Partnerin tyyppiviat?

Partner

Olen ostamassa Partneria ja olisin kiinnostunut tietämään mitä vikoja kyseisissä autoissa esiintyy? Tarjolla olisi tollainen vuoden -99 1.4 bensakoneella varustettu menopeli. Autolla on ajettu 156 tkm. Mikä olisi sopiva hinta kyseiselle vehkeelle? Paljonko kyseisellä autolla ajaa? Kuinka usein jakohihna pitää vaihtaa?

8

4611

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Raikka

      ei voine välttämättä pitää, mutta ilmenee aika usein...Automaan huolto ja sen toimivuus ynnä huoltosopimuksen tulkinta.

      Meitillä on Partner 2.0 HDI mallia -01.
      Muuten olemma siihen varsin tyytyväisiä olleet, paitsi yllämainittu asia on erityisesti rouvaa ottanut syömmestä.
      En ole vielä ainakaan törmännyt mihinkään varsinaiseen tyyppivikaan, toki kaksi kertaa olen tänä aikana joutunut hinauttamaan korjaamolle. Eka oli, kun kampuran päästä laukes tuo kiilahihnapyörä kalkattamaan omiaan. Eipä sitä sillä metelillä juuri uskaltanut ajella, oisivat vielä lätkäiseet syytteen melusaasteesta... Toisen kerran hinuutin tuossa juuri ennen viime Joulua, kun polttoainepumppu (siis siirtopumppu tankilta) keksi muuta tekemistä.

      Kaiken kaikkiaan tilava ja kiva ajettava.
      Laadusta nillä kilometreillä (70 000) on vielä turha lähteä höpöttämään.

      Hintapolitiikka on helppo selvittää, selaat vähän noita autoliikkeitten kotisivuja keltaista pörssiä, niin saat haarukan selville. Paljon niitä ei siellä kuitenkaan ole tarjolla.
      Kertonee sekin kai jotain autosta...

      t. R

      • Lars

        juu saattaa tuon pirssin harvinaisuuteen suomen maassa liittyä tuo toimitusaika!

        Pösöä saat odottaa puolivuotta kun taas Fiat ja Citroen tajoavat saman auton samantien alle!


      • oppii
        Lars kirjoitti:

        juu saattaa tuon pirssin harvinaisuuteen suomen maassa liittyä tuo toimitusaika!

        Pösöä saat odottaa puolivuotta kun taas Fiat ja Citroen tajoavat saman auton samantien alle!

        Onko Fiatillakin sama kuin Partner ja Berlingo,minä luulin että vain Citroenilla(Berlingo) ja Peugeotilla(Partner) on tätä samaa mallia


    • akseli

      Minulla on Partner 1.9D vm-00, ajettu n. 70 tkm eikä mitään mainittavia ongelmia. Ainoa mikä tulee mieleen on vaihdevivuston ikävä resonanssi-sirinä tietyillä kierrosluvuilla, se pitää seuraavassa huollossa hoitaa poies.

    • petteri

      ostin pari viikkoa sitten 1.4 -99 Berlingon, ajettu 84 tkm. siisti kuin mikä, Pellin alla koteloiden saumoissa vähän kukkaa, kuten kai kaikissa (se ruoste varmaan asennetaan jo tehtaalla) pohja kuin uusi. tuli maksettua 8200, väitän saaneeni tosi halavalla. Itse asun Savossa, mutta hain vehkeen etelä-suomesta, tuntuu olevan sielläpäin kaikki halpaa...

      Tykkään kuin hullu puurosta, kestävyydestä en luonnollisestikaan paljon vielä kommentoi. Jakohihna on käsittääkseni 100000 km välillä.

    • tiri

      Mittarissa nyt mulla ajettuna 140.000. Vikoja tähän mennessä:
      - öljypohjan vuotoa korjailtiin pari kertaa takuuna
      - ohjaustehostimen venttiilimötikkä heitti öljyt ulos pakkasella. Korjailtiin osaksi takuuna.
      - laturin hihnan rullista alkoi joku ulisemaan, korjattiin takuuna
      - takalasi hajosi pakkasella. Oli jo takuuaika ohi.
      - Takajarru on liian ärhäkkä sateen jälkeen. Korjaantuu käyttämällä tarvikehihnoja. Ongelman syynä on se, että Pösön alkuperäiset hihnat ruostuttavat jarrurumpua. Takuuna vaihdetiin kerran hihnat, ei auttanut. Pösön hihnasta irtosi kesällä erään sateen jälkeen kitkamateriaali ja jumitti koko takarenkaan. Piti hinata pajalle. Mutta nyt siis toimii.
      - Laturin hihna on alkanut parina talvena pykimään kovilla pakkasilla. Syynä on se, että hihna tekee yli 180 asteen mutkan hihan selän suuntaan liian pienen kiristinrullan kohdalla. Kiristinsysteemi on tietääkseni parempi uudemmissa vuosimalleissa.
      - kojelauta irtoilee ylhäältä kiinitysliimauksestaan ja alkaa narista. Olen kiinnitellyt parin vuoden välein uudestaan polyuretaanilla.
      - Laturi antoi jännitepiikkejä jonnekin 60.000 km:n lukemaan saakka, minkä vuoksi lamppuja joutui vaihtelemaan tiuhaan. Vika korjaantui itsestään.
      - Etujarrut tuppaavat laahaamaan kylmillä ilmoilla. Edellyttävät pientä puhdistelua syksyisin renkaan vaihdon yhteydessä.

      - Vesipumpusta irtosi siipipyörä akselilta moottoritiellä n. 130.000 km:n kohdalla. Keitti nesteet, mutta ei onneksi mennyt kantta. Syy: muovinen siipipyörä stanssattu kehnosti metalliakselille. Nyt pumppuna on metallisiipinen tarvikepumppu, joka toivottavasti kestää paremmin.

      Lisäksi on ollut normaalista kulumisesta johtuvia vikoja, joista ei sen enempää. Aion pitää autoa edelleenkin vielä monta vuotta. Ruostetta ei ole ilmaantunut, suojautin vuoden vanhana.

    • Obelixxx

      Ihan hyvä vekotin . Vikoja on ollut seuraavat :
      Takuuna bensatankin uimurin vaihto , ei näyttäny täyttä tankkia . Toinen vika takapyörän jarrusta pinta irti ja pyörä jumii = hinaus korjaamolle .
      Ei muita vikoja . Tyytyväinen !

      • Anonyymi

        Kovasti vähän ollut vikoja vuoden 2004 jälkeen, siksi laitankin tähän oman 2013 mallisen Partnerin Hdi 1,6 viat 258 t km jälkeen, elikä mitä meillä on ollut. Muutama polttimo palanut, eli ei paha, kun olen käyttänyt vanhoja romuautoista poistettuja polttimoita. Vakavampi vika oli tuo hiukkassuodatin, joka tukkeutui 300 t km paikkeilla, no se vaihdettiin uuteen, sika kallis vaihtotöineen 330 €uroa, sitten hyvin pian sen jälkeen sytty moottorin kuan merkkivalo, vaihdettiin ahtopaineen säädön magneettiventtiili, vaitotöineen 75 €uroo, mutta vikavalo sytty taas muutaman kilometrin jälkeen, no taas luettiin vikakoodeja ja todettiin hukkaporttiventtiilin takertelevan. Tilattiin saksasta uusi osa, joka Pösöllä maksoi n:400 € ja tää saksasta tilattu oli 200 € osa, joka ei koskaan saapunut, ilmeisesti korona sen söi. No ei mitään, tyhjennettiin vikakoodit ja vein auton katsastukseen ja leima tuli kehujen kera, että hyvässä kunnossa on. Vikavalo syttyi taas noin 100 km ajon jälkeen. Koitettiin taas tilata osaa, mutta ei tullut sitäkään ja ei auttanut, kuin ajella vaan, nyt mittarissa 312 t km ja talvella valo sammui neljäksi kuukaudeksi ja syttyi taas maaliskuussa, kun ilmat lämpeni. Muita vikoja ei ole ollut ja auto pelaa muuten niin kuin pitääkin. Tietysti normi huollot tehty n: 10 - 15 t km välein.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      250
      2369
    2. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      72
      1784
    3. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      165
      1497
    4. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      328
      1483
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      41
      1045
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      79
      889
    7. Oho! Niko Saarinen saa melko persoonattomaan kotiinsa luksus faceliftin - Katso ennen-jälkeen kuvat!

      Niko Saarinen ja aika näyttävä face lift! Palkitun radiojuontajan koti sai aivan uutta lämpöä ja hehkua tv-ohjelmassa.
      Suomalaiset julkkikset
      5
      785
    8. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      175
      766
    9. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      203
      702
    10. Ettet vaan pety niin

      Varoitan etukäteen kaiken kokemamme jälkeen että en tule laittamaan viestiä enää (ensin) enkä lähestymään (ensin) enää.
      Ikävä
      50
      700
    Aihe