VAALIRAHOITUS Esiin

Ja justiin.........

Missä viipyy muiden puolueiden vaalirahoitus selvitykset????
Heti esiin niinkuin tekee keskusta.
Vai onko niin että vain Keskustan pitää tämä tehdä ja muiden EI.
Roskalehdistön punaravattiset valppaaksi .

19

891

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vaalirahoitukseen

      Kyllä vaalirahoitus täytyy saada avoimeksi kokonaisuudessaan.Lisäksi meille on saatava rahoitukseen katto.Lisäksi yritysten ja ammattiyhdistysten tuki on saatava pois kokonaisuudessaan.Yksityinen ihminen voisi esim.1000euroa maksimissaan lahjoittaa vaalirahoitukseen ja senkin vain kerran.Jokaisesta lahjoituksesta olisi tehtävä paperit.Verotuksessa lahjoitusta ei voisi vähentää.Väärinkäytöksistä kiinnijäänyt tai puolueesta toiseen loikannut putoaisi automaattisesti pois valitusta luottamustoimesta.Nyt esille tullut kepun venkoilu olisi monessa muussa länsimaassa johtanut heti pääministerin eroon ilman sen kummempia selittelyjä,muttei meillä.

      • Anonyymi

        Mikä on peruste että ilmaista vaalirahaa saadaan elina valtosen vaaliraha huikea taas nähdään eduskunnan väki ei halua säästää. Vaalirahat pois syntyy säästöä jokainen omalla rahalla valehtelevat. Kyllä herrat keksii aina miten verovaroja käytetään vitun herrat


      • Anonyymi

        Ihan järkyttävä summa on elina valtosella. Noin 170000. Miks on valtonen pakko saada eduskuntaan ihan järjetöntä. Toiset näkee nälkää ja toisilla vallanhimo järjrtön eikö mitään järkee. Eihän valtonen ole edes hyvä voi viiiittttuuuuu


      • Anonyymi

        Ei ole suomi köyhä eikä kipee kun stubin vaaleihin löytyy hurjia summia. Taidan jättää äänestämättä tympäisee koko homma. Ei yhtään hyvää ehdokasta hallaaho ei kuiteskaan pääse pressaksi. Mutta stubbia ja haabistoa niitä en äänestäis.


      • Anonyymi

        Ihan järjetöntä käyttää suuria summia vaaleihin. Haavisto röyhkeästi kehuu kaikki meni ja pyytää lisää. Ei ollut haaviston kommentti ihan järkevä. Väkisin olis päästävä pressaksi. Antonio haluaa maan äidiksi. Joko on opetellut suomen kieltä kun aikasemmin sönkkäsi. Kyllä maailma nauraa jos homo on pressa.


    • Tämähän on suomalainen tapa toimia. Ensin on median saatava selville, mitä tukea ja paljonko todistettavasti on maksettu ja vastaanotettu. Sitten pyöritellään ja väännellään totuuksia ja hätätilassa haetaan syntipukki, jonka niskaan kaikki kaadetaan.
      Turha keskustaa on kovin paljon kehua, sitten tunnustetaan se, minkä media on saanut selville. Nytkin on toinen tunnustuskierros menossa, kun saatiin selville tukia olleen enemmän kuin ensimmäisellä kerralla myönnettiin. Korhonen uhrattiin mutta Vanhanen leikkii muistamatonta ja tietämätöntä, kuten edelliselläkin kerralla. Uskokoon ken tahtoo, ettei parin omakotitalon arvoista summaa ole havainnut eikä ole tiennyt, mistä rahat ovat peräisin.
      Varmasti vastaavia summia löytyy kaikkien suurimpien puolueiden kaapista, eikä keskustakaan varmasti paljasta kuin ne, jotka saattaisivat joutua medialle. Kokoomusta ja demareita suojaa huomattavasti omistussuhteet valtamedioihin. Kenen leipää syöt, sen lauluja laulat.
      Poliitikot kantavat aina vastuunsa tunnuslauseella: EMME EROA.

    • Avataan ovet

      SDP:n Tuomioja puhui jo asiasta plokissaan. Toivon, ettei ollut vain hämäystä.

      Itse toivon, että keskusta ja kokoomus näyttävät omalla avoimuudellaan suuntaa muille: http://ajankuva.blogspot.com/2009/06/satakunnan-tulevaisuus-2011.html

      Itse olen jotenkin vakuuttunut siitä, että tämän tehtäväkentän selvittäminen olisi hyvä antaa nuoren polven toimittajille, koska silloin ei vanhojen toimittajien suhteet valtapiireihin vahingoitu.

      Ja päätoimittajat voivat vedota läpivalaisuihin, että ajan hammas nyt vain syö tälläistä ruokaa.

    • pönttöuuni

      eikös se pekkarinen myöntäny suoraan tukea jonku 600000 eemeliä maskulle tai suomisoffalle?

      • #Ei tutkita

        Doping on pientä, osuuskauppojen ylikorot, pesäpallon vedtosotkut kaikki ne ovat pientä, mutta asiaa ei tutkita veropetoksena ja lisäksi osa painotaloista ei ole laskuttanut lainkaan omiaan. Kiitollisuudenvelassa uskotut nyt juoksevat asioilla. Olisi helppo tarkistaa, että ilmoitetut summat ovat aivan lapsellisia ilmoituspalstamillimetreihin nähden ja vaikka laskisi pois 30 prosenttia. Homman hallitsi ensimmäisenä eräs Tapani, joka nyt sitten monessa mukana. Aluksi tähdättii erään ESKON pesidenttiyteen. Lehdet täynnä väärin vähennysperustein tehtyjä mainoksia. Poliitikot eivät vie tutkimuksia eteenpäin, ei myös lehdistö, kun paljastuukin MEDIATALOJEN VILPPI.


    • Vanhanen itkee nyt muilta puolueilta tietoja vaalirahoituksesta. Skandaalin ensimmäisessä osassahan juuri kepulaisedustaja kieltäytyi ilmoittamasta omia yli 5000 euron rahoittajiaan perustelunaan että se oli pakollista, se ei ollut rangaistavaa. Yrittäköön nyt Matti-poika saada muita puolueita ilmoittamaan tulonsa, joita ei lain mukaan tarvitse julkistaa.

    • justiinsa joo

      Minkä ihmeen takia meitä pitäis kiinnostaa mistä vaalirahat tulevat ja mihin ne menevät? En kyllä yhtään ymmärrä miksi tällainen sotku näistä asioista. Taitaa vaan media repiä otsikoita ja tahkoa rahaa tällä asialla.

      • Me tiedämme, että politikot ovat täysiä rosvoja. Tässä me vain keräämme kiukkuamme ja avuttomina katselemme, mitä nyt rosvotaan. Kuuluu suomalaiseen kansanperinteeseen hakea aiheita hammastenkiristelyyn ja seurata vääryyksiä. Jos normikansalainen käärisi tuollaisia lahjoituksia tililleen, verottaja kyllä veisi paidankin päältä. Nyt vain rahat kierrätetään laillisesti puolueiden kautta. Epäilen ettei näistä vaalieuroista veroja maksella, vaikka tulevat normaalipalkan päälle. Jos vaikkapa työtön käväisee yhden päivän töissä ja jättää ilmoittamatta, tietää se käräjäreissua ja petossyytettä. Näitä syytteitä ei kansamme johtohenkilöiden tarvitse pelätä ja siitä me olemme katkeria.


      • kadehtisi
        zepponen kirjoitti:

        Me tiedämme, että politikot ovat täysiä rosvoja. Tässä me vain keräämme kiukkuamme ja avuttomina katselemme, mitä nyt rosvotaan. Kuuluu suomalaiseen kansanperinteeseen hakea aiheita hammastenkiristelyyn ja seurata vääryyksiä. Jos normikansalainen käärisi tuollaisia lahjoituksia tililleen, verottaja kyllä veisi paidankin päältä. Nyt vain rahat kierrätetään laillisesti puolueiden kautta. Epäilen ettei näistä vaalieuroista veroja maksella, vaikka tulevat normaalipalkan päälle. Jos vaikkapa työtön käväisee yhden päivän töissä ja jättää ilmoittamatta, tietää se käräjäreissua ja petossyytettä. Näitä syytteitä ei kansamme johtohenkilöiden tarvitse pelätä ja siitä me olemme katkeria.

        sua jos oot vaaleissa ehdokkaana ja saat vaalirahoitusta niin siitä vaan..se on yks lysti..kun et vain mun ammatiydistys liikkeelle maksamista jäsenmaksuista ota..


      • Olettaisin näin
        kadehtisi kirjoitti:

        sua jos oot vaaleissa ehdokkaana ja saat vaalirahoitusta niin siitä vaan..se on yks lysti..kun et vain mun ammatiydistys liikkeelle maksamista jäsenmaksuista ota..

        Kyllähän minä tietysti niistäkin ottaisin, etenkin jos olisin tietyssä vasemmistopuolueessa. Sinun rahoistasi kertyisi vain niin vähän, että lisää ottaisin joltain suurelta kaupparyhmittymältä. Enkä ihmettelisi poliittisella johtopaikalla ollessani, jos tämän kaupparyhmittymän paperit kiertäisivät työpöytäni kautta esim. kaavoitus- ja rahoitusasioissa.
        Muistetaan kuitenkin, että tämä on täysin laillista toimintaa, eikä sitä ole missään kielletty.


    • Jarmon vani

      Puoluesihteeri Jarmo Korhonen on tänään antamassa lausunnossaan kääntänyt häneen päin kuvainnollisesti sojottaneet aseenpiiput syyttäjiinsä päin.

      Korhosta melkoisen värikkäällä kielellä plokissaan manannut kokoomuksen kansanedustajan Hanna-Leena Hemmingin voinee avata nyt malliksi omat rahoittajansa?

      Sitten puoluesihteeri Korhosen lausunnossaan onnistuneesti muovailema vastapallo keskustan omille kansanedustajille, ministereille ja heidän tukiyhdistystensä vetäjille:

      Keitä vaaleilla valittuja keskustan edustajia ja rahoittajia löytyy seuraavien tukiyhdistysten takaa?

      Eheän Suomen tuki ry
      Etelä-Savon kehitys ry
      Helsinki kotikaupunki ry
      Huomisen Suomi ry
      Kehittyvien Maakuntien Suomi ry
      Lakeuden Kilpi ry
      Menestyvä Suomi ry
      Pohjoisen tulevaisuus ry
      Pohjois-Karjalan puolesta ry
      Pohjois-Savon hyväksi ry
      Satakunnan parhaaksi ry
      Satakunta Menestykseen ry
      Savo on kotimme ry
      Suomen Pirkanmaa ry
      Suunta Pohjois-Suomelle ry
      Tulevaisuuden Häme ry
      Tulevaisuuden Lappi ry
      Tulevaisuuden rakentajat ry
      Uudenmaan tulevaisuudentekijät ry
      Varmasti Maakunnan puolella ry

      Tiedot on poimittu Keskisuomalaisen verkkosivuilta, joten tietojen voitanee katsoa linkkautuvan keskustaan päin?

      Muistutetaan vielä se, että vaalirahojen vastaanottamisessa ei ole mitään ongelmaa sinänsä, mutta sen ilmoittamatta jättämisessä on.

      Joten toivon nyt edes keskustan vaaleilla valittujen edustajien näyttävän muiden puolueiden edustajille esimerkkiä!

      Tehdään vaalirahoituksesta iloinen asia. Reilu ja avoin rahoitus - iloisempi mieli!

      • kunnolla?

        Laitoin menemäään johtaville kokoomusvaikuttajille seuraavan sisältöisen sähköpostiviestin. Vastausta en odota keneltäkään heistä saavani, mutta toivottavasti edes joku heidän avustajistaan vaivautuu sen lukemaan.

        - - - - - - - - - -

        Otsikkonani oli - Suomi tarvitsee esikuvia:

        Arvoisat vastaanottajat:

        Olette varmasti konservatiiveina hyvällä asialla. Kova työnne palkitaan varmasti jossain vaiheessa. Olkaa vain rehellisiä aatteellenne ja juurillenne.

        Tämä seuraava vaalirahoituslakiin perustuva lainaus on poimittu osoitteesta http://www.promerit.net/forum.html > Kansiot ja kirjakori > Suomen politiikka > Puolue- ja ehdokasrahoitus avoimeksi

        - - - - -

        1.
        Laki ehdokkaan vaalirahoituksesta 414/2000 oli voimassa kaikkia valtakuntamme vaaleja koskevana 30.4.2009 asti.

        2.
        Lain (414/2000) avoimet sanamuodot antavat täydet mahdollisuudet takautuvalle selvittelylle.

        Koski sitten tuo rahan tai vastikkeellisen rahasuorituksen antaminen etujärjestöä, yhdistystä, säätiötä ja/tai yritystä. Nimikkeenä esimerkiksi seminaarilippu, taidehankinta, golf-tapahtuma tai vastaava.

        Laki (414/2000) sallii ko. nimitietojen antamisen takautuvasti ilman keinotekoiseksi luotuja eurorajoja.

        Takautuvaan selvittelyyn voidaan siten ottaa kaikki 2000-luvun vaalit, jotka on pidetty ennen 30.4.2009. Kuten presidentinvaalit, EU-vaalit, eduskuntavaalit ja kunnallisvaalit.

        3.
        Laki (414/2000) sallii antamaan alkuperäiset lahjoittajan nimitiedot kaikista rahoittajatahoista, vaikka rahoja on siirretty kampanjaa varten perustetun yhdistyksen tai mahdollisten välikäsiyhdistysten kautta. Nk. mahdollisen vaalirahan alkuperän kansallinen häivytys.

        - - - - -

        Ihmettelen suunnattomasti, ettei tätä lain tulkintaa saada voimallisemmin esiin. Koska lakihan on tämän tulkinnan kautta mitä nerokkain. Yritin virittää asiasta keskustelua lainsäätämisen pääroolissa käsittääkseni olleiden sdp:n edustajien kanssa. Se loppui, ennen kuin pääsi alkuunkaan!

        Joten toivottavasti kokoomuksen vaaleilla valitut edustajat rohkenevat astua ulos kaapeistaan.

        Viestini on vapaasti edelleen välitettävissänne, sillä kansalaisten keskuudessa kiinnostus politiikkaa kohden on ennen näkömättömän suurta.

        Muistattehan, että tarkinta tietoa arvokkaan sekä tärkeän vaalityön rahoittajista ja mahdollisista sidonnaisuuksista voitte antaa vain Te - politiikan sisäpiiriläiset.

        Aattestaan ja ajatuksistaan pitää voida olla avoimesti ylpeä. Rahoittajiaan ei pidä hävettämän.


        - - - - - - - - - -

        Mikäli olen käsittänyt oikein, niin puoluesihteeri Taru Tujunen viestitti vastuun ehdokkaiden rahoituksen avaamisesta olevan heillä itsellään.


    • Makasani

      Tiesittekö, että Toimihenkilöunionin puheenjohtajan (TU) Antti Rinteen mukaan he tukivat EU-vaaleja 82 000 euron arvosta. Monenkohan TU-laisen vuosimaksu kului tähän?

    • vai miten se oli

      vai miten se oli?

    • erittäin pettynyt

      Olen erittäin pettynyt median toimintaan. Kuukausikaupalla kansalaisia uutisissa tivattiin keskustan ja kokoomuksen edustajilta, että kuka maksoi 1500, joka tuli taulumyynnistä, mikä taho oli maksanut seminaariliput ja tukenut ko puolueita.

      Iltapäivälehdet leimasi Kakkosesta ja kumppaneista hyvä veli -järjeston puuhamiehiä piirtelemällä kaavioita, että kuka tuntee kenetkin. EK:n Fagernäsistä leivottiin mafiamiestä, nimittämällä kummisedäksi.

      Hyvin ne kävi demareittenkin taulut ja seminaarit kaupaksi. Olisi nyt tasapuolisuuden nimissä odottanut, että joka päivä on ylen toimittaja sdp:n puoleen edustajan kimupussa tivaamassa taulun ja seminaarilipun ostajaa. Vaan kyllähän tän arvasi, ettei sitä päivää tulla näkemään, että ylen toimittaja kävisi sdp:n edustajan kimppuun. Jälkiviisaissa perjantaina hädin tuskin mainittiin puolueen nimeä. Mutta jaksettiin viitata aikaisempiin ryvettymisiin.

      Jos toimittajat olisivat ensimmäisenä käyneet demariedustajien kimppuun, kyllä sielläkin olisi nähty kiemurtelua.

      Samoja juttuja voisi nyt tehdä vasemmistopuoluiesta. Mutta toimittajat vaikenevat kuin muuri.

      Minkä johtopäätöksen tästä voi vetää: toimittajan mielestä tuki on oikein kun sen saaja on vasemmistopuolue, mutta jos tukea maksetaa porvaripuolueelle, se on likaista ja väärin.

      Erityisen pettynyt ole YLEeen ja Hesariin. YLEltä on otettava valtion rahoitus pois: Minä en halua olla rahoittamassa mediaa, joka tukee vasemmistopuoluieita. Verovaroina ja tv-lupamaksuina maksetaan puoluetukea vasemmistopuolueille.

      Valtaosa suomalaisista kuitenkin kannattaa porvaripuolueita, mikä olikin yksi ilta uutisissa: Yli puolet suomalaisista ei hyväksy ammattiyhdistysten maksamia tukia PUOLUEILLE.

      Mutta mitä tekivät ylen toimittajat? Eivät pystyneet edes mainitsemaan kirjainyhdistelmää SDP. Puhuttiin puoluiesta, monikossa. Ja asia oli piilotettu Stora Enson ulkomaille maksamien puoluetukien alle, yhden lauseen loppukaneetiksi. Pääuutinen oli taas se että "paha" yritys maksaa puoluetukea.

      Tämä olisi pitänyt olla ykkösuutinen koko päivän. Enemmistö suomalaisista äänestää porvaripuolueita.

      Missä nyt on oikeausasiamies. Toimittajathan on vasemmistolaisia, missä on heidän jääviys työssään? Suomessa tehdään joka ilta rikos, kun vasemmistolainen toimittajaryhmä väsää uutiset verorahoilla. Sanavalinta, ilme, sanottavaksi valiseminen ja asiasta vaikeneminen ovat valintoja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      247
      2439
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      186
      1572
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      58
      1396
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      77
      1123
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1109
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      218
      987
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      980
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      885
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      709
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      700
    Aihe