Ex-ravurit, Hoi!

maastopelle

Nyt teen alustavaa tutkimusta suomen maan unelmahevos -kannasta.
Olen hankkimassa syksyllä hevosen heti ylläpitohevosten lähdettyä. Olen silmittömän rakastunut suomenhevos ex-ravureihin ja niiden luonteeseenpiirteisiin ja ominaisuuksiin. Tosiaan tämä on vasta alustavaa tutkimusta, eli kertokaa millaisia hevosia teillä olisi tarjolla niin otan yhteyttä jos oikein tärppäsi :)
Itsestäni kannattaisi kertoa ainakin en verran, että olen 14-vuotias ja 175cm pitkä topakka ratsastaja. Olen ratsastanut yhdeksänvuotiaasta lähtien ja hevosen päivittäinen hoito ja ensiapu ovat hallinnassa. En ole kiinnostunut 150cm korkuisia esteitä hyppivistä hevosista ja piaffea vääntävistä siroista arabeista vaan ihan monipuolisesta harrastamisesta ja yhdessäolosta maastoillen ja pellolla pyörien.
Hevoselta en vaadi paljoa. Tasona pitäisin alarajana helppo ö:tä, siitähän on vain helppo lähteä ylöspäin harjoitellen leipäpalojen ja porkkananapposten kannustamana kohti oikeaa maastopetoa. Ex-ravurikaan ei ole pakko olla mutta ajaminen pitäisi olla opetettu. Luonteesta ja rauhallisuudesta en tingi, tarvitsen rauhallisen hevosen jonka selkään voi heittää pikkulapset talutusratsastusta varten.
Toivoisin konimuksen olevan liikennevarma, jotta sillä voisi köpötellä hiljaisella asfalttitiellä kohti uusia maastoja ja hiekkateitä etsien. Vaikka tie onkin rauhallinen, kulkee siinä autoja jonkin verran.Pääsääntöisesti hevosen pitäisi olla helposti käsiteltävissä, kuitenkin pieni pilke silmäkulmassa piristää vain päivää.
Hevosen sukupuolella ei sinänsä ole väliä, oria en kuitenkaan ota. Koolla on väliä, etsiskelisinkin yli 160cm kokoista jytkyä. Pienempääkin saa tarjota, mutta silloin hevosen täytyy olla raskasrakenteisempi. Ikähaarukaksi noin 5-15 vuoden välillä.

Tallista vielä; Talli on maalla sijaitseva kahden hevosen talli suurella metsätarhalla ja lukuisilla maastoilla. Talli ei ole vielä valmis, mutta karsinat tulevat olemaan 3x3 kokoisia ja korkeutta riittämiin. Pyrin loimittamaan hevosia vähän ja annan niiden kasvattaa talviturkin. Tiedossa ei ole hikisiä valmennuksia, joten klippaamista tuskin edes harkitsen. Kuuntelen tietenkin edellisen omistajan toiveita ja mitä mieltä hän on. Jos hevoselle ei saa laittaa kenkiä, se on ok. Silloin se saa rimpsutella paljain varpain ja ostamme bootseja talven jääkeleille. Kesällä suokit pääsevät vihreälle laitumelle lepäilemään ja ahtamaan itsensä täyteen.
Täh? Puhuiko tuo nyt monikossa? SuokIT? Kyllä, etsiskelisin tässä samaan syttyyn myös käyttöhevoselle seuralaista. Miel. suokkia tietenkin. Saa olla vanhempi eläkeläinen, nuorempi pikkuvikainen tai sitten yksinkertaisesti kouluttamaton pullahevonen. Ainoa vaatimus olisi helppo käsiteltävyys ja mukava luonne.


Laitelkaahan viestiä, millaisia hevoisia teillä olisi tarjolla. Tosissaan tämä on vasta katselmus, mutta jos oikein tärppää, otan ehkä yhteyttä. Kiitos kun jaksoit lukea ja vielä suurempi kiitos jos jaksat vielä vastatakin!

0

489

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Baaritappelu

        Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
        Kokkola
        70
        6850
      2. Tappo Kokkolassa

        Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
        Kokkola
        28
        4440
      3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

        Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
        Sinkut
        272
        2883
      4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

        Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
        Kokkola
        27
        2121
      5. MAKEN REMPAT

        Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
        Suomussalmi
        31
        1673
      6. Mitä ihmettä

        Kaipaat hänessä
        Ikävä
        99
        1475
      7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

        5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
        Ähtäri
        55
        1161
      8. Välillä käy mielessä

        olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
        Ikävä
        78
        1154
      9. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

        Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
        Hindulaisuus
        306
        1143
      10. Mulla on kyllä

        Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
        Ikävä
        39
        1111
      Aihe