Tasoristeys surmasi taas

Erja mummu

Monenko viattoman lapsen ja nuoren pitää kuolla ennen kuin valtio rakentaa alikulkutunnelit noihin tasoristeys paikkoihin? Junat (valtion omistavat) murhaa ihmisiä melkein viikottain kun valtio nuukailee rahojen kanssa vaikka niitä pitöäisi käyttää pikkuisten ja avuttomien suojelemiseen. Suomen valtiolla on versta käsissä.

Lapsi on on utelias ja on tämäkin lapsi saattanut mennä liian lähelle katsomaan että miltä "tsuk tsuk" näyttää ja tämä oli lopputulos. Ei lapsi ymmärrä noita varoitusvaloja ja puomeja... ne vain tekevät tasoristeyksistä kiinnostavamman.


Tunnelit ja heti. Kiitos.

12-vuotias poika kuoli tasoristeysturmassa
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/12-vuotias poika kuoli tasoristeysturmassa/1135246260242

22

493

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • suruun

      ja menetykseen. kenenkään ei pitäisi joutua tuollaiseen tilanteeseen.
      kuitenkin syyllistän hieman vanhempia joitten olisi pitänyt huolehtia riittävästä varoittamisesta ,vaikka tiedänkin lasten muistin pituuden.
      olen itsekkin huolehtinut omista ja vieraittenkin lasten turvallisuudesta aina kun liikutaan ymparistössä joissa riskit ovat suuria.

      • MuttaMutta

        haukutkohan väärää puuta syyllistämällä vanhempia, kyllä 12v- normaalioloissa pitäisi olla senverran havaintokykyinen, ettei syöksy surmansuuhun.
        Oikeaa liikennointiä on varmasti teroitettu niin kotona kuin koulussakin, eikä tuosta lehtijutusta selvinnyt, kuinka onnettomuus tapahtui!
        Tasoristeys ei sitä varmasti aiheuttanut, kuten ei junakaan.
        Jaksamista vanhemmille ja omaisille.


      • oikea puu
        MuttaMutta kirjoitti:

        haukutkohan väärää puuta syyllistämällä vanhempia, kyllä 12v- normaalioloissa pitäisi olla senverran havaintokykyinen, ettei syöksy surmansuuhun.
        Oikeaa liikennointiä on varmasti teroitettu niin kotona kuin koulussakin, eikä tuosta lehtijutusta selvinnyt, kuinka onnettomuus tapahtui!
        Tasoristeys ei sitä varmasti aiheuttanut, kuten ei junakaan.
        Jaksamista vanhemmille ja omaisille.

        12-vuotias EI ole vielä ihan niin fiksu, että olisi pystynyt kasvattamaan itsensä varmaksi ja vastuulliseksi aikuiseksi mammojen, mummujen ja pappojen mallivastustuksesta huolimatta. Monet aikuiset kun näyttävät lapsille mallia, että näin sitä huidellaan ympäriinsä sekä eteen että taakse liiemmin katsomatta, seurauksia ajattelematta. Sitten pyöritellään silmiä ja päivitellään, kun lapsi toimii täsmälleen samalla tavalla: "Olisihan noin ison jo pitänyt osata!" Ei se lapsi itsestään kasva ja viisastu. Voi, kun tämän asian voisivat aikuiset opetella ilman ja ennen näitä järkyttäviä seuraamuksia.


    • sanamuoto väärä

      Otan osaa.

      Kyllä se kuitenkin on niin, että ei ne tasoristeykset ketään surmaa.

      Ihmiset surmaavat, huolimattomuudellaan ja piittaamattomuudellaan.

      • voi väistää

        Mielenkiintoinen aloitus, tasoristeys on eloton paikka. Se ei *voi* surmata ketään. Juna on iso liikenneväline, joka on omilla kiskoillaan juuri siksi, että sitä ei voi käyttää muun liikenten seassa. Se ei voi mitään, jos joku tulee alle. Ei myöskään junan kuljettaja, koska hän ei voi millään kumota fysiikan lakeja.

        Onhan se ikävää, kun joku jää junan alle. Silti pitäisi yrittää suhtautua asiaan kuten elämään muutenkin. Asioita tapahtuu ja osalle tapahtuneesta ei voisi mitään vaikka olisi kaikki maailman resurssit käytettävissä.


    • Paikkakuntalainen

      Juu, kannatan kyllä tätä, että siihen saataisiin puomit. Meinattiin kerran kaverin kanssa jäädä junan alle siinä. Ei nyt aivan, kerettiin kyllä hyvin alta pois.
      Neljäs tapaturma jo tässä tasoristeyksessä. Eikö kaupunki voisi arvokkaista rahoistaan laittaa siihen jo ne puomit? Eikö eka kerta opettanut?

      Ei tämä tapaus näin mennyt että 'ooo miltä tsuk tsuk näyttää'
      Mistä tiedän?
      Koska näin sen. Se oli jotain niin kamalaa katsottavaa, ettei sanat kuvaa.
      En ala sitä teille selvittämään, koska en tahdo sitä uudestaan käydä läpi.

      • Ääliöiden maa

        Junien vikahan se on kun ihmisten (koheloiden) päälle ajavat ja vielä enemmän valtion, joo tehdään vaan se kallis alikulku jonka voi sitten aivan hyvin jättää käyttämättä ja ylittää se rata sieltä mistä ennenkin - ja taas "turha kuolema" oho, kuinkas muuten vr:n/valtion/junan vika taas !!

        Viisaat voisivat sitten kertoa MIKSI tasoristeyksissä joissa puomit jo ovat niin ne ajaa autolla paskaksi tai lähteä alittamaan polkupyörää perässä raahaten??

        Ai niin vikahan oli siis valtion/vr:n/junan - toivottavasti kaikki nyt ymmärsivät?


    • älä törmäile!

      Tasoristeyksiä muutetaan eritasoristeyksiksi kaiken aikaa. Fiksu ihminen ymmärtää, että muutostyö ei tapahdu vuodessa tai kahdessa. Sillä välin tulee muun liikenteen varoa raideliikennettä, mikä onkin yksinkertaista ja helppoa, kunhan asenne on oikea: varmista turvallisuutesi ennen tasoristeyksen ylitystä!

      • joopajoopa

        Kyllä on kummallinen katsantokulma että tunnelit kaikille alituspaikoille. Otan osaa suruun, mutta näistä tasoristeys onnettomuuksista pitäisi lähinnä rataa ylittävien ottaa opiksi. Tunnelit kaikille paikoille on mielestäni mahdoton ajatus, voisiko kaikille suomen tuhansille ylityspaikoille sellaiset asentaa. Ei todellakaan, mutta vilkkaimmille ne pitäisi tehdä kyllä välittömästi. Suomessahan on ratoja, jotka ovat käytössä vain muutamia kertoja vuodessa, on ratoja jotka käytössä muutaman kerran viikossa, ratoja joita käytetään pari kertaa päivässä ja ratoja joita käytetään useita kertoja tunnissa. Siinä on isot erot minne niitä tunneleita pitäisi ensin asentaa.


    • Auto Masentaja 2

      mummu ne lääkärin määräämät lääkkeesi ja ajallaan. Saattaisi arvostelukykysi palautua.
      Minäkään pappaikäinen en noi päättömiä möläyksiä päästele.

    • Relampago

      Juna on siitä viksu ja vekkuli vekotin, että se ei tule kovin kauas kiskoista. Jo viiden metrin päässä olet turvassa, sillä suistumiset ovat kovin harvinaisia tapahtumia. Jos menee lähemmäksi kiskoja, kannattaa katsoa ettei junaa ole tulossa. Juna on iso, sen kyllä näkee.

    • easYon

      Surullista. Voimia omaisille ja läheisille. Ei syyllistetä uhria, eikä junaa. Vaan syy on valtion päättäjien jotka sijoittavat rahaa ennemmin maahanmuuttajien elättämiseen, kuin perusasioiden eli liikenneturvallisuuden ylläpitoon. Puomit paikalle ja heti, Abdulin ei tarvitse saada joka vuosi uutta kamelinnahkasohvakalustoa, vaikka huonekalut onkin kulutustavaraa.

      • surullista

        Ottamatta kantaa tämän 12v tapaukseen:

        Vaaditaan samalla puomit valojen lisäksi myös suojateille. Vilkkaampiin risteyksiin alikulkutunnelit.

        Emmehän voi olettaa, että ihmiset ymmärtäisivät valojen merkityksen tai katsoisivat oikealle ja vasemmalle, ennen tien ylitystä. Puomit ne olla pitää.


      • Äärimmäisen vaarallisia
        surullista kirjoitti:

        Ottamatta kantaa tämän 12v tapaukseen:

        Vaaditaan samalla puomit valojen lisäksi myös suojateille. Vilkkaampiin risteyksiin alikulkutunnelit.

        Emmehän voi olettaa, että ihmiset ymmärtäisivät valojen merkityksen tai katsoisivat oikealle ja vasemmalle, ennen tien ylitystä. Puomit ne olla pitää.

        Mielestäni junien pitäisi kulkea aina tunnelissa. Ja asemilla pitäisi olla kaksoisovet kuten nykyisissä hisseissä ja vähänkin kehittyneemmissä meroissa on nykyjään.

        Samoin bussipysäkeille pitäisi saada suojat. Näin kerran kun mies tuli ulos bussista likastui ja kaatui suoraan bussin alle...

        Kaikkiin helloihin tulisi asentaa automaattinen sammutusjärjestelmä. Kaikkiin asuntoihin sprinklerit! (Kyllä, tämä ei ole vitsi, maissa joissa näin on tehty palokuolemat ovat radikaalisti vähentyneet).

        Perheväkivallan osalta kaikkiin koteihin pitäisi saada videovalvonta ja säännöllisesti vierailevat vartijat.

        Jatketaanko listaa?


    • Luonnollinenvalinta

      Jos on liian tyhmä elääkseen, niin sitä siitä saa. Silloin sietääkin kuolla.

      Joskus pistää oikeasti ihmetyttämään ihmisten tyhmyys ja se kuinka sitten valitetaan siitä ettei heitä "suojeltu" omalta tyhmyydeltään. Nyky yhteiskunnassa nimenomaan pohjasakka kukoistaa sen takia että niiden ei anneta kuolla. Koko "rotu" menee pilalle moisen takia. Heikkojen kuuluu kaatua elontiellä.

      P.S. Katso elokuva darwin awards.

    • keppismakkara

      EI tarvitse rahhaa tuhlata tuollaisiin, kyllä normaalit tietää mikä on turvallista, mutta aina ihmiset saavat itsensä tapatettua onnettomuuksissa vaikka ne teipattaisiin puuhun kiinni.

    • ei_kiesus

      Mitähän tuollaisille kuten tämän ketjun aloittaja "Erja-mummokin" pitäisi tehdä että tajuaisivat missä se vika onkaan?
      Kuten jo näkyy kirjoitetunkin ettei tyhmät radalla leikkijät sillä lopu sillä että tasoristeykset poistetaan!

    • IkävääMuttaTotta

      Valita EU:hun....suomessa ei toimi enää muutenkaan mikään....Eikä tosiaan kannata tehdä lapsia suomeen jos vain siltä voi välttyä!

    • ylikäytävältä.nähtynä

      Kuinkahan se tienylitys onnistuu, kun autot, varsinkin isot ajavat siinä ohi.
      Moni on kuollut, polkupyörällä kaatunut alle jne. Pitäisikö tehdä eri tiet.

      Aikoinaan pentuna meinasi tosin, siis alle viisivuotiaana jäädä lättähatun alle. Aurasin puuauralla rataa talvella. Onneksi se kuski painoi pillejä riittävän pelokkaasti, etten uskaltanut mennä.

      Sitten ajoin autoa ekakertaa - siis sellaista pikku-ikkunainen kupla"wolkkari.
      Juna meni siitä yksiraiteisin ratamme ylikäytävän ohi. Olin juuri lähtemässä yli, kun velimies sanoi, että älä mene, katso - junan poikanen voi tulla sen perässä. Stoppasin ja katsoin.

      Vasta aikuisena työelämässä tajusi, kuinka oikea oli velimiehen neuvo. Junan perässä olisi voinut tulla ratatyökone - aivan luvallisesti. Siis se junan poikanen.

      Varoitus ja varoituksesta vaari - saa aikaan turvallisuuden jota noudatetaan. Se luo elämälle sen lain, että sitä noudattaen nuoret ja aikuiset voivat matkata. Joka ei noudata sitä varottavaa lakia, on lain alla ja voi menehtyä sitten varomattomuuttaan.

      Olen evästänyt ja evästä jälkipolvea jo toisessa polvessa. Juna tulee kuin kissa. Sitä ei välttämättä kuule. On kuljettava riittävän etäällä radasta ja jos tarvitsee mennä yli, on katsottava, kerran, kaksi ja jopa kolmekin kertaa. Sillä jossain paikassa voi taustavalot hämätä näkemästä "junan valoja". Meillä kylläkin voisi junissa olla sama, kuin hälytysajoneuvossa, että kaukovalot "vilkkuu keulassa", no en tiedä, häikäisisikö se vastaantulevaa junankuljettajaa sitten.

      Siis elämä on neuvomista ja varottamista. Junalla on kiskoilla paikka, missä ne liikkuvat. Autoilla tiet jne. on varottava. On opetettava.
      Kaupungissa on keväällä varottava tippuvia jääpuikkoja, sekin saattaa olla vaara ja sekin tappaa.

      Niin vielä junista. Tasoristeys on paikka, jossa on määrätty näkyvyys aina ja aika jossa kerkeää yli, jos elää oikein. Silti vaikka on STOP - merkitkin, niin tiekarhukuski saa kyytiä veturin keulasta - onneksi jäi henkiin tässä lähellä. Toinen oli koulubussi - perään kopsahti. Seuraava ylityspiste, emännän työkaverin tyttö jäi ja menehtyi junan töytäämisenä. Syy korvalappustereot ja kaverin kanssa liikkumisen takia huomio muualla, sekä liian lähelle rataa.
      Ihmisestähän on kiinni se, miten asennoituu. Ei siinä radalla ole kuin 60 km/h rajoitus junilla ja kaupungin laitapaikalla. Olen asunut 50- vuotta tässä. Mitä on tapahtunut, on huolimattomuutta, tai piittaamattomuutta.
      Jos ylikäytävälle ajetaan, vaikka ajatuksella, luetaan huomisenpäivän lehdestä, jossain mättää. No, siinä takapenkillä meni koulukaveriltani puolipäätä metallille. Se juna tuli. Vaikka nopeus oli junalla vähäinen, massaa on. Mutta jos olisi pysähtyneet ja katsoneet, ei olisi onnettomuutta. Kuppilasta liikenteeseen, talvi - ikkunat huurussa ja ylikäytävä.
      Seitsemän savua kylän talojen piipuista hävisi. Senverran ukkoja hävisi kuppilareissussa.
      Niin, sopii miettiä syytä, mihin voi katsoa, kun jotain tapahtuu.

      Juna kulkee ja me osataan varoa, kunhan meitä opetetaan varomaan. Ja evoluutio opettaa sitten ne nuoret - jotka pelaavat uhkarohkeaa junan edessä. Hitaammat kuolevat ja kavereita sitten keljuttaa, kun määrätty peli otetaan elämään. Siinä ja siitä opitaan opettamisen tarve ja opin vaarinottamisen syyt.

      • Anonyymi

        Junan kuulee ja näkee jos katsoo ympärille ennen kuin löhtee ylittämään. Ei se mikään kissa ole miiä hiippailee äänesttömästi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Junan kuulee ja näkee jos katsoo ympärille ennen kuin löhtee ylittämään. Ei se mikään kissa ole miiä hiippailee äänesttömästi.

        Monella on nykyään kuulokkeet päässä mikä taas tekee junasta äänesttömän kissan.

        Monessa paikkaa on myös tasoristeykset täynnä pusikoita mikä saattaa aiheuttaa sen että junan näkee tulevan vasta 5 sekunttia ennen risteystä ja valoja ei välttämättä näe auringonpaisteen takia.


    • Anonyymi

      tyhmyys surmasi taas

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2834
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      527
      2676
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1855
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1797
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      117
      1733
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1679
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1292
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      88
      1126
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      58
      1099
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1092
    Aihe