Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Haaveena laumanvartija, mutta kysymys

tottukka

Saako laumanvartijarodut tottumaan vieraisiinkin lapsiin, eli tuntemaan ne vaarattomiksi? Vai ymmärtävätkö laumanvartijakoirat vain oman perheensä lasten pentumaisuuden?

8

608

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ElinaViivi

      Jaa no enpä tiedä. Jos onnistut opettamaan kaukkarin epäluulon vieraista pois, niin onnistut kyllä tuossakin :D Kaukkarin epäluuloa vieraita kohtaan ei voi opettaa pois. Ei sitä vai yksinkertaisesti pysty. Kaukkari voi kyllä oppia sietämään vieraita lapsia, mutta vaarattomiksi se ei niitä pysty laskemaan. Siksipä niitä ei voi jättää yhdessä ei missään tapauksessa!! Kaukkari ei pysty laskemaan vaarattomaksi ketään muuta kuin oman perheensä. Vain oma perhe on sille tärkeä, se suojelee sitä hengellään. Sille on ihan sama vaikka vieras ihminen kuolisikin. :D ei se välitä. Se välittää vain omasta perheestään.

      • toinen kaukkari

        ...kyllä minun kaukkarini ymmärtää aina, mitä lapset ovat, vaikka aikuisiin suhtautuu epäluuloisesti. Oma kaukkarityttömme erottaa kyllä lapset aikuisista ja tietää mitä lapset ovat. Mutta huolella kaukkarimme onkin lapsiin totutettu jo pentuna.


      • tottukka
        toinen kaukkari kirjoitti:

        ...kyllä minun kaukkarini ymmärtää aina, mitä lapset ovat, vaikka aikuisiin suhtautuu epäluuloisesti. Oma kaukkarityttömme erottaa kyllä lapset aikuisista ja tietää mitä lapset ovat. Mutta huolella kaukkarimme onkin lapsiin totutettu jo pentuna.

        Onko muilla vastaavia kokemuksia, kun sain kaksi niin toisistaan eroavaa vastausta?


      • ...
        tottukka kirjoitti:

        Onko muilla vastaavia kokemuksia, kun sain kaksi niin toisistaan eroavaa vastausta?

        Meillä on 5 vuotias kaukkaripoika jonka sosialistamiseen on todellakin käytetty aikaa, mutta siitä huolimatta suojelu- ja vahti vietti on niin kova, että omassa häkissä ollessaan ärähtää jokaiselle vieraalle oli se sitten lapsi tai aikuinen. Eli oman koiran kohdalla voin sanoa, että tutut ihmiset ovat ok, niin lapset kuin aikuiset, mutta vieraisiin suhtaudutaan epäluuloisesti. Tosin tietty ihan pienet vauvat ja lapset ovat asia erikseen. Jos olisit kysynyt samaa vaikkapa vuosi sitten, olisin vastannut, että koira suhtautuu lapsiin eri tavalla kuin aikuisiin, mutta nyt aikuisiän saavutettuaan tilanne on muuttunut.

        Meillä ei oteta asian suhteen riskejä vaan vieraat ihmiset haistellaan verkon läpi ja tutustutaan hitaasti. Näin siis toimitaan omalla alueella. Kun ollaan omalta alueelta pois esim. eläinlääkärillä, niin meidän nallekarhua saa tulla periaatteessa tervehtimään kuka tahansa. Käytös on täysin erilainen, mutta näinhän sen kuuluu ollakin.


      • ,,,

        Opetat vaan pennusta asti.........
        Viet vaikka kuljeskelet joka päivä sinne tai joka toinen tarhojen läheisyydestä.
        oleskelet muuten vaan koiran kans vaikka 2 kertaa viikossa ruuhka aikaan jossain ison kaupan pihalla. aloitat tietenkin vähähemmästä ihmis määrästä ja sitten sinne ruuhkaan.. ei tarvitse antaa kosketusta muihin ihmisiin mutta siellä tottuu ettei kaikki ole pahoja vaikka niitä paljon ohi menisikin... :)
        eli pennusta vaan paljon vieraidenkin ihmisten seassa... kontaktia siis muihin ihmisiin ei tarvitse/ saakkaan ottaa mutta että koira tottuisi ettei kaikki ole pahoja. Ja pentuna sanoa aina kaikille jotka olisivat sitä mielelllään lääppimässä niin rohkeasti vaan ettei saa. ja ei haittaa vaikka tulisi villejäkin lapsia siellä vastaan. Hyvä vain. sitten kun koira on leimautunut sinuun, saa siihen vieraatkin koskea sinun ja koirasi luvalla.


    • lapset ja koirat

      Meillä pyreneittenmastiffi ymmärtää meidän omien lapsien päälle, se tietää että nämä ovat lauman pennut.
      Mutta vieraat lapset ja aikuiset sen omalla reviirillä ovat uhka, koira käyttäytyy vartioivasti ja suojelevasti.
      Muualla kuin kotona koiraa voi tulla koskemaan, mutta se vartioi silloinkin.
      Esimerkiksi meidän autoon ei saa koskea ja lapsiin ei kosketa.
      Koira menee väliin seisomaan, mikäli joku yrittää koskettaa autoa tai lasta.
      Myös minua vartioi.

      Eli älä ota laumanvartijaa mikäli tahdot pehmolelun, mutta jos tahdot aina uskollisen kamun, joka ei jätä pulaan, mutta jonka vietti on huomioitava joka käänteessä, voi laumis olla sinun rotusi.

      Huomaa, että laumanvartijan omistajana joudut miettimään enemmän koirasi tarpeita ja vaatimuksia, kuin jos sinulla olisi esimerkiksi kultainennoutaja.

    • kopanköpegi

      Meidän kaukkari rakastaa kaikkia lapsia, niin kotona kuin reviirin ulkopuolella.
      Epäluuloisuus ilmenee silloin kun tuuli on kaatanut yöllä naapurin roskiksen tai joku viheltelee kulkeissaan.

    • erererer

      Tuosta pyreneitten mastiffista voisin oman kokemuksen perusteella kertoa, että suhtaui lapsiin aina ystävällisesti, ikään kuin tietäen heidät lapsiksi. Mutta aikuisiin omalla reviirillään epäluuloisesti, mutta ei koskaan kiinni käyden, vain haukkuen kovaa ja pyörimällä ympärillä. Tosin pystiffeissä on myös sellaisia, jotka jättävät vieraat heti rauhaan, kun omaa talon väkeä on paikalla, antavat vieraiden olla ja myös sellaisia, jotka eivät oikeastaan välitä vartioinnista yhtään, näitäkin olen tavannut. Lopultakin kyse on usein siitä, millaisen sattuu saamaan, näillä on vahtiviettiä, mutta ovat ihania perhekoiria, mutta eivät mitään helppoja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      83
      2122
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1808
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      30
      1760
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1520
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      65
      1471
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1392
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1354
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1312
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1284
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1271
    Aihe