Kylpypaljusta asiaa.

Mamma ja Isäntä

Nyt kaikki jotka omistaa kylpypaljun ja on tietämystä asiasta.

Kuinka kauan vettä voi pitää paljussa ja käyttää?

Kuinka paljon kauemmin voi vettä pitää paljussa jos on jokin suodatin? Millaisia suodattimet ovat ja mistä niitä edullisimmin saa?
Onko jotain ainetta mitä lisätä veteen, joka pitää paljun veden puhtaampana pidempään?

Kuinka usein palju olisi hyvä pestä? Onko mäntysuopa tarpeeksi hyvä pesuaine vai tarvitaanko jotain ärhäkämpää?

Tarviiko puuta käsitellä mitenkään?

Meillä kuusipalju, tervattu tänään tullut kotiimme.

Suunnittelmille, että upotamme sen terassiin, mitä konsteja tähän on? Pitääkö piiloon menevä puuosa käsitellä jotenkin?
Entä pohja? Olisiko hyvä valaa betonista alusta, vai harkkojen päälle? Kuitenkin pohjassa on tulppa josta tyhjennetään, eli tämä otettava huomioon.

jos tiedät johonkin kysymykseeni vastauksen, olisimme kiitollisia vastauksesta. =))

8

9757

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • on helppoa

      Meillä on ollut nyt muutaman vuoden kylpytynnyri ja olemme olleet tyytyväisiä. Ainoa asia on ollut se veden kulutus, joka on haitannut. Lähes aina olemme tyhjentäneet paljun käytön jälkeen ja pitäneet sen kuivana(ei ole ravistunut kun se on tehty lämpöpuusta) Pesu on hoidettu ihan vesihuuhtelulla ja välillä paremmin mäntysuovalla harjaten.

      Tuossa keväällä näimme ja tilasimme Mökki-messuilla oivan suodattimen paljuumme jota olemme käyttäneet nyt noin 10 kertaa. Aivan oiva vehje sillä ei tarvinnut tehdä mitään erikoisia asennuksia vaan se vain sijoitetaan paljun laidalle ja siitä se suodattaa vettä. Lisäksi vain klooritabletteja niin se vesi on kylpykunnossa.
      Tuota suodatettua vettä olemme käyttäneen vähän yli viikon ja sitten on se vaihdettu koska muuten voi alkaa jo levää muodostumaan ja olisi tarvinnut lisätä Ph-kemikaaleja. Jos tietysti niitä olisi vielä käyttänyt niin ei tarvitsisi vettä vaihtaa niinkään usein. Tuolta löytyy niitä suodattimia ja näyttää olevan vielä kemikaalitkin tarjouksessa: http://www.kylpytynnyri.net/suodatus.htm

    • meilläkin

      Meillä vesi vaihdetaan aina kylpyviikonlopuksi uuteen. Suodatin on vaan sitä varten että edellispäiviän kylpemisestä tullut hienoinen samentuminen saadaan pois. Mäntysuopapesu on paras mahdollinen. Kemikaalien kanssa ei ole alettu pelaamaan kun kloori tuppaa tuoksumaan kun vesi lämpenee ja muutenkin hirvittää mennä veteen jos on ollut siinä viikkoja. Limottuu se puun pinta kuitenkin kun vesi seisoo pitkään.
      Tervaus kerran vuodessa olisi hyväksi tai edes öljyäminen puuöljyllä. Harkkojen päälle sen voi asentaa ihan hyvin, pääasia että pääsee tuulettumaan alapuolelta.

      Kuusipalju on pidettävä sitten aina kosteena, keväisin jos on tyhjä niin kuivaa nopeasti ja on kova työ saada turvotettua takaisin nim:kokemusta on :)
      Meillä siksi vesi jätetään paljuun ja poistetaan vasta kun kylvetään uudestaan ja silloin myös se pestään hyvin. Syksyllä ja talvella ei ole ollut ongelmia kuivumisen kanssa, ainoastaan keväisin. Kyllä se siitä, käyttö opettaa. Liikaa ei kannata niiden kemikaalien kanssa ruveta pelaamaan.

      • kylpemistä

        se on jos aina likainen vesi paljussa makaa. Jos kylpemisen jälkeen jättää kuusipuiseen paljuun veden likaisena niin sehän on siellä "luissa ja ytimissä" imeytyneenä puuhun. Ei sitä mikään pesu puhdista bakteereja pois. Jos sitä turvotuksen takia pitää niin silloin se pitää olla puhdasta vettä. Minä en ainakaan tuollaiseen paljuun menisi, jossa vesi on maannut viikkotolkulla.


      • meilläkin
        kylpemistä kirjoitti:

        se on jos aina likainen vesi paljussa makaa. Jos kylpemisen jälkeen jättää kuusipuiseen paljuun veden likaisena niin sehän on siellä "luissa ja ytimissä" imeytyneenä puuhun. Ei sitä mikään pesu puhdista bakteereja pois. Jos sitä turvotuksen takia pitää niin silloin se pitää olla puhdasta vettä. Minä en ainakaan tuollaiseen paljuun menisi, jossa vesi on maannut viikkotolkulla.

        No ei se vesi siellä viikkotolkulla makaa kun paljussa käydään usein. Ja meillä raskitaan vaihtaakin sitä vettä. Kyllä se kunnon pesu sen puhdistaa. Eihän paljun tarvii mikään steriili olla, nykyajan ihmiset kun on niin bakteerikammoisia. Onhan järvivesissäkin vaikka mitä bakteereja.


    • lämmitys

      Mulla on pumppu jossa on suodattimet ja uv-valo. Uv-valo tappaa bakteerit ilman kemikaaleja ja suodattimet poistaa näkyvät moskat. Pysyy vesi puhtaana ja kirkkaana. Maksoi 249€.

      • Hankit

        tuon suodattimen?


      • lämmitys
        Hankit kirjoitti:

        tuon suodattimen?

        ei löytynyt netistä, kysymällä löytyi: www.kylpytynnyrit.com
        laitoin myös saman tuonne toiseen viestiketjuun.


    • Aapeeuii

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 166
      4616
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      118
      4207
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2770
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1901
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1774
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1669
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1660
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      94
      1615
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1573
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1521
    Aihe