Kummin lisääminen

j.n.

Tietääkö kukaan voiko kummia lisätä "muuten vaan"?
Haluaisin lapselleni yhden kummin lisää,joskaan entisistä ei yhtäkään ole kuollut tms.. Mutta tämä jonka kummiksi haluaisin (olisin halunnut kummiksi jo silloin ristiäisten aikana) lisättävän oli kasteen aikana vielä niin nuori,ettei ollut ripille päässyt! Hänet konfirmoitiin vasta myöhemmin samana kesänä.. Eli onko vastaus tällaiseen pyyntöön aina seurakunnalta jyrkkä ei?!

4

419

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • UnnaJunna

      Lapsellamme oli alkujaan 4 kummia. Yksi heistä kuitenkin lopetti yhteydenpion perheeseemme ja muuhun sukuun kokonaan (n.4v sitten) ja toinen taas erosi ev.lut kirkosta. Kummiutta ei voi purkaa, mutta kun lähdimme asiaa selvittämään, meille kerrottiin, että tällaisessa tapauksessa voimme halutessamme kummin lapsellemme lisätä. Kertoivat myös, että pakollinen määrä kummeja on 2 kpl, ja nämä lapsellamme siis edelleen olemassa, mutta perusteluina kävi kahden kummin "häviäminen" ja lisäksi lisättävä kummi oli toisen kummin sittemmin löytynyt ja vihitty puoliso, jotka molemmat lapsellemme läheisiä, joten halusimme heistä toisenkin kummiksi. Lapsellamme on nyt kirkonkirjoissa siis 5 kummia.

      Joten kaksi kummia riittää, mutta olettaisin siis, että asia katsotaan aina tapauskohtaisesti. Aina kannattaa kysyä. Vai olisiko tämä kummiehdokkaanne hyvä vaihtoehto mahd. seuraavalle lapselle?

      • narsisteja

        Jotka haluavat hyväksikäyttää ihmisiä jossain ns. kummiuden merkeissä? Ei mikään ihme jos jotkut halusivat yhteydenpidon lopettaa. No onhan se helpotus kun voitte lisätä kummeja vaikka satapäin. Sillä onhan se aika kammottavaa jos kakarallanne ei olisi yhtään kummia kun kaikilla muillakin on! Kummihan saa penskan heti jos vanhemmille jotain tapahtuu, niin tärkeä on se kummin rooli?

        Onko teillä kummi uskonnollisten satujen kertojina vai lahjasäkkeinä? Ilmeisesti pitää olla taloudellisena tukena koska uskonnollisten satujen kertojia ei enään arvosteta. Miksi muuten vanhemmat valitsisivat kymmenen kummia jos joihinkin satuihin uskoisisivat? Jokaisella viidellä kummillakin voi olla eri näkemykset vai onko ne tarkkaavaisen kakaran tekijän huomaavan?

        Kummiuden voi purkaa mutta rahan ahneuksisssa moni ei halua ja kuvitteleekin sen olevan sitovan. Sen kun vain sanoo itsensä irti niin se on siinä!


    • lisätä

      kummeja. minut ja mieheni lisättiin silloin 7-vuotiaan pojan kummeiksi, koska olemme niin paljon tekemisissä hänen kanssaan.

      Ei ollut muuta kuin nimet paperiin ja homma hoitui sillä. :)

    • kummi?

      Mitä ihmeen merkitystä joillain kummeilla on muuta kuin lahja automaatteina? Veronmaksajat muutenkin elättää kakaraperheet joille ei riitä mikään vaan pitää matkustella ja muutenkin leveetä elämää elää. Sitten näistä kakaroista ei ole työelämään muuta kuin loisiin. Helpolla kun saa kaikki.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      3170
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      117
      2214
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1624
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1408
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      76
      1112
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      941
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      904
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      900
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      815
    10. Rahtari s salmi

      Onkohan jutussa perää että kylän tyhmin rahtari on palanut ratista
      Suomussalmi
      8
      795
    Aihe