Hyvää kojakkia?

Naatiskelija

Näitä on tullut maisteltua:
-Renault carte noire x.o
-Delphin v.s
-Meukow v.s.o.p
-Meukow v.s
-Hennessy very special

Näistä parasta mielestäni on ollut Meukowin v.s ja Hennessyn juoma. Mitä muita hyviä konjakkeja voisi kokeilla kohtuu hintaan. On niin kalliita, että ei viitsisi huonoa ostaa.

Kiitos jo etukäteen!

15

15763

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Remu Marttinen

      Itse harrastan etupäässä punaviinejä, mutta ajoittain on tullut maisteltua myös konjakkeja. Oma ehdoton suosikkini on yllättäen De Luze V.S
      Yksi huokeimpia Alkon konjakkeja, mutta maultaan erinomaisen arominen, pehmeä ja leveä. Erikoisominaisuutena juotavuus; tätä makua voi lipitellä jopa desikaupalla ilman makuhermojen turtumista. (Tyypillinen ominaisuus yleensä kaikille jaloviineille.)
      Cheers !

      • RaahenTiikeri

        De luze V.S on tosiaan yllättävän hyvää.En kyllä ole pariin vuoteen harrastanut konjakkeja,viskejä enemmänkin,mutta aikoinaan tuli De luzea useastikin maistettua.Se on selvästi "hintaansa parempaa ainetta".
        Klassisen Courvoiserin maistamistakin voi suositella,perus V.S:kin on todella maistuvaa.Joskaan ei ole tuotakaan varmaan kahteen vuoteen tullut juotua.Olen,varsinkin olin,suuri konjakkien ystävä.Mutta monipuolisemmat ja moninaisemmat mallasviskit vei pikkusormen myötä koko käden.Joka ei yhtään sinänsä vähennä konjakkien arvoa.


      • Naatiskelija

        Hankin De Luze V.S:ää alkosta, eikä ollenkaan hassumpaa. Kiitos vinkistä. Alussa maistuu kielen päällä aavistuksen omaisesti Jameson-viskiltä, mutta eipä tuo haittaa: viskeistä olen konjakin harrastajaksi siirtymässäkin..


    • Viskeeraaja

      Konjakista kirjoittavien "asiantuntijoiden" keskuudessa ovat korkeassa kurssissa sellaiset (Suomessa ehkä vähän huonommin tunnetut) nimet kuin Camus, Hine ja Otard – ja erityisesti "konjakkien Rolls Royceksi" mainittu Delamain (jota oli Alkon parhaiten varustetuissa myymälöissä joskus mutta eipä taida olla tällä hetkellä).

      Itse olen tavallisesti ostanut sitä konjakkia, joka sattuu kulloinkin olemaan tarjouksessa tax free -myymälässä. Yleensä nuo tarjouskonjakit ovat olleet VSOP-ikäryhmää.

      Alkossa olen tyytynyt vaatimattomampiin hintaluokkiin. Viimeksi ostin (jouluksi) keskihintaista Le Réviseur Cognac V.S.O.P. -tavaraa (jonka tuottajafirma on suomalaisessa omistuksessa!). Ei ollenkaan yököttävää! Reviisoreilta saa myös halvempaa VS-ikäryhmän konkkua.

      Yleensä konjakki kuin konjakki voittaa kaikki ei-konjakki-brandyt mennen tullen. "Kaikki konjakit ovat brandyjä, mutta vain harva brandy on konjakki."

      Viskeissä (ja erityisesti Single Malt -mallasviskeissä) makujen kirjo on paljon moniulotteisempi ja persoonallisempi. Viime vuosina olenkin ostanut monta viskipulloa yhtä konjakkipulloa kohden.

      • kysäisijä

        "Yleensä konjakki kuin konjakki voittaa kaikki ei-konjakki-brandyt mennen tullen. "Kaikki konjakit ovat brandyjä, mutta vain harva brandy on konjakki." "

        Mistä tämä johtuu? Olisiko tulos sama, jos verrattaisiin sokkotestillä? Tuleeko meille jokin ennakkoasenne, kun näemme etiketin?

        Periaatteessahan brandyt ja konjakit tehdään samalla tavoin. Jotkut brandyt tulevat joka varsin läheltä Cognacin maakuntaa.


      • RaahenTiikeri
        kysäisijä kirjoitti:

        "Yleensä konjakki kuin konjakki voittaa kaikki ei-konjakki-brandyt mennen tullen. "Kaikki konjakit ovat brandyjä, mutta vain harva brandy on konjakki." "

        Mistä tämä johtuu? Olisiko tulos sama, jos verrattaisiin sokkotestillä? Tuleeko meille jokin ennakkoasenne, kun näemme etiketin?

        Periaatteessahan brandyt ja konjakit tehdään samalla tavoin. Jotkut brandyt tulevat joka varsin läheltä Cognacin maakuntaa.

        Kyllä ainakin täällä suomessa pitäisi erottaa konjakki brandystä sokkotestissä.Ja kukin mielensä mukaan havaita joko paremmaksi tai ei.Minun mielipide on,että se konjakki on valtaosaltaan parempaa,ehkä joidenkin brandyjen kohdalla voi katsoa maun ja tyylin riittävän joidenkin konjakkien pintaan.


      • Viskeeraaja
        kysäisijä kirjoitti:

        "Yleensä konjakki kuin konjakki voittaa kaikki ei-konjakki-brandyt mennen tullen. "Kaikki konjakit ovat brandyjä, mutta vain harva brandy on konjakki." "

        Mistä tämä johtuu? Olisiko tulos sama, jos verrattaisiin sokkotestillä? Tuleeko meille jokin ennakkoasenne, kun näemme etiketin?

        Periaatteessahan brandyt ja konjakit tehdään samalla tavoin. Jotkut brandyt tulevat joka varsin läheltä Cognacin maakuntaa.

        Konjakkia saadaan valmistaa vain tietyistä rypäleistä (verrattomasti yleisin on Ugni Blanc; vähäisessä määrin käytössä myös Folle Blanche ja Colombard).

        Cognacin kaupungin lähituntumassa on sopiva, kalkkipitoinen maa ja pakkasyöt ovat harvinaisia.

        Rypäleet korjataan myöhään ja viini tislataan hyvin nuorena (ennen maaliskuun loppua). Tislattavassa viinissä on alkoholia varsin vähän (7-9 til.-%).

        Tislaamiseen käytetään tietynlaisia, avotulella kuumennettavia pannuja ("alambic"). Tislaus tapahtuu kahteen kertaan ja menetelmä on periaatteellisesta yksinkertaisuudestaan huolimatta mutkikas ja salainen (astioiden koko, esilämmitys, sakan käyttö, lämpötilan nostonopeus, ensimmäisten tippojen hylkäys, tislausaika jne. jne.). Lopputulos ei saa olla väkevämpää kuin 72 til.-% (loppu on "epäpuhtauksia" s.o. makuaineita ja vettä).

        Monia brandyja ei tislata alambic-pannuilla erä kerrallaan vaan jatkuvatoimisilla kolonneilla neutraalin viinan tapaan.

        Konjakin kypsennys tapahtuu juuri tietynlaisissa tammitynnyreissä.

        Korkealaatuisimpia (ranskalaisia) konjakin tapaan valmistettavia rypäletisleitä, jotka kuitenkaan eivät ole konjakkia tai armanjakkia, kutsutaan bulkkibrandyista poiketen nimellä "fine". Parhaat niistä kestävät vertailun konjakkeihin ja armanjakkeihin, mutta tuottajat ovat pieniä eikä tuotteita juuri liikene vientimarkkinoille.


      • maistelija

        Eli myönnettäköön että olen itsekkin mallas-viskien ja eritysesti islay viskien suuri ystävä ja makujen keräilijä. Tuohon vain kommentoisin että konu kun konu voittaa brandyt niin ei pidä paikkansa kyllä bräniköistä löytyy todella hyviä ja loistavia juomia jotka peittoaa huonot konut miten vaan. Minulle maku ratkaisee ei se lukeeko siinöä "koknakki" vai "pränti". Jos omaa mielipidettäni sanon niin esim. "rellun" x.o. on puhtaasti yliarvostettua tavaraa sanoisin että esim. colbertin x.o. brandy voittaa tuon maussa. Hinta ero on vain todella raju. No nämähän on näitä "makuuasento juttuja" joten ne niistä mutta niin se vaan on. Ei se nimi mitään takaa.


      • Viskeeraaja
        Viskeeraaja kirjoitti:

        Konjakkia saadaan valmistaa vain tietyistä rypäleistä (verrattomasti yleisin on Ugni Blanc; vähäisessä määrin käytössä myös Folle Blanche ja Colombard).

        Cognacin kaupungin lähituntumassa on sopiva, kalkkipitoinen maa ja pakkasyöt ovat harvinaisia.

        Rypäleet korjataan myöhään ja viini tislataan hyvin nuorena (ennen maaliskuun loppua). Tislattavassa viinissä on alkoholia varsin vähän (7-9 til.-%).

        Tislaamiseen käytetään tietynlaisia, avotulella kuumennettavia pannuja ("alambic"). Tislaus tapahtuu kahteen kertaan ja menetelmä on periaatteellisesta yksinkertaisuudestaan huolimatta mutkikas ja salainen (astioiden koko, esilämmitys, sakan käyttö, lämpötilan nostonopeus, ensimmäisten tippojen hylkäys, tislausaika jne. jne.). Lopputulos ei saa olla väkevämpää kuin 72 til.-% (loppu on "epäpuhtauksia" s.o. makuaineita ja vettä).

        Monia brandyja ei tislata alambic-pannuilla erä kerrallaan vaan jatkuvatoimisilla kolonneilla neutraalin viinan tapaan.

        Konjakin kypsennys tapahtuu juuri tietynlaisissa tammitynnyreissä.

        Korkealaatuisimpia (ranskalaisia) konjakin tapaan valmistettavia rypäletisleitä, jotka kuitenkaan eivät ole konjakkia tai armanjakkia, kutsutaan bulkkibrandyista poiketen nimellä "fine". Parhaat niistä kestävät vertailun konjakkeihin ja armanjakkeihin, mutta tuottajat ovat pieniä eikä tuotteita juuri liikene vientimarkkinoille.

        Sekä konjakit että brandyt laimennetaan vedellä juomaväkevyyteen ennen pullotusta. Konjakki on tynnyrikypsytyksen alkaessa seitsemänkymppistä tavaraa, mutta laimenee kypsytettäessä jonkin verran (alkoholi haihtuu tynnyrinseinämien läpi kiivaammin kuin vesi; puhutaan ns. "enkeleille menevästä osuudesta"). Brandy saattaa olla kypsytyksen alussa väkevämpääkin (riippuu tislausmenetelmästä) eikä brandyjä ole tapana kypsyttää yhtä kauan kuin konjakkeja, joten brandyn voi laskea olevan ainakin ennen pullotusta väkevämpää.

        Väkevyys pullotettuna on sitten konjakeilla säännönmukaisesti 40 til.-% mutta brandyna myytävillä brandyilla joitakin poikkeuksia lukuunottamatta vain 36 til-%. Brandya siis laimennetaan suuremmasta alkuväkevyydestä pienempään loppuväkevyyteen eli tuntuvastikin enemmän!

        Viskien normaali väkevyys pullossa oli takavuosina 43 % mutta nykyisin sama 40 % kuin konjakeillakin. Skyen saarelta kotoisin oleva Talisker (Single Malt) poikkeaa ruodusta (45,8 %). Tax-free-myymälöistä ja viskeihin satsaavista baareista viskejä saattaa löytää pullossa "tynnyrivahvuisinakin", mikä tarkoittaa jotain 56-58 prosentin luokkaa.

        Rommien väkevyysskaala pullotettuna on laajempi: 37,5-60 %.


      • Viskeeraaja
        kysäisijä kirjoitti:

        "Yleensä konjakki kuin konjakki voittaa kaikki ei-konjakki-brandyt mennen tullen. "Kaikki konjakit ovat brandyjä, mutta vain harva brandy on konjakki." "

        Mistä tämä johtuu? Olisiko tulos sama, jos verrattaisiin sokkotestillä? Tuleeko meille jokin ennakkoasenne, kun näemme etiketin?

        Periaatteessahan brandyt ja konjakit tehdään samalla tavoin. Jotkut brandyt tulevat joka varsin läheltä Cognacin maakuntaa.

        > varsin läheltä Cognacin maakuntaa

        Tarkoittanet Cognacin kaupunkia, joka sijaitsee Charenten maakunnassa.
        http://www.charentesearch.com/Map.htm

        Kartasta näkyy, että maakunnan halki virtaa myös Charente-niminen joki. Sen sivujokena on joki nimeltä Champagne – tuokin nimi kummittelee monen konjakkipullon etiketissä "sekoittamassa" ja viemässä ajatuksia samppanjan suuntaan (vai pitäisikö joidenkin mieliksi kirjoittaa shamppanjan tai šamppanjan).

        Samppanjathan tuotetaan puolestaan Reimsin ja Epernayn kaupunkien tienoilla, monta sataa kilometriä Champagne-joen rantamilta koilliseen päin.


      • Brandyn ystävä
        Viskeeraaja kirjoitti:

        Sekä konjakit että brandyt laimennetaan vedellä juomaväkevyyteen ennen pullotusta. Konjakki on tynnyrikypsytyksen alkaessa seitsemänkymppistä tavaraa, mutta laimenee kypsytettäessä jonkin verran (alkoholi haihtuu tynnyrinseinämien läpi kiivaammin kuin vesi; puhutaan ns. "enkeleille menevästä osuudesta"). Brandy saattaa olla kypsytyksen alussa väkevämpääkin (riippuu tislausmenetelmästä) eikä brandyjä ole tapana kypsyttää yhtä kauan kuin konjakkeja, joten brandyn voi laskea olevan ainakin ennen pullotusta väkevämpää.

        Väkevyys pullotettuna on sitten konjakeilla säännönmukaisesti 40 til.-% mutta brandyna myytävillä brandyilla joitakin poikkeuksia lukuunottamatta vain 36 til-%. Brandya siis laimennetaan suuremmasta alkuväkevyydestä pienempään loppuväkevyyteen eli tuntuvastikin enemmän!

        Viskien normaali väkevyys pullossa oli takavuosina 43 % mutta nykyisin sama 40 % kuin konjakeillakin. Skyen saarelta kotoisin oleva Talisker (Single Malt) poikkeaa ruodusta (45,8 %). Tax-free-myymälöistä ja viskeihin satsaavista baareista viskejä saattaa löytää pullossa "tynnyrivahvuisinakin", mikä tarkoittaa jotain 56-58 prosentin luokkaa.

        Rommien väkevyysskaala pullotettuna on laajempi: 37,5-60 %.

        Rommien väkevyysskaalasta unohtui eräs parhaista ja Suomesakin suositusta rommeista, eli Stroh rommi Itävallasta alkuperäinen tuote on 80%
        Sitten vielä siitä konjakin ja Brandyn erosta. Kaikki konjakit on brändyä, mutta
        kaikki brandyt ei ole konjakkia. Tämä johtuu vain ja ainoastaan valmistus paikka-
        kunnasta. Konjakille ja Armanjakille on oma valmistusalueensa ja tämän ulkopuolella ei voi käyttä nimeä konjakki. Vähän niinkuin Italialaiset ei saa valmistaa Karjalanpiirakkaa. Itse tuote nimike ei sitä huononna tai paranna.
        Molempia löytyy, jopa kalliita ja huonoja, esim Renault, joka on sellaista paloviinaa
        ettei sitä vapaaehtoisesti juo. Joku kyseli aiemmin hyviä Alkon konjakkeja, kokeileppa sellaista kuin Bache&Gabrielsen (0,5 l noi 45€) on todella hintansa
        väärttiä tavaraa.


    • Parasta

      "Olli Otard" mukaan, eli Otard konjamiini, niin ei parempaa löydy! Pehmeää... kuin suloinen nainen....

      • epicuros

        ... Otard on erinomaista. Mitä mieltä brandystä? Torresin hiukan suklainen tumma brandy on hyvää vaihtelua konjakille. Ja "konjakkimaisempi" saksalainen Aspach Uralt päihittää monet cognac-alueen tuotteet, milteipä Otardiakin parempi.


      • Viskeeraaja
        epicuros kirjoitti:

        ... Otard on erinomaista. Mitä mieltä brandystä? Torresin hiukan suklainen tumma brandy on hyvää vaihtelua konjakille. Ja "konjakkimaisempi" saksalainen Aspach Uralt päihittää monet cognac-alueen tuotteet, milteipä Otardiakin parempi.

        Asbach Uralt ("Asfalt Uralt") on todellakin jalo juoma luokassaan; sitä toin joskus muinoin Saksan-matkoiltani ihan mielikseni! Toinen hyvänä mieleen jäänyt saksalainen Weinbrand (brandy) on Mariacron (mielikuvani siitä on tosin vieläkin vanhempi). Kumpaakaan ei taida olla Alkossa tällä hetkellä.

        Italialainen Stock '84 menee myös alas irvistelemättä. Italialaista kahvin avecia valitessa kurkottava käteni kylläkin hakeutuu vielä herkemmin grappahyllyjen suuntaan!


      • RaahenTiikeri
        Viskeeraaja kirjoitti:

        Asbach Uralt ("Asfalt Uralt") on todellakin jalo juoma luokassaan; sitä toin joskus muinoin Saksan-matkoiltani ihan mielikseni! Toinen hyvänä mieleen jäänyt saksalainen Weinbrand (brandy) on Mariacron (mielikuvani siitä on tosin vieläkin vanhempi). Kumpaakaan ei taida olla Alkossa tällä hetkellä.

        Italialainen Stock '84 menee myös alas irvistelemättä. Italialaista kahvin avecia valitessa kurkottava käteni kylläkin hakeutuu vielä herkemmin grappahyllyjen suuntaan!

        Myös espanjalainen "romate" on hinta laatu suhteeltaan ihan kelpoa,ja mukava brandy-kerma-suklaa/kahvilikööri sekoitteissa.
        Sitä on nyt puolisen vuotta saanut meidän monopoli liikkeestä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Olet hirvein ihminen kenet olen tavannut.

      Olet järkyttävä.
      Ikävä
      200
      4383
    2. Kamalaa! Ketä tappoi vanhempansa Huittisissa? Ketkä tapettiin?

      Kamalaa! Ketä tappoi vanhempansa Huittisissa? Ketkä tapettiin? Shokki!
      Huittinen
      42
      2026
    3. Haluan sua ihan vtullisen paljon

      Kokonaan ja seksuaalisesti. Pää räjähtää kohta
      Ikävä
      63
      1713
    4. Ymmärrätköhän nainen

      Etten halua että ottaisit sitä suuhusi. Minusta se on ällöttävää, vaikka kivalta se kai tuntuisi, mutta vain minusta. Mi
      Ikävä
      133
      1373
    5. Martina on käynyt puhumassa viisauksia

      Iltalehden artikkelissa Martinan viisaudet.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      358
      1347
    6. Ajattelen sinua iltaisin, aamulla, päivittäin

      Ehkä siinä jo pientä vinkkiä. Oot jäänyt pahasti mieleen. Sun katse on niin syvä ja oot niin lempeä. Hyvä olla sun kanss
      Ihastuminen
      93
      969
    7. SDP:läinen lähettiläs Titta Maja-Luoto RAIVOAA lähetystössä -?

      SDP:n puolueen Maja-Luoto on Portugalissa noussut Median otsikoihin, koska RAIVOAA työntekijöille ja pitää Heitä lähinnä
      Yhteiskunta
      26
      933
    8. Mitä alkoholijuomaa on myyty sekä Linda Lampeniuksen että Matti Nykäsen nimellä? Testaa tietosi!

      Mikähän alkoholijuoma se mahtoi olla…? Tule pelaamaan kivaa Testerin Juomavisaa! Kuinka monta saat oikein? Tästä pääse
      Juomat
      10
      899
    9. Sinkkujen lapset ja kesäloman pituus

      Tuli mieleeni kysyä oletteko huolissanne lasten ja nuorten tulevaisuudesta, tai siitä mitä he nyt joutuvat kokemaan yhte
      Sinkut
      170
      818
    10. Voiko vauva uskoa ?

      Lohkoissa väitetään ettei vauva voi uskoa. Tässä näet vauvan uskon. https://youtube.com/shorts/QhFbPSdjpnA?si=Zb2BCRST9
      Helluntailaisuus
      186
      706
    Aihe