Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kahta sorttia ja kahta lifestyleä näillä

Käy orkideanumella

Hei!
Ostin pari vuotta sitten Bauhausista ½ hintaan pari orkideaa ja ne ovat kukkineet ahkerasti tuossa itä- viistottain eteläikkunallani. Ne ovat siinä kesät talvet ja ovat ahkeria kukkijoita lapussa luki että "Bon Passage" ei muuta. Kuvittelinkin näin olevani synnynnäinen orkidean kasvattaja, vaikka nämä olivat ekat orkiat.

Kevättalvella tänävuonna ostin sitten aivan ihanan uuden orkidean jonka lapussa luki, että "Maarel Orchids". Se oli oikein kaunotar kukat olivat valkoiset ja keskellä kuin pieni litteä paistettu munan keltuainen. Lutunen tyyppi.

Onnellisena se eleli ruokailutilamme pöydällä, jossa sen ainoana valona oli kattoikkunasta ja kaukana sivuikkunasta tuleva hajavalo. Sitten aloin minä hoitamaan. Siirsin maaliskuussa hyvässä kukassa olevan orkkuni samalle ikkunalle kuin muutkin olivat, siis sille itä-etelä ikkunalle. Alle viikon se kuihdutti kukkansa ja lehdet menivät huonoon kuntoon.

Siirsin sen kiireesti talomme länsi-pohjois ikkunalle jossa asuivat perheemme santut ja soilikit. Ei auttanut, vettä ei kulunut laisinkaan ja tällähetkellä kesäkuulla on minun kaunottarestani jäljellä yksi lehti ja puolituisia juuria jossain keskellä suurta muoviruukua, ne eivät edes näy läpi muovin.

Ötöjä siinä ei lentele. Onko meillä vielä yhteistä eloa minulla ja Maarelilla?

3

1131

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • toivottavasti vielä toiv

      Toivotaan, että kukka vielä virkoaa ja saat sen uuteen kukoistukseen. Hankala antaa mitään tarkempia neuvoja, kun ei tiedä lajiketta. Tuossa linkissä olisi kasvattajan sivusto, ehkä löydät kukan sieltä ja hyviä ohjeita siellä näkyy olevan ja juuri heidän kasvattamilleen taimille.
      Eli monesti ne laput niissä purkeissa on pelkän kukkatalon nimiä tai laajemmin pelkkä orkidean heimo.

      Auttaisiko, jos yrittäisit siirtää sen mitä kukasta on vielä jäljellä, uuteen kasvualustaan ja ruukkuun? Jos siellä ruukussa on vaikka joku märäntynyt juuren tai verson pala, joka kiusaa koko kasvia?


      http://www.maarelorchids.nl/en/consumer/care.php

      • Ma-Baker

        ettei vettä kulunut ollenkaan? Orkidea ei ime vettä lautaselta.


    • floristi

      Orkidean mukana tulevissa lapuissa oleva nimi on kasvattajan tai myyjän nimimerkki, harvemmin lajikkeen. Yleisin orkidealajike on phalaenopsis ja sen kukkia on monenvärisii mut muodoltaan kaikki ovat samanlaiset. Epäilen et "Maarelilla" ei niin paljon toivoa enää valitettavasti. Muista kun kastelen orkidean et kaadat ain kastelun jälkeen liikaveden pois, ei tykkää seisoo vedes. Silloin juuret eivät saa happea ja kasvi kuolee. Tämä koskee kaikkia kukkia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2227
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2053
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1658
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1476
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1377
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1344
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe