Mitä keinoja lasten suojelemiseksi

altavastaaja

Taloyhtiöömme on muuttanut lapsi jolla mielenterveysongelmia. On lääkityksellä , mutta lyö , kiusaa ,kuristaa pienempiään. Onko ainut ratkaisu pois jäänti pihayhteisöstä , jotta lapseni selviävät? Hän on jo koululainen , muut lapset 1-4 vuotiaita. Vanhemmat vaikuttavat voimattomilta tuon lapsensa suhteen. Hän käy heidänkin päälleen. Puhe ei näytä tuottavan tulosta. Ilmapiiri on muuttunut ikävään suuntaan. Hento 2,5v on altavastaaja. Mikäli vanhemmat eivät ota asiaa vakavissaan ,olisiko lastensuojelusta apua? Minusta on väärin jos emme voi enää lainkaan pihalle pelon takia mennä. Rakentavaa ratkaisua kaipaan...

15

776

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ilmiannon

      et voi sallia että lasten kimppuun käydään olet vastuussa itsekin. ota yhteys huostaanottovirkailijaan

    • ???????????

      Koittakaapas mieluummin tukea lapsen itsetuntoa vaikkapa myönteisen palautteen kautta. Ympäristön asenne on merkittävä tekijä. Tietysti väkivaltaa ei saa hyväksyä, ja kenenkään turvallisuutta vaarantaa, mutta yhteisöllä voi olla oikeasti parantavaa voimaa. Huostaanotto ei ole ratkaisu, lapsi tarvitsee hoitoa ja tukea. Hoitojonot ovat ihan valtavat, mutta tukea voi antaa jokainen sekä hänelle, että vanhemmille.

      • huostaanotto paras

        häiriköivät lapset on aina sijoitettu kasvatuslaitoksiin. parempi että kaikki kiusaajat saataisiin laitoksiin ja heidän uhrit vapaalle, nykyisinhän huostaanotto on juuri päinvastoin josta tunnetut valitukset aiheenttomista huostaanotoista


      • alkuperäinen kirjoittaja
        huostaanotto paras kirjoitti:

        häiriköivät lapset on aina sijoitettu kasvatuslaitoksiin. parempi että kaikki kiusaajat saataisiin laitoksiin ja heidän uhrit vapaalle, nykyisinhän huostaanotto on juuri päinvastoin josta tunnetut valitukset aiheenttomista huostaanotoista

        vaan turvallisten olosuhteiden luomista pienille lapsille pihalla. Valitettavasti en näe myöskään mitään "myönteistä ilmapiiriä" lasta kohtaan joka käy noin toisten päälle.
        Myötätunto lääkittyä kohtaan ei tässä poista ongelmaa.


      • pari ajatusta
        alkuperäinen kirjoittaja kirjoitti:

        vaan turvallisten olosuhteiden luomista pienille lapsille pihalla. Valitettavasti en näe myöskään mitään "myönteistä ilmapiiriä" lasta kohtaan joka käy noin toisten päälle.
        Myötätunto lääkittyä kohtaan ei tässä poista ongelmaa.

        Positiivista palautetta ei tietysti anneta agressiosta, vaan niistä pienistä hyvistä asioista. Itse väkivaltaa ei saa hyväksyä. On vaan mietittävä, että mikä sen laukaisee, ja miten sen voisi välttää. Tämä ei tietysti ole ensisijaisesti naapureiden tehtävä, mutta yhteistyössä heidänkin osuus voi olla merkittävä.

        olen asunut lapsirikkaassa yhteisössä, jossa oli monen ikäisiä lapsosia. Oli myöskin kuvaamasi kaltaista ongelmaa, joskin ei suorastaan kuristettu toisia. Sen lisäksi oli porukassa autisti sekä adhd-lapsi. Jokaista lasta tavallaan ohjattiin, yhdessä koko taloyhtiöiden väki. Hankalaa on silloin, jos lapsen vanhemmat eivät osallistu itse, eikä lapsi saa edes mahdollisuutta kehittyä. Mutta ilman valvontaa ei saa pitää lapsia keskenään, ja ensisijaisesti myöskin pitää vastuu olla vanhemmilla. Mutta mikään ei estä muitakin osallistumasta. Meillä oli alkuun pihalla jäähykäytäntö, joka koski ihan jokaista lasta. Oli muuten tehokas.


    • hoitaja

      Ota ensiksi vanhempiin yhteyttä ja kerro mikä on tilanne..yritä myös saada puhuttua lapselle selkeästi ja hitaasti jos vaikka ei ymmärrä normaalia puhetta.. Tiedätkö onko tämä lapsi käynyt esim koulukuraattorilla tai onko kukaan ulkopuolinen taho puuttunut asiaan? Tilanne on vakava ja asiaan on puututtava jonkun aikuisen, ratkaisu ei kuitenkaan ole välttämättä lastensuojelu!

      • Veikko 65

        Eiks sitten tule turvalliset puitteet pihalle. Jos häirikön vanhemmat ei välitä. Kuten toi kirjoittaja antoi ymmärtää? Ei sun tartte terapoida sitä perhettä.


      • Pehmeät arvot
        Veikko 65 kirjoitti:

        Eiks sitten tule turvalliset puitteet pihalle. Jos häirikön vanhemmat ei välitä. Kuten toi kirjoittaja antoi ymmärtää? Ei sun tartte terapoida sitä perhettä.

        lapset taitaa tarvita nyt sitä lastensuojelua.(Mikä siinä lastensuojelussa mättää???) Kirjoittaja ei ymmärrä todellakaan mistä alun perin on kirjoitettu. Väännetään rautalangasta. Jos koko yhtiö on lasta vastaan totta kai hän käyttäytyy agressiivisesti. Mutta jos hänet otetaan suopeasti ja hyväksytysti mukaan ja annetaan positiivista palautetta niin tilanne voi muuttua varsin radikaalisti.
        Kaikkihan jopa aikuinen käyttäytyy huonosti jos ei häntä hyväksytä yhteisöihin mukaan. Se luonto vaan ohjaa ihmistäkin.


    • lastensuojeluun!

      Jos vanhemmat eivät tosiaan pyri estämään lapsensa väkivaltaista käytöstä, on siitä paras ilmoittaa lastensuojeluviranomaiselle. Jos väkivaltaisesti käyttäytyvä lapsi saa ulkoilla ilman vanhemman valvontaa, niin se on jo hyvin huolestuttavaa. Hyvin todennäköisesti perhe on jo lastensuojelun asiakas, sillä luultavasti koulussa toistuvat samat ongelmat. Puhe lapselle ei tosiaan auta, eikä se ole muutenkaan sinun työsi auttaa lasta, sillä hän tarvitsee ammattiapua! Jos edes omat vanhemmat eivät lapsen kanssa pärjää, niin miten kukaan voi odottaa sitä naapureilta? Eivät näin vakavat ongelmat millään "positiivisella palautteella" ratkea.

    • mutta vastaan

      vaikea asia.
      Väkivalta olisi estettävä ja viestittävä selkeästi, että tuo ei käy, mutta samalla peräänkuuluttaisin rakkautta rajojen lisäksi.
      Omassa naapurissa kasvaa juuri tuollainen lapsi. Kuulen seinän lävitse miten julmasti hänet jätetään yksin itkemään ja julmasti sanotaan. samalla kuitenkaan ei pidetä jämptisti rajoja. minusta häiriökäyttäytymiselle on syy vanhemmissa.
      Jos voisitte painostaa kokoperhettä hakemaan apua.
      Jos voitte laitta myös rajat lapselle ja samalla antaa positiivista palautetta kun toimii oikein se voisi auttaa.

    • Kiusaajat pois

      Vanhemmille viestiä, että jos lapsen väkivaltaisuus jatkuu, heidän on oltava mukana vahtimassa pihalla ja estettävä väkivaltaisuus pienempiä (ja muitakin) kohtaan. Jos näin ei tapahdu, puututte tarvittaessa asiaan vaikka soittamalla poliisit. Jos joku jää pois pihayhteisöstä niin sen on oltava tuo, joka kiusaa muita.

    • koko kylä kasvattaa

      Oletko kuullut sanonnan, että koko kylä kasvattaa lapsia.

      Ihmisten pahoinvointi nykyaikana johtuu paljolti siitä, että ei välitetä muusta kuin omasta navasta. Mulle kaikki nyt ja heti!

      Mitäs jos alat kasvattaa tätä häirikkölasta ystävällisesti ja myötätuntoisesti. Kerrot, miksi pienempiä ei saa kiusata, otat syliin ja halaat ja osoitat, että välität lapsesta. Aseta sinä rajoja lapseselle mutta tee se ymmärtäväisesti.

      Kiitä hyvästä käytöksestä! Se on paljon tärkeämpää kuin toruminen!

      Keskustele myös vanhempien kanssa ja kerro, että tällaista käytöstä et hyväksy.

      Lapsi se on se häirikkölapsikin- ja jos kuka, hän kaipaa nyt tukea ja ymmärrystä!

    • rakkautta paljon ja

      Aloittajan mukaan ongelmana on pihapiirissä pienempiään kiusaava lapsi. Itse omasta lapsuudestani muistan, että isommat lapset kiusasivat aina pienempiään, eivät toki kaikki, mutta pienempiä tökittiin kumoon jne. Minäkin muistan saaneeni monta selkäsaunaa isompien ja täysin tuntemattomien poikien taholta! Se on siis hyvin tavallista käyttäytymistä lasten keskuudessa ja aikuisten tehtävänä onkin kasvattaa lapsia pois huonosta käytöksestä.

      Eilisissä uutisissa kerrottiin, että yhdellä sosiaalityötekijällä voi olla jopa 120 lasta vastuullaan lastensuojelussa. He ovat siis jo nyt täysin ylityöllistettyjä. Näiltä palstoilta voi lukea, että eivät ne lasten sijoituksetkaan aina niin täydellisesti mene!

      Aloittajan mukaan 8-vuotias lapsi siis kiusaa pienempiään hiekkalaatikolla. Lapsen vanhemmat eivät kuitenkaan ilmeisesti pahoinpitele lastaan. Miksi tähän kuvioon pitäisi sotkea mukaan viranomaiset ja lastensuojelu? Paljonko sosiaali ja terveysviranomaisia maassamme tarvittaisiin, jos jokaiseen lasten tappeluun kutsuttaisiin viranomaiset apuun?

      1-4 vuotiaat lapset ovat liian pieniä leikkimään yksinään pihalla. Heillä pitää olla aina mukana aikuinen hoitaja heitä hoitamassa. Tämän aikuisen hoitajan tehtävänä on vahtia, että isommat lapset eivät pääse kiusaamaan pienempiään.

      Häiritsevästi käyttäytyvää 8-vuotiasta lasta pitää kasvattaa ja opettaa ymmärtämään, että pienempiään ei saa kiusata. Lapsen vanhemmille pitää kertoa, että heidän 8-vuotias lapsensa ei voi kiusata ketään pihalla.

      Uskon, että 8-vuotias kyllä oppii nopeasti pihapiirin säännöt, jos kaikki aikuiset vetävät samaa linjaa. Jos lapsen vanhemmat ovat surkeita kasvattajia, sitäkin tärkeämpää on, että lapsella on pihapiirissään jämäköitä kasvattajia, jotka vetävät rajoja lapsen käytökselle. Lapset ovat älykkäitä-he kyllä oppivat nopeasti!

      Rajojen lisäksi lasta tulee kohdella kunnioittavasti ja ymmärtäväisesti. Tällaiset ongelmalapset tarvitsevat erityisen paljon lämpöä ja rakkautta! Tämäkin pikkuinen 8-vuotias voi sitten aikuisena muistella, kuinka mukavia ja turvallisia aikuisia hänen pihapiirissään oli!

      • .............

        Missä kohtaa mainittiin, että lapsi on 8. No oli tai ei, nyt hän on jo 3 vuotta vanhempi, sillä tämä on pirun vanha aloitus.


    • kyä näin on

      Ehdottomasti otat yhteyttä lastenvalvojaan, jos puhe vanhemmille ei mene perille. Ei ole sinun asiasi yrittää kasvattaa toisten lapsia, koska miten se onnistuisi vain pihalla olon aikana jos käytöksensä muuallakin samanlaista.

      Tein itsekin ls-ilmoituksen kun kuulin että eräässä kahden perheen talossa toisen perheen lapsi oli pahoinpidellyt pienempää. Mitäsiitä pidemmän päälle tulee kun joutuu kiusaajansa kohtaamaan joka päivä`? Lastenvalvoja sattui vain olemaan laiskanpuoleinen, joten kävin tekemässä ilmoituksen poliisiasemalle, jossa ihemettelivät lastenvalvojan välinpitämättömyyttä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      331
      2846
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      105
      2130
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1620
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1154
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      71
      1032
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      993
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      950
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      148
      914
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      842
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      40
      754
    Aihe