Angiina

Kärsivä

Mulla on nyt angiina ja oon alottanu Amorion penisiliini kuurin torstaina eikä vielä näy minkäänlaista helpotusta. Kuinka kauan teillä on yleensä menny ennen ku kuuri on alkanu tehoaan. Tää tuska on jotain ihan käsittämätöntä. Kuume heittelee 36.6 ja 37.9 asteen välillä. Liekö tuokaan ihan normaalia. Olo on muuten hyvä,mut nieltäessä ja puhuessa yhtä tuskaa... Laittakaa kokemuksia.

16

6970

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kuuri on?

      Jos ei ala helpottaa edessä lienee lääkkeen vaihto.

      • Kärsivä

        Kuurin pituus on se tavallinen 10 päivää ,mikä pitää määrätäkki angiinan hoitoon. Nyt viides päivä lääkekuuria menossa eikä vieläkään mitään vaikutusta.Torstaina vasta sain uuestaan ajan lääkärille.


      • tehoaa
        Kärsivä kirjoitti:

        Kuurin pituus on se tavallinen 10 päivää ,mikä pitää määrätäkki angiinan hoitoon. Nyt viides päivä lääkekuuria menossa eikä vieläkään mitään vaikutusta.Torstaina vasta sain uuestaan ajan lääkärille.

        oikeastaan vain 1500:n vepen, toivottavasti sait sitä. Auttaa heti.


    • tsautsau

      Muutama päivä siinä yleensä menee että alkaa helpottaa. Kannattee syödä rinnalla vaikka buranaa tai panadolia et kipu lievittyy. Yleensä kyllä angiinaan määrätään penisilliiniä tai kefeksiiniä mutta toivotaanpa että amoksisilliini autta sun tilanteessa. itse olen kerran syönyt liian lyhyen kuurin v-penia ja tulos oli se että viikko kuurin loputtua angiina oli tullu takas.

      • Sairas

        Mulla alko su. kurkkukipu joka paheni maanantaina ja toi mukanaan 39.1 asteen kuumeen jonka sai laskemaan 600mg ibumax. Menin keskiviikkona lääkäriin ja minulle määrättiin Kefalex 750mg antibioottikuuri 3 tablettia syötyäni päädyin siihen tulokseen, ettei se tepsi (on nimittäin ennenkin määrätty ko. antibioottia eikä silloinkaan tepsinyt 5 päivän jälkeen (siis kuume pysyi yhä 39 asteessa)) kävin vaihtamassa kuurin 1500mg V-peniksi olen nyt syönyt sitä yhden ja alkaa pikkuhiljaa tulla taas epäilys ettei tämäkään toimi, sillä viimekerralla kuume talttui yhdellä v-penillä nyt ei. Kuumetta on nytkin 39.2 ja kurkku vaivaa.


      • Sairas
        Sairas kirjoitti:

        Mulla alko su. kurkkukipu joka paheni maanantaina ja toi mukanaan 39.1 asteen kuumeen jonka sai laskemaan 600mg ibumax. Menin keskiviikkona lääkäriin ja minulle määrättiin Kefalex 750mg antibioottikuuri 3 tablettia syötyäni päädyin siihen tulokseen, ettei se tepsi (on nimittäin ennenkin määrätty ko. antibioottia eikä silloinkaan tepsinyt 5 päivän jälkeen (siis kuume pysyi yhä 39 asteessa)) kävin vaihtamassa kuurin 1500mg V-peniksi olen nyt syönyt sitä yhden ja alkaa pikkuhiljaa tulla taas epäilys ettei tämäkään toimi, sillä viimekerralla kuume talttui yhdellä v-penillä nyt ei. Kuumetta on nytkin 39.2 ja kurkku vaivaa.

        No kävin taas tänään lääkärissä ja lääkäri ihmetteli, että miten voi olla noin sitkeä angiina ja määräsi uudet lääkkeet. Dulacin 300mg viikon kuuri 3 tbl/pvä. Olo alkaa jo pikkuhiljaa helpottaa mutta mielessä on yksi kysymys mitä en huomannut lääkäriltä kysyä. Eli siis kuurini loppuu ensi viikon torstaina ja perjantaina tai lauantaina olisi tarkoitus nautiskella alkoholia. Eli miten on uskaltaakohan ottaa päivän/kaksi kuurin jälkeen??


    • Belierr

      Vedän kolmatta päivää v-penisiliä. Ainut mikä on lähtenyt muuttumaan on kuume. Aluksi kuume oli lähellä 40, nyt se on enää vaan vähän yli 37. Tää helvetin kipu tästä oikeasta nielurisasta ei lähde pois ei sitten millään. On tää varmaan vähän parantunut, mutta kyl se vituttaa et mun oikeen puolimmaiseen korvaakin jomottaa toisinaan tän paskan takia. Saan varmaan jonkun korvatulehduksenkin. Molemmat nielurisat on siis turvonneet ja peitteissä, mutta oikee on enemmän ja siihen sattuu. En ees tunne vasemmassa mitään kipua.

      Hauskin läppä täs on se, et mulla olis ulkomaanreissu ens viikolla!

      Tässä viestissä ei oo oikeestaan mitään järkeä, mutta mun on pakko kirjottaa.

    • sairas

      joo sama vika, kaks päivää vetäny v-pen mega tabletteja ja tuntuu et kipu vaa pahenee nielussa. joka kerta kun nielasee tuntuu et taju lähtee, yöt oon sylkeny purkkii mistä sinäänsä ei ole ollut mitään hyötyä. mitää ei pysty syömää ei juomaa, kuuma ei auta kylmä ei auta. herään aina aikasee ja kärsin koko päivän tästä tuskasta ja seuraavana päivänä taas sama. jotkut on sanonu et ensimmäisen vuorokauden jälkee on antibiootit alkanu vaikuttaa ja jotkut on taas ottanu uuden kuurin. kuinka nopeesti teihin on antibiootit vaikuttanu?

      • kärsivä

        Torstaina menin lääkäriin kun äityi kipu kurkussa/vasemmassa korvassa niin järjettömäks. Sain penisiliiniä ja nyt siis kolmatta päivää niitä syön. Musta tuntuu ettei oireet oo vähentyny yhtään, kipulääke (panacod) tuntus vähän auttavan.

        Lekuri anto viikon penisiliinikuurin, joka paikassa netissä lukee et pitäis olla se 10pvä? En tiedä, joutuu varmaan huomenna hakee uuden reseptin tota panacodia ja kysellä vähän niitten testien perään mitä tekivät.


    • suuttumuspotenssibiljoon

      Mulla kans ollu 4 päivää ja viimeset 2 nii kovasti ettei syöminen onnistu. Tänään lekurilla ja labrassa ja olihan kurkku täysin peitteissä ja punainen. Huomenna saa tuloksen. Ei muuta oireita kun helvetillinen kurkkukipu. Puhuminen aika vaikeaa, kun suu ei aukea kunnolla ja ei tupakointikaan onnistu! Limaa on hirveä räkiä kurkusta, kun nielaiseminen sattuu tolkuttomasti ja sylkeminenkin tosi kivuliasta. Montakohan päivää että pääsee syömään? Juominenkin on kidutusta, mutta pakko ettei nestevaje iske. Saa lekuri huomenna antaa kaikista vahvimmat särkylääkkeet ja ym. Kyrsii ihan mielettömästi.

    • Belierr

      Nytkun oikeen puolen nielurisojen kipu hävis ja tervehdyin, niin ei siitä kun pari viikkoa niin on vasen aivan saakelin kipee. Siis tää on vielä pahempi kuin edellinen särky. Siis ihan helvettiä. Sattuu kokoajan. Jos nielen, tuntuu et kuolisin kipuihin. Syljen vaan kuppiin. Lääkärilläkin kävin. Tehtiin verikokeet ja nieluviljelmät ja tulosten perusteella mulle ei suostuta antaa lääkkeitä. Huomenna on pakko mennä takasin sinne valittamaan tästä.

      Ainut mikä on parempi kuin edellisellä kerralla on se, että kuumetta ei oo kuin korkeimmillaan 37.5. Mutta mielummin mä olisin 40 asteen kuumeessa kun nielurisatulehduksessa.

      :(

      • Kyläjätkä

        Itselläni nielu oli erittäin peitteinen, puhuminen, nieleminen, sylkeminen, kaikki koski niin perhanasti, 39 kuumetta, aloitin omatoimisesti kefalex 750mg kuurin joka oli aikasemmin määrätty hammastulehdukseen jota en ollut käyttänyt, kolme tablettia päivässä, nyt kolmas päivä menossa ja nielu on jo huomattavasti kohentunut, peitteitä vain satunnaisia pisteitä ja syöminen ja tupakoiminenkin onnistuu jo tyydyttävästi. vielä siis neljä päivää kuuria jäljellä mutta uskoisin tuon ainakin minulla tepsivän, ei ole ollut tarvetta tulehduskipulääkkeisiin koskea tänään ja eilenkin söin vain 2x 400mg ibuprofeenia. Toivotaan vain ettei uusiudu.


    • *XxX*

      Sen takia ei saa kuuria lopettaa kesken, koska lääke rupee vaikuttamaan vasta muutaman päivän jälkeen. Elimistö siis ensin kerää tarpeeksi lääkettä ja vasta sitten vaikuttaa, kun elimistössä on tarpeeksi lääkettä.

      Onhan niitä 3 päivän kuuriakin, mutta pitää ottaa huomioon, että suolisto ei ehkä pidä siitä, joten maitohappobakteerikuuri pitää lisäksi ottaa. 3 päivän kuuri on aika rankka, se nimittäin vastaa n.10 päivän kuuria.

      Kummasssakin tapauksessa pitäisi ottaa lisäksi maitohappobakteerikuuri.

    • raivo angiina

      Itse jouduin joskus angiinan takia tiputukseen... sen jälkeen söin kolme kuuria ennenku helpotti.

    • angiina

      angiina on yhtä helvettiä, jos siihen ei saa mitää lääkitystä

    • angiinallinen

      Hei !

      Olen itse tutkinut että syyslomaviikon alussa, ääni alkoi kähentyä, kurkkuun sattua, yskittää ja nuha iski kuumeen kera. Kuumetta en ole mitannut, sillä se yleensä lannistaa mua parantumaan..

      3 päivän jälkeen mietin, että oireet viittaa angiinaan ja aloin taskulampun kanssa tutkimaan suutani. Miksikä nyt niitä risoja kutsutaan, oli paisuneet ja ns veriset vaikkei niistä mitään irronnut. Kurkun kaulan yläpään alkuun oli ilmestyny suurehko vaalea pallero.

      Oireet kuten kurkun kipeys on alkanut hellittämään, yskä vähentymään ja kuumeen lämpötila tasaantumaan, onko siis mahdollista että angiina lähtisi ilman antibioottikuuria? Itse kun en ole oikein mielelläni lähdössä tuonne terveyskeskukseen, kun arvaan jo että määrätään vain buranaa naamaan..
      Ja angiinan kanssa olen ensikertalainen..

      Kiitos jos joku osaa auttaa !

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8346
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2545
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1936
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1664
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe