Vista ReadyBoost, turhake?

Anonyymi

Itse en ole havainnut Vistan ReadyBoostin auttavan, kun sitten oikean muistin lisäys (1Gt->2Gt) teki koneesta "ihan toisen".
Netistä ei löydy kuin arveluja "suurista eduista", mutta mittaukset ovat päinvastaisia:
Vähäistä etua:
http://www.crn.com/white-box/199900273;jsessionid=DPOSPYSBYVLIAQSNDLPCKHSCJUNN2JVN?pgno=3

Kohtalaista haittaa:
http://techreckoner.com/microsft-vistas-readyboost-is-worth-the-hype/

En muista, olisinko jo joskus aiemminkin kysynyt, mutta kysytään nyt: tunnetko ketään, jolle tästä Vistan ReadyBoost-ominaisuudesta olisi ollut mitattavaa ja osoitettavaa hyötyä?

11 kommenttia

Vastaukset

 • Kyllä on hassuja markkinointi termejä! Ihan yhtä hassuja kun asentaa kivikautista Windowsia virtuaalikoneeseen :) Ovat sentään Vistan aikana jo viisastuneet ja mitään turhia mainintoja ei ole asennuksen aikana. Koomista lukea!

  • Suurin osa Tweak-ohjelmista on turhakkeita, olivat ne sitten Windowsin omia, tai muualta ladattuja. Yleensä vain sekoittavat koneen, tai sekoittavat Windowsin niin että se hidastuu, tai jokin ei toimi jne. Omasta kokemuksestani voin sanoa, että Windows toimii parhaiten silloin kun käyttöjärjestelmän asetuksia ei lähde säätelemään ulkopuolisilla ohjelmilla. Windowsin omilla tweakeillä on kaikista turvallisinta.

 • itsellä vista aatamaikuisessa koneessa ja laitoin 4kb tikun ja readyboostin päälle sieltä tietokone/kovalevyvalikosta ja nopeus ero oli valtava ennen tikun asennusta. esim jos haki kuvia ennen tikun asennusta koneelta se mietti kauan kuin aukaisi kuvan, mutta tikun ja readyboostin kanssa kuvan haku ja aukasu tapahtuu välittömästi!
  ero on huomattava! suosittelen ja ei maksa mitään jos tikkuja löytyy ja vanhaa konetta!

 • Eli lataa muistiin ohjelmia, joita Windows ajattelee sinun tarvitsevan, jos on muistissa tilaa.

  Jos et availe koko ajan eriohjelmia, et tarvitse, turha. Voit ottaa palvelun pois päältä. Et myöskään käytä ulkoisia tiedostojen tallennusvälineitä. Esim. usb -tikut, kovalevyt... Ei silloinkaan tarvitse.

  Uskon että tietokoneen käynnistystä voi hidastaa, hyvin vähän kun se laittaa muistiin ohjelmia.

  Ihan sama useimmissa tapauksissa, mutta itse ottaisin pois, kun saattaa hidastaa käynnistymistä.

  • itsellä nopeutti käynnistystä huomattavasti kyseinen toiminto ja windowsin esim. paint ohjelma ei töki enää niinkuin ennen.

  • Höpö höpö. Windowsin Ready Boost on systeemi jolla vähämuistiseen koneeseen voi muistia lisätä muistitikun avulla. Hyöty on minimaalinen koska tikut ovat hitaita.

  • dfthudfudfyu kirjoitti:

   Höpö höpö. Windowsin Ready Boost on systeemi jolla vähämuistiseen koneeseen voi muistia lisätä muistitikun avulla. Hyöty on minimaalinen koska tikut ovat hitaita.

   kunnon vastarannankiiski...kyllähän se nopeuttaa hidasta ja vanhaa konetta kummasti. kokeile itsekkin jos omistat sellaisen vehkeen. nyt vistakin käynnistyy eikä kerkeä kahvia juomaan välissä.

 • Ei mitään hyötyä.

 • Mitä väliä tuollaisesta koska ainakin minun Vista-vainaani tuli lähetettyä bittihelvettiin pari vuotta takaperin.

  • Se on oikein!

 • lueskelin netissä julkaistuista testeistä readyboostin hyödystä niin vanhaan/pienimuistiseen koneeseen huomattava vaikutus ja uudempaakin koneeseen 4% hyöty.

  no kokeilimpa itsekkin kun vista 3gigan muistilla oleva tietokone minulla on ja yllätys yllätys mm. käynnistys nopeutui ja windowssin viive jäi kokonaan pois, kiitos vinkistä!

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.