Minkälainen reppu/rinkka ja makuupussi pienelle?

tumpeloäiti

Hei,
olisiko kellään antaa vinkkejä, minkälainen ja minkä kokoinen reppu tai rinkka kannattaa hankkia pienelle sudarille? Lapsi painaa 20kg. Kuinka makuupussi kiinnitetään reppuun? Entä makuualusta? Repuissa ei näytä juuri olevan mitään erityisiä remmejä juuri sitä varten. Joissain näyttää repun selkämyksessä olevan naruja, mitä niihin on tarkoitus laittaa?
Kiitos vinkeistä ja tiedoista.

5

2089

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Että otat

      Tuon tulevaisuuden toivosi messiin ja marssit lähimpään urheiluvälinekauppaan, tai kalliiseen partioaittaan. Noissa kun on asiantuntevaa henkilökuntaa opastamaan nassikan tarvikkeissa. En kuitenkaan hankkisi rinkkaa pikku nappulalle. Repun läpän alla kulkee mukavasti makuupussi ja mahdollisesti alustakin. Retkeilyreppu ei näet ole se koulureppu!
      Toivottavasti valaistuit vinkeistäni!

      • ohis

        Mikä asiantunteva henkilökunta? Neuvoi tässä taannoin laittamaan makuupussin 30L reppuun sisälle. Mihin ne tavarat sitten laitetaan?


      • ohis

        Mikä asiantunteva henkilökunta? Neuvoi tässä taannoin laittamaan makuupussin 30L reppuun sisälle. Mihin ne tavarat sitten laitetaan?


      • Mikä se sellainen
        ohis kirjoitti:

        Mikä asiantunteva henkilökunta? Neuvoi tässä taannoin laittamaan makuupussin 30L reppuun sisälle. Mihin ne tavarat sitten laitetaan?

        Liike on ja missä? Ammattitaidottomia myyjiä ei kannata pitää erikoisliikkeessä, he pilaavat yrityksen maineen. Yleensä edellytetään myyjältä edes jonkinlaista asiantuntemusta alata, johon liittyvää tavaraa hän kaupittelee! Sen vuoksi olisi tärkeää tietää kyseisen kaupan nimi ja sijainti!


    • rinkka/reppu sudarille

      Varusteita ostettaessa lapsen on tosiaan hyvä olla mukana. Kiintyy ihan eri tavalla, kun saa itse olla mukana valitsemassa.

      Lapsi ei tosiaan tarvitse mitään hirveän isoa. Eka-tokaluokkalaiselle riittää uskoakseni hyvin 30-45 litran rinkka tai reppu. Siinä on hyvä olla ainakin mukavat ja säädettävät olkahihnat sekä lantiovyö, koska se helpottaa hurjasti kantamista. Repuissa tosiaan harvemmin on remmejä. Lapsille on nykyään hienoja rinkkoja. Esim. partioaitan sivuilla on muutamia malleja lasten retkeily -osastolla. http://www.partioaitta.fi/index.php?cPath=1_12 Tosin vähän turhan kalliita, mutta ehkä suuntaa vähän näkee.

      Pakattaessa pääsääntönä on, että painavimmat tavarat lähelle vartaloa. Ulkopuolelle ei siis kannata jättää mitään (esim. pulloa tai lenkkareita) roikkumaan. No, ehkä se unilelu voi jostain kurkistaa... :)

      Järjestyksen ylläpitämiseksi ja sateen varalta kaikki kannattaa pakata sateenpitäviin pusseihin, vaikkapa tupperware-/muovipusseihin. Erityisesti makuupussi pitäisi suojata. Makuupussinpussin sisään voi laittaa kestävän muovipussin (esim. Anttilan) ja sitten tunkea makuupussin tämän muovipussiin sisälle. Ei kannata laittaa makuupussia makuupussinpusseineen suoraan muovipussiin, koska tällöin siitä tulee luistava ja sitä on vaikea saada kiinnitettyä rinkkaan.

      Itselläni ei vielä sudarina ollut rinkkaa, mutta olisin kovasti sellaisen halunnut.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      587
      3900
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3338
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2811
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2779
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2154
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2101
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1997
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1875
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1830
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1759
    Aihe