Jep, laitoin eilen aamupäivällä 2 litran pulloon 1,5 litraa vettä, 2,5dl sokeria, ½tl viinihiivaa ja saman verran sitä ravintosuolaa.
Veden lämpötila oli hiukan kädenlämpötilaa matalempi, ehkä noin 30 astetta. Nyt se on ollut noin 20 asteisessa paikassa käymässä kohta vuorokauden ja hiiva tuntuu sakkautuvan pohjalle tunnin välein. Kuuluuko sen tässä vaiheessa sakkautua vai pitäisikö käymisen olla jo alkanut? Pitäisikö lisätä uusi hiiva?
Kauanko kestää että käyminen alkaa?
4
5303
Vastaukset
- osaa neuvoa
joten minä neuvon, kaada litkusi viemäriin niin säästyt ripulilta ja muilta ongelmilta. Osta tai lainaan kotiviinikirja - hanki tarvittavat välineet ja tee oikeata juotavaa kotiviiniä. Kiljua eivät juo kuin nykyiset ja tulevat spurgut.
- Nakero
Olen samaa mieltä, tulee paha olo/mieli kun tuota rankkia vetää.
Mutta sitten kommentti itse kysymykseen:
Sokerin ja hiivan suhde on tod. näk. pielessä.
Mietoon viiniin tarvitaan 0,16 kg sokeria per litra ja väkevään hieman enemmän.
On muistettava, että jos sokeripitoisuus on liian korkea, ei hiiva toimi. Jos veden lämpötila ylittää 30 astetta, tappaa se viinihiivan = käyminen ei ala ja tuloksena on makeaa kuraa. .On myös huomattava, että hiivaa lisätessä nesteeseen, hiivanesteen ja viininesteen lämpötilaero saa olla maksimissaan 3-5 astetta, ettei käymisen alkaminen viivästy tai jopa esty.
Suunnittelemasi parin litran erä on niin pieni, että epäilen valmistavasi kiljua.
Jos viiniä haluat tehdä, hanki tosiaan kunnon välineet ja tee kunnon satsi sitä viiniä, aloittaen esim. kaupoista saatavalla valmispakkauksella. - Yks vaan
Nakero kirjoitti:
Olen samaa mieltä, tulee paha olo/mieli kun tuota rankkia vetää.
Mutta sitten kommentti itse kysymykseen:
Sokerin ja hiivan suhde on tod. näk. pielessä.
Mietoon viiniin tarvitaan 0,16 kg sokeria per litra ja väkevään hieman enemmän.
On muistettava, että jos sokeripitoisuus on liian korkea, ei hiiva toimi. Jos veden lämpötila ylittää 30 astetta, tappaa se viinihiivan = käyminen ei ala ja tuloksena on makeaa kuraa. .On myös huomattava, että hiivaa lisätessä nesteeseen, hiivanesteen ja viininesteen lämpötilaero saa olla maksimissaan 3-5 astetta, ettei käymisen alkaminen viivästy tai jopa esty.
Suunnittelemasi parin litran erä on niin pieni, että epäilen valmistavasi kiljua.
Jos viiniä haluat tehdä, hanki tosiaan kunnon välineet ja tee kunnon satsi sitä viiniä, aloittaen esim. kaupoista saatavalla valmispakkauksella.Viiniin ei lisätä sokeria, viinirtpäleissä on itsessään tarpeeksi sokeria.
Ainoastaan kiljuun lisätään sokeria.
Se että olette juoneet värillistä kiljua ei poista sitä tosiasiaa ettei sillä ole mitään tekemistä viinin kanssa.
Joten onnea sinne tulevaan spurguuteenne!
- Anonyymi
Osta käymisastia ja tee kiljua 10l mitävaan mehua 10-15l vettä 4-6l sokeria koko pussi pika hiivaa odota joku 3pv että käyminen loppuu tiedät sen siitä kun vesilukko pulputtaa vähemmän kuin kerran minuutissa sitten laita kirkastin että hiiva menee pohjaan ja kirkastaa koko hoidon muutenkin parantaa makua ja sit laita käymisen pysäyttäjä ja odota pari päivää ja nauti äijjä
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 874543
- 293304
- 2013162
- 512997
- 242935
Miten hitsissä ulosoton asiakas?
On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez3212746Kuule rakas...
Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl432669Kela valvoo lasten tilejä.
Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen2352418Törmättiin tänään
enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v252226- 472175