muilla ongelmia saada lapset nukkumaan?

-äiti-

lapset on nyt 2v10kk.pari kuukautta sitten nukuttaminen ei ollut ongelma.antoi yö pusut,toivotti hyvää yötä,valot pois ja ovi kiinni.hiljaa nukahtivat.mutta nyt hirveetä pelleilyä.kikattelee,höpisee.pomppii toisensa sängyillä.olen kieltönyt ja ärähtänyt,mikään ei auta.olen myös ottanut unilelut pois jos pelleillään.meillä on joka ilta samat rutiinit.olen myös viivästyttänyt nukkumaan menoa.aikaisemmin syötiin iltapala klo19 ja sit puol kasi-kasi nukkumaan.nyt syödään puol kasin ja kasin välillä.eli sänkyyn siinä vähän ennen puol ysi.olen myös kokeillut lukea,mutta pelleillään.välillä kuuntelevat rauhallisesti mutta kun kirja loppuu.niin pölötys alkaa.olen sanonut että en lue jos pelleillään.haluavat että luen mutta toisaalta ovat tyytyväisiä että pääsevät pelleilemään.sanovat vaan äiti mene pois. päikkäreillä olen huoneessa ja odotan että nukahtavat.välillä luen sadun välillä en.riippuu pelleilläänkö.monesti istun sit reilu puoltuntii.toinen saattaa nukahtaa melko pian mut toinen saattaa vitkutella kun loppuen lopuks molemmat nukahtaa niin toinen herää sit jo puolen tunnin päästä ja herättää toisenkin.tunnin nykyään siis enään nukkuvat.illalla ei vaan huvita istua huoneessa puol tuntia-tunti. niin rasittavaa toi pelleily. myös hoidossa ovat kuullemma haastavia.mutta minä ja hoitaja ollaan kyllä sitä mieltä että ei ne jaksa vielä ilman päikkäreitä.ne on kuitenkin aamu virkkuja ja viikonloppusinkin heräävät puol seiska-seiska. en tiedä mitä mä keksisin.en jaksais sitä pelleilyäkään kuunnella,joten ärähtelen moneen kertaan,sitten itseäkin harmittaa kun ärähtelee. vois olla helpompaa kun molemmille olis omat huoneet,mut kun ei oo. tai ehkä se vaan kuuluu tohon ikään.en tiedä..kertookas kokemuksia.

2

492

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • toinen äiti

      en tiedä onko tää ratkaisu teille, mutta kun valitin samaa ongelmaa neuvolassa (lapsi on jonkun verran nuorempi)niin sanottiin että pitää olla tarpeeksi virikkeitä ja tekemistä ennen niitä nukkumaanmenoaikoja ja sitten vähitellen rauhoitutaan yöpuulle. Eipä tuo ollut se syy meillä, mutta kenties harkitsemisen arvoista.

    • oikein tai väärin

      Sen olen huomannut että kun aikaistaa nukkumaanlaittoa, eli jos lapset ovat sängyssä jo puolikahdeksan, nukkumaanmeno onnistuu paljon paremmin kuin puoli yhdeksän, jolloin alkaa riehuminen helpommin.
      Meidän kaksoset ovat neljä vuotiata ja ehkä kolmevuotiaana nukkumaanmeno oli vaikeampaa kun oli ne päiväunet vielä.
      Meillä on tälläistakin kokeiltu pari kertaa kun sanomiset ei ole tehonnut, ollaan laitettu ulko-oven taakse yöpukusillaan hetkeksi ja kun ovat päässeet takaisin huoneeseen, niin ei ole kuulunut hiiskahdustakaan. Tämä ei tietysti onnistu kerrostalossa eikä jokapaikassa omakotitalossakaan. Voi tulla naapureilta kommenttia. Onko tämä oikein vai väärin, mutta kyllä kaksoset kärsivällisyyttä venyttävät välillä äärimmilleen ja kuitenkin me aikuiset haluamme olla ne jotka taistelun voittavat. Joskus täytyy vain näyttää että aikuisellakin menee jossain sietokyvyn raja ja pinna ei ihan loputtomiin veny.
      Kun lapsille tulee ikää niin uskon että teilläkin helpottuu ja keksitte kiristämis/uhkailukeinoja mitkä tehoo. Meillä annetaan usein kymmenen minuuttia aikaa touhuja juttuja omassa huoneessa ennen nukkumaanmenoa jos iltarutiinit on sujunut hyvin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      81
      1650
    2. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      71
      1313
    3. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      106
      1238
    4. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Lieksa
      179
      1065
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      153
      1019
    6. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      55
      1004
    7. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      32
      892
    8. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      61
      861
    9. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      826
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      94
      784
    Aihe