa, joten ei suvussa kaikki ole samoilla linjoilla. Sama tyyppi taisi tehdä cameon RotKissakin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      281
      4702
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2508
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2181
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2176
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      129
      1817
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1472
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1452
    8. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      344
      1430
    9. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1367
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1257
    Aihe