500 000 miestä

reservissä

Onko näille kaikille asialliset aseet?? Ei taida olla.

14

919

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sitä se on

      Niin jos sota tulee niin mistä saada puolelle miljoonalle sotilaalle aseita? Sitä se on kun sulatetaan vanhat hyvät aseet.

      • tuosta

        joukosta on toimintakykyisiä ja miten loput saadaan kiinni ja uhraamaan itsensä, kun rajat on auki: Ei mitenkään.

        Teoriaa koko reservi ajattelu, ei siihen usko kukaan ulkomaillakaan.


      • Nostomies
        tuosta kirjoitti:

        joukosta on toimintakykyisiä ja miten loput saadaan kiinni ja uhraamaan itsensä, kun rajat on auki: Ei mitenkään.

        Teoriaa koko reservi ajattelu, ei siihen usko kukaan ulkomaillakaan.

        Sota-aikana 3,5 miljoonan Suomesta revittiin tosipaikan tullen jo tuo 500000 miestä. Nyt suomalaisia on jo 5,2 miljoonaa, joten tasaisen vauhdin taulukolla saataisiin nyt 740000 miestä. Vanha klisee myös sanoo, että kansa kuin kansa ottaa kyllä 15% väestöstään. Tästä tulee 780000 eli täysin samaa suuruusluokkaa.

        Täytyy muistaa, että venäläiset höökivät käyttäen täysin konventionaalista tekniikkaa ja sodankäyntitaktiikkaa (kuten esim. Georgiasta/Gruusiasta näimme), joita vastaan tavallinen sotilas rynnäkkökivääreineen kyllä pärjää. Eli ei jokaista mokua tarvitse varustaa 30kg:n suoja-asuilla virtuaalikypärineen, vaan nykyversio malli Cajanderista riittää suurimpaan osaan tehtävistä. On vaan tarkoituksenhakuisesti annettu ymmärtää, ettei nykysodissa tee enää mitään tavallisilla sotilailla. Hyvät rynnäkkökiväärit vain kaikille niin jo alkaa aronpoikia kylmenemään.

        Sinä varmaan ensimmäisenä pakenisit Tukholman dark roomeihin, mutta oma käsitykseni on, että pakenijoita olisi pieni murto-osa kutsuttavista. Suomen kansa on aina puolustanut itsenäisyyttään kiitettävästi. Muutama luopio ei tätä muuta miksikään.


    • Koepa

      Kiinasta hankittiin joskus aseistusta rynnäkkökiväärien muodossa paljon. En ole kyllä tietoinen, riittävätkö edes nuo silloin kaikille; täydet varusteet nyt aika epätodennäköisesti.

      Mutta eikös tuo puolen miljoonan reservi ole jo menneen talven lumia? Kannattanee puhua 300 000 sotilaasta jos jostain. Siis teoriassa. Oikeasti kai iäkkäämmät jäävät "kotijoukoiksi" tms. tiukan paikan tullen. Vihollinen kohdataan 100-200 tuhannella nuorukaisella.

      • nurinkurista

        tapattaa isänmaan tulevaisuus, eli nuoret. Eikö ennemminkin kannattaisi kasata etulinjan joukot 50-70 vuotiaista, jotka ovat jo mukulansa tehneet?


      • toivoja ne
        nurinkurista kirjoitti:

        tapattaa isänmaan tulevaisuus, eli nuoret. Eikö ennemminkin kannattaisi kasata etulinjan joukot 50-70 vuotiaista, jotka ovat jo mukulansa tehneet?

        velliperseet on? Pelkkiä oikeuksia eikä mitään velvollisuuksia. Muistakaa nuoret teillä on subjektiivinen oikeus ihan kaikkeen ja jos kaikkea ette saa, niin se on jonkun muun vika!


      • Nostomies II
        toivoja ne kirjoitti:

        velliperseet on? Pelkkiä oikeuksia eikä mitään velvollisuuksia. Muistakaa nuoret teillä on subjektiivinen oikeus ihan kaikkeen ja jos kaikkea ette saa, niin se on jonkun muun vika!

        Ateenalaisten laulua mukaillen: "nuorukaiselle kuolla kuuluu, kun hällä vielä kutrissa tuoksuavat nuorteat kukkaset on". Eli nuorukaisilla on subjektiivinen oikus kaatumiseenkin. Ei niitä vanhoja miehiä kannata tapattaa, eivät enää jaksa sotia kun kolottaa eikä oikein näekään enää mitään.
        Nuoret pystyvät antamaan vastusta viholliselle. Vanhat sopivat paremmin tukitehtäviin.


    • jos.........

      ...hätä on suuri, ehkä voidaan saada aikaan jopa 750 000 miehen armeija. Rajat sodanaikana ja jo sodan uhan aikana ovat lähes kiinni, tai kokonaan suljettu. Reservit tamineissaan ja muut odottamasssa astumista palvelukseen. Noin muuten voidaan puhua kait 300 000 -350 000 reservistä jossa on lähes kaikki 19-40 vuotiaat.

      En minä muuten näistä tiedä, on ilmoitettu lukuja, josta päätelmäni vain on.

    • ettei ole ulkoista uhkaa

      Silti tarvitaan valtava reserviläisarmeija. Olisiko Suomen ressukka-armeijalla kuitenkaan mitään jakoa Venäjän ammattiarmeijaa vastaan, jos tosipaikka tulisi? Jotain kahinaa nämä häkämiehet ja stubbit selvästi valmistelevat.

      • palkka-armeija on

        Minä en ole kuullut venäläisestä palkka-armeijasta.
        Tsetseniassa ja Georgiassa käytettiin varusmiehiä.


      • veli hopia

        naiset tapeleen, nehän ovat niin innokaita nyt kaikeen jänää ja miehiseen, ja ovat vielä riskistyneet niin, että kakskytvuotisilla poijilla ja samikäisllä tytöillä on voima ja kestävyyys suhteet toisnpäin kun periteelisestti on aina uskottu. sitä paitsi naiset ovat niin innoissaa sanakruuden saatutamisestta että ne menevät vaikka perese edellä puuhun.


    • Valmet.............

      ...kotimaassa valmistettuja rynnäkkökivääreitä yht. 350 000 kpl

      ja Kiinasta ostetuja halvemman luokan rynnäkkö kivääreitä 200 000 kpl (kelpaavat aivan hyvin sotimiseen)

      Yhteensä siis: 550 000 kpl eli riittävästi on, ellei joku konna tuhoa tai anna pois / pienestä rahasta - niitä. Häkämies yritti antaa osan ilmaiseksi/pilkkahintaan Afganistaniin, mutta se "operaatio" jäi onneksi tekemättä.

      • joo..

        Mä oon sitä mieltä, että olis pitäny vaan tehdä sakolaisii kaikille... ok, ostaa ne kiinalaiset, mut ne ois voinu jättää johonki varastoon, vastakauppana kaikesta mitä sinne on viety, ja kehittää tota sakolaista himpun pienenmpään kaliberiin... esim 5.56 mm, Israelin malliin... Sako on ihan jees. Sillä osuu.


    • kaikki,

      pellejä!!!!! toivottavasti ei sota koskaan syty.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2833
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2400
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2170
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      1982
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1826
    6. 166
      1820
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1777
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1726
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      132
      1513
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe