Viskin tilaaminen netistä?

fullmoon_s

Hei!
Onko kenelläkään kokemusta esim, viskin tilaamisesta netistä?
Valmistaja nettikaupasta saisi pullon viskiä 30 punnalla, mutta sitten tulee päälle vielä verot yms. Onko järkevämpää tilata pullo alkosta? tuleeko halvemmaksi?

2

5487

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • ja huonoja vastauksia

   luvassa.

   Viskin tilaaminen Alkon kautta on erittäin hankalaa ja kallista, yhtä pulloa et voi edes tilata.

   Ulkolaisilta kauppiailta voit tilata niin viskiä kuin muitakin väkeviä juomia. Tullin sivuilta löydät ohjeet siitä kuinka tulee toimia.

   Lyhyesti, täytät asianmukaisen kaavakkeen ja asetat veroennakon. Tilaat tavarat ja kuljetuksen, täytät uuden kaavakkeen ja homma oli siinä - periaatteessa.
   Kannattaa laskea hieman. Jos viski on normi 43% ja 0.7 litran pullon verot ovat kokonaisuudessaan noin 11 euroa, postitus riippuen paikasta on 7.5 - 15 euroa pullo. Näin laskettuna yhden pullon hinnaksi tulisi, hankintahinta (30 puntaa) 35 euroa verot 11 euroa ja postitus noin 10 euroa = noin 53,5 - 61 euroa.

   Eli ei kannata tilata yhtä pulloa, kannattaa mennä vaikka laivamatkalle ja ostaa viski laivalta tai kohdemaasta.

   Toisekseen, ei kannata tila 30 punnan pulloja, jos tilaa kannatta tilata hieman parempia/vanhempia pullotteita, alkaen 60-70 puntaa pullo.

   Alkon Arkadian myymälästä löytyy paras valikoima tarjolla olevista viskeistä. Tosin tämä valikoima on vain noin 1/3 osa siitä mitä Ruotsin parhaassa myymälässä on viskejä tarjolla - kruunun kurssi kun on varsin edullinen ovat myös juomat halvempia kuin Alkossa.

  • ;)

   Minun tietojeni ja kokemuksieni mukaan, jos tilaat ulkomailta esim: Briteistä viskiä.
   Niin ennakko veroilmoitusta ei tarvitse tehdä, jos lähettäjä hankii kuljetuksen tuotteille. Ja verot maksaa lähettäjä Suomeen. Eli pakettiin on tultava lähettäjän kohdalle, lähettäjän tiedot. Ei tilaajan. Kannattaa käyttää luotettavia nettikauppoja kuten The Whisky Exchange onlinea. Paras paikka viskien tilaamiseen mielestäni. Luotettava, nopea toimitus, edullinen verrattuna Suomen alkon hintoihin ja mahtava valikoima.
   Tuotteet ovat tulleet 5 pvä:ssä käteen asti.

   (alkossa mielestäni todella pienet viskivalikoimat ja varsinkin jos haluaa jotain erikoisempaa. Ja pirun kallistakin vielä)

   Eli: Jos tilaat Suomesta Eu:n alueen sisäpuolelta esim: briteistä. Niin ennakko veroilmoitusta ei tarvitse tehdä, jos lähettäjä hankkii kuljetuksen. Ja verovelvollinen on se joka on merkattu lähettäjäksi ja hommannut kuljetuksen. Suomessa on tehty tämä asia niin vaikeaksi ymmärtää. Toivottavasti tämä auttaa.
   Tällä tavalla minä olen asian ymmärtänyt ja toiminut.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kiinteistökuningattarelle satelee nyt tuomioita oikein urakalla

   https://www.is.fi/viihde/art-2000008926919.html TELEVISIOSTA kiinteistövälittäjänä tunnetuksi tullut Kaisa Liski sai yhden vuoden ja kahden kuukaude
   Kotimaiset julkkisjuorut
   80
   3856
  2. Suomi on allekirjoittanut NATO:n liittymissopimuksen

   Tätä hetkeä on odotettu: Nato-maat allekirjoittivat tiistaina aamupäivällä Suomen ja Ruotsin liittymispöytäkirjat. ”Yhdessä olemme vahvempia”, Haavi
   NATO
   322
   1613
  3. Kuka uskoo Martinan ja lippis jonnen tulevaisuuteen

   Toinen asuu Tanskassa 2 muksun kanssa, toinen Suomessa 2 muksun kanssa. Jos vuodessa näkevät muutaman kerran ja pistävät lakanat sekaisin, niin en kyl
   Kotimaiset julkkisjuorut
   207
   979
  4. Pommi-isku Lapua prideen!

   Kirjastossa räjähti pommi trans-keskustelun aikaan. Onneksi ketään ei kuollut tai edes kai loukkaantunut. Mitä tuollaisen terroristin päässä on oik
   Lapua
   96
   863
  5. Mitä mun pitäisi tehdä

   että saisin tietää onko sulla yhtään tunteita minuun? On niin nolo lähestyä, jos oot vaikka onnellisesti naimisissa tai suhteessa.. tai jos en ole mie
   Ikävä
   76
   817
  6. Miten reagoisit?

   Noita pyllybikinialoituksia on tullut parikin kappaletta ja pyllyistä tuli mieleeni seuraavaa. Olen nyt pari kertaa ollut seuraavanlaisessa tilantees
   Sinkut
   180
   757
  7. Eikö sua mies oikeasti yhtään haittaa

   jos pakkaan tavarani ja katoan jonnekin kauas sinulta? Mua haittaisi tuhannesti jos sä niin tekisit.
   Ikävä
   106
   734
  8. Onko sulla muru

   uudet kesähiukset? 😍
   Ikävä
   39
   709
  9. En ole ollut sinulle uskollinen

   mutta tuskin sellaista odotitkaan? Tilanne kun on mitä on, ellemme muuta sitä...
   Ikävä
   79
   696
  10. Rakastan sua mies

   Saanko laittaa sulle viestiä vaikka perjantaina jollain tekosyyllä?
   Ikävä
   66
   643
  Aihe