Näitä on tullut maisteltua:
-Renault carte noire x.o
-Delphin v.s
-Meukow v.s.o.p
-Meukow v.s
-Hennessy very special
Näistä parasta mielestäni on ollut Meukowin v.s ja Hennessyn juoma. Mitä muita hyviä konjakkeja voisi kokeilla kohtuu hintaan. On niin kalliita, että ei viitsisi huonoa ostaa.
Kiitos jo etukäteen!
Hyvää kojakkia?
15
15627
Vastaukset
- Remu Marttinen
Itse harrastan etupäässä punaviinejä, mutta ajoittain on tullut maisteltua myös konjakkeja. Oma ehdoton suosikkini on yllättäen De Luze V.S
Yksi huokeimpia Alkon konjakkeja, mutta maultaan erinomaisen arominen, pehmeä ja leveä. Erikoisominaisuutena juotavuus; tätä makua voi lipitellä jopa desikaupalla ilman makuhermojen turtumista. (Tyypillinen ominaisuus yleensä kaikille jaloviineille.)
Cheers !- RaahenTiikeri
De luze V.S on tosiaan yllättävän hyvää.En kyllä ole pariin vuoteen harrastanut konjakkeja,viskejä enemmänkin,mutta aikoinaan tuli De luzea useastikin maistettua.Se on selvästi "hintaansa parempaa ainetta".
Klassisen Courvoiserin maistamistakin voi suositella,perus V.S:kin on todella maistuvaa.Joskaan ei ole tuotakaan varmaan kahteen vuoteen tullut juotua.Olen,varsinkin olin,suuri konjakkien ystävä.Mutta monipuolisemmat ja moninaisemmat mallasviskit vei pikkusormen myötä koko käden.Joka ei yhtään sinänsä vähennä konjakkien arvoa. - Naatiskelija
Hankin De Luze V.S:ää alkosta, eikä ollenkaan hassumpaa. Kiitos vinkistä. Alussa maistuu kielen päällä aavistuksen omaisesti Jameson-viskiltä, mutta eipä tuo haittaa: viskeistä olen konjakin harrastajaksi siirtymässäkin..
- Viskeeraaja
Konjakista kirjoittavien "asiantuntijoiden" keskuudessa ovat korkeassa kurssissa sellaiset (Suomessa ehkä vähän huonommin tunnetut) nimet kuin Camus, Hine ja Otard – ja erityisesti "konjakkien Rolls Royceksi" mainittu Delamain (jota oli Alkon parhaiten varustetuissa myymälöissä joskus mutta eipä taida olla tällä hetkellä).
Itse olen tavallisesti ostanut sitä konjakkia, joka sattuu kulloinkin olemaan tarjouksessa tax free -myymälässä. Yleensä nuo tarjouskonjakit ovat olleet VSOP-ikäryhmää.
Alkossa olen tyytynyt vaatimattomampiin hintaluokkiin. Viimeksi ostin (jouluksi) keskihintaista Le Réviseur Cognac V.S.O.P. -tavaraa (jonka tuottajafirma on suomalaisessa omistuksessa!). Ei ollenkaan yököttävää! Reviisoreilta saa myös halvempaa VS-ikäryhmän konkkua.
Yleensä konjakki kuin konjakki voittaa kaikki ei-konjakki-brandyt mennen tullen. "Kaikki konjakit ovat brandyjä, mutta vain harva brandy on konjakki."
Viskeissä (ja erityisesti Single Malt -mallasviskeissä) makujen kirjo on paljon moniulotteisempi ja persoonallisempi. Viime vuosina olenkin ostanut monta viskipulloa yhtä konjakkipulloa kohden.- kysäisijä
"Yleensä konjakki kuin konjakki voittaa kaikki ei-konjakki-brandyt mennen tullen. "Kaikki konjakit ovat brandyjä, mutta vain harva brandy on konjakki." "
Mistä tämä johtuu? Olisiko tulos sama, jos verrattaisiin sokkotestillä? Tuleeko meille jokin ennakkoasenne, kun näemme etiketin?
Periaatteessahan brandyt ja konjakit tehdään samalla tavoin. Jotkut brandyt tulevat joka varsin läheltä Cognacin maakuntaa. - RaahenTiikeri
kysäisijä kirjoitti:
"Yleensä konjakki kuin konjakki voittaa kaikki ei-konjakki-brandyt mennen tullen. "Kaikki konjakit ovat brandyjä, mutta vain harva brandy on konjakki." "
Mistä tämä johtuu? Olisiko tulos sama, jos verrattaisiin sokkotestillä? Tuleeko meille jokin ennakkoasenne, kun näemme etiketin?
Periaatteessahan brandyt ja konjakit tehdään samalla tavoin. Jotkut brandyt tulevat joka varsin läheltä Cognacin maakuntaa.Kyllä ainakin täällä suomessa pitäisi erottaa konjakki brandystä sokkotestissä.Ja kukin mielensä mukaan havaita joko paremmaksi tai ei.Minun mielipide on,että se konjakki on valtaosaltaan parempaa,ehkä joidenkin brandyjen kohdalla voi katsoa maun ja tyylin riittävän joidenkin konjakkien pintaan.
- Viskeeraaja
kysäisijä kirjoitti:
"Yleensä konjakki kuin konjakki voittaa kaikki ei-konjakki-brandyt mennen tullen. "Kaikki konjakit ovat brandyjä, mutta vain harva brandy on konjakki." "
Mistä tämä johtuu? Olisiko tulos sama, jos verrattaisiin sokkotestillä? Tuleeko meille jokin ennakkoasenne, kun näemme etiketin?
Periaatteessahan brandyt ja konjakit tehdään samalla tavoin. Jotkut brandyt tulevat joka varsin läheltä Cognacin maakuntaa.Konjakkia saadaan valmistaa vain tietyistä rypäleistä (verrattomasti yleisin on Ugni Blanc; vähäisessä määrin käytössä myös Folle Blanche ja Colombard).
Cognacin kaupungin lähituntumassa on sopiva, kalkkipitoinen maa ja pakkasyöt ovat harvinaisia.
Rypäleet korjataan myöhään ja viini tislataan hyvin nuorena (ennen maaliskuun loppua). Tislattavassa viinissä on alkoholia varsin vähän (7-9 til.-%).
Tislaamiseen käytetään tietynlaisia, avotulella kuumennettavia pannuja ("alambic"). Tislaus tapahtuu kahteen kertaan ja menetelmä on periaatteellisesta yksinkertaisuudestaan huolimatta mutkikas ja salainen (astioiden koko, esilämmitys, sakan käyttö, lämpötilan nostonopeus, ensimmäisten tippojen hylkäys, tislausaika jne. jne.). Lopputulos ei saa olla väkevämpää kuin 72 til.-% (loppu on "epäpuhtauksia" s.o. makuaineita ja vettä).
Monia brandyja ei tislata alambic-pannuilla erä kerrallaan vaan jatkuvatoimisilla kolonneilla neutraalin viinan tapaan.
Konjakin kypsennys tapahtuu juuri tietynlaisissa tammitynnyreissä.
Korkealaatuisimpia (ranskalaisia) konjakin tapaan valmistettavia rypäletisleitä, jotka kuitenkaan eivät ole konjakkia tai armanjakkia, kutsutaan bulkkibrandyista poiketen nimellä "fine". Parhaat niistä kestävät vertailun konjakkeihin ja armanjakkeihin, mutta tuottajat ovat pieniä eikä tuotteita juuri liikene vientimarkkinoille. - maistelija
Eli myönnettäköön että olen itsekkin mallas-viskien ja eritysesti islay viskien suuri ystävä ja makujen keräilijä. Tuohon vain kommentoisin että konu kun konu voittaa brandyt niin ei pidä paikkansa kyllä bräniköistä löytyy todella hyviä ja loistavia juomia jotka peittoaa huonot konut miten vaan. Minulle maku ratkaisee ei se lukeeko siinöä "koknakki" vai "pränti". Jos omaa mielipidettäni sanon niin esim. "rellun" x.o. on puhtaasti yliarvostettua tavaraa sanoisin että esim. colbertin x.o. brandy voittaa tuon maussa. Hinta ero on vain todella raju. No nämähän on näitä "makuuasento juttuja" joten ne niistä mutta niin se vaan on. Ei se nimi mitään takaa.
- Viskeeraaja
Viskeeraaja kirjoitti:
Konjakkia saadaan valmistaa vain tietyistä rypäleistä (verrattomasti yleisin on Ugni Blanc; vähäisessä määrin käytössä myös Folle Blanche ja Colombard).
Cognacin kaupungin lähituntumassa on sopiva, kalkkipitoinen maa ja pakkasyöt ovat harvinaisia.
Rypäleet korjataan myöhään ja viini tislataan hyvin nuorena (ennen maaliskuun loppua). Tislattavassa viinissä on alkoholia varsin vähän (7-9 til.-%).
Tislaamiseen käytetään tietynlaisia, avotulella kuumennettavia pannuja ("alambic"). Tislaus tapahtuu kahteen kertaan ja menetelmä on periaatteellisesta yksinkertaisuudestaan huolimatta mutkikas ja salainen (astioiden koko, esilämmitys, sakan käyttö, lämpötilan nostonopeus, ensimmäisten tippojen hylkäys, tislausaika jne. jne.). Lopputulos ei saa olla väkevämpää kuin 72 til.-% (loppu on "epäpuhtauksia" s.o. makuaineita ja vettä).
Monia brandyja ei tislata alambic-pannuilla erä kerrallaan vaan jatkuvatoimisilla kolonneilla neutraalin viinan tapaan.
Konjakin kypsennys tapahtuu juuri tietynlaisissa tammitynnyreissä.
Korkealaatuisimpia (ranskalaisia) konjakin tapaan valmistettavia rypäletisleitä, jotka kuitenkaan eivät ole konjakkia tai armanjakkia, kutsutaan bulkkibrandyista poiketen nimellä "fine". Parhaat niistä kestävät vertailun konjakkeihin ja armanjakkeihin, mutta tuottajat ovat pieniä eikä tuotteita juuri liikene vientimarkkinoille.Sekä konjakit että brandyt laimennetaan vedellä juomaväkevyyteen ennen pullotusta. Konjakki on tynnyrikypsytyksen alkaessa seitsemänkymppistä tavaraa, mutta laimenee kypsytettäessä jonkin verran (alkoholi haihtuu tynnyrinseinämien läpi kiivaammin kuin vesi; puhutaan ns. "enkeleille menevästä osuudesta"). Brandy saattaa olla kypsytyksen alussa väkevämpääkin (riippuu tislausmenetelmästä) eikä brandyjä ole tapana kypsyttää yhtä kauan kuin konjakkeja, joten brandyn voi laskea olevan ainakin ennen pullotusta väkevämpää.
Väkevyys pullotettuna on sitten konjakeilla säännönmukaisesti 40 til.-% mutta brandyna myytävillä brandyilla joitakin poikkeuksia lukuunottamatta vain 36 til-%. Brandya siis laimennetaan suuremmasta alkuväkevyydestä pienempään loppuväkevyyteen eli tuntuvastikin enemmän!
Viskien normaali väkevyys pullossa oli takavuosina 43 % mutta nykyisin sama 40 % kuin konjakeillakin. Skyen saarelta kotoisin oleva Talisker (Single Malt) poikkeaa ruodusta (45,8 %). Tax-free-myymälöistä ja viskeihin satsaavista baareista viskejä saattaa löytää pullossa "tynnyrivahvuisinakin", mikä tarkoittaa jotain 56-58 prosentin luokkaa.
Rommien väkevyysskaala pullotettuna on laajempi: 37,5-60 %. - Viskeeraaja
kysäisijä kirjoitti:
"Yleensä konjakki kuin konjakki voittaa kaikki ei-konjakki-brandyt mennen tullen. "Kaikki konjakit ovat brandyjä, mutta vain harva brandy on konjakki." "
Mistä tämä johtuu? Olisiko tulos sama, jos verrattaisiin sokkotestillä? Tuleeko meille jokin ennakkoasenne, kun näemme etiketin?
Periaatteessahan brandyt ja konjakit tehdään samalla tavoin. Jotkut brandyt tulevat joka varsin läheltä Cognacin maakuntaa.> varsin läheltä Cognacin maakuntaa
Tarkoittanet Cognacin kaupunkia, joka sijaitsee Charenten maakunnassa.
http://www.charentesearch.com/Map.htm
Kartasta näkyy, että maakunnan halki virtaa myös Charente-niminen joki. Sen sivujokena on joki nimeltä Champagne – tuokin nimi kummittelee monen konjakkipullon etiketissä "sekoittamassa" ja viemässä ajatuksia samppanjan suuntaan (vai pitäisikö joidenkin mieliksi kirjoittaa shamppanjan tai šamppanjan).
Samppanjathan tuotetaan puolestaan Reimsin ja Epernayn kaupunkien tienoilla, monta sataa kilometriä Champagne-joen rantamilta koilliseen päin. - Brandyn ystävä
Viskeeraaja kirjoitti:
Sekä konjakit että brandyt laimennetaan vedellä juomaväkevyyteen ennen pullotusta. Konjakki on tynnyrikypsytyksen alkaessa seitsemänkymppistä tavaraa, mutta laimenee kypsytettäessä jonkin verran (alkoholi haihtuu tynnyrinseinämien läpi kiivaammin kuin vesi; puhutaan ns. "enkeleille menevästä osuudesta"). Brandy saattaa olla kypsytyksen alussa väkevämpääkin (riippuu tislausmenetelmästä) eikä brandyjä ole tapana kypsyttää yhtä kauan kuin konjakkeja, joten brandyn voi laskea olevan ainakin ennen pullotusta väkevämpää.
Väkevyys pullotettuna on sitten konjakeilla säännönmukaisesti 40 til.-% mutta brandyna myytävillä brandyilla joitakin poikkeuksia lukuunottamatta vain 36 til-%. Brandya siis laimennetaan suuremmasta alkuväkevyydestä pienempään loppuväkevyyteen eli tuntuvastikin enemmän!
Viskien normaali väkevyys pullossa oli takavuosina 43 % mutta nykyisin sama 40 % kuin konjakeillakin. Skyen saarelta kotoisin oleva Talisker (Single Malt) poikkeaa ruodusta (45,8 %). Tax-free-myymälöistä ja viskeihin satsaavista baareista viskejä saattaa löytää pullossa "tynnyrivahvuisinakin", mikä tarkoittaa jotain 56-58 prosentin luokkaa.
Rommien väkevyysskaala pullotettuna on laajempi: 37,5-60 %.Rommien väkevyysskaalasta unohtui eräs parhaista ja Suomesakin suositusta rommeista, eli Stroh rommi Itävallasta alkuperäinen tuote on 80%
Sitten vielä siitä konjakin ja Brandyn erosta. Kaikki konjakit on brändyä, mutta
kaikki brandyt ei ole konjakkia. Tämä johtuu vain ja ainoastaan valmistus paikka-
kunnasta. Konjakille ja Armanjakille on oma valmistusalueensa ja tämän ulkopuolella ei voi käyttä nimeä konjakki. Vähän niinkuin Italialaiset ei saa valmistaa Karjalanpiirakkaa. Itse tuote nimike ei sitä huononna tai paranna.
Molempia löytyy, jopa kalliita ja huonoja, esim Renault, joka on sellaista paloviinaa
ettei sitä vapaaehtoisesti juo. Joku kyseli aiemmin hyviä Alkon konjakkeja, kokeileppa sellaista kuin Bache&Gabrielsen (0,5 l noi 45€) on todella hintansa
väärttiä tavaraa.
- Parasta
"Olli Otard" mukaan, eli Otard konjamiini, niin ei parempaa löydy! Pehmeää... kuin suloinen nainen....
- epicuros
... Otard on erinomaista. Mitä mieltä brandystä? Torresin hiukan suklainen tumma brandy on hyvää vaihtelua konjakille. Ja "konjakkimaisempi" saksalainen Aspach Uralt päihittää monet cognac-alueen tuotteet, milteipä Otardiakin parempi.
- Viskeeraaja
epicuros kirjoitti:
... Otard on erinomaista. Mitä mieltä brandystä? Torresin hiukan suklainen tumma brandy on hyvää vaihtelua konjakille. Ja "konjakkimaisempi" saksalainen Aspach Uralt päihittää monet cognac-alueen tuotteet, milteipä Otardiakin parempi.
Asbach Uralt ("Asfalt Uralt") on todellakin jalo juoma luokassaan; sitä toin joskus muinoin Saksan-matkoiltani ihan mielikseni! Toinen hyvänä mieleen jäänyt saksalainen Weinbrand (brandy) on Mariacron (mielikuvani siitä on tosin vieläkin vanhempi). Kumpaakaan ei taida olla Alkossa tällä hetkellä.
Italialainen Stock '84 menee myös alas irvistelemättä. Italialaista kahvin avecia valitessa kurkottava käteni kylläkin hakeutuu vielä herkemmin grappahyllyjen suuntaan! - RaahenTiikeri
Viskeeraaja kirjoitti:
Asbach Uralt ("Asfalt Uralt") on todellakin jalo juoma luokassaan; sitä toin joskus muinoin Saksan-matkoiltani ihan mielikseni! Toinen hyvänä mieleen jäänyt saksalainen Weinbrand (brandy) on Mariacron (mielikuvani siitä on tosin vieläkin vanhempi). Kumpaakaan ei taida olla Alkossa tällä hetkellä.
Italialainen Stock '84 menee myös alas irvistelemättä. Italialaista kahvin avecia valitessa kurkottava käteni kylläkin hakeutuu vielä herkemmin grappahyllyjen suuntaan!Myös espanjalainen "romate" on hinta laatu suhteeltaan ihan kelpoa,ja mukava brandy-kerma-suklaa/kahvilikööri sekoitteissa.
Sitä on nyt puolisen vuotta saanut meidän monopoli liikkeestä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Epäily: Oppilas puukotti kolmea Pirkkalan koululla
Tämänhetkisen tiedon mukaan ainakin kolme oppilasta on loukkaantunut puukotuksessa Pirkkalan Vähäjärven koululla. Myös e2476787Jos yhdistät nimikirjaimet
Jos yhdistät sinun ja kaivattusi ensimmäisten nimien alkukirjaimet mitkä nimikirjaimet tulee? Sinun ensin ja sitten häne664214Jos olisit täällä
Tosin en tiiä miks oisit. (Ja hävettää muutenkin kun ei muka muulla tavoin osaa kertoa tätäkään) Jos jollain pienellä1313165- 1562332
Kesän odotuksia hyrynsalmella
Kyllä kesällä hyrynsalmellakin on mahdollisuus osallistua kylän menoon monella tavalla . On kaunislehdon talomuseolla181860Pirkkalan koulussa puukotus, oppilas puukotti kolmea
Ilmeisesti tyttöjä ollut kohteena.1701597- 821484
Voi Rakas siellä
Olet ollut mun ajatuksissa taas koko päivän. Olet ihmeellinen kertakaikkiaan ja arvostan sinua niin paljon❤️Minulla ei o301461Ohhoh! KAJ laukoi suorat sanat somessa - V-sana mainittu!
Ohhoh! Mitäs mieltä olet tästä huumoriryhmä KAJ:sta? Bara bada bastu on kyllä aikamoinen korvamato... Lue lisää: https381383Erika selvisi hienosti ennakkosuosikin paineista
Hienostihan se meni. Erika jätettiin yksin, eikä häntä tuettu, oli euroviisukiusattu, silti suoriutui ensiluokkaisesti.1111061