Aihe

kuinka sais keskenmenon?

jumalauta

huomasin kauhean asian..taidan olla raskaana!Mä oon liian nuori äidiks ja mulla on oma elämä vielä elettävänä! mä oon hakannut ja painellut vatsaani niin lujaa että ottaa kipeää,sit oon tiputtanu itteni mahalleni ja kaatuillu tahallani..mitä vain että pääsis siitä eroon!
auttakaa mua!

24

8779

  Vastaukset

  • tolla keinolla sä vaan vahingoitat itseäsi..ootko koskaan kuullut sellaisesta kuin abortista? otappa yhteyttä paikkakuntasi neuvolaan niin etköhän sieltä saa tarvitsemaasi apua.

  • Ensinnäkin olen pahoillani sun puolesta, että noin on päässtyt tapahtumaan, mutta samaan hengenvetoon neuvon, että mene hyvä ihminen TK:hon. Sieltä saat varmasti apua asiaan. Ei tollanen itsensä satuttaminen ole mistään kotosin, eikä se ainakaan sikiölle hyvää tee. Ajattele, jos sinua joku hakkais ja potkis jatkuvast tai puhettakaan, että hyppis päälläsi. Tuskin tykkäisit.
   Terveyskeskuksessa on ammatti-ihmisiä töissä ja he tietävät neuvoa sinua parhaiten. Tosta viestistäsi ei selvinnyt minkä ikäinen olet, että olisko sulla mitään mahdollisuutta pitää lapsi. Olisko sulla ketään/ mitään tukiverkkoa, joka vois auttaa sua tämän asian kanssa; esim. vanhemmat, siskot, isovanhemmat jne? Mutta asiahan on niin, että se olet SINÄ joka päätät mitä elämältäsi haluat, eikä kukaan muu. Sinä teet just niin kuin parhaaksesi näet, vaikka ne päätökset onkin joskus vaikeita tehdä.

   Kaikkea hyvää sinulle ja haleja. Koitahan jaksaa:0)

  • ja huono sellainen. Taitaa olla finninaaminen Torsti 13vee jolla ei koulun ATK-tunnilla ole muutakaan tekemstä.

   • piristi.. ;o)


  • alkuraskuden keskenmenoa ei muuten tuolla keinoin taida saada aikaiseksi! Alkio/sikiö on melkoisen hyvässä suojassa murrosikäisten vastuuttomilta nyrkeiltä. Valitettavasti se ei kuitenkaan voi valita äitiään.

  • Ensinnäkin, niin kauan kun vatsa ei vielä "pömpötä" raskauden aikana niin paljoa etteikö housut mene normaalisti kiinni, lapsi on turvassa hakkaamiselta ja töyssyiltä lantion ja vatsapeitteiden suojissa. Jos todella haluat itse eroon lapsesta, siihenhän auttaa runsas alkoholin käyttö, tupakointi, ylenmääräinen rehkiminen, valvominen, kuumat kylvyt (todella kuumat, esim. sauna ei riitä)..... Tosin voi olla että lapsi tuosta kaikesta selviää hengissä, miten vahingoittuneena, sitä ei ikinä tiedä, ja itsellesi siinä haittaa aiheutat. Ja mitä pitemmällä raskaus on ollut kesken mennessä, sitä suuremmalla syyllä joudut joka tapauksessa sairaalaan kaavintaan jne, sillä verenvuoto voi olla runsasta ja itsellesi vaarallista.
   Siinä vastaus kysymykseesi. Lapsi parka.

  • jos otat riskin tulla raskaaksi ja sitten käyttäydyt kuin totaalinen idiootti, säälittää jos teet abortin mutta toisaalta mitä lapsiparka tekisi tuollaisella ääliö äidillä joka varmaan jättäisi sen kapakan eteen huutamaan vaunuissa yms joten hakeudu hoitoon heti olet sitten raskaana tai et.

  • "taidan olla raskaana jne..)"
   ensi tilassa hae apteekista raskaustesti ja tee se. hakeudu heti huomenissa terv.hoitajan tai lääkärin juttusille, sitä kautta voit saada lähetteen laboratorioon ( siellä otetaan verikoe ja siitä näkee jo samana päivänä oletko raskaana vai et)ja saat jatko-ohjauksen miten asiassa voidaan edetä. paljon riippuu siitä, millä viikoilla olet raskaana, sekin selviää ultraäänen perusteella.
   milloin oli viimeiset kuukutiset? laske niistä kuluneet viikot ja tiedät, millä viikoilla raskautesi on menossa. lääkärin kautta saat lähetteen sairaalaan, jos haluat keskeutyksen.
   jos raskaus niin pitkällä, että ei voi tehdä aborttia ota yheyttä neuvolaan. sitä kautta sinulle järjestetään apua ja saat tukea miettiessäsi ratkaisuja jatkossa!!!!
   LOPETA ensi tilassa itsesi mätkiminen ja yritykset saada raskaus kesken. siinä tuskin onnistut, vahingoitat vaan itseäsi ja mahdollisesti sikiötä.
   Jos käytät alkoholia tai muita päihteitä, lopeta ne heti. Ne vaurioittavat vakavasti sikiötä, mutta eivät aiheuta keskenmenoa.
   Hae heti huomenna apua tilanteeseesi, asiat kyllä selviävät kun alat niitä selvittää!
   Onnea matkaan.

   • Kyllähän alkoholi voi aiheuttaa keskenmenon, älä höpise turhia. Varsinkin viina, ei niinkään siiderit yms...


   • kätilö2 kirjoitti:

    Kyllähän alkoholi voi aiheuttaa keskenmenon, älä höpise turhia. Varsinkin viina, ei niinkään siiderit yms...

    oleellista alkuperäisen kirjoittajan kohdalla on mielestäni avun nopea saaminen, eli selvyys onko raskaana vai ei.
    oikean kätilön nyt en tosiaankaan usko näillä sivuilla kirjoittelevan kannanottoja alkoholin käytöstä tässä asiassa !!
    jokainen varmaankin jo suomessa tietää, että alkoholin käyttö on raskauden aikana sikiölle haitallista, ja jos äiti juo runsaasti voi lapsela olla syntyessään alkoholin aiheuttama syndrooma, johon liittyy lapsen kehityshäiriöitä. tästä puhutaan jo peruskoulussa biologian tunnilla.


   • oleellista kirjoitti:

    oleellista alkuperäisen kirjoittajan kohdalla on mielestäni avun nopea saaminen, eli selvyys onko raskaana vai ei.
    oikean kätilön nyt en tosiaankaan usko näillä sivuilla kirjoittelevan kannanottoja alkoholin käytöstä tässä asiassa !!
    jokainen varmaankin jo suomessa tietää, että alkoholin käyttö on raskauden aikana sikiölle haitallista, ja jos äiti juo runsaasti voi lapsela olla syntyessään alkoholin aiheuttama syndrooma, johon liittyy lapsen kehityshäiriöitä. tästä puhutaan jo peruskoulussa biologian tunnilla.

    lukee sun juttu,et yrität saada keskenmenoa!!!mä oon yrittäny tulla monta kertaa raskaax, ja kaks kesken mennyttä,ja sit epäillään endometrioosia,et tyttö jos jumala on antanut sun sisälle elämän ja sun oman lapsen,mieti mitä teet!!!?älä hätiköi.miksi muut tulee niin helpolla raskaaks ja varsinki nuoret ja sit ne tekee abortin ja haluu keskenmenoo,eikä saa silti tapetux lastansa,miksi nämä ihmiset tulevat raskaaksi,jos eivät edes halua niitä,ne jotka haluavat lapsia eivät saaa!!:(


  • Olen saanut kolme keskenmenoa ennen kuin sain terveen poikalapsen. Mene aborttiin äläkä tule kyselemään typeriä ohjeita ihmisiltä, joille asia voi olla henkisesti oikeasti rankkaa.

  • Mielestäni on turha tällaisilla sivuilla neuvoa nuorta tyttöä, joka ei tekstinsä perusteella ole sänkyyn mennessään edes tajunnut voivansa tulla raskaaksi, kuinka keskenmenon saa aikaiseksi. Ei alkoholilla, tupakoinnilla tms. saa raskautta keskeytymään helposti, vaan vahingoittaa vaan lasta ja pilaa hänen elämänsä aiheuttamalla hänelle FAS-oireyhtymän. Thmä teini voi vielä ottaa tosissaan kaikki neuvot, mitä täältä netistä lukee ja kuvitella niiden auttavan.

   Mielestäni sellaisen, joka ei tiedä asiasta mitään, ei kannata tänne tulla kirjoitteleen ja päivitteleen omia ajatuksiaan, koska niistä ei vastaavassa tilanteessa olevalle ole yhtään apua.
   Ei ole kovin häävin näköistä, kun teinejä sitten saapuu osastolle infektioiden vuoksi, kun keskeytystä on yritetty poikaystävän kanssa aiheuttaa sukkapuikolla ja saatu aikaan keskenmeno hengenvaarallinen kohtutulehdus ja raju vuoto.

   Kirjoittajalle tosiaan tiedoksi, että noin 14 raskausviikolle sikiö on turvassa luisessa lantiossasi iskuiltasi ja kaatumisyrityksiltäsi. Itseäsi vain satutat.

   Ja sit vielä...en kaikkia tekstejä jaksanut lukea, mutta tiedoksi vaan: jos virhe tapahtuu, on jälkiehkäisy huolehdittava kolmen vuorokauden kuluessa. Jos sen missaa, niin lääkkeellisen keskeytyksen voi tehdä naistentautien poliklinikalla tai osastolla ennen 9 raskausviikkoa ja sen jälkeen onki sitten kaavinta melkeimpä ainoo vaihtoehto...

  • On ollut aika paljon viestejä, joista on käynyt ilmi että aihe on joillekin rankka. . . Joten kysyn: Miksi ihmeessä olette eksyneet tähän aiheeseen?

  • 2004

  • ei jumalauta mikä idiootti.. itsellä todettu endometrioosi ja nyt ensimmäinen keskenmeno takana,ja todellakin toivon ettei tarvitse toista sellaista kokea. se on luultavasti pahinta mitä
   minulle on tapahtunut,en ymmärrä
   miten joku voi haluta jotain niin kamalaa. mikä siinä on että tuollaiset idiootit jotka ei halua lasta saa sen,mutta ne jotka sitä oikeasti haluaisivat niin ei. ei helvetti,mene hoitoon.

  • jatka mahan hakkausta kyllä se siitä kuolee

  • koita kaatua ja heitä hylly päällesi, toimiiko?

  • Sun kannattaa tehdä abortti. Turhaan satutat itseäsi, että saisit keskenmenon. Suosittelen että menet vaan iha rohkeesti lääkäriin ja pyydät sitä aborttia niin saat apua, mutta et voi tehdä aborttia enää jos raskaus on mennyt yli 12 viikon.

   • Nimim hennaaws, abortin saa kyllä myöhemminkin Se vain haetaan valviralta. Ja saa viikolle 20 tms. Lääkäri auttaa hakemaan
    Tulee muutamassa päivässä lähete. 99% valviraan tulleet hakemukset menee läpi
    Voi olla epäselvät kuukautiset tai joku on estänyt pääsemästä lääkäriin. Syitä on paljon, ei aina oma vika.


  • tiedän että tästä on jo monot vuotta mutta oli pakko kommentoida. itse etsin apua näiltä sivuilta ja on todella turhauttavaa kun jotkut vain haukkuvat. sain eilen kuulla että olen rv 23 enkä saa enää aborttia enkä tahdo myöskään lasta että oisi kiva jos edes jostain löytyisi kunnon tietoa eikä vain vittuilua.

   • Kirjoittajan tilanne on varmaan jo ohi, mutta muille samassa tilanteessa oleville:
    - rv 23 aborttia ei tosiaan saa, ellei lapsi ole vaikeasti vammainen (tai down), myös riski äidille (hengelle ainakin, terveydelle ehkä) kelpaa syyksi, muut ei
    - noin myöhään keskenmenon aiheuttaminen on itseasiassa rikos, laiton sikiön lähdettäminen tjsp, tuomio tulee jos käy ilmi
    - ainoa laillinen vahtoehto on jatkaa raskautta (ellei sikiö kuole kohtuun, tossa vaiheessa on kyse jo kohtukuolemasta ja/tai ennenaikaisesta syntymästä ei keskenmenosta), lapsen voi antaa adoptioon
    - synnytys on mahdollista käynnistää ennenaikaisesti, mutta lääketieteen ulkopuolella ei ole olemassa 100% toimivaa keinoa, joka olisi raskaanaolevalle turvallinen

    Monet muuten haukkuvat ap:ta, koska aiheuttaa itselleen mielummin keskenmenon (ja pahojakin vammoja) kuin hakeutuisi aborttiin.


   • Eiihankätilö kirjoitti:

    Kirjoittajan tilanne on varmaan jo ohi, mutta muille samassa tilanteessa oleville:
    - rv 23 aborttia ei tosiaan saa, ellei lapsi ole vaikeasti vammainen (tai down), myös riski äidille (hengelle ainakin, terveydelle ehkä) kelpaa syyksi, muut ei
    - noin myöhään keskenmenon aiheuttaminen on itseasiassa rikos, laiton sikiön lähdettäminen tjsp, tuomio tulee jos käy ilmi
    - ainoa laillinen vahtoehto on jatkaa raskautta (ellei sikiö kuole kohtuun, tossa vaiheessa on kyse jo kohtukuolemasta ja/tai ennenaikaisesta syntymästä ei keskenmenosta), lapsen voi antaa adoptioon
    - synnytys on mahdollista käynnistää ennenaikaisesti, mutta lääketieteen ulkopuolella ei ole olemassa 100% toimivaa keinoa, joka olisi raskaanaolevalle turvallinen

    Monet muuten haukkuvat ap:ta, koska aiheuttaa itselleen mielummin keskenmenon (ja pahojakin vammoja) kuin hakeutuisi aborttiin.

    "noin myöhään keskenmenon aiheuttaminen on itseasiassa rikos, laiton sikiön lähdettäminen tjsp, tuomio tulee jos käy ilmi"

    Ei taida tulla. Laki on muuttunut että korkeintaan sakkorangaistus, ja aina on lieventävät asianhaarat, esim. joku vajaakykyisyys. Jos ei ymmärrä olevansa raskaana. Valviralta saa abortin myöhäänkin jos ei ole huomannut raskautta. Miten muka keskenmenon itselleen aiheuttaneen voi todistaa olevan tahallista? Sanoo vain että kaatui portaissa tai kännissä.


  • Nythän se lapsi on sitten jo, mitä,.. 14-15v? Taitaa olla jo täällä itsekin kyselemässä ku ei ap halua mummoksi?!?!

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   411
   21978
  2. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   379
   14542
  3. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   14381
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   101
   10277
  5. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   140
   5837