*Pakistan*

habiibi

Kenelläkään omakohtaisia (tai lähipiirin) kokemuksia tästä maasta? Kaikki jutut erittäin tervetulleita.
Entäs Lahore?
Käsittääkseni Pakistaniin ei ole koskaan tehty mitään pakettimatkoja tai vastaavia -korjatkaa jos olen väärässä- joten miten sinne pääsisi?
Käsittääkseni myös islamin vaikutus Pakistanissa on aika tuntuva, tottako? Entä naisen asema Pakistanissa? Mielestäni he eivät käytä huntua, mutta...
Tietoni tästä maasta ovat aika heikot, joten kertokaapas te lisää:)

10

2280

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • habiibi

      Eikö teistä kukaan ole koskaan käynyt Pakistanissa? Kertokaa nyt jotain omakohtaisia kokemuksia. Mulle olis tärkeetä saada kuulla.

      • aicha

        Moi habiibi. Mistä eritoten olet kiinnostunut?
        Nuo jotka jauhavat tuota iänikuista virttä "islamissa naisen asema on paha" eivät aina tiedä mistä puhuvat. Ensinnäkin erot ovat suuria alueellisesti ja myös siitä riippuen, mikä on perhetausta. Ne jotka puhuvat tästä naisten asemasta voisivat edes käydä islamilaisessa maassa ja seurata paikallisten naisten elämää.
        Huivin käyttö ei todellakaan kuvasta naisen asemaa, vaikka sitä voi käyttää myös alistamaankin - ottakaa huomioon länsimainen propaganda jonka suoltama kuva on näköjään kritiikittä kulkeutunut moneen päähän.
        Tunnen itse pakistanilaisia ja tulen käymään siellä varmasti tulevaisuudesa. Ei siellä ole vaarallista, Kashmiriin nyt tuskin kannattaa lähteä seikkailemaan. Ja tietenkin täytyy käyttää maalaisjärkeä - kaikissa maailman maissa on rikollisia. pakistanilaiset ovat ystävällisiä ja vieraanvaraisia. Keskiystävyys on siellä periaate.

        Ottakaa huomioon että kyseessä on tietysti myös erilainen kulttuuri. Silti ihmiset ympäri maailmaa eivät ole niin kauhean erilaisia. Olisi parempi myös pohtia sitä, minkälainen on länsimainen ihmiskäsitys nykyään ja miten se näkyy eri yhteiskunnissa. Tietenkin ainahan on mukavampi haukkua muita.


    • Pakistan

      Tunnen ihmisiä, jotka ovat käyneet Pakistanissa. En voi muuta sanoa kuin, että älä harkitse Pakistaniin menoa.

      • habiibi

        Hmm... kertoisitko hiukan tarkemmin?


      • Pakistan
        habiibi kirjoitti:

        Hmm... kertoisitko hiukan tarkemmin?

        Pakistanissa keskushallinnolla on suuria vaikeuksia pitää valtiota kasassa. Useat alueet eivät enää ole varsinaisesti keskushallinnon alaisuudessa (esim. Quettan ympäristö jne.), vaan alueita hallitsee paikallinen kyläpäällikko (parhaassa tapauksessa) tai rosvopäällikkö (huonoimmassa tapauksessa). Tämän takia maassa on ollut useita ulkomaalaisten kidnappauksia / katoamisia / ryöstöjä. Vrt. esim. toimittaja Perlen kidnappaus pari vuotta sitten ja sitä seurannut kurkun leikkaaminen (jonka kidnappaajat ystävällisesti olivat videoineet ja lähettivät vaimolle).

        Pakistanin tilannetta on havainnollisesti kuvannut Atlantic Monthly lehden toimittaja Robert D. Kaplan kirjassaan: "The Ends of the Earth: From Togo to Turkmenistan, From Iran to Cambodia - A Journey to the Frontiers of Anarchy" ks. myös saman kirjoittajan "Eastward to Tartary" ja "Soldiers of God".

        Tietenkin jos matkustaa vain Lahoreen tai Islamabadiin, niin tuskin tulee suurempia ongelmia.


    • sieltä meili ystävä

      Naisen asema siellä on kodin seinien sisäpuolella. Eivät kulje yksin ulkona,vain perheen jäsenen kanssa. Naiset käyttävät siellä huntua. Jos sinne menet niin älä pue paljastavia vaatteita.Miksi Pakistaniin olet menossa ?

      • habiibi

        Ensinnäkään en ole sanonut meneväni Pakistaniin, mistä niin siis päättelet? Olen kiinnostunut tietämään enemmän maasta, jossa eräs hyvä ystäväni asuu. Toki olen hänen kauttaan oppinutkin maasta, mutta haluan kuulla myös suomalaisten kokemuksia ja mielipiteitä Pakistanista.
        Pakistan on muslimivaltio (jossa myös hinduja ja kristittyjä), mutta ei saisi yleistää noin kuin yleistit. Islam ei joka paikassa tarkoita, ettäkö naisen asema olisi alistettu.


      • kunhan lueskelen
        habiibi kirjoitti:

        Ensinnäkään en ole sanonut meneväni Pakistaniin, mistä niin siis päättelet? Olen kiinnostunut tietämään enemmän maasta, jossa eräs hyvä ystäväni asuu. Toki olen hänen kauttaan oppinutkin maasta, mutta haluan kuulla myös suomalaisten kokemuksia ja mielipiteitä Pakistanista.
        Pakistan on muslimivaltio (jossa myös hinduja ja kristittyjä), mutta ei saisi yleistää noin kuin yleistit. Islam ei joka paikassa tarkoita, ettäkö naisen asema olisi alistettu.

        "joten miten sinne pääsisi? "

        :D


    • Pakistaniin pääsee monella eri tavalla.
      Lentäen, tai vaikka kävellen.

    • Anonyymi

      Itsemurhapommittaja iskenyt rukoushetkellä, kuolleita 25 ja loukkaantuneita ~ 120. Räjähteen kuljettajat järjestävät iskuja just näihin hetkiin, joissa on paljon ihmisiä. Meinasin vain sitä, että kristin uskonnossa ei ole joka hiton päivä niitä kokoontumisia suurella ihmis määrällä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1555
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1331
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1267
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1265
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1243
    6. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1238
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1224
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe