TÄMÄN PALSTAN TARKOITUS!

Piia

Kaikille teille superidiooteille, jotka aina jaksavat mankua että "mitäs tulet tänne kertomaan mikä nimen lapsesi sai, kasteen merkitys ei ole pelkästään nimenantoa" ja "sääliksi käy lastasi, haluat vain päteä erikoisella nimellä hiekkalaatikolla"... Ainakin MUN mielestä tuolla ylhäällä lukee selvällä Suomen kielellä: Kerro tällä palstalla lapsen kasteessa tai nimiäisissä saamasta nimestä. Voit kertoa ilmoituksessasi lapsen syntymäajan sekä kummit. Niin äly hoi, älä jätä. Tarviiko aina alkaa pilkkaamaan ja tärkeilemään? Olen itsekkin uskovainen ja tiedän mitä kaste merkitsee, mutta en lue tätä palstaa vain siinä toivossa että pääsisin aukomaan muille päätäni. Ja voin sanoa ihan puhtaalla omalla tunnollani ettei täällä ole ollut yhtään rumaa nimeä (en nyt tarkoita typeriä pilaviestejä) joten yrittäkää nyt olla ihmisiksi ja mukavia toisillenne. Vaikka äitee ja isukki antais minkä nimen lapselleen, eriskummallisenkin, niin kyllä lapsi voi myöhemmin itsekkin vaihtaa nimensä jos se oli niiiiiin kamala et jäi ihan hiekkalaatikkoajoista vallan traumat. En nyt kiellä etteikö saisi tuoda mielipidettään julki, mutta ei kyl oo reilua et jos onnellinen ja lapsestaan ylpeä vanhempi kertoo yleisesti lapsensa nimen, joku ääliö tulee ja haukkuu lyttyyn et varmasti jää paha mieli. Asiallisia kommentteja niin säilyy täälläkin hyvä meininki. Lopuksi vielä... Kaikille äideille oikein hyvää äitienpäivää!

7

1243

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lelle

      No siinä oli kerrankin hyvä viesti. sitäpaitsi,Olen sitä mieltä, että vaikka olisikin joku traumatisoiva nimi, niin jos on hyvä itsetunto, siitä selviää olankohautuksella, tai voi vaikka vääntää vitsiä nimestään.. Tai hankkia jonkun hyvän lempinimen jolla kaikki kutsuvat..::D

      • Outo nimi

        Olen täysin samaa mieltä! Itsellänikin erikoinen nimi (en nyt sitä tässä mainitse koska saman nimisiä ei Suomessa montaa ole). Kettuilua en ole kuullut nimestäni (ja vaikka olisin, olisin kyllä sanonut takaisin) mutta aina saa moneen kertaan toistella ja tavailla. Mielestäni nimen vaihto aikuisena on loukkaus vanhempia kohtaan. Vanhemmathan antoi lapselle nimen sen mukaan, mikä lapselle sopii. Eri asia on nämä ridget ja thornet ym. 90-luvun kaunarinimet tai äidin tai isän exän mukaan annetut nimet (kyllä! tällaisia tapauksia tiedän!)


      • Eräs lukija
        Outo nimi kirjoitti:

        Olen täysin samaa mieltä! Itsellänikin erikoinen nimi (en nyt sitä tässä mainitse koska saman nimisiä ei Suomessa montaa ole). Kettuilua en ole kuullut nimestäni (ja vaikka olisin, olisin kyllä sanonut takaisin) mutta aina saa moneen kertaan toistella ja tavailla. Mielestäni nimen vaihto aikuisena on loukkaus vanhempia kohtaan. Vanhemmathan antoi lapselle nimen sen mukaan, mikä lapselle sopii. Eri asia on nämä ridget ja thornet ym. 90-luvun kaunarinimet tai äidin tai isän exän mukaan annetut nimet (kyllä! tällaisia tapauksia tiedän!)

        ... entäpä jos vanhemmat kokivat että se pikkumussukka näytti juuri Thorne-Ericiltä? Totta puhuen, mistä vanhemmat voivat tietää mikä nimi sopii lapselle ja mikä ei? Osa ihmisistä kokee koko elämänsä olonsa epämukavaksi nimensä kanssa, pitäisi ilmeisesti kärsiä vain etteivät vanhemmat loukkaannu? Himmeä ajatusmaailma. Jokaisen soisi antavan lapselleen nimen joka on itsestä kaunis ja sovelias, ja jonka kanssa lapsen olisi mahdollisimman hyvä myöskin elää yhteisössään, mutta mikäli jossain vaiheessa näyttää siltä että valinta on jälkimmäiseltä osin mennyt pieleen niin nimen vaihtaminen on ihan asiallinen prosessi. Nimeen sisältyy kuitenkin aina voimakkaita mielikuvia ja latauksia, osittain toivekuviakin joita vanhemmat käyttävät hyväkseen nimeä antaessaan. Nimi on lasta varten, ei vanhempien egoa varten.


    • tuosta pahasta

      mielestä ,mieleeni.
      olin vajaa 11v kun veljeni syntyi
      josta olin onnelline.
      mut hymy hyytyi siihen,kun eräs rouva tuli minua vastaan
      ja kysyi,joko vauva on syntynyt .vastasin myöntövästi
      hän kysyy tyttö vai poika ja mikä nimi
      kerroi ,että poika ja nimen.
      hän sanoo minulle sehän on lehmän nimi
      aina,kun näin sen ihmisen sen jälkeen
      tuli paha olla.

      • mikamarkomuuteripetteri

        lasta ei voi suojella kiusaamiselta nimenvalinnalla. oikeastaan se olisi väärin, eihän kenelläkään pitäisi olla velvollisuutta tehdä yhtään mitään ettei kiusattaisi. kyllä se vastuu on kiusaajilla, olivat ne sitten aikuisia tai lapsia.


      • esakalevin

        Otsikossa voisi olla myös kasteeton vaihtoehto :-) Nimenhän voi antaa ilman kastamista. Kastaminen on uskonnollinen rituaali. Kirkkoon kuuluvienkan ei silti ole (enää) pakko kastattaa lastaan, vaan nimen voi antaa muuten, ja siten antaa lapselle mahdollisuus sitten itse vanhempana päättää uskonnollisesta asemastaan vapaammin. Tällöin voi myös valita, menisikö lapsi koulussa uskontoon vai elämänkatsomustietoon.


    • mikamarkomutteripetteri

      oikeastaan palstan kuvauksessa pitäisi mainita myös nimenanto.vai eivätkö ne ole oikeita nimiä kun niille ei ole hankittua satuolentojen suojelusta!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 191
      2343
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      54
      2134
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      179
      2007
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      172
      1702
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1267
    7. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      5
      1209
    8. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1205
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      16
      1198
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1080
    Aihe