Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Mihin sijoittaisin 20000€ ylimääräistä...

ZBoYYY

Hei vain,

Täällä kyselee tämmöinen parikymppinen nuorimies neuvoja rahan suhteen.

Olen tehnyt tässä parin vuoden ajan aika intensiivisesti töitä ja saanut kasaan 20 000 € rahaa säästötilille. Asun PK-seudulla keskustassa todella edullisessa kivassa yksiössä vuokralla, joten en harkitse vielä vuosiin oman asunnon ostamista, koska nykyinen vuokra on sen hintaisesta ja hyväkuntoisesta kämpästä niin pieni, ettei oma kämppä tulisi sen halvemmaksi. Mulla on ihan kiva auto ja muutenkin rahaa jää kuussa semmonen 1000 € vähintään säästöön, eli kyllähän sitä kivasti kertyy. Mulla ei ole pitkiin aikoihin aikaa matkustella mihinkään. Harkitsin, että ostaisin uuden auton, mutta toisaalta sitä en tarvitse mihinkään.

Kertokaas mulle, mitä kannattaisi tehdä tuolle rahasummalle, miten hyötyisin säästämisestäni parhaiten ? En halua tässä vaiheessa välttämättä säästää tietoisesti omaan asuntoon tai muuhun vastaavaan. Matkustelu kiinnostaisi, mutta siihen ei ole vielä ainakaan vuoteen mahdollisuutta.

Mites joku oma firma yms? Mitä ehdottaisitte?

14

3321

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dfgdfgdfgdfg

      Eipä kay viestistäsi haluatko nauttia tuosta rahasta nyt vai myöhemmin. Et taida itsekään tietää.

      Jos haluat lykätä summan käyttöä, punnitse riskinsietokykysi ja sijoita sen mukaan. 20 keur on vielä aika pieni summa sijoitettavaksi, joten tuotto ei parhaimmilaankaan ole kovin suuri.

      • Delusions

        Kyllä 20 000€ voi saada jo aika kovia tuottoja, etenkin jos vähän pidemmästä aikavälistä puhutaan. Tottahan ne isot voitot tulevat aika harvalle, mutta mahdollisuus on olemassa. Omassa salkussa esimerkiksi kovin nousija tähän mennessä on nelinkertaistunut, ja jos sijoitettava summa olisi ollut tuota luokkaa, olisi rahasta vähän pienempi huoli loppuelämän ajan (pyrkimys sijoittaa voitot edelleen). Tietysti hajautuksen vuoksi summaa ei yhteen kohteeseen tule missääntapauksessa laittaa.

        Sijoittaminen on kuitenkin vaihtoehtona järkevä, vaikka tällä hetkellä on vaikea sanoa onko aika oikea esimerkiksi osakkeiden suhteen. Jos tähtäin on yli 10 vuotta, niin nyt todennäköisesti on hyvä aika aloitella. Jos tähtäin on alle 2 vuotta, niin lähtisin mieluummin sijoittamaan vaikka korkorahastoon, tai muuhun maltillisen tuoton/riskin kohteeseen.

        Aloittajan kannattaa tutustua mm. Investoriin, Pörssisäätiöön ja Seligsoniin. Kahdesta ensimmäisestä saa todella hyvää tietoa sijoittamistoiminnasta, viimeisin on hyvin edullinen rahastoyhtiö joka tarjoaa mm. indeksirahastoja.


    • Jellona62

      .. on nyt halpoja, helpostikin kaksinkertaistaa pottinsa muutamassa vuodessa. Vaatii vähän paneutumista. Katso vaikka Kauppalehden Balance-listalta parhaimpia yrityksiä. Tosin kannattaa sitten varautua siihen, että osa varoista voi hävitä hetkellisesti :)

      • Odottelen..

        Alennusmyyntejä. Osakkeet eivät ole minkään analyysin perusteella halpoja.


      • II.I

        keskimäärin osakkeet tuottanevat vuositasolla, 1-3 vuoden aikaan,
        mutta osaatko valita, koska todennäköisesti vain 1/4 varsinaisesti tuotaa,
        vaikka valitsisi tutut elisan, nokian, yms suomalaisten suosikit, voin "vakuuttaa", kaikki eivät tuota.

        nykyhinnoille ei ole mitään realistisia perusteita, "tyhmyys vain tiivistyy" ensin ostaa joku, sitten joku toinen,
        totuus kai lienee että surin ostajamäärä tekee lyhyt kauppaa ja myy pian pois,
        en ole tarkkaan seurannut, kun omat myin jo 3v takaperin pois,
        mutta veikkaan silti edelleen että vielä kesällä mennään reippaasti alaspäin, kuten yleensä aina kesällä ja syksyllä

        eli ei kannat sitojaa, jos ei ole riskinsietokykyä,
        osa voi jäädä käteen enne ensi kevättä.


    • mua

      Moi, Sponssaa mua kuudella tonnilla, tulis tarpeeseen.. pitäis päästä hokii pelaamaan vähän kauemmas

    • sitten olisi

      pesämunaa valmiina kun joskus haluat muuttaa omaan.Tietysti tarvitset myös lainaa ottaa. Osta kämppä hyvästä talosta (isot rempat tehty,mieluiten oma tontti). Parhaiten tuottaa yksiö alueelta joka on nuorten suosiossa (esim Kallio, Vallila, Käpylä). Vuokratuotosta saat vähentää korot, vastikkeen javesimaksut ym kämppään ylläpitoon liittyvät menot. Jos sitten tarvitset kämpän ennenkuin laina on maksettu voit muuttaa lainan asuntolainaksi.

      • n

        jo vuosien kokemuksella voin sanoa samaa,
        ainoa paikka jossa oikeesti turvassa.


    • tuon summan

      kanssa et mihin sijoitat..ni anna mulle koko summa mä kyllä keksin sille käyttöö. eikä sulla ole sen jälkeen ongelmaa että mihin sijoittaisit.
      mulla ois laskuja ja asumiskustannukset (siis jos saisin asunnon) ja sais kerranki syödä edes yks pihvi....

      mä säästäisin jos ei olis kädestä suuhun ongelmaa..

    • osakkaaksi

      Olen perustamassa firmaa, omistan jo muutaman ennestään mutta muista syistä minulla ei ole koko summaa itsellä pääomaan. Tarjoan sinulle n. 1000e/kk lisää joka kuussa palkkaa, tai osinkoa; Mitä nyt haluat ottaa. Ihan lopuksi ikää. Osakkeita saat 30%. Tuote/palvelu mitä teen on yhtä varma kuin parturi; Niin kauan kun on ihmisiä, on asiakkaita.

      Mikäli kiinnostaa kuulla enemmän; Laita tänne meiliosoitteesi niin ilmoittelen lisää.

    • ------------

      paljonko olet valmis häviämään tuosta 20 000 eurosta? Jos et kestä yhtään pääoman pienenemistä, niin pankista kyselemään määräaikaisia talletuksia. Näissä nyt matalien korkojen aikana tuotto on kyllä liki olematon. Jos siedät vähän enemmän riskiä, niin korkorahastoihin. Jos olet valmis häviämään osan pääomasta, niin osakkeisiin. Jos olet valmis ottamaan velkaa lisäksi, niin sijoitusasunto.

      Tuotto-odotus kasvaa sitten riskin mukana.

    • Hopea 150€/oz

      No minäpä annan ilmaisen vinkin. 10000€ Hopeaan ja 10000€ Kultaan.
      Sijoitus on riskitön jos sinulla on aikaa pari vuotta odotella. Mitä kauemman sinulla on aikaa odotella sitä enemmän siirrät osuutta hopeaan. Tulet hämmästymään kuinka hyvä tämä ilmainen vinkki olikaan.

    • tt

      Hei.
      Kiinnostaisiko lainata 4-5keur minulle sijoitustoimintaan? Tämä siis ihan virallisesti velkakirjoineen päivineen ja maksan korkoa euribor sovittu provisio. Mikäli kiinnostusta niin ota yhteyttä: rahasivut(ÄT)gmail . com

      • Outoa toimintaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2087
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1798
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      19
      1677
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1480
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      65
      1433
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1348
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1344
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1302
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      11
      1245
    Aihe