Tukiverkosto puuttuu,

en jaksa-ihan yksin....

Hei, Olen kahden erittäin vilkkaan tyttölapsen yh-äiti. Lasten isä on hyvin vähän tekemisissä lasten kanssa ja on muuttamassa ihan toiselle puolelle suomea muutenkin... Odotan kolmatta lasta lyhyestä suhteesta,odotan kovasti lapsen syntymää,lapsi on minulle toivottu ja rakastan yhtä lailla muitakin lapsiani. Mutta.... Olen vain niin yksin. Sukulaiset eivät ole läheisiä,joskus olen kysellyt tulisivatko kylään,voisivatko hoitaa lapsia vähän aikaa että pääsisin lenkille tms, mutta ei,aina on jotain muuta tekemistä,eli eivät halua olla yhteyksissä...oma äitini asuu todella lähellä,mutta häntä eivät kiinnosta lapsenlapset tai ylipäätään kukaan muu kuin hän itse,hän on narsistinen ja hänen seurassaan sairastun itsekin... Eli mitään tukiverkostoa ei ole. Mitenköhän väsyneeksi tunnen itseni lapsen syntymän jälkeen...koskaan ei pääse mihinkään,kauppareissut ovat ihan kamalia,lapset vinkuvat yhtäsun toista,juoksentelevat ympäri kauppaa-se on kamalaa,ei jaksa huutaa,ei aina komentaa...olen viimeksi käynyt lenkillä-yksin siis yhtään missään kuukausiin... Mitä tämmöisessä tilanteessa pitäisi tehdä?Onko olemassa mitään tahoa josta saisi apua edes hetkeksi kotiin tai johon lapsia voisi viedä? Rahaa minulla ei ole palkata kalliita lastenhoitajia,enkä edes tiedä ketään kuka viitsisi minun lapsiani tulla hoitamaan,hyvä kun itse saan lapset pidetyksi ruodussa....lapset ovat tarhassa päivisin,minä vuorotöissä vielä pari kuukautta,sitten jään kotiin ja sekin vähä minkä saan olla töissä itsekseni jää pois... Lapsilla ei ole rahatilanteeni vuoksikaan mitään harrastuksia,heille tekisi jokin harrastus hyvää,että saisivat purkaa energiaansa,minulla ei ole voimia juosta työpäivän jälkeen heidän perässään pihamaalla,olen hirveän väsynyt.

19

2757

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • miettiitässä
    • äitiysneuvolassa

      samat asiat kuin täälläkin. Uskoisin, että kunnallinen kodinhoitaja järjestyisi ainakin silloin tällöin. Jos ja kun olet noin väsynyt, sinun kannattaa myös pyytää sairauslomaa. Saat silloin olla päivisin rauhassa, kun lapset ovat tarhassa.

    • iuyt

      ystävät katsoneet lapsia ihan ilmaiseksi. Toki sitten katson heidän lapsiaan jos pyytävät tai pyrin tekemään muuta vastapalvelusta. Kun jäät kotiin sinulla on toivottavasti enemmän aikaa itsellesi ( omasta kokemuksesta suosittelen että lapset voisi pitää osaviikkohoidossa äitiysloman aikana) ja toivottavasti myös mahdollisuus luoda ystävyyssuhteita esim. perhekerhossa tai leikkipuistossa.

      • lapsettomia,

        joilla ei ole aikaa hoidella lapsia....ja sukulaiset sanovat että hoida itse lapsesi kun olet ne hommannutkin,joten täytyy jaksaa itse.


    • ajattelee..

      ja vertaan omaa kokemustani kun olin aikoinaan 5.n lapsen yksinhuoltajana..sanoisin että ihan ensiksi yksin ei pidä jäädä,ei koskaan
      Siinä vain uupuu lopullisesti..eikä kellään oo sen jälkeen kivaa.

      Jos alueellanne toimii fiksu neuvolan terveydenhoitaja,puhuisin hänen kanssaan asiasta..osaa varmasti neuvoa oikeat ihmiset avuksi tilanteeseesi.

      Omassa asuinkunnassa naapurin nuori yksinhuoltajaäiti sai kaupungilta kodinhoitajan lastenhoitoavuksi, että hän pääsi käymään kaupoissa tai vaikkapa lenkille.
      Kodinhoitaja laittoi lapsille myös ruoan,tai vei vaikkapa uimahalliin tms. harrastukseen.

      Sosiaalitoimen kautta voi myös saada tukiperheen,ja sitten on olemassa Alvari perhetyö..jos asuinkunnassasi sellainen järjestelmä toimii?Netistä saa siitäkin lisätietoa.
      Sosiaalitoimen kautta on myös mahdollista järjestää joku harrastus l. että he maksavat harrastuksesta aiheutuvat kulut.

      Kannattaa kysellä eri tahoilta..yksin ei ole hyvä jäädä,muista se.

    • selviytynyt

      Hei,
      oletko koskaan tullut ajatelleeksi tukiperheen mahdollisuutta? Se on sosiaalitoimen matalan kynnyksen tarjoama palvelu, joka on tarkoitettu täsmälleen kaltaisessasi tilanteessa eläville huoltajille. Kysypä tätä mahdollisuutta, luulisin että et tule katumaan. On paljon mukavia perheitä, jotka tekevät tälläistä vapaaehtoista toimintaa. Tukiperheen saaminen toki voi kestää, mutta toivossakin on parempi elää, kuin tilanteessa jossa tunnut olevan koko ajan. Se on sitä nykyajan verkostoitumista, kun ennen suku teki saman, nyt voi sen tehdä joku muukin jota et tunne entuudestaan. Onnea sinulle tukiverkoston löytämiseen.

    • kaupungilta

      saa apua ainoastaan jos vanhemmilla on päihdeongelma tai lapsella on diagnoosi jostain kroonisesta sairaudesta. Kaikkein pahimpaan aikaan (jolloin poika oli 12-vuotias) palkkasin 1vrk/kk tukihenkilön joka oli lähihoitajaopiskelija. Maksoin palkan mannerheimin lastensuojeluliiton lapsenvahtitaksan mukaan joka oli silloin 100€/vrk. Vuodessa palkka jäi niin pieneksi ettei tarvinnut maksaa sosiaali yms. kuluja ja sen saa vähentää verotuksessa. Kun lopulta sosiaalitsto teki päätöksen että poika tarvitsee tukiperheen mutta sitä ei ollut saatavilla, he maksoivat menoista puolet harkinnanvaraisena toimeentulotukena. Olin silloin pienituloinen yh-äiti, tein osapäivätöitä oman terveydentilani vuoksi, tulot olivat sillä rajalla etten saanut normaalia toimeentulotukea).

    • reiät

      Oliskohan seurakunnalta saatavilla jotain apua? Ja tosiaan neuvon minäkin, puhukaa niille terveydenhoitajille neuvolassa. Heillä on tietoa tukipalveluista ym. Ja heiltä saa ainakin yhteystietoja.

      Jaan aloittajan kanssa rasittavan tunteen, kun on kolmen pienen kanssa ihan uuvuksissa ja oma äiti asuu tien toisella puolella, mutta ei auta! Tärkeämpää on istuttaa kukkia tai juoda valkoviiniä saunan terassilla, kuin joskus tarjota apua! Ja pyytäessä ei apua saa. Ovat ajatelleet saunoa tms. Välillä kyllä sanoo, että olet tosi kovilla (opiskelen ja käyn sairaalassa keikalla.) Juu, tiedän olen todella katkera! En pelkästään vain kuulosta siltä...

      Voimia sinulle! Itse aion ottaa yhteyden seurakuntaan seuraavaksi.

    • Joskus samassa jamassa

      Hei ! Apua saa, sitä vaan pitää rohkeasti pyytää. Onkohan (niin muuten missä asut ?) Helsingissä vielä Pienperheyhdistys olemassa ? En enää muista oliko sitä myös muilla paikkakunnilla. Olin poikani kanssa kahdestaan miltei koko ajan ensim
      mäistä puolta vuotta lukuunottamatta. Äitini ei halunnut auttaa, oli vaan sitä mieltä, että sullahan on helppoa, kun ei ole miestä siinä riesana. Hän ei suostunut tajuamaan, että siinä se vaikeus juuri piili, kun ei koskaan päässyt mihinkään ilman sitä pikkuvintiötä. Toivottu ja erittäin rakas mulle, mutta joku sanoi kerran, että aikuisen pitää saada olla viikossa tietty määrä ilman yhtään alle metristä ! Olin yhdessä vaiheessa puoli vuotta yhteen menoon, etten päässyt mihinkään ilman poikaa. Yhtenä päivänä sitten vieteri katkes ja soitin johonkin hätänumeroon ja juttelin sen ihmisen kanssa pahimmat höyryt pois ja kun äitini kuuli tästä, hänkin vihdoin tajusi, etten pelleillyt asian kanssa. Sosiaalipuolelta,
      Mannerheimin Lastensuojelusta, yksinhuoltajien yhdistyksiä kai on ja jos tuo Pienperheyhdistys vielä toimii, se oli hyvä juttu. Leikkipuistoihin voi mennä juttelemaan muiden äitien kanssa ja reilusti kertoa tilanteesta, ideoita saa muilta ja voi kerätä tuttuja mammoja, joilta voi vastavuoroisesti pyytää apua. Yksinhuoltajia on kuitenkin aika paljon, samassa jamassa olevat auttavat mielellään toisiaan. Tarhaa kannattaa hyödyntää, että saat päivällä edes levätä.
      Rankkaa aikaa tuo on, mutta rankkaa on sekin, kun jälkikasvu sitten yhtäkkiä täyttää 18, on venynyt 198 cm pituuteen, muuttaa avoliittoon likkakaverinsa kanssa, siinä on sitten jonkunasteisia vieroitusoireita, kun lapset pelmahtavat maailmalle ja itsestä kuitenkin tuntuu, että pärjääkö ne siellä ?
      Ja tuo 18 vuotta hujahti hetkessä. Toisaalta tekis mieli sanoa, että yritä nauttia niistä lapsista niin kauan kuin ovat pieniä ja hae itsellesi reilusti apua, elämä kyllä kantaa !!! Kaikkea hyvää.

    • kokemusta on

      en haluaisi millään tavalla loukata sinua, mutta sinuna olisin jättänyt kolmannen lapsen tekemättä siis ei millään pahalla. Itselle tulee täyteen 5 vuotta yh:nä ja onneksi tuki verkot suhkot kunnossa. Lapsen isän isovanhemmat hoitavat kerran kuukaudessa tytärtäni yhden viikonlopun, mutta siltikin joskus tuntuu että voimat ovat lopussa. Ole itsellesi armollinen ja jätä siivoaminen vähemälle. Kuka sinun pölykoiriasi katselee siis kerran viikossa siivoaa kunnolla. OLE ITSELLESI ARMOLLINEN niin homma toimii.

    • mutta,

      miten onnistuit tulemaan paksuksi lyhestä suhteesta? ymmärrän kyllä paineesi ja en halua satuttaa mutta oletko ajatellut kuinka vastuutonta tuon 3:nen lapsen syy tähän maailmaa on? Ei pahalla tietenkään ja jaksamisia sulle

      • eikä minusta

        ollut aborttia tekemään, rakastan lapsia.


      • ihmettele
        eikä minusta kirjoitti:

        ollut aborttia tekemään, rakastan lapsia.

        jos olet vähän väsynyt:)


      • Mietintää
        ihmettele kirjoitti:

        jos olet vähän väsynyt:)

        onko sinulla muita vaihtoehtoja kuin abortti tai lapsen pitäminen? Voiko olla että kolmas on liikaa? Voisiko hänelle löytyä joku muu paikka? Koti isänsä luona? Adoptio?

        Ethän vain ota niskoillesi liikaa? Jaksathan varmasti hoitaa hyvin kaikki kolme lasta? Lapsi on vain kerran lapsi.

        Mieti vielä vaihtoehdot ja jos ei ole muuta vaihtoehtoa kuin olla kolmen lapsen yksinhuoltaja niin miten selviydyt siitä? Selviydytkö siitä yksin tai tarvitsetko vaikka maksullista apua?


    • väsähtänyt äiti -83

      Hei
      Ota yhteyttä neuvolan terveydenhoitajaan ja kerro ongelmastasi. Terveydenhoitaja tekee lähetteen sosiaalityöntekijöille, joilla on mahdollista hankkia sinulle tukiperhe.
      Se kuulostaa sinun tilanteessasi kohtuulliselta vaihtoehdolta. Eikä siitä kannata ottaa huonoa omatuntoa.
      Itselläni oli tukiperhe käytössä, joka toinen viikonloppu, vaikka lapsia oli vain yksi ja minä oli ainoastaan uupunut, en mikään päihdeongelmainen. Kaikilla on oikeus tukiperheeseen, toki nämä perheet ovat hieman kiven alla.
      Minun poikani kävi siellä muutaman muun lapsen kanssa, lisäksi tällä perheellä on adoptoitu pari huostaanotettua lasta. Se oli lapselleni aina mieluisa paikka ja aina heidän viikonloput olivat täynnä menoa ja meininkiä. Se auttoi minua siinä elämäntilanteessa ja sain myös vapaa-aikaa itselleni.
      Jos lapsesi ovat alle kouluikäisiä, he eivät tarvitse mitään maksullisia harrastuksia. Ihan tavallinen liikkuminen tarhassa on lapselle jo monipuolinen harrastus.
      Tsemppiä:)

    • Perhetyö

      Alvari-perhetyö mahdollistaa kotiin tulevan maksuttoman auttamisen koko perheella ja lapsille harratukset ryhmissä. Käyvät useita kertoja viikossa ja auttavat kyllä kaikessa. Kysy terveydenhoitajalta kuntasi perhetyön vaihtoehtoja.

    • H

      Olisitko ystävää vailla? Jos emme asu lähekkäin, voisimmehan vaihtaa ajatuksia edes sähköisesti. Osoitteeni on: [email protected]. Kirjoittele.

    • 2 vaippa ikäisen äiti (masennus)

      perhepäivätyötekijöiltä on mahollista tulojen mukaan hoitoa, että voi olla ilmainen jos on vähäiset tulot.
      lastensuojelusta saa ilmaisen perhepäivähoitajan mutta ne sosiaalityöntekiät arvioi perheen jaksamisen kannalta (aika herkästikkin tyrkyttää)muitakin palvelujakin tarjoaa ja kämppä pitää olla kontiksessa..
      käyvät joka huoneen ihme tekosyillä.
      lastensuojelulla on noin jonoo n.kuukauden huom. paikkakunnan mukaan kuintenkin..

      • .......

        Olen 1v3kk vanhan pojan yh-äiti. Asun pk-sudulla ja minullakaan ei ole täällä päin ketään joka auttaisi lapsen kanssa. Ainut paikka mihin pääsen ilman lasta on työpaikka. Joten tuli tämmöinen idea mieleen että jos täälläpäin on muita joilta tukiverkosto puuttuu, voisimme yhdessä laittaa semmoisen "pystyyn"...siis hoitaisimme vuorotellen lapsiamme!
        Jos on aisiasta kiinnostuineita. Minulle voi laittaa S-postia. [email protected]


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      156
      2722
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2006
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1806
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1550
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1212
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe