Kokemuksia venäläisistä kumiveneistä?

apujolla

Onko kenelläkään kokemuksia Venäläisistä Jart-kumiveneistä? Mallisto löytyy osoitteesta: http://www.tiihonentrade.nu/index2.html
Tarve olisi lähinnä isomman veneen apujollaksi. Onko tietoa muovin vahvuudesta ja veneiden kestävyydestä?

8

13442

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Prikin kippari

      Jos noita oikein myydäkin meinaa, niin hinnat kannattaisi panna näkyville nettiin -- eivätkä ne varmaan saisi olla kovin korkeat!

      Venäjä ja Ukraina ovat eri maata. Ukrainalaiset Brig- ja Grand-kumiveneet tehdään länsimaisista komponenteista ja materiaaleista länsimisten standardien mukaisesti. Itselläni on ollut pari kesää ilmapohjainen Brig Dingo D265W, ja olen ollut hinta/laatu-suhteeseen hyvinkin tyytyväinen (vene maksanee tänään 910 €). Grandia puolestaan kehuttiin VENE-lehden koeajossa.

      http://www.sakaco.fi/mallisto_brig.htm
      http://www.mcsea.fi/grand/grand.htm

      Ilmeisesti eräissä kalliissa länsimerkeissä käytetty Hypalon on vielä arvostetumpi materiaali kuin ukrainalaisissa käytettävät (Mirasol tms.). Hinnanero oli kuitenkin minulle turhan suuri.

      Jotenkin nuo venäläiset eivät nettikuvien perusteella vakuuta viimeisen päälle. Tuotemerkki Orion siellä näkyy esiintyvän -- senmerkkisen olen tottunut näkemään laiturissani varsin repsahtaneessa tilassa eli ilmalla on ilmeinen taipumus siirtyä sisältä ulos. Se ei ole hyvän kumiveneen ominaisuus.

    • Jepu

      Osa Jarteista näytti "perinteisiltä" venäläisiltä kumiveneiltä, joiden materiaalista on vaikea sanoa mitään. Joskus olen jotain vastaavaa Pietarissa hypistellyt, enkä ainakaan silloin vakuuttunut laadusta. Osa veneistä näytti tyyliltään nykyaikaisemmilta, eikä olisi ihme vaikka materiaali olisi länsimaista PVC-kangasta kuten Brigeissä ja Grandeissa. Kyllä Venäjälläkin ihan hyviä kumiveneitä tehdään. Esim. Leader vaikuttaa kaikin puolin laadukkaalta veneeltä. Kangas on länsimaista PVC-kangasta ja esim. venttiilit Italialaiset. Leadereilla on maahantuoja Suomessa. Hinnat ovat tosin täällä selvästi kovemmat kuin Venäjällä.

      Jepu

      • Jussi

        Ostin sellaisen venäläisen kumiveneen yli 10 v sitten. Näyttää ihan samanlaiselta joita tuolla myydään, niitä pyöreäperäisiä, joissa on lauta istuin.

        Se oli mökillä ainakin 5 vuotta ja aina kesät rannassa auringonpaisteessa. Lapset leikki sillä kaiket kesät. Minusta se materiaali samoin kuin saumat olivat aivan uskomattoman lujat. Sukelsin silloin jopa työkseni ja meillä oli zodiakin ja avonin kumiveneitä ja minusta sen venäläisen materiaalit ja saumat olivat ihan yhtä lujat.

        Selvä itämainen desing on minusta suurin haitta ko veneille. Toisaalta laadunvaihtelu voi olla suurta.

        Kavereiden kanssa mökillä käydessämme joskus päättelimme, että neukkulassa ei työsuojelunormit vielä estäneet kunnollisten liimasaumojen tekoa. Miten lie nykyään, en tiedä.

        Jussi


      • Kumivene

        Missä niitä kumiveneitä hypistelit eli voitko kertoa, osoitteen tms. miten Pietarista löytää ao. kaupan. Ilkka


    • veneistä

      Orionit on siinä hieman yli 400 euroa mikä on ihan kohtuu hinta kun vertaa esim Grandin saman kokoiseen. Grand oli alk 600 euroa. Zodiakeista saa taas pulittaa tonnin. (n2,5m)

      Orionit on kuulemma halvempia Venäjällä. Ajattelin itse käydä hakemassa oman ensi kerran kun menen Venäjälle.

    • Jepu

      ...Venäjällä.

      Esimerkkinä Leader Boats, Pietarissa valmistettavat kumiveneet. Materiaalit lännestä, työ Venäjältä. PVC-kangasta, saumat liimattu.
      Pietarissa ko. veneiden hinnat ovat noin 55-60% Suomen hinnoista. Eli täällä 1000e maksavan veneen saa sieltä n 550e:lla.

      Jepu

      • Orion

        Jos jotakuta kiinnostaa venäläiset kumiveneet niin voin toimittaa edullisesti!

        [email protected]



    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3299
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1331
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1116
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      15
      1062
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      989
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe