Sanokaas jotain hyviä ja suhkot halpoja drinkkejä. Sellasia joita ois helppo tehdä kotona ja sellasia joita vois tilailla baarista...
Drinkkejä?
3
9881
Vastaukset
- sekoittelija
Before dinner drinks 1. Dry MartiniDry Martini, suomalaisessakin ravintolassa jo perinteiseksi tullut tilausten alkudrinkki, vaihtelee sekoitussuhteiltaan melkoisesti. Kysymykseen, millainen on "aito" Dry Martini, vermuttifirman edustaja antaa vastauksen; 2 osaa giniä, 1 osa kuivaa vermuttia. Giniagentti taas suosittelee suhdetta 8 osaa giniä, 1 osa vermuttia. Vannoutunut Martinin juoja ottaa drinkkinsä todella kuivana: Ernst Hemingwayn secco-osa riitti makuvivahteeksi sekoitukseen, jossa 49 osaa oli giniä !Koska sekoitus ei sisällä vaikeasti sekoittuvia ainesosia, se valmistetaan hämmentämällä, jolloin siitä tulee myös ulkonäöltään kirkas. Koristeeksi sopii oliivi tai sitruunan kuoren pala, josta on puristettu eteeristä öljyä sekoituksen pinnalle. Jos koristeeksi laitetaan hillosipuli on juomasekoitus nimeltään GIBSON.Suositus ainesuhteiksi : 3 cl giniä, 1 cl vermouth seccoa.Valmistustapa: hämmennetään.Lasi: cocktaillasiKoriste: oliivi tai sitruunan kuoren pala2. Medium MartiniSuositus ainesuhteiksi : 3 cl giniä, 1 cl vermouth seccoa, 1cl vermouth rossoa.Valmistustapa: hämmennetään.Lasi: cocktaillasiKoriste: oliivi tai sitruunan kuoren pala3. Sweet MartiniSweet Martinin makeuttajana toimii rosso-tyyppinen vermutti. Koristeeksi sopii erinomaisesti punainen kirsikka.Suositus ainesuhteiksi : 3 cl giniä, 2 cl vermouth rossoa.Valmistustapa: hämmennetään.Lasi: cocktaillasiKoriste: punainen kirsikka4. Vodka MartiniMartinien perustana voi olla muukin alkoholijuoma kuin totuttu gin. Tässä perustana on juomalle nimensäkin antanut vodka. Jos koristeena käytetään hillosipulia on juomasekoitus nimeltään VODKA GIBSON.Suositus ainesuhteiksi : 3 cl vodkaa, 1 cl vermouth seccoa.Valmistustapa: hämmennetään.Lasi: cocktaillasiKoriste: oliivi tai sitruunan kuoren palaFashion MartiniKlassisen Martinin makeampi versio, yleinen maailmalla ja saanut suosiota suomessakin.5. East & WestDrinkin perusta, "itäinen osa" on vodka ja muuttuja, "läntinen osa" kuivaa sherryä. Tio Pepeä käytettäessä juoma on käytännöllisesti katsoen täysin kuiva, varsinkin jos Stolitsnajan korvaa sokerittomalla vodkalla. (Tio Pepen sokeripitoisuus on 3 g/l.)Suositus ainesuhteiksi : 2 cl vodkaa, 2 cl kuivaa sherryä.Valmistustapa: hämmennetään.Lasi: cocktaillasiKoriste:6. Dry ManhattanOlennaisin ero Manhattanien ja Martinien välillä on se, että Manhattan sisältää aina jotain katkeroa. Martinien tapaan näiden sekoitusnestorien ainesuhteet vaihtelevat suuresti.Suositus ainesuhteiksi : 3 cl amerikkalaista viskiä, 1 cl vermouth seccoa ja2-3 dashia AngosturaaValmistustapa: hämmennetäänLasi: cocktailKoriste: voidaan oliivien ohella laittaa vaikkapa pala sitruunan kuorta .7. Medium ManhattanSuositus ainesuhteiksi : 3 cl amerikkalaista viskiä, 1 cl vermouth seccoa, 1 cl vermouth rossoa, 2-3 dashia Angosturaa.Valmistustapa: hämmennetäänLasi: cocktailKoriste: voidaan oliivien ohella laittaa vaikkapa sitruunan viipaleesta pikku palanen8. Sweet ManhattanSweet Manhattan voi olla suhteiltaan samanlainen kuin dry manhattan, vermouth seccon tilalla tietenkin vermouth rosso.Suositus ainesuhteiksi : 3 cl amerikkalaista viskiä, 2 cl vermouth rossoa ja2-3 dashia AngosturaaValmistustapa: hämmennetäänLasi: cocktailKoriste: kirsikka9. Gin and ItSuositus ainesuhteiksi: 3 cl giniä, 1 cl vermouth rossoa.Valmistustapa: hämmennetään.Lasi: cocktaillasiKoriste: punainen kirsikka.10. BronxBronx on gini pohjainen cocktail, jonka muuttajana toimii rosso- ja seccotyyppiset vermutit. Koska maun antajana on appelsiinimehu, juoma on ravistettava.Suositus ainesuhteiksi: 3 cl giniä, 1 cl vermouth rossoa, 1 cl vermouth seccoa,2 cl puristettua appelsiinimehua.Valmistustapa: ravistetaanLasi: cocktaillasiKoriste: appelsiinin kuoripala.11. NegroniNegroni voidaan tarjoilla usealla tavalla: Old Fashioned - lasista on the rocks ( rakennettuna), cocktaillasista (hämmennettynä) tai Old Fashioned - lasista rakennettuna ja pidennettynä 4 cl soodalla jolloin nimi muuttuu Negroni soodaksiKutakin alkoholia käytetään sekoituksessa yhtä paljon.Suositus ainesuhteiksi: 1,5 cl giniä, 1,5 cl Camparia ja 1,5 cl vermouth rossoa.Valmistustapa: katso teksti.Lasi: katso tekstiKoriste: jalattomissa laseissa koristeena on appelsiinin viipale12. AmericanoAmericano voidaan tarjoilla usealla tavalla (vrt. Negroni).Suositus ainesuhteiksi: 2 cl Camparia, 2 cl vermouth rossoa.Valmistustapa: katso NegroniLasi: katso NegroniKoriste: appelsiinin viipale13. BentleySuositus ainesuhteiksi: 2 cl calvados, 2 cl Dubonnet.Valmistustapa: hämmennetään.Lasi: cocktaillasi.Koriste: appelsiinin kuoripala14. ArcticArctic on Harri Törmäsen voitokas aperitiivi kevään -97 kansainvälisestä Finlandia vodka kilpailusta.Suositus ainesuhteiksi: 3 cl Finlandia Cranberry, 1 cl Finlandia Pineapple, 1 cl Monin lime.Valmistustapa: hämmennetään:Lasi: cocktaillasi.Koriste: hillosipuli.15. CosmopolitanSuositus ainesuhteiksi: 3 cl Absolut Citron, 1 cl Cointreau, 2 cl karpalomehua, 1 cl limemehuaValmistustapa: ravistetaanLasi: cocktailKoriste: limen kuoripala eteerinen öljy16. Old FashionedOld Fashioned on Martinien ja Manhattanien ohella eräs juomasekoitusten nestoreita. Itse asiassa se on hieman muunneltu ja runsaasti koristeltu viski on the rocks. Suomessa se on totuttu valmistamaan seuraavan ohjeen mukaan.Kostuta sokeripala Angosturalla, murskaa se Old Fashioned -lasissa pienen määrän soodaa kanssa, lisää pari jäät, viskiä, hämmennä ja koristele.Suositus ainesuhteiksi: 4 cl Bourbon viskiä, 2 - 3 dashia Angosturaa, 1 sokeripala, soodavettäValmistustapa: rakennetaanLasi: old fashionedKoriste: appelsiinin- ja sitruunan viipaleita ja punaisia kirsikoita17. Gin RickeyRickeyn voi valmistaa mistä tahansa perusalkoholista. Rickeyt ovat sokerittomia joten ne sopivat aperitiiviksi.Suositus ainesuhteiksi: 4 cl giniä, puolikas lime lohkoina, ja 4 cl soodaa.valmistustapa: rakennetaan.Lasi: old fashioned.Koriste:18. CaipirinhaAlunperin Brasilialaisesta Pitu-alkoholista valmistettu juomasekoitus. Old fashioned lasissa murskataan puunuijalla lime hedelmän lohkoja sekä hienoa sokeria, lasiin lisätään alkoholi sekäjäämurska, sekoitetaan ja tarjoillaan lyhyiden pillien kanssa.SUOMESSA CAIPIRINHA TUNNETAAN EDUSTAJAN MAINOSTAMANA COINTREAUSTASuositus ainesuhteiksi: 4 cl Coitreauta, 3 - 4 lohkoa limehedelmää, 1-2 tl. ruskeaa sokeria.Valmistustapa: rakennetaan.Lasi: old fashioned.Koriste:Käyttösuositus: all day19. CaipiroskaCapirinhan muunnos joka Suomessa lanseerattiin edustajan toimesta Finlandia Vodkasta.Suositus ainesuhteiksi: 4 cl vodkaa, 3 - 4 lohkoa lime hedelmää, 1-2 tl. hienoa sokeria.Valmistustapa: rakennetaan.Lasi: old fashionedKoriste:Käyttösuositus: all day20. Champagne CocktailTämä on ns. klassinen samppanjacocktail jossa Angosturalla kostutettu sokeripala laitetaan kuohuviinilasiin ja lasi täytetään samppanjalla.Suositus ainesuhteiksi: n. 8 cl samppanjaa Angosturalla kostutettu sokeripala.Valmistus tapa: rakennetaan.Lasi: kuohuviini.Koriste:21. BelliniSuositus ainesuhteiksi: n. 4 cl. persikka nektaria, lasi täytetään kuohuviinillä.Valmistus tapa: rakennetaan.Lasi: kuohuviini.Koriste: persikan siivu22. MimosaDrinkistä käytetään myös nimeä Bucks FizzSuositus ainesuhteiksi: n. 6 cl appelsiinimehua, lasi täytetään kuohuviinillä.Valmistustapa: rakennetaan.Lasi: kuohuviini.Koriste:23. KirSuositus ainesuhteiksi: 2 cl mustaherukkalikööriä, lasi täytetään kuivalla valkoviinillä.Valmistustapa: rakennetaan.Lasi: valkoviini.Koriste:24. Kir RoyalSuositus ainesuhteiksi: 2 cl. mustaherukkalikööriä, lasi täytetään kuohuviinillä.Valmistustapa: rakennetaan.Lasi: kuohuviini. All day drinks5. Vodka Lime = Vodka GimletYleensä vodka-lime rakennetaan suomalaisessa baarissa suoraan on the rocks -lasiin. Taiteen sääntöjen mukaan se on hämmennettävä juoma, jonka makua jäistä sulava vesi pehmentää.Suositus ainesuhteiksi: 4 cl vodkaa, 2 cl lime-mehuaValmistustapa: hämmennetäänLasi: on the rocksKoriste: lime viipale.Huom. Gin Lime = Gimlet26. Vodka PolarTämä sekoitus Suomessa yleisesti rakennetaan on the rocks -lasiin . Hämmennettäessä kuitenkin jäistä sulava vesi pehmentää alkoholin raakaa makua.Suositus ainesuhteiksi: 2 cl vodkaa, 2 cl Polar-likööriäValmistustapa: hämmennetään > cocktaillasirakennetaan > on the rocks lasi27. Black RussianTämäkin sekoitus tulisi hämmentää vrt.Vodka polar.Suositus ainesuhteiksi: 2 cl vodkaa, 2 cl kahvi-likööriäValmistustapa: hämmennetään > cocktaillasirakennetaan > on the rocks lasi28. Rusty NailRusty Nailinkin ainesuhteet vaihtelevat eri lähdeteoksissa ja eri "asiantuntijoilla". Koska suomalainen on yleensä tottunut makeampiin sekoituksiin kuin suuren maailman varsinaiset sekoitusten tuntijat.Suositus ainesuhteiksi: 2 cl skottiviskiä ja 2 cl Drambuie-likööriäValmistustapa: hämmennetäänLasi: on the rocksKoriste: sitruunan lohko.29. FerrariSuositus aine suhteiksi: 2 cl Disaronno Amretto 4 cl vermouth biancoaValmistustapa: hämmennetäänLasi cocktailKoriste: sitruunankuoren eteerinen öljy ja kuoripala30. God FatherSuositus ainesuhteiksi: 2 cl Disaronno Amarettoa 2 cl skotti viskiäValmistustapa: rakennetaanLasi: on the rocksKoriste31. God motherSuositus ainesuhteiksi: 2 cl Disaronne Amarettoa 2 cl vodkaaValmistustapa: rakennetaan jäiden päälleLasi: on the rocks32. Night BirdSuositus ainesuhteiksi: 2 cl Jameson viskiä 2 cl Kahlua likööriä.Valmistustapa: rakennetaan jäiden päälle.Lasi: konjakki.33. ScrewdriverTämänkään juomasekoituksen valmistus ei ole aivan yksiselitteinen. Aineet voidaan ravistaa, jolloin sekoitukseen saadaan tietynlaista "kuohkeutta". Yleinen suomalainen tapa on nauttia sekoitus pitkänä rakennettuna vodka-tuoremehuna.Suositus ainesuhteiksi: 4 cl vodkaa, 8 cl puristettua appelsiinimehuaValmistustapa: ravistetaanLasi: Old fashionedKoriste: appelsiinin siivu.34. Orange BlossomEdellisen drinkin ainesuhteet pätevät tähän juomaan. Ero Screwdriveriin on siinä, että Orange Blossomin perusalkoholina on gin.Suositus ainesuhteiksi: 4 cl gin, 8 cl puristettua appelsiinimehuaValmistustapa: ravistetaanLasi: Old fashionedKoriste: appelsiinin siivu.35. Moscow muleSuositus ainesuhteiksi: 4 cl vodkaa, 2 cl limemehua ja pidentäjänä ginger ale.Valmistutapa: rakennetaanLasi: collinsKoriste: Limelohko36. Harvey WallbangerSuositus ainesuhteiksi: 3 cl vodkaa, 1 cl Gallianoa, n.8 cl appelsiinimehua.Valmistustapa: vodka ja appelsiinimehu sekoitetaan ja galliano kaadetaan floatina päälle.Lasi: collinsKoriste:37. GaribaldiSuositus ainesuhteiksi: 4 cl Campari, pidentäjänä tuoremehuValmistustapa: rakennetaanLasi: collinsKoriste: appelsiiniviipale38. Pina ColadaPina Colada voidaan valmistaa myös frozen- versiona sekä tarjoiluastiana voi olla koverrettu ananas.Suositus ainesuhteiksi: 4 cl valkoista rommia, 2 cl kookosmaitoa, 8 cl ananasmehua.Valmistustapa: koneravistus, frozen versiona blenderLasi: Collins, tai iso viinilasiKoriste: ananaksen lohko39. Mary PickfordSuositus ainesuhteiksi: 4 cl valkoista rommia, 0,5 cl maraschino, 4 cl ananasmehua, dash grenadineaValmistustapa: ravistusLasi: iso old fashioned tai valkoviinilasiKoriste: ananaksen lohko.40. Whisky SourWhisky Sour on yksi esimerkki sourien suuresta ryhmästä. Sourien peruskaavana voidaan pitää seuraavaa ohjetta: 4 cl alkoholia, 3 cl puristettua sitruunamehua ja 1 cl sokerilientä. Suomennettuna sour tarkoittaa hapanta ! Yleensä sour saa nimensä käytetyn alkoholin mukaan ( Vodka Sour, Gin Sour jne. ). Koska juoma sisältää hedelmämehua, se on ehdottomasti ravistettava. Ravistuksen jälkeen se on tarjoiltava välittömästi, jottei ravistuksessa syntynyt kuohkeus pääse latistumaan.Suositus ainesuhteiksi: 4 cl bourbon whisky, 3 cl sitruunamehu, 1 cl sokeriliemiValmistustapa: ravistetaanLasi: sour tai pieni kuohuviiniKoriste: sitruunan viipale ja (kirsikka)41. White LadySour-juomasta on helppo tehdä erilaisia johdannaisia. White Lady saadaan Gin Sourista korvaamalla osa ginistä Cointreaulla. Mikäli sekoitus halutaan tarjoilla sour-juoman johdannaisena, riittää liköörissä oleva sokerimäärä juoman makeudeksi.Suositus ainesuhteiksi: 2 cl giniä, 2 cl Cointreauta, 2 cl puristettua sitruunamehua.Valmistustapa: ravistetaanLasi: cocktailKoriste: ½ sokerireunus ja punainen kirsikka42. ParadiseRaikas all day cocktail.Suositus ainesuhteiksi: 2 cl giniä, 2 cl apricot brandyä ja 2 cl puristettua appelsiinimehuaValmistustapa: ravistetaanLasi: cocktailKoriste:43. Side CarSide Car on samanlainen johdannainen Cognac Sourista kuin White Lady on Gin Sourista.Suositus ainesuhteiksi: 2 cl konjakkia, 2 cl Cointreauta ja 2 cl puristettua sitruunamehuaValmistustapa: ravistetaanLasi: cocktailKoriste:44. DaiquiriDaiquirin voi sanoa toisinkin: Rommi Sour jolloin lasi on sour- tai pieni kuohuviinilasi.Suositus ainesuhteiksi: 4 cl vaaleaa rommia, 3 cl puristettua sitruunamehua, 1 cl sokerilientäValmistustapa: ravistetaanLasi: cocktailKoriste:45. Bacardi CocktailDrinkistä käytetään myös toista nimeä joka on Pink Daiquri, jos rommina jokin muu kuin Bacardi.Suositus ainesuhteiksi: 4 cl Bacardia, 3 cl puristettua sitruunamehua, 1 cl grenadinea.Valmistustapa: ravistetaanLasi: cocktailKoriste: kirsikka.46. BalalaikaSuositus ainesuhteiksi: 2 cl vodkaa, 2 cl Cointreau, 2 cl puristettua sitruunamehuaValmistustapa: ravistetaanLasi: cocktailKoriste: kirsikka.47. MargaritaSuositus ainesuhteiksi: 2 cl tequila, 2 cl Cointreau ja 2 cl puristettua sitruunamehuaValmistustapa: ravistetaanLasi: cocktailKoriste: lasiin ½ suolareunus ja limelohkoHuom. Voidaan valmistaa myös frozen versiona esim. mansikka margarita48. GegeKunniapuheenjohtajamme Björn Brandtberg sijoittui tällä cocktaililla 4. Kööpenhaminassa 1958 I.B.A.n järjestämässä International Cocktail CompetitionissaAlkuperäisresepti: 3 cl Ron Bacardi Superior, 1 cl Bols Crème de Bananes. 1 cl puristettu sitruunamehu.Valmistustapa: ravistetaanLasi: cocktailKoriste: punainen kirsikka cocktailtikussa49. CardicasVoitto vuonna 1956 Lontoossa International Cocktail Competionissa. Juoman on kehitellyt Jarl Ahvenainen.Alkuperäisresepti: 2 cl Ron Bacardi Superior, 1 cl Cointreau ja 1 cl White PortValmistustapa: hämmennetäänLasi: cocktailKoriste:50. Petite FleureSuositus ainesuhteiksi: 2 cl Bacardia, 2 cl Cointreauta, 2 cl greippimehua.Valmistustapa: ravistetaanLasi: cocktailKoriste:51. First MomentRay Malisen voittoisa before dinner- sarjan SM-drinkki vuodelta 1992.Alkuperäisresepti: 2 cl Finlandia vodka, 1,5 cl Galliano, 0,5 cl Campari ja 2 dashia Rose's LimeValmistustapa: hämmennetäänLasi: cocktailKoriste: appelsiinin kuoren palaPurista appelsiinin kuoren öljy lasii ja pudota kuoren palanen lasiin.52. LappadosJuhani Tuomisen drinkki, joka tuli toiseksi vuonna 1984 I.C.C.n Before dinner sarjassa Hampurissa.Alkuperäisresepti: 2 cl Calvados Boulard ja 2 cl Lapponia puolukkalikööriäValmistustapa: hämmennetäänLasi: cocktail53. Splash of Niagara FallsMarkku Raittisen voittodrinkki leikkimielisessä olympiakilpailussa I.B.A. kokouksessa Torontossa vuonna 1992.Alkuperäisresepti: 2 cl Finlandia Vodka, 2 cl Mandarine Napoleon, 0,5 cl sokeriliemi1 cl sitruunamehu ja pidentäjänä ginger aleValmistustapa: rakennetaanLasi: Aurora sarjan kuohuviini lasiKoriste: mandariinin lohko ja kirsikka54. B&BDrinkki tunnetaan Ruotsissa myös nimellä Kapten Löjtnant.Suositus ainesuhteiksi: 2 cl brändyä, 2 cl Benedictine D.O.M.Valmistustapa: sekoitetaan > cocktaillasiinrakennetaan > aromilasiinRed devilSuositus ainesuhteiksi: 2 cl gin, 2 cl Pernod, 1 cl grenadineValmistus tapa: ravistetaanLasi: cocktailKoriste: kirsikka56. StingerSuositus ainesuhteiksi: 3 cl brandyä, 1cl valkoista minttu likööriäValmistustapa: sekoitetaanLasi: cocktailKoristeHuom. Hot Stinger on sama drinkki pidennettynä kuumalla vedellä57. Between the SheetsSuositus ainesuhteiksi: 2 cl brändyä, 1 cl valkoista rommia 1 cl Cointreauta, 1 cl puristettuasitruunamehuaValmistus tapa: ravistetaanKoriste:58. TampicoSuositus ainesuhteiksi: 2 cl Cointreau, 2 cl Campari, 3 cl sitruunamehu, pidentäjänä tonicValmistustapa: RavistetaanLasi: collinsKoriste appelsiiniviipale59. Nikolashka / Pariisin varpunenTämä drinkki on konjakin erilainen nauttimistapa jossa aromilasin päälle tulee sitruunan viipale jonka toisella puolella on kahvinmuruja ja toisella sokeria.Suositus ainesuhteiksi: 4 cl konjakkia, sitruunan siivu, kahvin muruja, sokeria.Valmistus tapa: rakennetaanLasi: Aromi60. French Connection / CamaroSuositus ainesuhteiksi: 2 cl konjakkia, 2 cl Disaronno AmarettoaValmistustapa: sekoitetaan > cocktaillasiLasi: rakennetaan > aromilasi61. Gin FizzGin Fizz on yksinkertaisesti soodavedellä pidennetty Gin Sour. Kansainvälisesti fizzeissä suositellaan käytettäväksi sifonista saatua soodaa, jolloin sekoituksesta saadaan poreileva.Suositus ainesuhteiksi: 4 cl giniä, 3 cl puristettua sitruunamehua, 2 cl sokerilientä,pidentäjänä soodavesi n.4 cl.Valmistustapa: ravistetaanLasi: fizz, pieni valkoviini tai iso kuohuviiniKoriste: sitruunan viipale ja ( kirsikka )62. Tom CollinsMyös collinsin voi ravistaa tuntemalla sour-juomien peruskaavan. Tom Collinsissa on Gin Sourin aineosat ravistettu, kaadettu runsaitten jäitten päälle korkeaan lasiin ja juoma on pidennetty soodavedellä.Collins voidaan nimetä käytetyn perusalkoholin mukaan tai siitä voidaan käyttää kansainvälisesti hyväksyttyä nimitystä: Vodka Collins = Ivan Collins, Brandy Collins = Pierre Collins,Vaalea rommi = Pedro Collins, Skotti viski = Sandy Collins, Bourbon viski = Colonell Collins,Irish viski = Mike Collins, Calvados = Jack Collins, Genever = John Collins,Tequila = Pepe Collins, Kossu = Arska Collins, Absolut Kurant = Kurt Collins.Suositus ainesuhteiksi: 4 cl giniä, 2-4 cl sitruunamehua, 1-2 cl sokerilientä,pidentäjänä soodavesiValmistustapa: ravistetaanLasi: collinsKoriste: sitruunan viipale ja kirsikka samassa cocktailtikussa63. Apricot CoolerCoolerien ryhmään voidaan karkeasti ottaen lukea collinseja muistuttavat, mutta niistä jossain suhteessa poikkeavat pitkät juomat. Apricot Coolerissa "lyhyt osa" vastaa täysin collinsien ainesuhteita. Apricot Coolerkin on siis sour-johdannainen.Suositus ainesuhteiksi: 4 cl apricot brandyä, 3 cl sitruunamehua, punainen grenadinepidentäjänä soodavesiValmistustapa: ravistetaanLasi: collinsKoriste: appelsiini ja kirsikka64. Cuba LibreTämä Kuuban itsenäisyyssodassa "vahingossa" syntynyt juoma.Suositus ainesuhteiksi: 4 cl vaaleaa rommia, 2 cl sitruunamehua,pidentäjänä cola-juomaValmistustapa: rakennetaanLasi: collinsKoriste: sitruunan siivu65. AmpiainenSuositus ainesuhteiksi: 2 cl vodkaa, 2 cl banaanilikööriä,pidentäjänä ginger aleValmistustapa: rakennetaanLasi: collinsKoriste: appelsiinin siivu ja punainen kirsikka66. HerkkäTämä sama juoma tunnetaan myös nimellä Vanha Roomalainen ja Ruotsissa Sundsvall.Suositus ainesuhteiksi: 2 cl vaaleaa rommia, 2 cl banaanilikööriä,pidentäjänä colaaValmistustapa: rakennetaanLasi: collinsKoriste: appelsiinin siivu ja punainen kirsikka67. PistiäinenSuositus ainesuhteiksi: 2 cl vaaleaa rommia, 2cl banaanilikööriä,Pidentäjänä spriteäValmistustapa: rakennetaanLasi: collinsKoriste: appelsiinin siivu ja punainen kirsikka68. AsterixSuositus ainesuhteiksi: 2 cl vodkaa, 2 cl Pisang Ambon- likööriä, pidentäjänä spriteValmistustapa: rakennetaanLasi: collinsKoriste appelsiini ja kirsika69. Singapore SlingSlingit ovat collinsien ja coolereitten tapaisia pitkiä juomia, joiden pidentäjinä käytetään sekä hiilihapollista soodavettä että hiilihapotonta jäävettä. Lyhyet ainesosat voidaan ravistaa tai juoma kokonaisuudessaan voidaan rakentaa.Suositus ainesuhteiksi: 2 cl giniä, 1,5 cl kirsikkalikööriä , 0,5 cl Bénédictine D.O.M. ,3 cl sitruunamehua ja pidentäjänä soodavesiValmistustapa: ravistetaanLasi: collinsKoriste: sitruunan siivu ja kirsikkaBourbon DaisyDaisyt ovat keskipitkiä collins tyyppisiä juomia makeuttaja ja värin antajana grenadine. Voidaan tehdä myös muista perusalkoholeista, esim. vodka daisy.Suositus ainesuhteiksi: 4 cl bourbon viskiä, 2 cl puristettua sitruunamehua, 1 cl grenadinea,pidentäjänä soodavesi n.4 clValmistustapa: ravistetaan ja siivilöidään jäämurskan päälle,Lasi: konjakki- tai valkoviinilasiKoriste: voidaan koristella runsaammin.71. ViolettaMatti Harju saavutti tällä drinkillä maailmanmestaruuden long drink -sarjassa Roomassa vuonna 1987.Alkuperäisresepti: 2 cl anis likööriä, 2 cl Parfait Amour Bols, 4 cl ananasmehu, tippa grenadineä ja pidentäjänä soodavesiValmistustapa: ravistetaanLasi: collinsKoriste: ohut appelsiinin siivu, punainen kirsikka, mintun lehti ja pillit72. AvalonTimo Haimin voittodrinkki Finlandia Long Drink kilpailussa vuonna 1991.Alkuperäisresepti: 3 cl Finlandia Vodka, 1 cl Pisang Ambon, 6 cl omenamehu, 1,5 clsitruunamehu ja pidentäjänä SpriteValmistustapa: ravistetaanLasi: collinsKoriste: kurkun kuorispiraali ja punainen kirsikka73. Sunny AfternoonVoittoisan Timo Haimin SM-kilpailujen voittodrinkki vuonna 1993 .Alkuperäisresepti: 1,5 cl Subrowka, 1,5 cl Pisang Ambon, 1 cl Galliano, 6 clappelsiinimehua ja pidentäjänä Schweppes Dry GrapeValmistustapa: ravistetaanLasi: collinsKoriste: limelohko, kirsikka ja mintunoksa74. Golden FriendshipRisto Rouskun 1-palkinto kansainvälisessä Di Saronno Amaretto-long drink kilpailussa vuonna 1984.Alkuperäisresepti: 1,5 cl Di Saronno Amaretto, 1,5 cl Ron Bacardi Superior,1,5 cl Martini Rosso Vermouth ja pidentäjänä ginger aleValmistustapa: rakennetaanLasi: collinsKoriste: iso pala appelsiininkuortaKoriste: omenan viipale ja kaksi puolukkaa75. Pink CranberryRauno Koski III- palkinto Intrnational Cocktail Competition Italia 1976.Alkuperäisresepti: 2 cl Beefeater Dry Gin, 2 cl Polar, 4 cl ananasmehu, 1 cl grenadinea, pidentäjänä sooda.Valmistutapa: ravistetaanKoriste: appelsiininsiivu76. Lady KillerSuositus ainesuhteiksi: 2 cl giniä, 1 cl Cointreauta, 1 cl aprikoosilikööriä, 3 cl ananasmehua,3 cl passionhedelmä mehuaValmistustapa: ravistetaanLasi: collinsKoriste: appelsiinin kuorispiraali ja minttua.77. Imperial CoolerSuositus ainesuhteiksi: 2 cl Finlandia vodkaa, 2 cl Mandarin Napoleon, 4 cl puristettua appelsiinimehua, pidentäjänä sooda ja SpriteValmistutapa: ravistus:Koriste: appelsiinin siivu ja kirsikka78. Casino RoyaleSuositus ainesuhteiksi: 2 cl Camparia, 2 cl Passoa, 2 cl Finlandia Cranberry, 2cl sitruunamehua, 1 cl limemehua, 8-10 cl GrapemehuaValmistustapa: ravistetaanLasi: collinsKoriste: limelohko79. JääkarhuSuositus ainesuhteiksi: 2 cl vodkaa, 2 cl sinistä curacao likööriä pidentäjänä spriteValmistustapa: rakennetaanLasi: collinsKoriste: appelsiinin siivu ja kirsikka80. Tequila SunriseSuositus ainesuhteiksi: 4 cl tequilaa, 8 cl appelsiinimehua 1 cl grenadineaValmistustapa: rakennetaanLasi: collinsKoriste: appelsiinin siivu ja kirsikka81. Arctic PointInternational Finlandia vodka competition 1997 Harri Törmäsen voitto sarjastaAlkuperäisresepti: 2 cl Finlandia Cranberry, 2 cl Bols Creme de Cassis,4 cl ananasmehu,1,5 cl Monin Lime, pidentäjänä Schweppes grapeValmistus tapa: ravistetaanLasi: collinsKoriste: verigreipin siivuAfter dinner drinks82. GrasshopperSuositus ainesuhteiksi: 2 cl kaakaolikööriä (valkoinen), 2 cl vihreää minttulikööriä, 2 cl kermaaValmistustapa: koneravistusLasi: cocktailKoriste: muskottiraaste83. Cognac FlipFlipeille on ominaista kananmunan käyttö. Tästä johtuen ne on ravistettava voimakkaasti.Suositus ainesuhteiksi: 4 cl konjakkia, kananmuna, 2 cl sokerilientäValmistustapa: kone ravistusLasi: flip / valkoviiniKoriste: muskottiraaste84. Cognac Egg NoggEgg Noggit ovat flipien tapaan kananmunaa sisältäviä sekoituksia. Lyhyet ainesosat ravistetaan, siivilöidään mukiin tai viinilasiin ja sekoitus pidennetään maidolla.Egg Nogg voi olla kuuma tai kylmä.Suositus ainesuhteiksi: 4 cl konjakkia, kananmuna, 2 cl sokerilientä japidentäjänä 8 cl maitoaValmistustapa: kone ravistusLasi: iso viinilasiKoriste: muskottiraaste85. Baltimore Egg NoggSuositus ainesuhteiksi: 2 cl brandya, 2 cl Jamaican rommia, 2 cl makeaa madeiraa, 1 kananmuna,8 cl maitoa, 1 cl sokerilientä.Valmistutapa: koneravistusLasi: iso viinilasiKoriste: muskottipähkinäraastetta86. Pousse CaféPousse Cafén ideana on tarjota erilaisia juomia samasta lasista niin, etteivät eri aineosat ole sekoittuneet keskenään. Kerrokset saadaan aikaan valuttamalla ainekset ominaispainojärjestyksessä (sokeripitoisuus) varovasti toistensa päälle lusikkaa apuna käyttäen.Suositus ainesuhteiksi: 4 - 8 erilaista juomaaValmistustapa: rakennetaan katso tekstiLasi: pousse caféKoriste: -Huom. tarjoiltaessa mukaan ohuet pillit ja servietti87. LumumbaVoidaan tarjota sekä kylmänä että kuumana.Suositus ainesuhteiksi: 4 cl brandy ja 8 cl maitokaakaota, kermavaahtoValmistustapa: rakennetaanLasi: kahvallinen totilasiKoriste:88. Lumumba IIVoidaan tarjota sekä kylmänä että kuumanaSuositus ainesuhteiksi: 4 cl tummaa rommia ja 8 cl maitokaakaota, kermavaahtoValmistutapa: rakennetaanLasi: kahvallinen toti lasiKoriste89. Mummon TohveliSuositus ainesuhteiksi: 2 cl salmiakkikoskenkorvaa, 2 cl baileysValmistustapa: rakennetaan jäiden päälle tai kerroksittain shottinaLasi: on the rocks tai shotKoriste90. Irish CoffeeValmistetaan sekoittamalla kahvi , fariinisokeri ja viski keskenään ja valutetaan kevyesti vatkattu kerma lusikan avulla sekoituksen päälle.Suositus ainesuhteiksi: 4 cl irlantilainen viski, fariini sokeria, kuumaa kahvia ja kermavaahtoValmistustapa: rakennetaanLasi: Irish coffeeKoriste:91. French Coffee / Coffee RoyalValmistetaan kuten Irish CoffeeSuositus ainesuhteiksi. 4 cl konjakkia, sokerilientä, kuumaa kahvia ja kermavaahtoValmistustapa: rakennetaanLasi. Irish CoffeeKoriste:Swedish Coffee = PunssiItalian Coffee = Strega92. Mexican CoffeeSuositus ainesuhteiksi: 4 cl tequilaa, sokerilientä, kuumaa kahvia ja kermavaahtoValmistustapa: rakennetaanLasi: Irish CoffeeKoriste:93. Finnish CoffeeSuositus ainesuhteiksi: 4 cl vodkaa, sokerilientä, kuumaa kahvia ja kermavaahtoValmistustapa: rakennetaanLasi: Irish CoffeeKoriste:94. Cafe NeroJalalliseen lasiin tehdään leveä sokerireunus lasin sisäpuolelle. Galliano mitataan lasiin ja sytytetään palamaan. Kun sokerireunus on karamellisoitunut kaadetaan vahvaa kahvia ja löysäksi vatkattua kermaa päälle.Suositus ainesuhteiksi: 4 cl Galliano, kuumaa kahvia ja kermavaahtoValmistustapa: rakennetaanLasi: kuohuviiniKoriste: appelsiinin kuoren palan eteerinen öljy95. Cafe Grand Colombia / Grand Colombia CoffeeSuositus ainesuhteiksi: 2 cl Grand Marnier, 2 cl Kahlua, kuumaa kahvia ja kermavaahtoValmistustapa: rakennetaanLasi: Irish CoffeeKoriste: kahvimuruja96. Calypso CoffeeSuositus ainesuhteiksi. 2 cl Bacardia, 2 cl Kahlua, kuumaa kahvia, kermavaahtoaValmistutapa: rakennetaanLasi: Irish CoffeeKoriste: kahvin muruja97. Finlandia CoffeeSuositus ainesuhteiksi: 2 cl Finladia vodkaa, 2 cl lakkalikööriä, kuumaa kahvia ja kermavaahtoaValmistustapa: rakennetaanLasi: jalallinen viinilasi98. AlexanderAlexander on tyypillinen after dinner - juomasekoitus, jota jouletietoisille ei voi suositella monta peräkkäin.Suositus ainesuhteiksi: 2 cl brändyä, 2 cl ruskeaa kaakaolikööriä ja 2 cl kermaaValmistustapa: kone ravistusLasi: cocktailKoriste: muskotti raaste.99. Alexander II / Alexander ´s sister / AlexsandraEdellä mainitut Alexsander sekoituksen muunnosten reseptit menevät monissa tietolähteissä ristiin joten on syytä kysyä asiakkaalta mitä reseptiä hän tarkoittaa. Muunnoksissa konjakin tilalle voi tullaginiä ja ruskean kaakaoliköörin tilalle joko valkoinen kaakao likööri tai valkoinen minttu likööri.Yleisin muunnos reseptinä alla jossa konjakki on korvattu ginillä.Suositus ainesuhteiksi: 2 cl giniä, 2 cl ruskeaa kaakaolikööriä ja 2-3 cl kermaaValmistustapa: kone ravistusLasi: cocktailKoriste: muskotti raaste100. Dolce DonnaJukka Routalan mansikkainen after dinner-sarjan voittaja vuodelta 1992.Alkuperäisresepti:1 cl Galliano, 3 cl Kahlua, dash Bols Banana, 2 cl mansikkasiirappi ja 2 cl kermaaValmistustapa: ravistetaanLasi: cocktailKoriste: tuore mansikka, appelsiinin kuorispiraali ja mintunlehti101. Golden CadillacSuositus ainesuhteiksi: 2 cl Galliano, 2 cl valkoinen kaakaolikööri ja 2 cl kermaValmistustapa: kone ravistusLasi: cocktail102. Pisang PistaasiSuositus ainesuhteiksi: 3 cl Pisang Ambon, 1 cl Di Saronno Amaretto ja 2 cl kermaValmistustapa: kone ravistusLasi: cocktailKoriste: muskotti raaste103. Lumikenttien kutsuSuomen Naisbaarimestarien 10-vuotiskilpailun after dinner sarjan voittanut Saini Penttilän suosittu drinkki vuodelta 1977.Alkuperäisresepti: 2 cl lakka, 2 cl Parfait Amour Bols, 2 cl ananasmehu ja 2 cl kermaValmistustapa: ravistetaanLasi: cocktailKoriste: muskottiraaste104. Angel´s KissDrinkki valmistetaan mittaamalla likööri cocktail-lasiin ja valuttamalla vatkattu kerma floattina päälle.Suositus ainesuhteiksi: 4 cl kaakaolikööriä, kermavaahtoaValmistustapa: rakennetaanLasi: cocktailKoriste: suklaa strösseli105. Golden DreamSuositus ainesuhteiksi: 2 cl Gallianoa, 2 cl Cointreauta, 2 cl appelsiinimehua, 2 cl kermaa Valmistustapa: koneravistusLasi: cocktailKoriste106. I Love YouDrinkin ainekset asetetaan cocktaillasiin päällekkäin. Voidaan myös ravistaa keskenään.Suositus ainesuhteiksi: 2 cl kahvilikööriä, 2 cl kirsikkalikööriä vatkattua kermaaValmistustapa: rakennetaan päällekkäinLasi: cocktailKoriste:107. Arctic QueenInternational Finlandia vodka competition 1997 Harri Törmäsen voittosarjasta.Alkuperäisresepti: 2 cl Finlandia Pineapple, 2 cl Bols Creme de Cassis, 2 cl omenamehua,1 cl Monin Mansikka ja kermaa.Tekotapa: sekoittaminen ja ravistaminenKoriste: punainen omenan liuska kerman pinnalle108. Chiquita PunchSuositus ainesuhteiksi: 4 cl banaanilikööriä, 4 cl kermaa, 4 cl appelsiinimehu ja 1 cl grenadineaValmistustapa: koneravistusLasi: aromi/ viinilasiKoriste: appelsiinin rengas109. White Russian / ValkovenäläinenSuositus ainesuhteiksi: 2 cl vodkaa, 2 cl kahvilikööriä, pidentäjänä maitoValmistustapa: rakennetaanLasi: collinsKoriste:110. Ville VallatonSuositus ainesuhteiksi: 2 cl vodkaa, 2 cl Pisan Ambon- likööriä, pidentäjänä maitoValmistustapa: rakennetaanLasi: collinsKoriste:Special Drinks111. Bloody MaryBloody Maryä käytetään yleensä ns. Morning After-drinkkinä, mutta se on myös erinomainen ruokahalun herättäjä. Bloody Mary valmistetaan ravistamalla. Ravistettaessa saadaan juomaan tulevat mausteet hyvin sekaisin.Suositus ainesuhteiksi: 4 cl vodkaa, 8 cl tomaattimehua.Mausteet: suola, valkopippuri, sitruunamehu, Worcestershiresause, Tabasco.Valmistustapa: ravistetaanLasi: Old fashionedKoriste: sitruunalohko / varsiselleri112. Bloody Shot = lyhyt Bloody Mary113. Prairie OysterÖljyttyyn lasiin laitetaan notkeaa tomaattisosetta. Juoma voidaan maustaa samoin kuin Bloody Mary. Osteriksi tomaattisoseen pinnalle laitetaan raa’an kananmunan keltuainen. Sekoitus voidaan nauttia alkoholittomana tai haluttaessa pinnalle voidaan kaataa 2 cl esim. konjakkia (float). Juoma nautitaan yhdellä kulauksella.114. BullshotDrinkki voidaan tarjota joko kylmänä tai kuumana, sekä aamun piristäjänä myös paprikan sisältä.Suositus ainesuhteiksi: 4 cl vodkaa 6-8 cl lihalientä pari tippaa tabascoa,Worchestershirekastiketta suolaa ja pippuriaValmistustapa: ravistetaanLasi: old fashionedKoriste: sellerinvarsi115. Hot ShotRuotsalaisen baarimestarin kehittelemä juoma, joka tuli toiseksi kahvinpaahtimon kilpailussa. Juoma rakennetaan kerroksittain ja nautitaan yhdellä siemauksella.Suositus ainesuhteiksi: 2 cl Galliano likööriä, 2 cl kahvia, kermavaahtoValmistustapa: rakennaLasi: Galliano Hot Shot tai snapsiKoriste:116. B52Rakennetaan kerroksittain ja päällimmäinen kerros (Grand Marnier) sytytetään palamaan, juodaan pillillä.Suositus ainesuhteiksi: 1,5 cl Kahlua, 1,5 cl Baileys Irish Cream ja 1,5 cl Grand MarnierValmistustapa: rakennetaan kerroksittainLasi: Pousse cafe lasiKoriste:117. KGBRakennetaan kerroksittain Hot Shot-tyyppiseen lasiin nautitaan yhdellä siemauksella.Suositus ainesuhteiksi: 1,5 cl Kahlua pohjalle, 1,5 cl Gallianoa keskelle,1,5 cl Baileys Irish Cream päälleValmistustapa: rakennetaan kerroksittainLasi: snapsilasiKoriste:118. Sambuca Con la MoscaSuositus ainesuhteiksi: 4 cl Sambuca Vaccari, kolme kahvipapuaValmistustapa: Mittaa lasiin Sambuca, laita lasiin pavut ja tarjoile palavanaLasi: shotKoriste:Alkoholittomat juomatShirley Temple: Ginger ale ja grenadiini.Virgin Colada: alkoholiton Pina colada.Virgin Mary: alkoholiton Bloody Mary.Lemon Squash: alkoholiton Tom Collins.
- joomuutamandrinkinosaanjoo
Hah, hyvin olet opiskellut drinkkejä. Ai, joo kysehän on Lauri Liljan ja Petra Savolaisen "Baaripalvelut" -monistenipusta.
- Jokke
Omasta mielestä drinkkien aateli on kossu puolukka raakamehu.. peittää viinan maun alle mutta juottaa takuu varmasti känniin..
Mutta..
Kossu-passo-appelsiini:
2cl kossu
2cl passoa
appelsiinimehua
jäitä
Tehdään pitkänä
Asterix
4cl kossu
2cl pisang ( se vihreä likööri)
Sprite
jäitä
tehdään pitkänä
Caipiroska
1rkl sokeri
1 lime
jäämurska
4cl kossua
sprite
Tehdään lyhyenä
Lohkottu lime hierotaan sokerin ja jäämurskan kanssa sekaisin niin että limestä irtoaa mehu. Lisätään kossu ja sprite
Tässä muutama joka mulla mielessä
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Taisin tehdä virheen
Kaipaan sua enemmän kuin kuvittelin. Luulin, että helpottuisin, mutta olinkin täysin väärässä. Vieläkö vastaisit minulle1024823Hyvä että lähdit siitä
Ties mitä oisin keksinyt jos oisit jäänyt siihen, näit varmaan miten katoin sua.... 😘🤭😎💖493242Nyt tuntuu siltä, että on pakko päästä puhumaan kanssasi
Tuntuu että sekoan tämän kaiken takia. Miehelle852979- 811737
Nainen onko sulla supervoimmia ?
Voisitko auttaa miestä mäessä? Tarjota auttavan käden ja jeesata tätä miestä? Tai antaa olla et sä kuitenkaan auta.411510450 000 ulosotossa
Suomessa on tällä hetkellä ennätysmäärä ihmisiä ulosotossa. Viime vuonna heitä oli yli puoli miljoonaa. Kuluvan vuoden1071332- 161049
Eduskunnasta tippuneet kokoomuslaiset nostavat eniten sopeutumisrahaa. Kyllä veroeurot kelpaavat.
Sopeutumisraha on eduskuntatyön päättymisen jälkeen maksettava etuus, jonka tarkoituksena on tukea entisiä kansanedustaj1081020Miehen taloudellinen tilanne ja
halu tarjota suojaa kaikin tavoin on usein perheen selkäranka. Siksi naisen ei ikinä pitäisi jättää huomiotta miehen rah421012Miksi syyllistät minua siitä etten pysty vastaamaan tunteisiin?
En minä sille mitään mahda. Tuntuu pahalta. En pysty enää keskittymään mihinkään enkä nauttimaan mistään, kun tämä tilan40981