Ex-ravurit, Hoi!

maastopelle

Nyt teen alustavaa tutkimusta suomen maan unelmahevos -kannasta.
Olen hankkimassa syksyllä hevosen heti ylläpitohevosten lähdettyä. Olen silmittömän rakastunut suomenhevos ex-ravureihin ja niiden luonteeseenpiirteisiin ja ominaisuuksiin. Tosiaan tämä on vasta alustavaa tutkimusta, eli kertokaa millaisia hevosia teillä olisi tarjolla niin otan yhteyttä jos oikein tärppäsi :)
Itsestäni kannattaisi kertoa ainakin en verran, että olen 14-vuotias ja 175cm pitkä topakka ratsastaja. Olen ratsastanut yhdeksänvuotiaasta lähtien ja hevosen päivittäinen hoito ja ensiapu ovat hallinnassa. En ole kiinnostunut 150cm korkuisia esteitä hyppivistä hevosista ja piaffea vääntävistä siroista arabeista vaan ihan monipuolisesta harrastamisesta ja yhdessäolosta maastoillen ja pellolla pyörien.
Hevoselta en vaadi paljoa. Tasona pitäisin alarajana helppo ö:tä, siitähän on vain helppo lähteä ylöspäin harjoitellen leipäpalojen ja porkkananapposten kannustamana kohti oikeaa maastopetoa. Ex-ravurikaan ei ole pakko olla mutta ajaminen pitäisi olla opetettu. Luonteesta ja rauhallisuudesta en tingi, tarvitsen rauhallisen hevosen jonka selkään voi heittää pikkulapset talutusratsastusta varten.
Toivoisin konimuksen olevan liikennevarma, jotta sillä voisi köpötellä hiljaisella asfalttitiellä kohti uusia maastoja ja hiekkateitä etsien. Vaikka tie onkin rauhallinen, kulkee siinä autoja jonkin verran.Pääsääntöisesti hevosen pitäisi olla helposti käsiteltävissä, kuitenkin pieni pilke silmäkulmassa piristää vain päivää.
Hevosen sukupuolella ei sinänsä ole väliä, oria en kuitenkaan ota. Koolla on väliä, etsiskelisinkin yli 160cm kokoista jytkyä. Pienempääkin saa tarjota, mutta silloin hevosen täytyy olla raskasrakenteisempi. Ikähaarukaksi noin 5-15 vuoden välillä.

Tallista vielä; Talli on maalla sijaitseva kahden hevosen talli suurella metsätarhalla ja lukuisilla maastoilla. Talli ei ole vielä valmis, mutta karsinat tulevat olemaan 3x3 kokoisia ja korkeutta riittämiin. Pyrin loimittamaan hevosia vähän ja annan niiden kasvattaa talviturkin. Tiedossa ei ole hikisiä valmennuksia, joten klippaamista tuskin edes harkitsen. Kuuntelen tietenkin edellisen omistajan toiveita ja mitä mieltä hän on. Jos hevoselle ei saa laittaa kenkiä, se on ok. Silloin se saa rimpsutella paljain varpain ja ostamme bootseja talven jääkeleille. Kesällä suokit pääsevät vihreälle laitumelle lepäilemään ja ahtamaan itsensä täyteen.
Täh? Puhuiko tuo nyt monikossa? SuokIT? Kyllä, etsiskelisin tässä samaan syttyyn myös käyttöhevoselle seuralaista. Miel. suokkia tietenkin. Saa olla vanhempi eläkeläinen, nuorempi pikkuvikainen tai sitten yksinkertaisesti kouluttamaton pullahevonen. Ainoa vaatimus olisi helppo käsiteltävyys ja mukava luonne.


Laitelkaahan viestiä, millaisia hevoisia teillä olisi tarjolla. Tosissaan tämä on vasta katselmus, mutta jos oikein tärppää, otan ehkä yhteyttä. Kiitos kun jaksoit lukea ja vielä suurempi kiitos jos jaksat vielä vastatakin!

0

514

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

        Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
        Maailman menoa
        629
        4593
      2. Muuttaisiko viesti mitään

        Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
        Ikävä
        51
        3603
      3. Valpuri Nykänen elokapina

        Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
        Maailman menoa
        104
        3491
      4. Jos sinulla kiinnostaisi

        Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
        Ikävä
        38
        3011
      5. Se että tavattiin

        Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
        Ikävä
        13
        2469
      6. Oon vähän ihastunut suhun nainen

        Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
        Ikävä
        19
        2374
      7. Jospa me nähtäisiin

        Sinne suuntaan menossa🤣
        Ikävä
        32
        2281
      8. Oot pala mun sielua

        Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
        Ikävä
        17
        2120
      9. Elämä jatkuu

        Onneksi ilman sinua
        Ikävä
        29
        2055
      10. Hei T........

        Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
        Suhteet
        48
        2013
      Aihe