ehtiikö vielä "hankkia" vapautuksen?

uddde

kesällä olisi lähtö tuolle muinaisaikaiselle orjaleirille. Tilanne on kuitenkin sellainen että olisi vähän muuta tekemistä enkä kerkeä/halua mennä inttiin. Työ, opiskelu ja seurustelu -kiireiden takia en ole ehtinyt vielä paneutua c-papereiden hankkimiseen sen koommin.

Kohtuu helpolla sen pitäisi kuitenkin kuulemma tulla jos hieman liioittelee esim työstressiä. Mitään varsinaista terveydellistä estettä armeijaan menolle ei ole. Sen verran olen kuitenkin selvittänyt asioita että mielenterveyspuolelta sitä kannattaa hakea.

Ainoa ongelma on se että miten asia hoituu jos minut on jo määrätty Riihimäelle 09?

Pitääkö mennä muiden mukana heinäkuussa viemään lappunen varuskuntaan vai voiko asian hoitaa puhelimessa ym ennakkoon?

kiitos.

10

576

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kasva

      tuollaise löysän paskan olisi paras mennä armeijaan, kenties tekevät sinusta siellä miehen, velvollisuutta tässä taas koitetaan paeta kaiken mailman tekosyillä, työ? sulla on reilu 40 vuotta aikaa niitä tehdä, ei puoli vuotta missää tunnu, opiskelu? olisit hakenut lykkäystä kun oli tilaisuus, seurustelu? paskat, jos muija jättää sen takia että olet armeijassa niin ei voi kun nauraa, mene hyvä mies sinne armeijaan, siellä tehdään pojista miehiä, tekee hyvää joka miehelle, sivarit ja muut vapautukset pitäisi poistaa nii saataisiin vähemmän tätä löysää porukkaa, ja samaan syssyyn voidaan tuota armeijaa koventaa, nykyään se kun ei kovin kummoinen ole.

    • C-paperi mies (-"...."-)

      Psykologille kerrot asioistasi ja sillä tavalla että saat C-paperit. Nyt sinulle on määrätty lääkärin mukaan C-paperit ja ne pitäisi sitten lähettää etiäpäin. Esikuntaan kun lähettää niin jotain "sivarit ja totaalit keskustelu palstalla" tuli esille tästä hommasta että joudut johonkin jälkitarkastukseen kaippa ja sen jälkeen todentavat että C-paperit. (Voin olla toki väärässäkin että on tuo jälkitarkastus)

      Jos ongelmia tulee niin hae lykkäystä ja selvitä asiat läpikotaisin kunnolla. Lykkäystä pitäisi saada helposti. Toivottavasti löydät vastauksen, kaippa vastauksia näihin kysymyksiin löytyy palstojen historiasta, mutta ne onkin sikin sokin ja täynnä sitä sun tätä, joten voi olla vaikea löytää.

      Ainakin sinulla vielä aikaa on kun heinäkuussa vasta tarttee ajatella sinne menoa, että se on hyvä homma siinä että löytyy aikaa. :)

    • vaan

      Ihan rehdisti menet psykologille valittelemaan kaiken maailman itsemurha-ajatuksia sun muita. Hankit sieltä sen merkinnän omaan sairaskertomukseesi ja saat vapautuksen, ettei vain mene elämästäsi EDES sitä 6kk hukkaan.

      Ja tuota oli sitten ihan rehti info. Parempi vaan, että hankit itsellesi ne C:n paperit ettei muiden tarvitse kärsiä taas yhden asennevammaisen takia.

      • veltto lapsi

        Nykyaika on siinäkin mielessä ongelmallista, että vaikka tietosuoja on lainsäädännöllisesti muka tiukka, on satavarmaa, että jos hommaat löyhäpään paperit valtion arkistoihin jo junnuna, asiasta voi olla myöhempää haittaa sinulle. Ellet sitten halua muutenkin kansaneläkeläiseksi.

        Uusia lainsäädäntöjä kaavaillaan, että kutsuntatieto ja armeijan keskeyttäminen ym. henkiset ongelmat pitäisi saada joustavasti kulkemaan muiden muassa poliisille, joka määrää esim. luvista, kuten aseluvista. Ja sitä rataa.


      • uuuueheh
        veltto lapsi kirjoitti:

        Nykyaika on siinäkin mielessä ongelmallista, että vaikka tietosuoja on lainsäädännöllisesti muka tiukka, on satavarmaa, että jos hommaat löyhäpään paperit valtion arkistoihin jo junnuna, asiasta voi olla myöhempää haittaa sinulle. Ellet sitten halua muutenkin kansaneläkeläiseksi.

        Uusia lainsäädäntöjä kaavaillaan, että kutsuntatieto ja armeijan keskeyttäminen ym. henkiset ongelmat pitäisi saada joustavasti kulkemaan muiden muassa poliisille, joka määrää esim. luvista, kuten aseluvista. Ja sitä rataa.

        Mihinkään ei jää merkintää vapautuksen syystä. Lääkärilla (/psykiatrilla) on Suomessa vaitiolovelvollisuus.

        Työnantajalla ei ole edes oikeutta kysyä siitä.


      • saa päätellä
        uuuueheh kirjoitti:

        Mihinkään ei jää merkintää vapautuksen syystä. Lääkärilla (/psykiatrilla) on Suomessa vaitiolovelvollisuus.

        Työnantajalla ei ole edes oikeutta kysyä siitä.

        Kyllä työn antaja saa sen pääteltyä...(voihan kysyä onko mitään fyysistä estettä jonkun työn suorittamiseen, jos ei ole niin kyllä silloin tietää miksi velvollisuus on jäänyt hoitamatta)


      • jejjjejejeje
        saa päätellä kirjoitti:

        Kyllä työn antaja saa sen pääteltyä...(voihan kysyä onko mitään fyysistä estettä jonkun työn suorittamiseen, jos ei ole niin kyllä silloin tietää miksi velvollisuus on jäänyt hoitamatta)

        "Kyllä työn antaja saa sen pääteltyä...(voihan kysyä onko mitään fyysistä estettä jonkun työn suorittamiseen, jos ei ole niin kyllä silloin tietää miksi velvollisuus on jäänyt hoitamatta"

        a) On olemassa sellaisia töitä joita pystyy tekemään vaikka olisikin armeijankäynnin poissulkevia fyysisiä esteitä. Esim tuki ja liikuntaelinsairaudet. Suurinta osaa nykyajan duuneista voi tehdä vaikka aiemmin olisi jotain polvivaivoja ollutkin.

        b) Muut tavat suorittaa palvelus tai jättää suorittamatta. Siviilipalvelus, Totaalit, Jehovat, Ahvenanmaalaisuus, Ulkomaalaisuus. Työnantajalle riittää kun vastaa "suoritettu" tai "homma hoidossa".

        c) Työnantaja ei saa syrjiä työnhakijaa ihonvärin, sukupuolen, uskonnon tai asepalveluksen ym mukaan. Jos työnantaja tekee niin, hän syyllistyy tällöin rikokseen.


    • saat

      Kaalinpahvit ja helvetin pitkän sairasloman...sen jälkeen saat kenkää duunistasi ja kun uutta paikaa hakiessasi soittavat vanhalle pomollesi voit olla varma siitä, että aikaa riittää seurusteluun. (olettaen että joku muija huolii intin käymättömän, työttömän ja hullun)
      Parin vuoden kuluttua sitten tarkistavat onko kaalisi parantunut....(sitten kyllä vituttaa, kun sen olisi voinut käydä ajallaankin)

    • janssonin pata

      Käytännössä intistä saa lähteä pois omalla päätöksellä. Menet Riihimäelle ja ilmoittaudut lääkärin puheille heti kun mahdollista (viimeistään 1. aamuna) hänen kanssa asian voi sitten selvittää. Ei ne siellä ala väkisin pitää, kun kerrot jotain tuubaa henkisistä ongelmista ja sopeutumisvaikeuksista. Voivat yrittää ylipuhua jäämään, mutta pidät linjasi niin ei siinä sen kummempaa. Pääset lähtemään samana päivänä pois. jotain paperiasioita pitää hoitaa myöhemmin siviilissä mutta varuskuntaan ei tarvitse palata.

    • armeija halukas...

      voi luoja tätä meininkiä.. en ymmärrä miksi ihmset haluavat C-paperit ..jotta voisi jättä äase palveluksen välistä ? itse olisin halunut armeijaan ja olisin päässykkin kun kutsunta lääkäri ei huomannut katsoa toista sivua jossa oli sitten oma psygologinen tilanne (ei niinkään positiivista) muta kylläpäs lääkäri muisti katsoa sen ja mitä siitä tapahtui ei päästänyt tai muotoili että mhäne ei mielellään päästäisi minua armeijaan ja plaa plaa plaa... kaikkea sontaa .. olisin mielelläni mennyt armeijaan mutta kun ei niin ei..( onko sillä kova merkitys jos itselle tapahtuu jotain armeijassa? ei minulle).
      sitten kun katsoo tänne palstalle ..täällä ihmset yrittävät "keksiä" kaikennäköisä juttuja millä luistaa asiasta... eikä ihmiset ajattele sitä että miltä niistä, joilla on oikeasti jotain , niin miltä heistä tuntuu kun on 20 joillaa on ongelmia ja 60 "jotka teeskentelvät että on ongelma ...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      155
      6469
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      34
      3888
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      2005
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1969
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1799
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1646
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1553
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1508
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      19
      1499
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      35
      1380
    Aihe