Vinkkejä Riikassa ekaa kertaa vieraileville

matkaa jo kovin odottava

Hei!

Tarkoitus olisi viettää Riikassa heinäkuun loppupuolella maanantaista perjantaihin. Matkaporukkaan kuuluu kaksi parikymppistä ja kaksi keski-ikäistä (eli kaksi naista ja kaksi miestä). En ole vielä kaikki keskusteluja kolunnut läpi, mutta ajattelin nyt pyytää vinkkejä matkalle. Kaikki vinkit ovat tervetulleita (kohteet, ruokapaikat, jne jne)! Joudun itse varmaankin järjestämään ohjelman, joten olisin kiitollinen kaikista vinkeistä!

Vielä tuosta lentokentältä hotellille siirtymisestä. Hotellinamme on Riga hotel. Kannattaako meidän tulla taksilla vai pääseekö bussilla kuinka helposti. Itse kyllä seikkailisin vaikka kuinka, eikä niin haittaisi vaikka vähän eksyisi, mutta nuo vanhemmat ihmiset haluavat päästä "helpolla". Mutta itse haluaisin bussilla mennä jos se nyt ei ihan hirveän kauas hotellilta jätä ja varmaan tällöin vanhemmillekin kelpaa bussikyyti:). Osaako joku antaa hyvät neuvot bussin ym valinnassa ja poisjäännissä? Ja hintavinkkejäkin otetaan:)
Kiitos jo etukäteen! (Tosiaan vastaus voi piillä vielä jossain noissa lukematta olevissa ketjuissa, mutta vielä ei vastaan tullut)

1

1285

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • me..

      Me menimme sellaisella pienoisbussilla asemalta hotellille. Maksoi noin 2,5 latia/ hlö. Samalla näki vähän maisemiakin:). Riiassa on hankalaa eksyä. Kannattaa pyytää heti ensimmäisenä päivänä hotellista kartta. Sieltä saat sellaisen kokonaisen lehden, jossa kerrotaan ravintoloista, yöelämästä, kulttuurista jne. Sieltä saa hyviä vinkkejä. Itse petyin Riian asiakaspalvelun tasoon. Myös jotkut tuntemattomat paikalliset pojat haukkuivat meidät ja kaikki suomalaiset rumiksi. Todella hyvän kuvan antoi Riika ensimmäisenä päivänä itsestään. Sopivan pieni oli kaupunki ja siellä oli halpaa ruokaa/vaatteita ja juomia. Nro 22 menee mielestäni vanhaan kaupunkiin. Tosin helpompaa mennä taksilla illalla, jos teillä ei ole karttaa. Taksi maksaa noin 8-10 latia. Jurmalassa kannattaa käydä ja laittaa sitä aurinkorasvaa. Vaikka ilma ei tunnukaan kuumalta on aurinko polttavampi kuin Suomessa. Minä ja siskoni paloimme auringossa. Otimme aurinkoa noin 3 tuntia. Ole tarkkana rahojen kanssa. Sinua saatetaan yrittää huijata esim. taksissa, kioskilla asioidessa yms. Myöskään Riiassa ei puhuta kovin hyvin englantia. Tai kuulema puhutaan, mutta ihmiset eivät halua puhua vieraille. Kaupoissa et saa tervehdystä/katsekontaktia myyjiltä. Vanhassa kaupungissa on hieman eri meininki. "Uuden Riian" alueella ei turisteista näytetty tykkäävän. Ihan oli ok loma, mutta luultavasti seuraavan kerran menen jonnekin muualle. Palvelualan ihmisenä en oikein jaksa katsella huonoa asiakaspalvelua ja nyrpeitä naamoja. Suosittelen Rock'n Riga- baaria. Siellä oli mukava palvelu ja kivoja ihmisiä:). Vältä taas Essentia Clubia. Turistit maksavat juomistaan enemmän kuin paikalliset. Netistä löydät ns. "mustan listan" paikoista, missä on huijattu turisteja ja tehty mm. luottokorttipetoksia. Mutta kaikesta huolimatta hyvää matkaa:)! Tässä oli vain meidän kokemuksiamme. Luultavasti miehet viihtyvät Riiassa paremmin. Siellä on TODELLA kauniita naisia:)!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1837
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      78
      1717
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1323
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1141
    5. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      839
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      795
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      777
    8. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      749
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      735
    10. Mikä tekee kaivatustasi

      haluttavan?
      Ikävä
      45
      717
    Aihe