Betonilattian hionta

Tuusula2004

Talossamme on juuri (14vrk sitten) valettu lattiat (n.200m2). Tietääksemme betonin pintaan tiivistynyt betoniliima täytyy hioa pois, miltä syvyydeltä pinta täytyy hioa, ja minkälaisella hiomakoneella tämä olisi kätevintä tehdä, entäs sitten nurkat ja seinänvierustat?
Jos teettäisimme tämän työn alan yrityksellä, paljonkahan tämä suunnilleen saattaisi kustantaa, noin about/m2?
Kiitokset jo etukäteen neuvoistanne ja hyvää uuttavuotta 2004!!!!

11

26297

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ossi

      Mielestäni betoniliimat kannattaa hioa vain laatoitettavilta alueilta. Kevyt hionta onnistuu tavallisella konevuokraamosta saatavalla hiomalaitteella, jossa pyörivä hiomakivi. Seinän vierustat vaikkapa käsikivellä. Moni hioo lattiansa kokonaisuudessaan, jotta kuivaminen olisi nopeampaa, mutta olen nähnyt myös useita toimivia asennuksia, jossa vesieristys on laitettu suoraan betoniliiman päälle mitään hiomatta. Voisin kuvitella että konevuokraamon hionta-hinta on kaikkein halvin, lattia-alan ammattilaiset ottavat hionnasta hintaa 2-5€/neliö.

      • mää

        Hio kaiiki, betoni kuulemma kuivaa nopeammin jos liima on pois. Vesieristeen alla ei saa olla betoniliimaa. Jos alat hiomaan tai joku hio niin se on ihan sama hioa kaikki. Hiominen pitäisi kuulemma tehdä mahdollisiman nopeasti valun jälkeen.


    • Tapani

      Jos on töpeksitty siten, että valun jälkeen on jäänyt betoniliima (veden ja sementin kuivunut seos) lattian pintaan, on hionta enimmäkseen pakko tehdä. Ilman hiontaa kuivuminen vie ainakin tupla-ajan ja mikään liimattu (vesieriste, muovimatto, liimattu parketti,ym) ei pysy kunnolla kiinni. Hionnan määrän kyllä huomaa hiomisen aikana.Kiviaineksen tulee olla näkyvissä.

      Herää vaan kysymys, että miksi tälläinen turha työvaihe on pakko tehdä.

      Betonilattian valussa on aina oma logiikkansa. Eka vaiheessa massa vedetään laudalla suoraksi. Sitten odotetaan niin kauan, että pintaan noussut vesi on pääosin haihtunut. Vasta sitten saadaan tehdä hierto. Puuhierrolla sekoitetaan pinnan sementtikerros kiviainekseen. Tarvittaessa tehdään vielä teräshierto tasaisemman pinnan saamiseksi. Jos hierto tehdään liian aikaisin eli märkään pintaan, saadaan kyllä kaunis kiiltävä pinta, mutta sen myötä se puhuttu sementtiliimakerros.
      Liippariporukat kyllä varmasti tietävät, miten homma kuuluu oikein tehdä, mutta usein ei kärsivällisyys riitä odotukseen. Varsinkin jos saman rahan saa puolella työllä. Oikein tehtyä betonilattiaa voi yksi mies tehdä ilman koneapua n. 100 m2, koneellisesti hiertämällä tietysti enemmän. Märkänä liipattua lattiaa syntyy päivässä ainakin tuplamäärä. Oiskohan tässä syy oikaisuun.

      Itse pyytäisin kyllä liippariporukan tekemään tai maksamaan hionnan. Ainakin jos homma on virallisesti joltain yritykseltä tilattu.

      • Nonnii

        Tätähän tää taas on kun luulee pääsevänsä halvalla, no voihan ne tehdä vaikeammankin kautta. On varmaan oikein kilpailutettu se helvatin iso lattia ja saatu 50 euroo halvemmalla jostain remppareiskalta.


    • juttu

      hiominen vuokraamon epäkesko koneella ei ole niitä vaikeimpia hommia, kunhan hoksaa että missä asennossa konetta kannattaa kuljettaa (kahvan korkeus). Eli aloita isosta huoneesta.
      Muutamassa tunnissa kerkeää hiomaan talonlattian läpi pariin kertaan. Se on kuin ruohon leikkaamista tai lattian imuroimista. Hintakaan ei päätä huimaa ~40€. Pölyn takia kannattaa tehdä hyvissä ajoin.

    • hionta

      Kivipintaisten lattioiden hionta tekee lattiasta helposti puhdistettavan, esteettisesti komean ja erittäin kestävän. Hionnan avulla kivilattiaan saadaan samalla myös likaa, vettä ja öljyjä hylkivä sekä 100% pölyä sitova pinta. Lue lisää os. http://www.kiiltohionta.fi/lattian_hionta

      • tfw

        wtf?


    • raksaaja

      Itsellä on esim autotallin lattia hiomatta. Kun on kymmenen vuotta kuivunut ja lujittunut niin saakin hioa hieman kovenpaa...
      (pieniä tiloja olen hionut käsikivellä ja pikkurälläkän timantti-kuppi-laikalla, mutta isompaan tilaan kannattanee vuokraamon hiomakone imuri yhdistelmä.)
      Jos lattiälämpökaapelit tai putket on lipsahtaneet ihan pintaan niin niiden kohdilla varovaisesti... ainakin kuppilaikalla varoen.

      • raksaaja

        Happopeittausta ajattelin kokeilla autotallissa.


      • anthon1

        Se on juuri näin. Keskikokoisen betonilattian (25-35 m2) saa hiottua syvemmin (liima kuivunut) varmaan noin 900-1300 euron hinnalla, ainakin https://kodinplaza.fi/ mukaan. Kirjoittajan alkuperäinen kysymys liimahionnasta 200 m2 alalla olisi varmasti halvinta tehdä vuokraamalla koneet itse. En viitsi antaa mitään hintaa, koska en tiedä kuinka paljon helpompaa pelkän liiman hionta on.


    • Anonyymi

      http://www.kodinplaza.fi/ avulla voi löytää erinomaisen betonilattian hiontaa tarjoavan yrityksen helposti. Yhdellä tarjouspyynnöllä tavoitat alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet yritykset.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      105
      1716
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1337
    3. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      4
      1230
    4. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1230
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      142
      1198
    6. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      22
      1096
    7. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1075
    8. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1052
    9. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      997
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      11
      884
    Aihe