Asketismi

Jacko

Minua on aina askarruttanut kysymys siitä voiko aidosti buddhalainen ihminen elää länsimaissa tinkimättä periaatteistaan.
Itseäni kun kiinnostaisi ehkä jopa ryhtyä munkiksi ja antautua täysin uskonnolliselle elämälle, mutta vaikuttaa siltä, että se on täällä liian vaikeaa ainakin minulle.
Olen alkanut masentua kun ympärille katsellessa tuntuu, että täällä ei ole oikein mitään hyvää ja aitoa.
Haluaisin maisemiin, jossa totuudenetsijä voisi elää arvojensa mukaan joutumatta eristetyksi tai pilkatuksi. Onko kukaan muu palstalla kävijä ajatellut lähtevänsä jossain vaiheessa elämäänsä esim. Intiaan, nepaliin tai jopa Tiibetin alueelle henkiseen etsintään?

16

1318

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Near-life experience

      En tiedä onko sillä asketismin kanssa tekemistä, mutta tiibetinbuddhalaisuuden nk. kolmen vuoden retriitti on lähes jatkuvasti mielessä. Lähden jos/kun saan rahatilanteen kuntoon. En kuitenkaan Tiibetiin tms., vaan ajattelin suorittaa retriitin länsimaissa. Opetus ei ole välttämättä lainkaan huonompaa ja ainakin se on länsimaalaiselle paremmin sopivaa.

      Jos sellainen elämäntyyli kiinnostaa sen jälkeenkin, niin silloin voi tehdä toisen retriitin ja/tai jäädä munkiksi.

      • jacko

        Kiitoksia tiedoista.


    • ava

      En tiedä, minkä buddhalaisuuden linjan tunnet omimmaksesi, mutta Ruotsissa vuodesta -95 toiminut retriittikeskus Zengården tarjoaa mahdollisuuden osallistua luostarinomaiseen elämään, päivittäiseen zazeniin, työntekoon ja opetukseen. Monia suomalaisia harjoittajia asuu Zengårdenissa pysyvästikin.

      http://www.zazen.fi/zengarden.htm

    • ava

      Euroopassa toimivista buddhalaisluostareista vanhin lienee Samye Lingin tiibetinbuddhalainen luostari, jossa mm. suomalainen buddhalaisnunna Ani Sherab on viettänyt ja harjoittanut 9 vuotta. Luostari löytyy Eskdalemuirista Skotlannista (n. 1,5 junalla Edinburghista etelään).

      • Near-life experience

        Skotlannin Samye Ling lienee vanhin.

        Tiibetiläiset näyttävät keskittäneen toimintaa Etelä-Ranskaan, josta löytyy useita luostareita ja retriittipaikkoja, mm. Dilgo Khyentsen, Dudjom Rinpochen ja Karmapan "päämajat" Euroopassa. Tietääkseni Dordognen nyingma-keskuksessa on myös ollut suomalaisia pitkillä retriiteillä, kenties tälläkin hetkellä.

        Euroopan suurin retriittipaikka lienee karma kagyu-linjan keskus d'Auvergnessa, jossa on nettisivun mukaan yli 100 henkilöä kaiken aikaa retriitillä ja saman verran munkkeina/nunnina luostarissa. Tuollaisessa paikassa munkkina/nunnana olo lienee huomattavasti helpompaa kuin täällä koto-Suomessa.

        Buddhalaisuus leviää kaiken aikaa, ja erilaisia keskuksia löytyy myös mm. Saksasta ja Itä-Euroopasta. Jenkkilässäkin on monia paikkoja. Kysymys on lähinnä siitä, minkä buddhalaisen linjan tuntee omakseen.


    • kalle

      olen ollut siellä ( jopa kuohuvassa kashmirissa ) monta kertaa mutta jos mukava porukka lähtee
      esim intian pohjois osiin , tuun kyllä messiin . Ei tarvi paljoa yllyttää

      • ville

        Samat sanat Kalle.
        Olen itsekin ollut myös Kashmirissa ja erääsä luostarissa retreatillä ja kokemuksesta voin sanoa, että retreat Aasiassa vastaa 30 vuoden mietiskelyä lännessä. Siellä on 2500 vuoden kokemus, miten järjestää retreat ja missään ei voi olla parempaa paikkaa retreatille kuin jossain buddhalaisessa maassa.
        Nepalissa kävin Katmandussa luostarissa. jossa oli länsimaisia nunnia ja munkkeja.


    • tavallista

      Miten niin ei ole aitoa? Hyvyydestä voi toki olla montaakin mieltä, mutta tämä elämä täällä on aitoa, samaan tapaan kuin missä tahansa muualla maailmassa.

      Joka paikassa ihmiset syö, paskoo ja lisääntyy... Ei siinä paikka ole pyhempi tai pahempi kuin toinenkaan.

    • Sissi

      Katsopas tätä sivua:

      "Luumukyläreissut

      Kesäkuussa 2004 on lähdössä iso joukko suomalaisia Luumukylään, tarkka aika on vielä vahvistamatta.

      Lisäämme tähän tietoa halvimmista matkajärjestelyistä jne. tammikuussa. Periaatteessa jokainen vastaa itse reissustaan, mutta yritämme tietysti järjestäytyä samoille lennoille jne. Ota yhteyttä, jos matka kiinnostaa, Luumukylä on suurimpia henkisiä keskuksia Euroopassa."

      http://www.saunalahti.fi/vlumme/
      http://www.plumvillage.org/


      Itseäni on jo pitkään kiinnostanut että vierailisin joko Luumukylässä tai Santi Asoke -ryhmän temppelissä Thaimaassa. Jossakin elämänvaiheessa tulen varmaankin tekemään matkan ainakin toiseen noista, mutta tällä hetkellä ei ole vielä rahaa siihen tarpeeksi. :-)

      http://www.abo.fi/comprel/temenos/temeno32/horn.htm

      http://www.asoke.info/asokeinfo_english/index.html

    • KysynEnVastaa

      Luumukylän hintoja katsellessa, tuli epäilys siitä henkisyydestä.

      Mitä henkisyyttä se sellainen on, joka maksaa satoja euroja / vrk, eli on tavallisten ja varsinkin vähävaraisten ulottumattomissa. Rohkenen epäillä.

      Thich Nhat Hanhin kirjat hyviä ja hänen ajatuksensa, vastaavat myös elämäänsä, mutta miksi suuri rahastus ja siten muurit Luumukylän ympärillä ?

      Miten mindfullnes - energia pääsee virtaamaan vapaasti, jos se on estetty taloudellisilla barrikaadeilla, eli vain rikkaiden sisäpiireille.

    • buddhismi ei vieläkään ole uskonto, se on elämänkatsomus... ainaki näin luulen

      • bhavana

        Monelle buddhalaisuus on uskonto, monelle ehkä elämänkatsomuskin. Monelle muulle se on epäilemättä montaa muutakin asiaa.
        Ja kaikki mahdollisista näkemyksistä/kokemuksista voivat olla kyseisille henkilöille juuri sinä hetkenä omalla tavallaan oikein ja tarpeen.
        Minä en ainakaan ole kukaan sitä tuomitsemaan.

        Entisenä sekulaarisuuteen taipuneena buddhalaisena koen tällä hetkellä puheet siitä, että buddhalaisuus olisi jokin pelkkä filosofia tai elämänkatsomus vähättelevinä kokemuksina siitä mitä buddhalaisuus on ja voi olla.

        Budhhalaisuus ei ole vain jokin näennäisesti hieno ja toimiva filosofia taikka ajatusrakennelma.
        Lukuisista opetuksistaankin huolimatta buddhalaisuus on ennen kaikkea konkreettinen polku, joka täynnä potentiaalia kaikille buddhadhammasta aidosti kiinnostunille, lähestymistavasta riippumatta.


    • joonatan2

      Suosittelen näin ensialkuun retriittiä. Sillä ulkopuolellasi näet useimmiten vain sitä mikä heijastuu sisältäsi.

      Kaiken lisäksi, buddhalaiset munkit sulkevat elämästään elämän jotta voisivat keskittyä henkisyyteen. Kappas vain, sepäs onkin elämän haaskausta, sillä elämä tapahtuu silloin kun on vilskettä ja vaihtelevia tapahtumia ja räiskyviä parisuhteita! onnea ja samalla mitalla myös muitakin tunteita, pelkoa , ärtymystä ja surua. Kaikki vain kokeiluun!

    • Wiiditit

      Asu ensin kesä teltassa. Huomaat ehkä mikä on oleellista ja tarpeellista. Opit ehkä arvostamaan elämän itestään selvyyksiä. Kunnioittamaan luontoa. Löytämään luonnon antimia. Tulemaan itseksesi kun et tarvitse roolejasi jos hyvin käy tajuat. Että voit muuttaa sysikoijjuun landelle. Kulkea pyörällä. Kävellen. Asua ilman sähköjä onnellista elämää hankkia kissan ja koiran tehdä kasvimaan ja elää rauhassa tässä hullussa maailmassa ja katsella kun kalenterissa on vain aurinko nousee ja aurinko laskee. Mitä sitten tarvitset on sun ihan oma asiasi. Sisäinen rauha ja resittömyys pääomana. Voit ehkä jopa nauttia elämästä ja löytää jotain suurta. Oivaltaa jotain. Onnea matkaan.

    • AMjoogit

      Ananda Margan munkit ja nunnat eivät eristäydy paitsi opiskeluaikanaan vuodeksi training centeriin, sen jälkeen he työskentelevät ympäri maailmaa projekteissaan auttaen eri tavoin ihmisiä. Heidän näkemyksensä mukaan ihmisen ei pitäisi keskittyä vain omaan valaistumiseensa vaan pitäisi vaikuttaa yhteiskunnassa suoden mahdollisuuden kaikille päästä eteenpäin. Suurin osa on tietysti perheellisiä ja perheettömiä jäseniä ns margeja. Heillä on ritriittejä mm isompi sellainen uudevuoden aikaan Ruotsissa ja Suomessa pienempiä ajoittain. Niillä on keskus jossain Pasilan lähellä Helsingissä. Kaikki voivat osallistua vapaaehtoistyöhön ja viikottaiseen yhteismeditaatioon.

    • Anonyymi

      Harjoittaa asketismia omin ehdoin.Päivän velvollisyydet. Illalla joogaa, mietiskelyä, opiskelua.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mies, miksi et vaikuta halukkaalta?

      Ihmeellistä käytöstä mieheltä. Toki et ole mikään teinipoika enää.
      Ikävä
      106
      1918
    2. 242
      1696
    3. Ikävä on häntä

      Josta on tullut niin tärkeä ja rakas. Olisinko onnellinen hänen kanssaan. Ne rakastavat silmät jotka mua katsoo aina jos
      Ikävä
      61
      1086
    4. Minkä kultakimpaleen

      Menetän jos en saa häntä. Joku muu saisi nauttia siitä hellyydestä, huumorista ja intohimosta. Ehkä hän ymmärtää nyt mik
      Ikävä
      31
      1030
    5. Terveystalon lääkärit ylilaskuttaneet

      Tämän pörriäiset osaavat, laskuttamisen. Terveystalo myöntää asian. https://www.hs.fi/suomi/art-2000011134269.html "K
      Maailman menoa
      62
      980
    6. En kai koskaan saa sinua

      Koska et usko että riitäisit minulle. Olet aina pitänyt itseäsi liian risana ja heikkona. Katkot korkeutesi, ja poraat k
      Ikävä
      66
      949
    7. Kerroppas nyt

      M mies, että kenestä sinä oikein tykkäät, niin saadaan tämä asia muillekin selväksi 😉
      Ikävä
      63
      838
    8. Tykkäsit nainen

      Aina eniten lähetyssaarnaajassa, muistan miten nautit!😎😚 meidän pitää päästä vielä kokemaan se.
      Ikävä
      37
      837
    9. The Summit Suomi: Maxie avaa hyytävästä tilanteesta kuvauksissa: "Veri roiskui ja tajusi, että..."

      Oletko seurannut The Summit Suomea? Tykkäätkö vai et tai mitä mieltä ylipäätään olet sarjasta? Moni katsoja on kaikonnut
      Tv-sarjat
      6
      821
    10. Helppo selvittää onko oma täällä

      Laittaa yhden selvän kysymyksen ja jos kukaan ei osaa vastata, niin oikea ei ole täällä. Saa käyttää vapaasti hyödykse
      Ikävä
      49
      805
    Aihe