Paha ihottuma jaloissa

huolestunut äiti

Poju on nyt 1v.1kk. Ollut koko talven suht kuiva iho jaloissa, kun kakannut pienestä lähtien useita kertoja päivässä. Varsinkin pohkeet vaatineet rasvausta. noin 11kk iässä alkoi tulla yhtäkkiä kuivalle alueelle pohkeisiin kunnon näppylöitä, kuivat alueet muuttuivat kunnon punaisiksi ja sisälsivät ns. näppylää. yritettiin rasvailla vaikka millä, ei auttanut. sitten lääkäriin noin 2-3vkon päästä. Tulehtuneet. Sibicorttia, auttoi täysin, painautui pois ja kutina helpotti, ainoastaan haaleat punaiset läikät jäi näkyviin. Meni 3-4pvää ja alkoi tulla uudelleen. Levisi myös pienempiä samantyylisiä kohtia noin 1cm leveys, oli useissa kohdissa jaloissa. Sitten toinen lääkäri sanoi, tulehtuneet ja lisänä märkärupi, viikon antiobiootti kuuri ja fucidin rasvaa. Eivätpä painautuneet pois kokonaan näppylätkään vaan tietysti kutina helpottui. taas viikon kuurin ja rasvauksen jälkeen alkoi tulla uudelleen. Ei uutta kuuria vaan lääkäri sanoi että uudelleen sibicorttia ja se taas tepsi, mutta nyt tuli tänään 4 pvää rasvan lopettamisesta kun 1 viikko käytettiin ja taas alkoi uudelleen läiskät kutista ja alkoivat punottaa.....voi ei. no, pari päivää sitten otettiin verikokeet ja yritetään selvittää mm.tuleeko maidosta. Pojalle aloitettiin varovasti 11kk jälkeen antaa hapanmaitotuotteita, menivät aivan ok, ei näkyvää, paitsi naamassa punaisia jälkiä mihin maito kosketti. En siinä vaiheessa tajunnut että jokin aika sen jälkeen alkoi tulla jalkoihin iho-oireet. Samalla 11k jälkeen aloitettiin enemmän viljaa kauran lisäksi, niistä en ole kyllä huomannut mitään. Vauvana noin 4kk iässä tuli jonkin aikaa vihreää kakkaa, yritin itse laktoositonta ruokavaliota kun oli poika täysimetyksellä, en tiedä oliko sillä merkitystä koska kakka muuttui normaaliksi kun olin jo laktoosittoman ruokavalion jättänyt pois.....poika on aina ollut kova kakkaamaan, useita kertoja päivässä....noin 6kk iässä meni maha kovaksi kun kiinteät alkoi ja joitakin kertoja 6-8kk iässä kun kakkaa ei tullut vuorokauteen, oksensi tosi hulakasti. mutta se jäi sitten siihen. Nyt tämän pahan ihottuman merkeissä olen todella miettinyt, onkohan maitoallergiaa. Naamassa ei juurikaan mitään jälkiä, jalat pohkeista vaan ovat tosi pahat ja muutamia pieniä läikkiä pitkin jalkoja. Odotamme nyt sitten 3 vkoa verikokeitten tuloksia...onko maitoallergiaa, pakko jatkaa osittain mm.sibicortin käyttöä kun kutina kamalaa. Mitähän sanotte viisaammat. Isosiskolla ei ole ollut mitään allergioita eikä lähisuvussa muutenkaan.

15

3300

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lääkärille

      Rauli Mäkelä paras.Tosin jonot pitkiä.Lue Irti tulehduskierteestä- kirja.Ensiapuna voit kokeilla maitohappobakteereja Symbioflor 1 ja sokerin ja valkoisen viljan pois jättämistä,aiheuttavat elimistön happamuutta.

    • äitipöllö

      Kyllä tuo voi maitoallergiaa olla. Siihen viittaa mm. se, että oireet pahenivat juuri siihen aikaan kun aloitte kokeilemaan hapanmaitotuotteita. Verikokeella ei voida sulkea pois maitoallergian mahdollisuutta, eli olipa tulos mikä hyvänsä, kannattaa maitotuotteet (myös hylat ja laktoosittomat maitotuotteet, juustot, herat, kaseiinit, maitoproteiinit, yms. millä nimellä sitä maitoa ruoissa onkaan) jättää kaikissa muodoissaan pois pariksi viikoksi, ja katsoa onko sillä vaikutusta. Tiukkaa tuoteselosteiden lukemista se tietää, mutta aika nopeasti siihen tottuu ja oppii löytämään ne "kielletyt sanat". Jos maidoton ruokavalio auttaa, kannattaa varata aika maitoaletistukseen mahdollisimman pian (yksityisellä puolella onnistuu yleensä varsin nopeaan, mutta julkisella puolella voi mennä kuukausi-parikin). Toisaalta, jos lapsi ei tarvitse apteekin erikoismaitoja, ja veritesti osoittaa että on maitoallergia, ei tuota lääkärin valvonnassa tehtävää altistusta tarvita. Päivähoitoa varten tarvitaan maitoallergiasta lääkärin todistus. Se "hyvä puoli" noissa lasten ruoka-aineallergioissa on, että yleensä ne menevät iän myötä ohi. Tiedän lapsia, jotka ovat olleet 1 vuotiaina allergisia melkeen kaikelle, mutta kouluun mennessä ei ole enää mitään allergioita. Koska teillä ei ole suvussa allergioita, on hyvin todennäköistä, että poikanne allergiat häviävät 2-3 ikävuoteen mennessä.

    • ei ole tarjota,

      mutta yksi niksi kuitenkin. Ala ottamaan digikuvia lapsen ihosta eri ruoka-aineiden nauttimisen jälkeen, myös eri maitotuotteiden nauttimisen jälkeen, jos maitotuotteita vielä testailet. Kuvien vertailulla selvisi meillä, mistä kaikesta allergiaihottumaa tulee. Samoin kuvasin sarjaa samoilta ihoalueilta joka ilta, niiden perusteella meni pesuaineet vaihtoon, ja aloimme esim. pestä ihon kosteusvoiteella, ja pyykit pesupähkinöillä. Helpotti ihottumaa.

    • pidä lopettaa

      rasvan käytön pitää olla jatkuvaa, oli ihottuma päällä tai ei. Jos saat ihon pysymään ehjänä kesään asti, aurinko korjaa ihon normaaliksi. Mutta kortisoonivoiteet ja aurinko eivät sitten yhteen sovi. Joten ihon pitää olla peruskunnossa jotta tuota aurinkoa voi ottaa, ja suojattuna aurinkovoiteella. Ja illalla taas kortisonia yöksi ja aamulla pestään se pois, ja vaihdetaan aurinko öljyyn. Koita asennoitua niin että hoidon tulee olla jatkuvaa, eikä vain satunnaisia nykäyksiä, sillä, muutoin taistelet vain pahenevan ongelman kanssa.

      • ole terveellistä!!

        iho ohenee ja kortisoni imeytyy myös luustoon.Ainut vedetön voide joka auttoi meillä on Aloe Vera propoilis.


      • sä luulet että
        ole terveellistä!! kirjoitti:

        iho ohenee ja kortisoni imeytyy myös luustoon.Ainut vedetön voide joka auttoi meillä on Aloe Vera propoilis.

        Tuo ap:lle LÄÄKÄRIN määräämä sibikort sisältää? Luontaistuote rasvat voi tunkea vaikka hanuriin, silloin kun on oikeasta ongelmasta kyse. Kyllähän ne siinä rinnalla kosteuttaa, mutteivät mitenkään poista tautia/ongelmaa.


      • saa käyttää

        Jatkuvasti! Siksi sitä määrätään yleensä 5-10pvä kuureiksi ja jos ihottuma palaa yhtä pahana, käytetään sitten toinen kuuri. Ne eivät ole tarkoitettu jatkuvaan käyttöön. Kortisonirasvojen välissä käytetään perusvoiteita/rasvoja. Kortisoni ohentaa ihoa ja heikentää luuta. Jatkuvalla käytöllä on huonoja vaikutuksia. Ja ap:lle!!! Meille lääkäri sanonut, että kortisonia käytettävä vielä 2-3pvä ihottuman parantumisen jälkeen. Nuo rasvathan parantavat ihon aika nopesti(jopa parissa päivässä) mutta jos rasvaus lopetetaan heti kun ihottuma häipyy voi se palata yhtä pahana koska rasvaus lopetettu liian aikaisin. Mutta kuurin yli ei saisi laittaa.


    • äiti..

      Itsellä atopiaa ja esikoisella aivan kamala ihottuma, ollut jo heti synnyttyään. Meillä kans määrättiin jatkuvalla syötöllä kortisonia, ihan oikeesti sitä käytettiin varmaan 2 vuotta jokapäivä, vaikka tiedän ettei niin kuuluisi edes tehdä. (iho siis oli ihan märkivää ja sitten sen jälkeen aina sellaista kovaa) Joskus kokeilin vauvan sinkkivoidetta ja se auttoikin, ihan kuten kaikki rasvat aina viikon pari, kunnes taas räjähti. Lapsi oli pari vuotiaana ihosairaaklas sisällä pari yötä, saivat ihottuman rauhoittumaan, sinkkisukilla ja muilla rasvoilla. No sama rumba alkoi uudelleen heti parin viikon jälkeen. Sitten maalla olleessamme, eräs lääkäri tuumasi, että koittakaa oliviiöljyä, ja teimme niin. KAPPAS! Ihottuma hävisi, ei tietty silmänräpäuksessä, mutta sen jälkeen ei ole enää takaisin niin pahana tullut, joka ilta vaan laitoimme oliiviöljyä päästä varpaisiin. Meni useampi vuosi ja sitten se pahainen ihottuma tuli käsiin, siis ihan kämmeniin, voi sitä itkua, kun ei voinut edes lusikkaa pitää kädessään. Ei muuta kun rasvaa ja puuvillahanskoja.. Tosin silloin oli erittäin stressaavaa aikaa muutenkin, että varmasti jo tuon stressin takiakin ihottuma oli niin pahana. Nyt lapsi on reipas 8 vuotias ja ihottumasta muistona vain se, että edelleen rasvataan ihan perusrasvalla, täytyy myöntää, että sekin välillä unohtuu iltatohinoissa, mutta onneksi on pysynyt iho hyvänä. Meillä lapsi oli shortseissa jo tyyliin kun muut viellä kulkivat toppapuvussa keväällä, että saadaan heti aurinkoa joka auttaa kuin ihme =) Meillä ei löytynyt kuin joku siitepöly ja kissa-allergia silloin joskus vuotisena, mutta sanoivat ettei kissaa kannata heti hävittää, allergia menee varmasti ohi, niin kuin menikin. Ulkona ei voinut kuivattaa vaatteita, ja tietysti pestiin lapsen vaatteet erikseen LV:n ja MiniRiskin tuotteilla, kun itse halusin aina kuitenkin vähän jotakin tuoksua esim petivaatteisiin.

      • Macu

        Hyvät ihmiset. Ensin lääkärille, joka arvioi, mistä ihottumasta on kysymys. Tarvittaessa lääkäri ohjelmoi jatkotutkimuksia. Jos kyseessä on atooppinen ihouttuma, niin se kannattaa hoitaa tehokkaasti, on sitten ihottuman taustalla allergia tai ei. Ohessa muuten tosi hyvä hoito-ojeet atooppiseen ihottumaan.
        http://www.atooppinenihottuma.fi. Pitää kuitenkin ensi varmistaa, onko kyseessä atoopinen vai jokin muu ihottuma!


    • Kokeile ihmeessä pois jättä...

      Vaikuttaa vahvasti allergialta! Sinä olet paras lapsesi asiantuntija ja näet kyllä, kun kaikki ei hyvin, antaa muut mitä diagnooseja hyvänsä. Luota äidin vaistoosi, niin lapsesi ihottuman syy selviää. Ruoka-aine-allergioissa ei aina tule ihottumaa kasvoihin tai joskus ei tule minnekään, vaan tulee vain suolisto-oireita ja kipuja ja lapsi on tyytymätön kaikkeen. Kokeile ihmeessä lapsesi kohdalla eri ruoka-aineiden välttämisiä, ni helpotus löytyy. Jos maito on syyllinen ja/tai vehnä, niin täytyy varata aikaa altistukseen esim. neuvolalääkärin lähetteellä. Muissa allergioissa altistuksia ei tehdäkään sairaala olosuhteissa. Allergia testit eivät ole luotettavia!!!

    • iloisen vesselin äiti

      kyllä nyt todella kokeillaan maidotonta/vehnätöntä ruokavaliota, katsotaan mitä se näyttää. pakko alkaa jotenkin toimimaan ja ruokavaliota ensiksi muutettava. kiitos ihanista tiedoista ja neuvoista.

      • meillä myös

        moi! Meillä myös samanlaisia iholäiskiä 11kk lapsella kuin sinä kuvailit. Enkä yhtään tiedä syytä.. kortisonivoide kuuri oli viikon verran jolloin läiskät haalenivat huomattavasti ja kutina loppui, mutta sitten tuli pahempana uudestaan.. nyt antibiootti per oss ja sibikortvoidetta rikkinäiselle iholle.


    • alk.per.kirjoittaja

      verikokeitten tulokset; huimasti koholla kananmuna ja maito. nyt sitten maidoton ja munaton ruokavalio ´testissä´......toivottavasti ihottuma alkaa hellittää ilman sibicortiakin ehkä yötkin rauhoittuu jne.jne. että osasi sitä hieman jo itsekin uumastella että allergiaa voi olla. no, nyt sitten kova opettelu että maidoton ruokavalio pysyy...millä ihmeen kaikilla nimillä sitä maitoproteiinia voikin esiintyä...huhhuh.

    • voi voi

      Pojallani myös vastaavanlaisia kutiavia läiskiä jaloissa ja käsissä ja ehkä myös vartalollakin.

      Lastenpoliklinikan sh neuvoi että kortisoni-voide pitäisi lopettaa asteittain, eli esimerkiksi ensin menee voide kahdesti päivässä aamuin ja illoin, sitten jokunen päivä vain aamuisin ja sen jälkeen joka toinen päivä aamuisin. Ja tietysti perusrasvaa pitää käyttää siinä ohella.

      Tällätavalla minä nyt yritän hoitaa pojun ihoa, mutta ihan ymmällä olen,, takapakkia tuntuu silti aina vähän väliä tulevan. Juuri kun luulen että olen löytänyt hyvän tavan hoitaa pojan ihoa, niin ihottuma ärhäköityykin uudestaan..

      Apua, mä en tajua!!!

      • mie vaan

        Tätäkää ketjua ei varmaa kukaa enää seuraa, mut voi että kun kuulosti tutulle!! Meillä oli poika kans niin moniallerginen pienenä et ei mitään rajaa.. käytössä oli 6 ruoka-ainetta ekat pari-kolme vuotta.. Meidän pojalle kävi vain riisi, possu (Soijapossu, ei viljasika), apteekista maito, nutrijunior muistaakseni, mustikat, todella hyvin keitetty porkkana ja sipuli. Lisäks pojal oli vesikouretaaliset refluksit, missä siis virtsarakon täyttyes se kanava munuaisiin ei menekkään kii, vaan valmista pissaa virtaa rakosta munuaisiin. Tää aiheutti sitten rankan munuaistulehduksen vauvana, ja sitä sitte parii kertaa tähystettii ja oli estolääkitys päällä. kas kummaa, mein allergiat helpottu taikaiskul kaks ja puol vuotiaana! Ensin jäi se estolääke pois, ja heti hävis se kamala, kudosnestettä tihkuva ihottuma poskista pois.. Jäljelle jäi valtavan kutisevat, ihottumaiset pohkeet, joita rasvailtii kaiken päivää eikä mitään hyötyä. Kun sitten oli seuranta taas keskussairaalassa, lastenlääkäri katseli jalkoja ja oli kovin pahoillaan... Käytiin ruokavalio tarkasti läpi, ja sieltä sitten hän nerokkaasti bongasi perunan. Jätettiin perunakin pois, ja jalat siistiyty paris viikos.

        Nyt tää kyseinen mies on jo viis vuotias, ja voi syödä melkei mitä vaa. Vuosi sitte ei voinu kananmunaa viel, mut nyt voi. Ainoastaan se peruna on vieläkin sellain, mitä ei voi syödä, vaikka ollaan vähä siedätyshoitoaki kokeiltu. Mut vieläki huomaa, et yhen kerran jos syö perunaa, ei mitää. Mut toinen kerta viikon sisäl, niin alkaa heti pohkeet kutisee..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      87
      4618
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      128
      4060
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      34
      2624
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      200
      1653
    5. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1306
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      24
      1279
    7. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      36
      1238
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      62
      1223
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1183
    10. Olen menettänyt yöunet kokonaan

      Nytkin vain tunnin nukkunut. En tiedä johtuuko se sinusta vai tästä palstasta. Olis mukava nähdä oikeasti eikä arvuutel
      Tunteet
      17
      1095
    Aihe