Aihe

Huono eläinlääkäri!

Lemmikin omistaja

Jos saatte eläinlääkäriltä huonoa kohtelua eläimelle niin kannattaa tehdä eläinlääkäristä kantelu oman alueenne läänineläinlääkärille. He ovat viranomaisia, jotka valvovat eläinlääkärien toimintaa. Eläimet ovat potilaita eivätkä raadollista bisnestä.

Muista myös:
Evira (käsittelee sellaiset eläinlääkäreihin kohdistuneet kantelut, joilla voi olla merkitystä eläinlääkärin oikeudelle toimia ammatissaan)

Läänineläinlääkäri valvoo eläinlääkärien toimintaa.

Eläinlääkintövahinkolautakunta (eläinlääkinnässä aiheutuneet potilasvahingot, esim. väärän diagnoosin seurauksena)

6

1114

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • vastuuseen!
   • Apinu

    Niinpä! Meidän koira on ollut lääkärissä monta kertaa koska sen silmä on tulehtunut. Ja nyt kun äitini vei sen lääkäriin niin he ottivat verikokeet ilman äitini lupaa, ja ihan turhaan ei niissä ollut mitään vikaa! ja lasku oli aivan törkeä!!


   • Apinu
    Apinu kirjoitti:

    Niinpä! Meidän koira on ollut lääkärissä monta kertaa koska sen silmä on tulehtunut. Ja nyt kun äitini vei sen lääkäriin niin he ottivat verikokeet ilman äitini lupaa, ja ihan turhaan ei niissä ollut mitään vikaa! ja lasku oli aivan törkeä!!

    Unohdin vielä lisätä sen että kun koirallamme oli ripset kääntyneet molempia silmiä vasten niin ne piti leikata. Maksoimme leikkauksen ja jostain oudosta syystä he leikkasivat vain toisen silmän! Nyt se silmä jota ei leikattu on tulehtunut pahemmin!!


  • koiraansa rakastanut

   Hei, kiitos tiedosta, oli tarpeen.

  • Kissallinen

   ..ja yleensäkin pienet (yksityiset?) klinikat.

   Perheessämme on useita kissoja. Käytimme kissamme aikanaan aina yhdellä ja samalla elöinlääkärillä. Klinikka oli pieni ja suoraansanoen törkyinen. Halpa hinta ei kuitenkaan tarkoittanu eläimen huonoa hoitoa, päinvastoin tämä eläinlääkäri, joka toimi yksin, sai kissan kuin kissan kuntoon vaikka olimme varmoja, että kissa olisi lopetattava. Ensimmäinen potilas oli muutaman kuukauden ikäinen isäni jalkoihin jäänyt kissa joka meni täysin mutkalle ja jolta uloste lensi ulos yms kamalaa tapaturmassa. Olimme täysin varmoja ettei kissasta tulisi enää eläjää. Ilman minkäänlaisia turhia kokeita lääkäri lääkitsi kissan ja pian olimme kotimatkalla ja kissa oli seuraavana aamuna pystyssä ja täytti viime viikolla 12 vuotta :)

   Toinen potilas oli 2 kk ikäinen epilepsiakohtauksia saanut pentukissa. Lääkäriin soitettaessa tämä sanoi puhelimessa mikä kissaa vaivasi (kuultujen asioiden perusteella), lääkäri määräsi kissalle viikon kuurin ihmisten epilepsialääkettä. Kissalla oli vielä kaksi kohtausta samana iltana, mutta sen jälkeen ei ole ollut mitään. Tämä kissa täyttää parin kk:n päästä 9 vuotta :)

   Ikäväksemme tämä lääkäri sai raivotautisesta koirasta jonkin sairauden itselleen ja joutui lopettamaan työnsä, tai näin huhuttiin, todenperäisyydestä en tiedä.

   Tämän jälkeen olemme käyttäneet kaupungin eläinlääkäreillä yms kissojamme.
   Kolme aikuista;

   yhdellä epilepsia jota ei lääkäri osannut todeta eikä uskonut omistajia, sai lääkkeet mutta syytä ei tutkittu sen enempää. verikokeita otettiin mut ei muuta. Tämä kuihtui ja kuoli (syöpä?).

   Toisella jokin myrkytystila, lääkäri antoi jotakin lääkettä ja sillä sekunnilla kissa meni tajuttomaksi ja tämän odottamat pennut kuolivat mahaan, kissa lopettettiin

   Kolmas kärsi kohtutulehduksesta (2 kk ikäisenä epilepsiasta kärsinyt), jota hoidettiin vuosi jatkuvina virtsatieinfektioina, antibiootti auttoi aina hetkeksi kunnes tila äityi hengenvaaralliseksi yöllä ja kissa leikattiin päivystyksessä. Tämä selvisi hengissä, mutta sai erittäin huonoa kohtelua kuten omistajatkin. Päivystyksessä kysyimme, voisiko leikkauksen tehdä päivämaksulla, heti aamulla. Lääkäri totesi että ellette anna kissaa leikata, hän leikkaa sen silti ja antaa jollekin joka siitä välittää. Kissan toipuessa tuli komplikaatio eikä se saanut ulostettua, taas päivystyskäynti. Ulkomaalainen lääkäri otti kissaa pitkälti avatusta ja tikastusta vatsanalusesta kiinni ja nosti tämän ilmaan, kohta hän haki hanskoja "koska kissa on niin pahaluonteinen ettei sitä voi käsitellä muuten", 8 vuoden aikana se ei ole ollut ilkeä ihmisille.

   Neljä pentukissaa;
   Yksi kärsi kalkkivajeesta, tätä oli hoidettu ihmisten toimesta 6 pvän ikäisestä kun emo jäi auton alle. Kysyin itse lääkäriltä onko kissoille kalkkia, jota voi anta. Entä luujauho? jne. Mitään ei kuulemma ollut saatavilla, vain ja ainostaan hyvälaatuista kissanruokaa jota pennun tuli syödä ja he myivät sitä. Pentu oli kissa joka ei syönyt kissanruoka, tätä eivät lääkärit kuunnelleet. Eräänä iltana pennun luusto petti ja se sananmukaisesti romahti kasaan kävellessään. Useita luita poikki oleva kissa kiidätettiin päivystykseen lopetettavaksi. (parin kk ikäinen)

   Tämän edellisen veli selvisi pidempään. 7 kuukauden ikäiseksi, tällä oli myös kalkkivaje ja se käytettiin eri eläinlääkärillä kun etujalkaan tuli murtuma. Lääkäri määräsi kissojen kalkkivalmistetta, jota ei siis tämän veljelle ollut olemassakaan. Pennn luut vahvistuivat, mutta tämä sai virtsakiviä, joita ei pystynyt hoitamaan ja pentu lopetettiin.

   • Kissallinen

    Kolmas pentu tippui kirjahyllyltä ja tämä kiidätettiin lääkäriin, joka totesi röntgenkuvista ettei jaloissa ole kuin vääntymät jotka paranevat itsekseen Pentu käveli jaloilla 3 viikkoa ja odotimme paranemista, jota ei kuitenkaan tapahtunut vaan pentu sai "kohtauksia" joissa se ulvahti ja murisi. Veimme uudelleen toiselle lääkärille joka kuvasi jalat ja totesi että molemmat jalat ovat olleet poikki asti (isot luut) ja että vain toinen on parantunut. Lääkäri määräsi kissalle häkkilepoa ja kipsasi jalan jota kuvattiin kalliisti muutamien päivienkin välein. Jalan side tuettiin kasvavan pennun alaselän päältä tiukasti, myöhemmin kuvissa näkyi juuri siitä kohtaa notkolla oleva selkä, jota lääkärit väittivät synnynnäiseksi viaksi. Kun pennun jalka luutui, se ei selkävian takia saanut takajalkoja suoraksi vaan kulki matalana. Selkävian takia pentu ei myöskään saanut ulostettua, vaan tuli useita lääkärikäyntejä tyhjennystä varten. Kun kissa "oli kunnossa", tämä halvaantui kävellessään ruokakupille ja se oli lopetettava.

    Tämän pennun siskolla oli ripulia ~10 viikon ikäisenä. Kissa sai antibiootin ripuliin, joka tehosi. Pian pennun vatsa meni palloksi ja veimme uudelleen lääkäriin, jossa röntgenkuvattiin ja lääkäri totesi että suolessa on ilmaa. Seuraavan päivän iltana pentu ei päässyt kävelemään vaan se rääkäisi ja hätääntyi liikkuessaan vähänkään, päivystysreissu tuli. Päivystyksessä röntgenkuvattiin ja otettiin verinäytteitä sekä ultrattiin pennun maha. Selvisi että pennun virtsarakko on aivan täynnä ja jätimme pennun virtsarakon tyhjennykseen. Kun menimme hakemaan kissaa, siltä oli otetti sokeriarvot ja tehty monia verikokeita yms. He sanoivat että pennulla on sokeritauti, vaikkakin lääkäri itse totesi että antibiootti, ripuli ja stressi aiheuttavat nousua. He lääkitsivät kuitenkin pentua insuliinilla. Kotiinpäästyään pentu halvaantui ja oli lopetettava.

    Kahden edellisen pennun 7 viikkoinen pikkuveli kärsii nyt ripulista. Soitimme edellisiä hoitaneelle eläinlääkärille, josko tämä määräisi antibiootin joka auttoi tämän siskoa. He eivät voi kirjoittaa vaan on otettava verikokeet ja muutenkin tutkittava kissa. Kysyimme lääkäriltä, että miten he voivat ripulia tutkia kun se aiheutti vain turhat suuret laskut siskon kohdalla? Tuommeko pussin sitä itseään että saavat tonkia?? Pentua ei viety tapettavaksi samaan paikkaan, vaan soitimme jo ajanvarauksen umpeuduttua eräälle kaverini suosittelemalle kunnaneläinlääkärille. Tämä ei vastannut mutta soitti pin takaisinpäin, sanoi ettei pentua ole tarvetta viedä tutkittavaksi jos se on pirteä ja hän neuvoi reseptivapaat lääkkeet apteekista. Tänään pentu oli kuitenkin huonompi ja käytettiin ko. lääkärillä. Tämä määräsi pennulle antibiootin ja muita lääkkeitä. Hän ei nukuttanut pentua, eikä alkanut nesteyttää koska tämä oli kuitenkin virkeä. Pentu alkoi virkistyä heti kotiinpäästyään ja alkoi syödä ja juoda. Lääkäreissu maksoi vain alle 40 euroa, kun siskon ripulireissu maksoi yli 80 euroa.

    Yhteenvetona siis kalliit eläinlääkärit ovat onnistuneet pelastamaan 7:stä kissasta YHDEN. Rahaa on palanut lähemmäs kuutta tonnia, ja yksi henki pelastettu. Viimeisintä pentukissaa en laske vielä mukaan, aika näyttää miten tämän käy. Kaksi ensimmäistä tarinan kissaa saatiin päivystysajalla kuntoon alle sadalla eurolla kappale. Kohtutulehduskissan lääkärimaksut olivat noin 1 000 euroa, jalkansa katkoneeseen ja tämän siskoon meni yli 2 000 euroa. Epilepsiakissaan tonnin verran yhteensä ainakin ellei enemmänkin. Rahastus onnistuu, mutta kissojen hoitaminen ei kyllä!

    Toivon, että löysimme tästä kunnaneläinlääkäristä nyt sen osaavan eläinlääkärin ja saamme edes tämän pentukissan kuntoon.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   279
   19767
  2. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   40
   13948
  3. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   347
   10557
  4. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   73
   7767
  5. Karanteenimääräyksiä rikkovaa ei rangaista.

   Ulkomailta tuleva koronatartuttaja saa Suomessa liikuskella ja juhlia estoitta. Omantunnon kysymys on noudattaako karanteenimääräyksiä toista on mones
   Maailman menoa
   362
   4762