Parhaat sahdit

Sahtimikko

Mistä arvon oluenystävät olette saaneet parhaat sahtinne?

8

1324

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei ole tullut

      parasta saati edes hyvää sahtia maistettua. En usko, että vikana on huono makuaisti - vaan huono saatavuus. Olen maistanut yhtä pääkaupunkiseudulla tehtyä ja yhtä Sysmässä tehtyä - mitään eroa näillä ei ollut, yhtä pahoja kuravesiä. Jos joku tietää mistä saa hyvää sahtia kertokaa, minäkin haluan maistaa sitä. Ainakin osa väittää juoneensa todella hyvää sahtia, ja usko heitä.

      • Että vertaat sahtia

        Olueeseen. Sahti ei ole olutta, vaan aivan eri menetelmin valmistunutta elävää juomaa. Jos sitä haluaa verrata oluisiin, niin ehkä lähimpänä sahtia voisi olla jokin saksalainen paksuhko vehnäölut. Sahdissa ei ole hiilihappoa, joka sekin tavallaan oudoksuttaa sahtiin tottumatonta. Sahtia valmistetaan enää harvoissa paikoissa perinteisin välinein, koska viranomaiset vaativat myyntiin valmistetulle sahdille hygieeniset teräsastiat, entisten puisten sijaan. Tietääkseni sysmäläinen sahti valmistetaan muuten perinteiseen tapaan. Kaikki eivät vain yksinkertaisesti pidä sahdin mausta ja sen paksuhkosta lähes vellimäisestä koostumuksesta. Sahti on myös virossa tunnettu ja ainakin Saarenmaalla sitä pannaan perinteisin menetelmin, mutta ei sahdin nimellä. Erona on sikäläisen tavan mukaan pistävä sivumaku, joka mielestäni johtuu liian lyhyestä käymisajasta. Pidän suomalaista sahtia parempana juuri sen maun pehmeyden vuoksi.


      • Että vertaat sahtia kirjoitti:

        Olueeseen. Sahti ei ole olutta, vaan aivan eri menetelmin valmistunutta elävää juomaa. Jos sitä haluaa verrata oluisiin, niin ehkä lähimpänä sahtia voisi olla jokin saksalainen paksuhko vehnäölut. Sahdissa ei ole hiilihappoa, joka sekin tavallaan oudoksuttaa sahtiin tottumatonta. Sahtia valmistetaan enää harvoissa paikoissa perinteisin välinein, koska viranomaiset vaativat myyntiin valmistetulle sahdille hygieeniset teräsastiat, entisten puisten sijaan. Tietääkseni sysmäläinen sahti valmistetaan muuten perinteiseen tapaan. Kaikki eivät vain yksinkertaisesti pidä sahdin mausta ja sen paksuhkosta lähes vellimäisestä koostumuksesta. Sahti on myös virossa tunnettu ja ainakin Saarenmaalla sitä pannaan perinteisin menetelmin, mutta ei sahdin nimellä. Erona on sikäläisen tavan mukaan pistävä sivumaku, joka mielestäni johtuu liian lyhyestä käymisajasta. Pidän suomalaista sahtia parempana juuri sen maun pehmeyden vuoksi.

        Monet - ikävä kyllä melko harvat - jotka ovat sahtia maistaneet ovat olleet yllättyneitä sen mausta, koska ovat odottaneet saavansa jotain tämän meidän normilagerimme tyylistä juotavaa. Tällaiset sahdinjuojat pettyvät ilmeisesti myös saadessaan lasin juuri vaikkapa tuota saksalaista vehnäolutta tai myös belgialaista trappistiolutta. Maku kun ei ole vertailukelpoinen vaan kyse on aivan erityyppisestä oluesta. Meiltä on mennyt käsitys siitä kuinka paljon erilaisia oluttyyppejä on olemassa, koska useimmat ravintolat suoltavat vain sitä samaa peruslageria tiskille. Vaikka toisaalta kyllähän jopa kauppojen hyllyillä alkaa olla jo tarjontaa muunkintyyppisistä oluista ja makujen kirjon kasvaessa luulisi sahdinkin rikkovan ennakkoluulojen rajat ja kysynnän kasvavan.


      • mieltä tästä
        crudo kirjoitti:

        Monet - ikävä kyllä melko harvat - jotka ovat sahtia maistaneet ovat olleet yllättyneitä sen mausta, koska ovat odottaneet saavansa jotain tämän meidän normilagerimme tyylistä juotavaa. Tällaiset sahdinjuojat pettyvät ilmeisesti myös saadessaan lasin juuri vaikkapa tuota saksalaista vehnäolutta tai myös belgialaista trappistiolutta. Maku kun ei ole vertailukelpoinen vaan kyse on aivan erityyppisestä oluesta. Meiltä on mennyt käsitys siitä kuinka paljon erilaisia oluttyyppejä on olemassa, koska useimmat ravintolat suoltavat vain sitä samaa peruslageria tiskille. Vaikka toisaalta kyllähän jopa kauppojen hyllyillä alkaa olla jo tarjontaa muunkintyyppisistä oluista ja makujen kirjon kasvaessa luulisi sahdinkin rikkovan ennakkoluulojen rajat ja kysynnän kasvavan.

        asiasta ja olen ollut hyvän oluen kannattaja jo vuosia, eli olen suosinut kotimaisia pienpanimoita sekä tuontioluita. Maistettuja oluita löytyy pitkälle yli sata erilaista, tästä huolimatta en ole saanut maistaakseni hyvää sahtia - ja mielelläni haluaisin maistaa. Onhan sitä oltava hyvääkin sahtia olemassa, koska niin monet kehuvat sitä juoneensa. Mutta missä saa maistaa sahtia joka ei maisu ja näytä lähinnä kuravedeltä. Kehuvat, että liki kirkasta ja maistuvaa löytyy jos osaa oikeasta paikasta kysyä.


      • vanha nakki
        mieltä tästä kirjoitti:

        asiasta ja olen ollut hyvän oluen kannattaja jo vuosia, eli olen suosinut kotimaisia pienpanimoita sekä tuontioluita. Maistettuja oluita löytyy pitkälle yli sata erilaista, tästä huolimatta en ole saanut maistaakseni hyvää sahtia - ja mielelläni haluaisin maistaa. Onhan sitä oltava hyvääkin sahtia olemassa, koska niin monet kehuvat sitä juoneensa. Mutta missä saa maistaa sahtia joka ei maisu ja näytä lähinnä kuravedeltä. Kehuvat, että liki kirkasta ja maistuvaa löytyy jos osaa oikeasta paikasta kysyä.

        Sahtia on täysin turha verrata olueen sillä nykyoluisiin nähden valmistusmenetelmä on niin erilainen. Hyvää sahtia varmasti on, mutta usein se on hieman epämääräisen näköistä ja makuista. Saatat löytää makusi mukaisen sahdin jopa ihan Alkosta, sillä Helsingissä jostain tietystä myymälästä voi tilata useidenkin eri valmistajien tuotteita. Ja eiköhän ne niitä toimita muuallekin Suomeen, luulisin. Vain kokeilemalla voi asian selvittää.


      • tietosi vaativat
        vanha nakki kirjoitti:

        Sahtia on täysin turha verrata olueen sillä nykyoluisiin nähden valmistusmenetelmä on niin erilainen. Hyvää sahtia varmasti on, mutta usein se on hieman epämääräisen näköistä ja makuista. Saatat löytää makusi mukaisen sahdin jopa ihan Alkosta, sillä Helsingissä jostain tietystä myymälästä voi tilata useidenkin eri valmistajien tuotteita. Ja eiköhän ne niitä toimita muuallekin Suomeen, luulisin. Vain kokeilemalla voi asian selvittää.

        päivitystä. Sahti on perinteinen suomalainen suodattamaton olut, jonka teossa käytetään etupäässä ohra- ja lisänä vähäisessä määrin ruismaltaita sekä joskus vehnää ja kauraa. Sahti on rekisteröity Euroopan unionin aidoksi perinteiseksi tuotteeksi helmikuussa 2002. Että näin.


    • olutkurko

      Sahti on tosiaankin olutta, alkuperäisintä sellaista. Ja hiilihappoahan on, mutta ei niin paljon kuin lagereissa. Hapotonta sanotaan väljäksi, eikä se sellaisenaan hyvää olekaan. Raikkaus kärsii.

      Mulle kyllä sahti putoaa. Tässä aineessa on vaan se vika, että laatuerot tuppaa olemaan suuret, siksi kannattaa panostaa ammattimaisiin tekeleisiin, että laatu tulee jotenkin varmistettua.

      Perinteistä hyvää itä-hämäläistä olen juonut Hartolassa Krouvin lavalla. Siellä on oma panimo. Googlasin osoitteen: http://www.krouvin.com

    • Herteeli

      No ihan ylpeydestä pitää sanoa, että parasta sahtia on ollut itse tekemäni. Mutta jos vakavasti otetaan, niin ainakin Asikkalassa Nurminen ja Tyyne on kuuluisia tekijöitä. Tyynellä vaan alkaa olla jo ikää, joten pieniä laatuheittoja on esiintynyt, ymmärtäähän tuon. Padasjoen puolella on sitten se yksi kaveri, oliko Heikkilä, joka tekee kunnon tavaraa. Ja erinomaista oli se erä, jonka sain välikäsien kautta Hartolasta. Tekijää en siis ikävä kyllä tiedä. Eli lyhyesti saadakseen parasta sahtia, on oltava suhteita sahtipaikkakuntien tekijämiehiin ja -naisiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Moikka rakas

      Oon miettinyt meidän välistä yhteyttä viime aikoina. En ihan osaa pukea sanoiksi, mitä kaikkea tunnen, mutta halusin vaa
      Ikävä
      21
      6665
    2. Malmin tapaus on järkyttävä

      Kolme ulkomaalaistaustaista miestä raiskasi nuoren tytön tavalla, jota ei meinaa uskoa todeksi. Mikä voisi olla oikeampi
      Maahanmuutto
      556
      2285
    3. Mitä haluaisit kysyä

      Kaivatultasi?
      Ikävä
      147
      1867
    4. Mitkä asiat teidän elämässänne on

      Tällä hetkellä parasta?
      Ikävä
      85
      1261
    5. HS: Kuka vielä uskaltaa mennä sairaalan ensiapuun?

      https://www.hs.fi/mielipide/art-2000011212025.html Tässä on hyvin ajankohtainen mielipidekirjoitus koskien Malmin sairaa
      Maailman menoa
      97
      1042
    6. Mitä haluaisit nähdä

      Kaivatullasi päällä?
      Ikävä
      72
      970
    7. Ökyrikas Kurkilahti mussuttaa veroistaan

      Pakeni aikoinaan veroja Portugaliin mutta joutui palaamaan takaisin kun Suomi teki verotussopimuksen Portugalin kanssa.
      Maailman menoa
      87
      942
    8. Jos tämän vaan sulkee ja avaa 5 vuoden päästä

      Täällä on luultavasti edelleen näitä ihan samoja juttuja. On kuin kauniit ja rohkeat samat jutut junnaa. Heips. 👋🏻 E
      Ikävä
      10
      843
    9. Kaupunki ostaa Kauppamatin

      Joutuukohan yrittäjät lähteen muualle?
      Haapavesi
      32
      840
    10. Yhdysvalloissa työllisyys paranee, Suomessa työttömyys kasvaa, missä vika?

      Miten tämä on mahdollista että 177 000 uutta työllistä tuli USAssa yhdessä kuukaudessa, vaikka Trump on ruorissa? Orpon
      Maailman menoa
      147
      767
    Aihe