Hotel Java - kokemuksemme

Playa de Palma

Tulimme viikolla takaisin kotiin Hispanian matkalta Mallorcalta. Hotelli Java oli mukava kokemus. Uskallamme suositella sitä kaikille, jotka haluavat puolihoidollisen, siistin hotellin lähellä siistiä rantaa, mutta myös nukkua yönsä hyvin. Hotellin asiakaskunta oli pääasiassa eläkeläisiä Välimeren alueen maista. Lisäksi oli muutamia lapsiperheitä ja jonkin verran meluavia espanjalaisnuoria.

Aamiainen oli klo 8-10, illallinen klo 19.30-21.30. Hotellin illallinen koostui pääasiassa salaateista, riisistä, pastasta, lihoista, kalasta. Jälkiruokapöytä notkui hedelmistä, leivoksista, hedelmähyytelöstä, jne. Vaihtelua viikon varrella oli vain vähän. Juomat illallisella, myös vedet, ostettiin erikseen. 33 cl vesipullon hotellin illallisella sai 1,50 eurolla. Muutamana iltana oli heti alussa kova jonotus illalliselle, mutta yleensä klo 20 jälkeen ei tarvinnut enää jonottaa.

Hotellin iltaohjelmassa oli mm. jotakin tanssiesityksiä ja minidisko lapsille. Ohjelma loppui viimeistään puoleen yöhön mennessä. Nukuttua sai siis hyvin, ainakin jos ei ollut espanjalaisnuorten naapurissa. Nämä nuoret pomppivat terassilta toiselle alimmassa huonekerroksessa muutamana iltana.

Huoneesta vielä: ilmastointi toimi, kun avainkortti oli paikallaan. Se siis kuului huoneen hintaan. Huoneessa oli myös tallelokero, jonka avaimen sai lunastettua 25 eurolla, josta 10 euroa sai takaisin, kun palautti avaimen loman loputtua.

Liikenneyhteydet: Hotellin edessä on bussipysäkki, josta pääsee numerolla 15 sekä Arenaliin että Palmaan. Tämä bussi menee aika hitaasti verrattuna esim. linjaan 23 tai 25, koska 15 pysähtyy joka pysäkillä matkan varrella. 15 menee Palmaan ensin Placa d'Espanyan (täältä löytyy pitkän matkan bussien- ja juna-asema) kautta ja päätepysäkkinä on Placa de la Reina, joka on la Seun katedraalin ja Almudainan palatsin vieressä. Linja 23 menee 15 minuutissa suoraan Placa d'Espanyalle ja lähtee takaisin Playa de Palmaan Eusebi Estada -kadulta, joka on Sollerin juna-aseman ja Estacio Intermodalin välissä. Linja 25 menee yhtä nopeasti suoraan Placa de la Reinalle. Hinnat: nro 15: 1.25 €, nro 25: 1.25 € ja 23: 1.00 €. Bussit olivat välillä täynnä jo Javan kohdalla Palmaan mennessä, niin ettei se pysähtynyt, vaan piti odottaa seuraavaa bussia.

Juna Solleriin ja pitkän matkan bussit ja juna Incaan:
Sollerin juna lähtee Tren de Soller -asemalta Eusebi Estada kadun vierestä, Placa d'Espanyan sivukadulta. Jos katsoo kartasta, löytyy hyvin. Klo 10.10, 10.50 ja 12.15 lähtevät junat pysähtyvät matkan varrella valokuvien ottamista varten. Bussit saaren muihin osiin esim. Valldemossaan tai Cala D'Oriin lähtevät Estacio Intermodal -asemalta, joka on siis maan alla oleva matkakeskus, josta lähtevät myös junat Incaan ja kaupungin metrolinja. Tämä asema löytyy Placa 'Espanyan turisti-infon ja Eusebi Estada -kadun välistä. Pitkän matkan bussien laiturit löytyvät, kun kävelee asemalla oikealle alas. Tänne on myös hyvät opasteet asemalla.

Soller: junamatka Solleriin oli kokemisen arvoinen tunneleineen kaikkineen (meno 10 €/hlö). Maisemat matkan varrella ihan mukavia. Sollerin kaupungissa on turisti-info ihan junapysäkin lähellä. Heiltä saa ilmaiset kartat Solleriin ja Puerto de Solleriin. Raitiovaunu Puerto de Solleriin lähtee myös tästä turisti-infon läheltä. Raitiovaunukyyti Puerto de Solleriin maksoi 4 € / hlö. Puerto de Sollerissa oli ruokailu ravintolassa hintavampaa kuin esim. Playa de Palmassa. Pikkukaupunki itsessään oli kaunis. Kapea uimaranta kirkkaine vesineen venesataman vieressä. Bussipysäkki Valldemossaan ja Palmaan löytyy Puerto de Sollerista kirkon vierestä Esglesia-kadulta. Löytyy turisti-infon antamasta kartasta. Bussimaksu Valldemossaan oli 2,25 € ja kesti tunnin. Bussimaksu Valldemossasta Palmaan oli 1,60 € ja kesti n.30 min. Maisemat näillä vuoristoteillä olivat huikeita.

Es Trenc -ranta: Colonia de Sant Jordin ja Sa Rapitan välissä oleva Es Trenc on upea. Kirkasta vettä ja valkeaa hiekkaa luonnontilassa, välillä rannalla merilevää, joka tuo oman värinsä kaikkeen tähän. Pitkällä rantakaistaleella myös nudisteja. Jos ei halua vuokrata autoa, tänne pääsee esim. Palmasta (Estacio Intermodal) tai Arenalista (pysäkki Club Nauticon kohdalla rantakadulla) bussilla nro L502 Colonia de Sant Jordiin. Hinta Arenalista hieman yli 4 €. Kun bussi saapuu Colonia de sant Jordiin, jää pois ensimmäisellä pysäkillä kaupungissa ja kävele oikealle Hotel Marquisiin päin (iso hotelli näkyy lähes bussipysäkille asti). Hotel Marquisin vierestä alkaa ranta, jota pitkin kävellään n. 20 min ja sitten ollaankin Es Trencillä. Bussi takaisin Arenaliin ja Palmaan lähtee samalta pysäkiltä kuin tullessa jäätiin. Bussien aikataulut (TIB) saa netistä, mutta myös turisti-infoista.

Lopuksi vielä jotain Playa de Palmasta: rannalla Javan kohdalla kahden aurinkopatjan ja varjon hinta yhteensä 9,60 €. Uimapatja rannan kaupoissa n.2,50 - 3,00 €. Supermercadoista Javan tuntumassa oli halvin Fontanellas Playan kauppa ja kallein Spar.

Lomailoa!

4

808

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • don luis

      tietojen päivityksestä.lähdemme perjantaina"kesämökillemme"eli mallorcan playa de palman rantaan,melko lähelle hotelli javaa,jonka muistan edellisiltä reissuilta."hamaca"hinnat ovat melko korkeat,jos joka päivä ottaa nämä niin loppulasku nousee kummasti.kun katson rantaa web kuvasta niin suurin osa rannalla olijoista ovatkin vain pyyhkeen päällä.kaupunkiin ja takaisin matkustimme aina bussi 15:lla hyvä tietää toisestakin vaihtoehdosta.muuten paikat ovat tuttuja ja käytyjä.trenc:iä myöten.kauppareissut tuli tehtyä entiseen continente markettiin joka on nykyisin carrefour.taksimaksu nostaa hiukan kokonaishintaa ja yleensä autonvuokrauspäivänä käytiin myös marketissa.kohta saa alkaa pakkaamaan ja thomas coock lennättää perille.

      • viestiketjun aloittaja

        sinulle don luis! Rannalla on todellakin hyvin tilaa olla vain pyyhkeillä, säästää melkoisesti :-)


      • don luis
        viestiketjun aloittaja kirjoitti:

        sinulle don luis! Rannalla on todellakin hyvin tilaa olla vain pyyhkeillä, säästää melkoisesti :-)

        katselen muutaman kerran päivässä web-kuvaa(hotelli helios)jossa näkyy ranta suurinpiirten"meidän" kohdalta ja olen todennut saman.


      • käynyt!
        don luis kirjoitti:

        katselen muutaman kerran päivässä web-kuvaa(hotelli helios)jossa näkyy ranta suurinpiirten"meidän" kohdalta ja olen todennut saman.

        Viikko takaperin matkalta palanneena, voin kanssa suositella hotelli Javaa. Hyvä, siisti keskitason hotelli. Huoneet olivat aika ahtaat, mutta eipä siellä paljon tullut oltua. Lisäksi aloittajan kertomukseen vielä, että ilmastoinnin saa pidettyä päällä myös jollakin pahviläpyskällä, ei tarvitse välttämättä olla avainkortti.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      68
      1713
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      163
      1411
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1232
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      120
      1204
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      48
      1106
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      70
      869
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      835
    8. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      191
      766
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      97
      759
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      654
    Aihe