Mikä on pahinta mitä teille on sanottu -gallub?

Liliana91

Mikä on ollut pahinta mitä teille on sanottu, liittyen anoreksiaan? Esim, jos vaikka oot kertonu jollekkin tästä?

Mulla pahimpia on ollu kun kerran kerroin ystävälleni, että mulla on ongelmia ruokailun kanssa, ni se tokas: "Mut eihä sulla oo vielä mitään hätää, kun et oo mikään sairaan laiha"
Sit ku mun ilmeestä ilmeisest näki, et en pitäny kuulemisest ni se rupes pyytelee anteeks, mut se koski hetken.

Ehdottomasti kamalampia hetkiä on ollu, ku oon erehtyny keromaan kaverilleni, kuinka iloinen oon ku sain taas pari kiloa pois.. Kaveri muistutti vain, että on yhä mua laihempi tai painaa sen ja sen verra.

Olis kiva kuulla, että mitä teille on sattun?

36

2233

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • läski x1000

      Minusta on niin ärsyttävää, ku mulla on sellainen yks kaveri joka syö aika paljon mutta kuitenkin niin pikkuruisia nokareita, ja joka painaa minua 20 kiloa vähemmän, niin hän aina sanoo ettei oikeesti paina ees vähän ja on muka LIHAVA (eikämielestäni ole kyllä anorektikko ku syö kummiskin niin paljon, painaa 44 kiloa!). Ja sanoo että olen muka laihempi kuin hän on! Niin rasittavaa vaikka hän itsekin tietää olevansa miljoona kertaa laihempi. Hmh. Ja sitten äiti ainaki valittaa aina että syön aivan liian paljon, vaikken olisi sinä päivänä syönyt edes paljoakaan (ehkä vain omenan ja leivän)! Ja sit ku sanoin kerran yhelle kaverilleni joka nyt muutti kummiskin pois (ja inhosin sitä muuten muutenkin alunperin..) ku hän oli sanonut että olen aika pyöreä, niin minä sitten raivostuin tietysti hänelle ja sanoin että minusta tulee kuules kohta anorektikko vaikka ja lopetan syömisen ja sitten olen laiha! Ja kaverini vain nauroi minulle. Melkein purskahdin itkuun. :'(

      • tekee pahaa

        Moikka!

        Itse olen oksentelija, mitat 169/73... Mikäköhän ihrapallero mä olen?

        Mutta joo asiaan... Olin yks päivä suht isolla bussiasemalla ja venailin siinä bussia. Sitte paikalle saapui ehkä noin 15-vuotiaat tytöt, jotka haukkuivat erästä tyttöä, joka seisoi toisella pysäkillä poikaystävänsä kanssa. Aluksi ihmettelin, mitä he siinä nauroivat, kunnes kun menimme bussiin, tytöt alkoivat nauramaan ja toinen sanoi toiselle, "kato nyt ku se keimailee"... Ja vain siksi että hän oli lihava! Ihme että täällä jengi sairastuu syömishäiriöihin. Tää on mätä paikka!

        Tsemppiä teille, voi kun teijän kaverit/vanhemmat/sukulaiset tietäis mitä on saanut aikaan....


    • ,.,.m-,.-n,.m-

      No ei mulle oo suoranaisesti sanottu mitään pahaa, mutta kavereiden ja muiden ihmisten sanomiset on jotain mikä mua satuttaa ainakin tosi paljon. Kaverit jotka on todella laihoja sanovat itseään lihaviksi!?!? WTF. Mä tahdoin olla kuin he, ja he sanovat että ovat lihavia. Jotain mitä mä tavoittelin kauniina ja laihana viedään pois mun päästä koska se on niiden mielestä lihavaa. Jos ne pitää itseään lihavina, niin mitä vittua mä niille enää olenkaan sitten. Ihramanaattiläskivuori kenties, en mä tahdo..

    • ana vm 83

      mulle sanottiin ennen sairastumistani,tai siis mun miesystävälle sen jälkeen kun erosin hänestä,että miten hän on voinu seurustella mun kaltaisen valaan kanssa!!se koski ja oli osasyy siihen,että laihdutin yli puolet siitä painosta pois ja sain anorektikon paperit

    • Omena13

      mun kaverilla oli karkkia, ( Se o ite sellanen ihan normaali, ei mikään himo laiha) niin se sanoi mulle, '' että et sä saa kun oot tollanen possu, niin söisit kuitenkin kaikki'' . Tosi kivaa juu, olin taas syönyt koko päivänä varmaan jonkun puolikkaan omenan, ja siihen se sit jäikin... Anorektikoksikin on kutsuttu pari kertaa ( 159/44 ) vaikka en oo kellekkään mitään sanonut siitä...

      • kotia

        Ehdottomasti se, kun löytää itsensä asumasta homeasunnossa!!

        www.homeasunto.suntuubi.com


      • possuli900

        mun kaveri Mercy(nimi muutettu)sanoi mulle että ''mä oon niin vitun läski porsas ja niin vitun tyhmä!''Tuli pieni hhuuhhuuuh kivasti sanottu ja tuli aate et ois kiva sit olla laiha painoin sillo 160/48 NYT PAINAN 160/43.9 ja haluisin laihtuu 38 mun painoindeksi on 17.6 ja se on aika paha juttu mutta ei haittaa terkkarille en kerro kun sekin on sellanen BIATCH!!!!!!!!


    • bana--

      Varmaan se kun illalla söin leivän ja menin hakemaan omenan, niin poikaystävä sanoi: Taasko sä syöt. En muuten ollut syönyt koko sinä päivänä mitään muuta ja jäi se omenaki syömättä. Mukavaa kuulla tommosta.

    • miksi sairastuin

      olin koko illan yrittäny jotaki yhen kundin kaa..
      se oli niin sulonen ja hyvän näkönen.. en itse ajatellut koskaan että olisin lihava,
      pidin itseäni normaalina ja naisellisena...

      no, kun ehdotin jotaki vihjailevaa nii se vastas:
      ''hei... sori nyt, mut jotenki mä en vaan vois olla sun kaa.. mua rupee helposti oksettaa jos mun panolla on tommonen hyytelömaha!''

      olin aivan sanaton .... kyllä olin tyhmä kun edes kuuntelin tommosta paskanaamaa.. nykyään olen normaalipainoinen taas, ja nyt aion nauttia kehostani ja seuraava joka heittää tommosen kommentin saa nyrkin nenään ja pippeli rutistuksen!

    • tässä muutama

      Itelleni pahimpia mitä on sanottu on
      " Ethän sä ees oo vielä liian laiha" (bmi tuolloin 17)
      " No mä oon kuitenki meistä se laihempi, ja oonha mäki tyytyväine itteeni!"
      ( ^ tajusikohan edes itse koko lauseen ristiriitaisuutta vastatessaan anorektikolle ? )

      " Ei mulla ole mitään sitä vastaan että sä laihdut, kiinteydyt vaikka!"
      ( HYVIN MIELTÄ YLENTÄVÄÄ?! TOISEN MIELI ONVÄÄRISTYNY JA KIINNI PUNTARIN LUKEMISSA JA TOINEN PUHUU KIINTEYTYMISESTÄ? aivan kuin ei oma häpeä riittäisi)

      Sukulaisilta tulleita nämä perinteiset

      "ei sun kuulu olla laiha, tuu meille niin saat kunnon ruokaa ja on sitte vähä mistä ottaa kiinni"


      "nonii ootsää jo sopiva, älä ny kauhiasti enää laihduta!" (bmi 16.7)

      Eräs kaveri joka ei asiasta oikein mitään ymmärtänyt vaikka olin anoreksiaa sairastavani kertonut..
      "sä vaan kerjäät huomiota tolla laihduttamisella, oot säälittävä.."
      "eikö sun perhe välitä siitä ettet syö?"( < ei toki, muuten vaan monta tuntia yhden omenan tai vastaavan eteen taisteltu kun vanhemmat tuputtaa)

      sekava viesti eikä tässä välttämättä ollu pahimpia, mutta tuli edes joitain kerrottua.

      • ja kertoo

        mitä anorektikolle sitten voi sanoo sen ulkonäöstä, ettei se loukkaannu. Eikö voi sanoo rehellisesti, että oot jo sopiva, älä ainakaan enää laihuta. Kerro, en osaa suhtautua tyttäreeni, joka on kohta pelkkää luuta ja nahkaa. Tuntuu, että sanoo aina väärät sanat ja pahentaa vain tilannetta. Apua tarvis ja pian.


      • totuus on ihana
        ja kertoo kirjoitti:

        mitä anorektikolle sitten voi sanoo sen ulkonäöstä, ettei se loukkaannu. Eikö voi sanoo rehellisesti, että oot jo sopiva, älä ainakaan enää laihuta. Kerro, en osaa suhtautua tyttäreeni, joka on kohta pelkkää luuta ja nahkaa. Tuntuu, että sanoo aina väärät sanat ja pahentaa vain tilannetta. Apua tarvis ja pian.

        Kerroppa sille totuus. Sanoit että hän on luuta ja nahkaa. Sano sille se. "olet luuta ja nahkaa, näytät anorektikolta"

        Mua ainakin ärsyttää, kun mun äiti ei uskalla kertoa totuutta. Se sanoo aina vain"olet ihan normaali" vaikka bmi 17 . Tulee semmoinen olo, että täytyy laihtua, kunnes näytän laihalta, EN NORMAALILTA.

        Totuus on paras. Tyttö täytyy saada tajuamaan, että on sairas. Mun kaveri sanoi mulle tänään, että sun puheet on ihan sairaita ja näytät anorektikolta. Heräsin. Tämä ei ole normaalia, vaan sairasta.


    • iuihkjhkjh

      sekä sanoja että tekoja jotka on satuttanu ja tässä niistä osa:

      mitat 159/51
      "sun siskos vois olla malleja ku on niin ihanan laihoja!"
      "nosta hametta niin saat mahas sen alle piiloon"
      "ei susta kyl missii tuu"
      "mä painan melkee saman verran vaik oon 10cm pitempi, vähä jännää!"

      ja sit laihduin, laihduin..

      mitat 159/43
      äiti tulee nostaa mun paidan ylös ja tökkii mun mahaa sanoen "syöks sä mitää"
      äiti löytää mun päiväkirjan ja huutaa mulle "vitun itsekäs paska! mikä vitun hemmoteltu prinsessa säki olet ku meet väkisin ittelles hankkii muka jonku syömishäiriön! kuka sä oikee luulet olevas pilalle hemmoteltu paskiainen!"

      Niin mun syy kaikki.. En vieläkään terve mut sentää poikaystävä on mun tukena.. Seki tosin petti muo viime kesänä ku olin lihonnu ja painoin jonku 55 kiloo... Väittää etten mä ollu mitenkää syynä asiaa ja et se oli sen omaa tyhmyyttä.. Mut jotenki vaan yhdistin sen niin etten mä kelvannu sen kokosena. En koskaan kelpaa kellekkään täysin.... Nyt paino taas 50.. Ja alas ollaan menossa.. Kaikki on mun syytä. Aina oon liian lihava tai liian laiha.

    • blahdidah

      Kaverit aina huomauttelee mun mahasta ja sanoo "oot muuten tosi laiha mut sul on tommonen pömppö masu"

      olen 168/57 ja omasta mielestä kamala läskipallero.. oon laihdutanu tammikuusta saakka ja ohan niitä kiloja aika paljo lähteny mutta ei tarpeeks.

      ja äidin kanssa jos käydään esim vaatekaupassa nii se tyrkyttää aina L ja XL kokoisia vaatteita vaikka ne on isoja mulle. Sitten tulee semmonen olo et näytän joltain XL kokoselta.

    • Ilonasi

      En ole ihan varma mikä on pahinta mutta jostain tästä se alkoi: Olin jälki-istunnossa ja jotkut takarivin pojat huutelivat siellä jotain:
      "hei läski, hei läskiii, tuu tänne" En tajunnut eka että he puhuivat mulle, mutta kun joku mainitsi nimeni tiesin että he puhuivat musta.. Se oli niin järkyttävää kuulla tollasta. En voi kieltää etten olisi ollut vähän pyöreä, mutta kuitenkin normipainoinen.
      Ja aina kun kävelin sen pojan ohi se kysyi jotain "mitäs valas?" tai "hyii se tulee"
      Kun tuota jatkui kuukausi en enää kestänyt ja siitä se lähti.. en ole muuta tehnytkään kun laskenut kaloreita ja itkenyt painoani ja koulukin lähti menemään ihan perseelleen. Ja ei siitä viime kerrasta kauan ole kun kuulin jonkun espanjantunnilla puhuvan musta että "niimpä sil on niin iso perse" ne ovat molemmat hyvin laihoja tyttöjä ja oikein käy kateeksi niin eihän siinä muu auta kun jatkaa tätä laihdutusta, ettei kuule tollasta enää..

    • Julia

      Mummini on laihtunut nyt useita kiloja sairauden takia. Viimeksi kun menimme hänen luokseen, ihmettelin kuinka hän on laihtunut. Sanoi minulle "Tekis varmaan hyvää sullekin vähän laihtua", BMI on 20.... Helpottakaa hitto soikoon vielä vähän lisää tätä oloa.

      • Piiatsu92____

        Mite immeiset osaa olla noin typeriä ja sanoo tollasia asioita, vaikka näkee varmasti, että toinen ei ole edes lihava, välttämättä edes normi.. Oiskohan kateellisuuta? :ss

        Mulla pahin asia, jonka oon itestäni kuullu, oli muutama vuos sitten kun olimme kolmistaan yhden kaverin luona. Olin silloin vielä normaali painoinen, kaksi kaveriani taas alipainoisia ja laihoja. He painiskelivat patjakasan päällä ja mä katselin vierestä. Rupesivat siinä haukkumaan toisiaan leikillä läskeiksi, kunnes toinen (mun muka hyvä ystävä) sanoi: "Piiaki (minä) on läskempi ku me"
        Sitte ne vaan nauroivat ja jatkoivat painimistaa, kunnes taas tää sama tyyppi sano: "Me painetaa varmaan yhteensä se mitä Piiankin!"
        Se oli sellasta pilailua, en usko et se tarkotti mitenkään luokata mua, mut sen se teki. Mut hiukan lohdutti kun toinen kavereistani sanoi sitten: "Must Piia on normaali, me ollaan luikkuja mut se normaali, eikä läski."
        Olin silleen, et kiva juttu! Kiitosta vain!
        Pointti oli sama: olen läskempi kuin he.. tai ainakin olin.


    • zeran.

      Omista anoreksia-ajoistani on aikaa, mutta muistan yhä yhden syyn, joka sai minut aikanaan ajattelemaan että minusta pidettäisiin enemmän laihana.

      Tajusin kyllä olevani isompi kuin ystäväni mutta en pitänyt itseäni mitenkään lihavana, tai että kokoni olisi ongelma, en välittänyt edes poikien "läski, lihapulla" jne. huuteluista. Mutta kun kerran toin kotiin isälle uuden koulukuvan (taisi olla viidennen tai kuudennen luokan kuva, koska seiskan puolessavälissä olin jo letkuissa), isä totesi että "kyllä sä sitten oletkin pullero". Myönnettäköön ettei kuva ollut kovin kaunis, minulla oli muun muassa komea kaksois-kolmoisleuka. Mutta hei, se oli sentään oma isäni, jonka kuuluisi pitää tyttöään maailman kauneimpana!

      En voi sanoa, että tämä olisi ollut syy sairastumiseeni, mutta ainakin se oli asia josta sai lisäpontta; olla sen näköinen että edes oma isä voisi pitää kauniina.

      Myöhemmin asian tullessa esiin isä kiisti sanoneensa ikinä mitään tuollaista, ja olenkin siitä ihan varma ettei hän tarkoittanut sanojaan niinkuin minä ne otin. Mutta valitettavasti anorektikolla (tulevallakin, tai entisellä yhtä hyvin) on norsun muisti, mitä tulee siihen mitä hänen painostaan sanotaan.

    • ja sairastumisen

      laukauksena toimi opettajan kommentti 7lk.
      Koulun lehteen piti jokaiselle keksiä oma sloogani,jota luokkakaverit ehdotti nimettömästi lapuilla.Mulle tuli kaikkea paskaa,koska olin lihava ja kaiken sen lisäksi isäni on romani.Opettaja luki sitten niitä lappuja ja mun kohdalleni päästyään repesi armottomaan nauruun.Lapussa luki liian lihava perhoseksi!Koko luokka nauro ja silloin toivoin,että olisin vaan voinut piiloutua tai muuttua näkymättömäksi.
      Tosta kommentista ja kokemuksesta kaikki sitten alko.

      Viikko sitten isäpuoli sano mulle,että sähän rupeat jo näyttämään ihmiseltä(oon laihduttanu bmi 38,6 nykyiseen 23,5 lyhyen ajan sisällä)
      Jotenki toi kommentti nyppi mua,koska jos mä vasta nyt näytän ihmiseltä niin miltäköhän mahoin ennen näyttää.

      Mutsikin jaksaa nykyään aina mainostaa kuinka mä oon sukuni kaunein ja lihavana en koskaan kuullut tota lausetta sen suusta.Sama juttu kaikkien tuttujenkin kanssa nyt mä olen todella kaunis,mikä on sinällään huvittavaa koska ei mun naama oo mikskään muuttunu vaikka läskiä onki lähteny.Raivostuttaa ja ärsyttää tollaset kommentit.

      Eräälle tyypille sanoin päin naama,että mulla on ongelmia syömisen kanssa jotenka sen typerät kommentit mun painosta ei auta yhtään.Nyt tämä kyseinen hyypiö muistaa aina mut nähdessään sanoa,että näytän lihavalta eikä mun kannattas syödä enää ja ihan vaan ärsyttääkseen.Paino kun on ollut laskusuunnassa siitä asti kun laihdutus karkas lapasesta.

    • seew

      laihtumisen jälkeen oon kuullu tämmöstä:
      ''Miten sää oot noin laihtunu? Ennen sää oli normaalipainonen, nyt tuommonen ruipelo''.
      ''Hyi, kato tota sun selkää! Selkäranka näkyy''
      ''Syöksää mitään?''
      ''Mää ostan sulle superrasvasen pitsan ja kermakakkuja niin että saisit vähän lihaa ympärilles''
      ''Kato noita jalkoja! Sä oot liian laiha!''

      Ja kaikki tää on niin ristiriitaista, koska itse olen aina inhonnut ruipeloita ja liian laihoja ja ne ovat mielestäni rumia. En silti voi tälle mitään ja pidän itseäni lihavana, sanottiin sitten mitä.. Ja varsinkin tuommoset syyttelevät ''ootko sä joku anorektikko?'' jutut sattuu, en tiedä miksi. Yritän salata tätä niin hyvin kuin pystyn, mutta ei onnistunut, ainakaan vanhemmilta. Ja varmaan kaveritkin on arvannut, ei voi mitään.

      • unhappyworld

        Näitähän riittää...
        Lähtölaukaus, tai ainakin vauhtiin tönäisy, tapahtui kyllä jouluna. Sain jouluruuasta kauheen ahdistuskohtauksen ja itkiessäni äitini sylissä kysyin täristen: "ä-ä-äiti, rakastathan sä mua?" Äiti tietenkin vastas kyyneleet silmissä että rakastaa. Huokasin jo vähän rauhottuneena että hyvä, mäkin sua.
        Isä sitten kävelee ohi ja töksäyttää: "kyllä mäkin sua rakastaisin jos et olis noin lihava."
        Silloin mitat oli 161cm/45kg

        Kuukautta- paria myöhemmin mitat 161cm/40kg
        Söin illalla varovasti muutaman sipsin, ja kun pyyhin epähuomiossa suutani hihaan niin isäpä siihen: "noniin nyt tulikin sitten taas muutama kilo kerrytettyä tohon sun vyötärölle. Sulla on kyllä samanlainen ihraperse kun sun äidillä."

        Kuukausi sitten mitat 161cm/37kg
        Tässä vaiheessa mut oli jo pistetty painontarkkailuun ja psykologiselle ossalle avohoitoon. Olin just ollu sairaalassa tutkimuksissa, äiti ja mä ja oltiin yhessä itketty tätä mun sairautta ja mietitty jopa osastomahdollisuutta.
        Kotiin mennessä istun sohvalle heikkona ja hauraana ja toivon ettei sydän pysähdy.
        Isukki siihen: "Noni hyi, nyt sä näytät ihan joltain keskitysleiriltä karanneelta."


      • Churts
        unhappyworld kirjoitti:

        Näitähän riittää...
        Lähtölaukaus, tai ainakin vauhtiin tönäisy, tapahtui kyllä jouluna. Sain jouluruuasta kauheen ahdistuskohtauksen ja itkiessäni äitini sylissä kysyin täristen: "ä-ä-äiti, rakastathan sä mua?" Äiti tietenkin vastas kyyneleet silmissä että rakastaa. Huokasin jo vähän rauhottuneena että hyvä, mäkin sua.
        Isä sitten kävelee ohi ja töksäyttää: "kyllä mäkin sua rakastaisin jos et olis noin lihava."
        Silloin mitat oli 161cm/45kg

        Kuukautta- paria myöhemmin mitat 161cm/40kg
        Söin illalla varovasti muutaman sipsin, ja kun pyyhin epähuomiossa suutani hihaan niin isäpä siihen: "noniin nyt tulikin sitten taas muutama kilo kerrytettyä tohon sun vyötärölle. Sulla on kyllä samanlainen ihraperse kun sun äidillä."

        Kuukausi sitten mitat 161cm/37kg
        Tässä vaiheessa mut oli jo pistetty painontarkkailuun ja psykologiselle ossalle avohoitoon. Olin just ollu sairaalassa tutkimuksissa, äiti ja mä ja oltiin yhessä itketty tätä mun sairautta ja mietitty jopa osastomahdollisuutta.
        Kotiin mennessä istun sohvalle heikkona ja hauraana ja toivon ettei sydän pysähdy.
        Isukki siihen: "Noni hyi, nyt sä näytät ihan joltain keskitysleiriltä karanneelta."

        Voi jumakauta, mä voisin tulla ja vetää sun isääs lättyyn! Ei noin saa sanoo :(


      • KahviKissa91::
        Churts kirjoitti:

        Voi jumakauta, mä voisin tulla ja vetää sun isääs lättyyn! Ei noin saa sanoo :(

        Mun pahinpia kokemuksia oli kun olin juuuri laihtunut 51-52kg:aan ja olin tyytyväinen hetken, sitten mun ihana ystäväni sanoi mulle: "kiva et oot saanu edes hiuka massaa ympärilles" Olin silleen et "Häh?" Mut kaipa sit oli kateellinen kun sanoi noin, vaikka olin laihtunut viime tapaamisest yli 3kg! :o
        Sit se aina muistuttaa sanomalla: "ollaan aika samanlaisia, aika saman kokosia ja kummallakin huoni itsetunto"
        Mä vastaan aina:"Aijaa, oon kyl erimielt, mut ei se mitään."

        -----

        Seiska-luokalla olin juuri tällä kaverilla kylässä, silloin olin viel normaali painoinen ehkä hiuka pullukkakin. Mä ihastelin sen vaatteita ja sanoin, et voisin vaik varastaa ne. Se tokas vaan:
        -"Must tuntuu ettei ne mahu sulle, ollaan hiuka erikokosia.."
        -"ai, miten ni?"
        -"Sä oot isompi ja mä oon pienempi"

        Kun muistutin tälle viime vuonna tästä jutusta, hän vain sanoi: "Oot tainu nähä unta, tai jotain. Pitäskö mun muka pyytää anteeks jotain, mitä en oo tehny?"


      • öhöhööhööö
        KahviKissa91:: kirjoitti:

        Mun pahinpia kokemuksia oli kun olin juuuri laihtunut 51-52kg:aan ja olin tyytyväinen hetken, sitten mun ihana ystäväni sanoi mulle: "kiva et oot saanu edes hiuka massaa ympärilles" Olin silleen et "Häh?" Mut kaipa sit oli kateellinen kun sanoi noin, vaikka olin laihtunut viime tapaamisest yli 3kg! :o
        Sit se aina muistuttaa sanomalla: "ollaan aika samanlaisia, aika saman kokosia ja kummallakin huoni itsetunto"
        Mä vastaan aina:"Aijaa, oon kyl erimielt, mut ei se mitään."

        -----

        Seiska-luokalla olin juuri tällä kaverilla kylässä, silloin olin viel normaali painoinen ehkä hiuka pullukkakin. Mä ihastelin sen vaatteita ja sanoin, et voisin vaik varastaa ne. Se tokas vaan:
        -"Must tuntuu ettei ne mahu sulle, ollaan hiuka erikokosia.."
        -"ai, miten ni?"
        -"Sä oot isompi ja mä oon pienempi"

        Kun muistutin tälle viime vuonna tästä jutusta, hän vain sanoi: "Oot tainu nähä unta, tai jotain. Pitäskö mun muka pyytää anteeks jotain, mitä en oo tehny?"

        Mulle sanottiin kerran kun suunniteltii kaverin kans seuraavaks viikoks shoppailua, ni tää tokas: "Mennää vaik keskiviikkon..Silloha sul on vatsaki sit pienempi!"
        Olin edellisen iltan syöny vaa 30kcal et juupjupp.. tosi iso..


      • törkeää!!!
        unhappyworld kirjoitti:

        Näitähän riittää...
        Lähtölaukaus, tai ainakin vauhtiin tönäisy, tapahtui kyllä jouluna. Sain jouluruuasta kauheen ahdistuskohtauksen ja itkiessäni äitini sylissä kysyin täristen: "ä-ä-äiti, rakastathan sä mua?" Äiti tietenkin vastas kyyneleet silmissä että rakastaa. Huokasin jo vähän rauhottuneena että hyvä, mäkin sua.
        Isä sitten kävelee ohi ja töksäyttää: "kyllä mäkin sua rakastaisin jos et olis noin lihava."
        Silloin mitat oli 161cm/45kg

        Kuukautta- paria myöhemmin mitat 161cm/40kg
        Söin illalla varovasti muutaman sipsin, ja kun pyyhin epähuomiossa suutani hihaan niin isäpä siihen: "noniin nyt tulikin sitten taas muutama kilo kerrytettyä tohon sun vyötärölle. Sulla on kyllä samanlainen ihraperse kun sun äidillä."

        Kuukausi sitten mitat 161cm/37kg
        Tässä vaiheessa mut oli jo pistetty painontarkkailuun ja psykologiselle ossalle avohoitoon. Olin just ollu sairaalassa tutkimuksissa, äiti ja mä ja oltiin yhessä itketty tätä mun sairautta ja mietitty jopa osastomahdollisuutta.
        Kotiin mennessä istun sohvalle heikkona ja hauraana ja toivon ettei sydän pysähdy.
        Isukki siihen: "Noni hyi, nyt sä näytät ihan joltain keskitysleiriltä karanneelta."

        Sun isäsi ei ansaitsisi lapsia ollenkaan. Tuo on sairasta ja TODELLA törkeää käytöstä. Voit vaikka näyttää tän viestin ja käskee sen painua psykiatriseen hoitoon.


      • Heitetään ryynit!
        unhappyworld kirjoitti:

        Näitähän riittää...
        Lähtölaukaus, tai ainakin vauhtiin tönäisy, tapahtui kyllä jouluna. Sain jouluruuasta kauheen ahdistuskohtauksen ja itkiessäni äitini sylissä kysyin täristen: "ä-ä-äiti, rakastathan sä mua?" Äiti tietenkin vastas kyyneleet silmissä että rakastaa. Huokasin jo vähän rauhottuneena että hyvä, mäkin sua.
        Isä sitten kävelee ohi ja töksäyttää: "kyllä mäkin sua rakastaisin jos et olis noin lihava."
        Silloin mitat oli 161cm/45kg

        Kuukautta- paria myöhemmin mitat 161cm/40kg
        Söin illalla varovasti muutaman sipsin, ja kun pyyhin epähuomiossa suutani hihaan niin isäpä siihen: "noniin nyt tulikin sitten taas muutama kilo kerrytettyä tohon sun vyötärölle. Sulla on kyllä samanlainen ihraperse kun sun äidillä."

        Kuukausi sitten mitat 161cm/37kg
        Tässä vaiheessa mut oli jo pistetty painontarkkailuun ja psykologiselle ossalle avohoitoon. Olin just ollu sairaalassa tutkimuksissa, äiti ja mä ja oltiin yhessä itketty tätä mun sairautta ja mietitty jopa osastomahdollisuutta.
        Kotiin mennessä istun sohvalle heikkona ja hauraana ja toivon ettei sydän pysähdy.
        Isukki siihen: "Noni hyi, nyt sä näytät ihan joltain keskitysleiriltä karanneelta."

        No huh, onpas mukava isä! Ei hitto... Sano nyt vielä että se itse on joku kaljamahainen rantaleijona. Ei jaksa tajuta, miten joku voi olla noin sydämmetön!

        Oma isäni vissiin äitienpäivänä kuuli kun oksensin kakut ulos. Tuossa yksi päivä kun pyysi minut mukaan seurueesen ulos syömään, pääruuan aikana hän vihjaili jälkiruuasta, mutta kaikki sanoimme olevamme ihan täynnä. Olin laihtunut n. 5 kiloa äitienpäivästä, hän sitten sanoi "Heitetään kaikki muutkin ryynit ruuan jälkeen, niin mahtuisi jälkiruokakin!". En tiennyt mitä sanoa, joten päätin vain naurahtaa ja jatkaa syömistäni.
        Tämä nyt tuli mieleen, mitä tässä lähiaikoina on käynyt (bulimareksia löytyy, en tosin enää oksentele, kun syön alle 500 kaloria päivässä).


    • ssss...--

      hmh, tyypillistä: eihän sulla VIELÄ oo mitään hätää... joo ootetaan ihmees et niit ongelmii tulee

    • hannas81

      Uskomattomia kommentteja olette kaikki saanu kestää. Mun isosisko on sairastanu anoreksiaa jo noin 10 vuotta.. (hän täyttää nyt 30) ja nykyään hän syökin jo jotain.. ja harrastaa ahmimiskohtauksia, mutta selän kylkiluut yhä loistaa läpi. Itekin sairastan syömishäiriötä (oon 27) mutta lievempänä muotona (samoilla oireilla.. siis ahmimiskohtauksia).

      Koska oon ollu meistä aina se vahvempi (isä teki itsemurhan ku olin kuudennella luokalla).. olen joutunut olemaan se lohduttaja siskolleni. Ja kun ite koittaa parantua epätoivoisesti, niin on tosi rankkaa koittaa auttaa toista.

      Joka tapauksessa piti näihin viesteihin liittyen sanoa, että muistan ite miten muu perhe koitti siskoa auttaa pois anoreksiasta: käyttäytymällä vihamielisesti.. haukkumalla luista rankaa, syömämääriä (tai siis niiden puuttumista) ym. Ja kaikki vaan sen takia, että he olivat niin peloissaan että menettäisivät rakkaan ihmisen. Ja sitten toiset ilkeet kommentit tulee kateudesta.

      Mikä "hassuinta", ne haukkumiset jotka siskoni sai muilta siskoiltani johtuivat myös kateudesta.. kateudesta siihen että toinen on niin pienen kokoinen (ja siis siskoni on tajuttoman laiha vieläkin).

      Eli kateus ja pelko johtaa paskoihin sanoihin. Voimia teille kaikille. Kyllä muut joskus vielä ymmärtävät että vihamieliset sanat eivät puske parantumista kohti. Ne vaan aiheuttaa vielä pahemman olon.. joka taas lisää syömishäiriö kierrettä.

    • omituinenotus_

      Siis osa oli ihan karseita. En tajua miten omat vanhemmatki voi olla noin julmia.

      "Ihminen on ihmiselle susi", on se jännä. (sori :D)

      No joo itellä ehkä pahimpia nämä:

      Mitat oli 50/165

      "Sää oot tuommonen läski." (pikkuveli)

      "Juokse läski, juokse." (pikkuveli)

      Yläasteella luokan pojat sano mua mursuksi. (kiitos)

      Äiti katto kerran mun mahaa (en ollut syönyt kahteen päivään mtn): "No hyi, sähän oot niinku joku anorektikko. Tiiätkö sä edes mikä anoreksia on? Se on semmonen mielenterveyden häiriö, et kai sä oo hommaamassa semmosta itelles?"

      Lisäksi isän satunnaiset kommentit joskus ärsyttää.

      "Jaa, oot sääki vähä paisunu." (mahaa turvotti ku olin syöny pitkästä aikaa.)

      "Sullehan on tullut vähän rössyä."

      "Oho, mistä nuo jenkkakahvat on tuohon ilmestynyt?"

      Tätin kommentti ku olin lihonu 10 kiloa: "No säkin oot saanu vää naisellisia muotoja." (ei lohduttanut)

      Toisen tätin kommentti kun se kysy et paljonko mä painan ja vastasin et 50.
      "Niin paljo?! Enemmän ku minä."

      • BOMBAss

        'Et sä nyt mihinkään S-kokoon mahdu' - kiitti vitusti, äiti

        'Ei toi nyt ****:lle mee, sehän on meistä rotevin' - sovittaessa mummon tekemää paitaa. ROTEVA. Kiitti. Meistä rotevin? Meistä kevein ja silti mursu!

        'Vooooi mikä se tänne on kasvanut?' - vittumainen luokkakaveri vittuili mun mahasta ja taputteli sitä siinä, se tosin on ollut siinä a i n a.
        Samantapaista palautetta tuli muuten äidiltä kun tulin ruokapöytään, '****-llehan on tullut maha!' - ei naurattanut mua heh heh.

        Sama kun isosisko ja ex-poikkis haukkuneet leikillään läskiksi - heha heha miten hauskaa vaikka niiden rinnalla olen silti höyhensarjalainen.
        Ajattelin raataa laihan kropan eteen sitte niin kauan että loppuu tää naljailu.


    • jjjjjjjj

      vaatekaupassa oltiin ja sisko pyys myyjältä ojentaa yhtä paitaa kun ne oli niin korkeella, myyjä kysy mikä koko ja heti perään "sen voin sanoa että ei ainakaan s mahdu sulle" aattelin että kivakiva. siskon bulimia aikoina tuo.

      • nahkis

        "oot hyvä just tollasena" = läskinä


    • liiannuori

      oltiin kaverin kaa perjantaina rannalla. sit sanoin sille, että mä haluan käydä ostaas jätskin. se siihen vaan et "kauheepossu säkin!". helpotti tosi paljo -.-'

      • läpi yön

        Mulle ainoot ilkeydet on sanottu yläasteella (no onpas huima yllätys, kun eihän siellä oo muita ku aivottomia idiootteja)

        *Hei miks ees käytät rintsikoita?* Pojilta
        *Sulla on niin rumat hiukset oikeen hiirenhäntä* Kiusaajilta (tytöiltä) ja naurettavinta tässä kommentissa oli se, että minulla on keskivertoa tuuheammat hiukset mutta pidin niitä aina kiinni (silmien pyöritys)
        Olin frendin kaa shoppailemassa(yläasteella)
        kokeilen S paitaa kaveri sanoo *Ootko sä varma et sun kannattaa ostaa tota paitaa?*
        Ja koko yläasteen ajan olin about 158/47
        Nykyään n. 5 cm pidempi ja muutamia kiloja painavampi alle 50 olis tavote...


    • AnoReksia

      Koulussa sai jäätelön niin kieltäydyin siitä niin minulle pari kaveria sano että "vitun anorektikko"

    • Oon alipainon rajalla ja äiti sano kesäl et "ootpas sä lihonu" Ja nyt äiti ihmettelee miksen haluu mennä käymää sen luona.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      436
      3195
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      110
      2662
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      394
      2616
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      159
      2096
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1917
    6. 173
      1325
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1317
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1196
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      72
      1143
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1000
    Aihe