siedätyshoito, onko kokemuksia?

allergisen pojan äiti

Onko kellään kokemusta siedätyshoidosta? Olisi kiva kuulla kuinka muilla on hoito tehonnut ja kuinka hoidot on saatu järjestymään muun aikataulun mukaan arjessa. Itselläni on kohta 6vuotias poika, jolla on tarkoitus aloittaa siedätyshoito elokuussa ja hiukan äitinä tässä olen huolissani tulevasta. Aikataulu tuntuu olevan aika tiukka ja allergisten reaktioiden mahdollisuus on aika suuri. Ehkä hiukan mietityttää, kuinka työnantaja tai jos sellainen sattuu olemaan hyväksyy joka viikkoisen poissaoloni työpaikalta. Lapsi on kuitenkin etusijalla ja jos hoidosta on yhtään apua olen todella onnellinen. Mielelläni lukisin muiden kokemuksia hoidosta.

4

794

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vuotta

      on jo minua siedätetty ja aina olen saanut sovittua ajan, että ei tarvitse olla poissa töistä. Tänä vuonna jouduin vielä syömään histamiinia jonkin verran, mutta ennen siedätystä koivuaikaan ei mitkään lääkkeet auttaneet .Aina oli sen näköinen kuin olisi viikon itkenyt.
      Siedätys aloitetaan juuri siksi pienistä määristä ja edetään varovasti jokaisen henkilökohtaisessa aikataulussa. Jos tulee pieniä reaktioita, niin kyllä ne lääkärit sanoo heti kuinka pitää toimia. En tiedä ketään, joka olisi siksi joutunut lopettamaan siedätyksen. Voin toki olla väärässäkin. Muutamat ruoka-aineet vahvistui kunnon allergiaksi aloitetettuani siedätyksen. En ole varma johtuiko siedätyksestä vai jostain muusta, mutta ole tosi tyytyväinen, että päädyin siedätyshoitoon.
      Nuorella on järkevää aloittaa siedätys ennen, kuin allergia muuttuu astmaksi.

    • kävi siedätyshoidossa pitkään, oli varmaan juuri tuon ikäinen 6v tai jotain, nyt 18v. Siedätyshoito kyllä sillä auttoi siitepölyihin, eipä sillä taida tulla enää mitään oireita. Harmi ettei siedätyshoitoa taideta juuri eläinallergioihin tehdä, täällä olisi nimittäin yksi halukas.

    • äiti 3:lle

      on ollut koivusiedätyksessä 2,5 vuotta. Suurinpiirtein saman ajan hänellä on ollut säännöllinen astmalääkitys käytössä, sitä ennen vain kausiluonteisesti keväällä.

      Ennen siedätystä kevät oli aivan mahdotonta aikaa; nenä tukossa, silmät kutisivat, astmalääkkeet eivät tuntuneet riittävät. Kaikki lääkitykset käytössä (antihistamiini, hengitettävä kortisoni, kortisoninenäsuihkeet, avaava lääke)maksimiannoksin ja siltikään ei tehoa ei ollut tarpeeksi. Silmiin ei auttanut oikein mikään, tipoistakin tuli ärsytystä.

      Siedätys aloitettiin heti kun lapsi itse sanoi haluavansa mieluummin pistoksia kuin sitä hirveää rumbaa joka kevät. Alku oli tietysti tiivistä, mutta nyt ylläpitoaikana käydään piikillä 6-8 viikon välein.

      Tänä keväänä tyttö on ottanut antihistamiinia satunnaisesti, astmalääke on entisellä ylläpitoannoksella. Viime keväänä jo jätimme nenäsuihkeet pois, mutta antihistamiini meni vielä säännöllisesti koivuajan.

      Tyttö itse on tosi tyytyväinen siihen että aloitti pistoshoidon. Piikkien pistely on sujunut hyvin (eikä satu juurikaan!), eikä mitään isompia reaktioita ole koskaan tullut. Muutaman kerran paikallisreaktio on ollut kohtalainen, mutta silloinkin hävinnyt yhdessä yössä vahvemman kortisonivoiteen ja elmukelmusidoksen avulla.

      Voin suositella lämpimästä sillä edellytyksellä, että lapsi itse haluaa sitoutua hoitoon. Voin kuvitella, että piikkejä kammoavaa lasta olisi karseaa raahata pistokselle.

      • allergisen pojan äiti

        Meillä on ollut hurjan vaikea tämä kevät ja tuntuu ettei mikään lääke määrä riitä pitämään poikaa auki. Pojalla on myös todettu astma parisen vuotta sitten sekä allerginen nuha, joka työllistää todella paljon. Kortisonia on syöty vähän väliä, milloin mihinkin vaivaan. Mutta onneksi lääkäri sanoi melko nopeasti, että pojalle voisi olla apua siedätyksestä, koska on tosi oireinen koivun siitepölyn aikaan.

        Nyt tässä jännityksellä odotellaan, kun pujo alkaa kukkimaan kuinka pahasti oireilee silloin. On tämä aika hurja tilanne, kun lasta viet tk:hon harvase viikko milloin minkäkin sairauden vuoksi. Lääkärit eivät siellä juuri mitään uskalla tehdä tai määrätä lääkkeitä, kun menee jo niin valtavat määrät niitä. Sanotaan aina vaan, että ottakaa yhteyttä lastentautien poliklinikalle ja niin minä olen aina tehnytkin ja sieltä se apu on sitten tullut.

        Meille tuli tosi nopeasti tietoa ja hoito-ajat siedätykseen, joka alkaa heti elokuun alussa. Mutta mietin noita hoito-aikoja, jotka on keskellä päivää tai aamusta, missä välissä sitä töihin ehtii?? Saako sairaalasta töihin sairasloma lapun tai jotain. Kuinka teillä on työnantaja siihen hoitoon ja poissaoloihin suhtautunut?
        Kiitos kovasti vastauksesta, luottavaisin mielin lähden poikaa viemään hoitoon.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1295
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1217
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1135
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1070
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      53
      828
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      75
      741
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      682
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      671
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      659
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      646
    Aihe